10 Eylül 2020 Perşembe

Taze Fasulye Kavurma Tarifi

Taze Fasulye Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 6/7adet sivri biber
  • 6/7 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağ(yaklaşık 100 gr)
  • Pulbiber-tuz

Taze Fasulye Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp her birini küçük parçalara böldükten sonra 20 dk haşlıyoruz. (altı açık olsun) iyi haşlanması yumuşak olması önemli.
  2. Yan tarafta sivri biber ve sarımsakları küçük doğrayıp havanda ikisini bir iyice dövüyoruz( özü çıksın ki iyice tat versinler).
  3. Tencerede eriştiğinizde tereyağın üzerine biber sarımsak karışımı pul biberimizi ekleyip 2-3 dk kavurup üzerine haşlayıp süzdüğümüz fasulyeleri ekliyoruz ağzı açık şekilde 5 dk kavuruyoruz ve tadına bayılacaksınız:).
Afiyetler olsun:).

Şalgamlı Makarna Salatası Tarifi

Şalgamlı Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre tatlı şalgam suyu
  • 1 litre kaynar su
  • 2 paket en minik boy boncuk makarna veya kuskus bulabilirseniz kuskusta çok güzel oluyor
  • 2 kutu konserve mısır
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • Maydanoz ve yeşil soğan (isteğe bağlı minik minik doğrayıp ekleyebilirsiniz ikiside çok yakışıyor)
  • 8 adet orta boy kornişon turşu
  • Tuz ,karabiber, pul biber ve isterseniz kimyon
  • Nar ekşisi seviyorsanız ekleyebilirsiniz

Şalgamlı Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini haşlamak için tenceremize koyalım.
  2. Tavuklar haşlanırken 1 litre salgam suyunu da tencereye alıp kaynamasını bekleyelim.
  3. Kaynayan şalgama 1 paket makarnayı atıp suyunu çekene kadar pişirelim.Tam denk geliyor.
  4. 1 litre suyumu çekti mi pişmiş oluyor .Makarnalar süzme derdiniz olmayacak.
  5. Başka bir tencereyede kaynar suyu alalım iyice kaynadığı zaman 2. Paket makarnayı pişirelim belki onu süzmeniz gerekebilir pişip pişmediğine bakar kontrol edersiniz.
  6. Pişen makarnaları geniş bir tepsiye veya rahat karıştırabileceğiniz bir kaba alın sıvı yağı ve 1 limon suyunu da ekleyin .
  7. Daha sonra kornişon turşu ve mısırıda ekledikten sonra haşlanan tavuklarınızı da didikleyip içine katın, en son baharatlar ve yeşilliğini ekleyip iyice karıştırıp servis edin.

Bebeklere Tek Öğünlük Peynirli Un Çorbası Tarifi

Bebeklere Tek Öğünlük Peynirli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı labne peynir
  • Nane, kimyon
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı kaynatılmış içme suyu

Bebeklere Tek Öğünlük Peynirli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Minik bir tavaya 1 çay kaşığı tereyağı alınarak eritilir.
  2. Üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilerek kavrulur.
  3. 1 tatlı kaşığı labne peynir karışıma ilave edilerek karıştırılır.
  4. İçme suyu (istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz) eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  5. Kaynadıktan sonra az miktarda kimyon ve nane çorbaya serpilir.
    Vee çorbamız servise hazır, minik canavarlara afiyet olsun 💞

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram teremyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • ½ (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • ½ (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakızı aromalı vanilya
  • Aldığı kadar un
Elmalı iç harç için:
  • 3 adet elma (ekşi olmamalı)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Havuçlu iç harç için:
  • 3 adet havuç (büyükse 2 tane)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (silme)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • ½ çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
Üzeri için:
  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Teremyağlı Elmalı / Havuçlu Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. İç harç için; elmaların kabukları soyularak rendelenir. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Portakal kabuğu rendesi ile tarçın eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve ceviz veya fındık kırığı eklenir. Soğumaya bırakılır.
  3. İç harç için; havuçlar temizlenerek rendenin ince tarafıyla rendelenirler. Üzerine şeker konularak suyunu çekene kadar pişirilir. Zerdeçal eklenir.
  4. Ocağın altı kapatıldıktan sonra portakal kabuğu rendesi ile hindistan cevizi, ceviz veya fındık kırığı eklenerek karıştırılır.
  5. Hamur için; derin bir karıştırma kabının içerisine 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri elenir.
  6. Üzerine diğer malzemeler de eklenerek yoğrulmaya başlanır. Azar azar un ilavesiyle hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 30dk dinlendirilir.
  7. İstenilen şekil verilerek içerisine iç harç konulur. Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri çok az renk alana kadar pişirilir.
  8. Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun🥮🥮.

Konak Kebabı Tarifi

Konak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Patlıcanlar için:

  • 2 adetpatlıcan
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 350 gramdana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağısıcak su
  • 2 adetdomates
  • 2 adetsivri biber
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 tutamtuz
  • 1 tutamkarabiber
  • 1 tutamkimyon
  • 1 tutampul biber

    Püresi için:

  • 4 adetpatates
  • 1 çay bardağısüt
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tutamtuz
  • 1 tutamkarabiber

    Üstü için:

  • 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Konak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kabaca doğrayın. Tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. (Patateslerinizin su yerine hiç susuz olarak fırın tepsisinde de pişirip bunu yapabilirsiniz.)
  2. Haşlanmış patatesleri blender yardımı ile püre haline getirin.İçine tereyağını ve sütü de ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Püreniz hazır.
  3. Patlıcanları alacalı soyun ve her bir patlıcanlı enine üçe dilimleyin. Acısını çıkartmak için tuzlu su dolu bir kapta 15 dakika bekletin.
  4. Patlıcanlar beklerken, içi için gerekli olan soğanları yemeklik doğrayın.
  5. Zeytinyağı aldığınız bir tavada pembeleşene dek kavurun. Ardından etleri de ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
  6. Etler de kavrulduktan sonra, küp küp doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyin.
  7. Sıcak suyu da ekledikten sonra, üstü kapalı olarak etler iyice yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 15 dakika. Ardından baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  8. Patlıcanları sudan alın, kurulayın ve sıvı yağı kızdırdığınız bir kızartma tavasında, arkalı önlü olarak güzelce kızartın.
  9. Bir fırın tepsisine alın.
  10. Üstlerine hazırladığınız iç harcı paylaştırın.
  11. Onun da üstüne patates püresini paylaştırın ve en üste rendelenmiş kaşarları serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  12. Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Çentik Kebabı Tarifi

Çentik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 adetsoğan
  • 2 adetbiber
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 adetközlenmiş patlıcan
  • 2 adetközlenmiş kırmızı biber(kapya)
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ(kıymayı pişirmek için)
  • 100 gramdana kıyma
  • 1 çay kaşığıtuz(kıymayı pişirmek için)
  • 1 çay kaşığıkarabiber(kıymayı pişirmek için)
  • 2 adetpatates(ev usulü kızartılmış)
  • 1 su bardağıçırpılmış yoğurt

Çentik Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte soğan ve biberi kavurun.
  2. Domates salçasını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tuz, karabiber,kekiği de ekledikten sonra közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biberi de ekleyin ve ısınana kadar karıştırın. Isındıktan sonra ocaktan alın.
  4. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun.
  5. Patatesleri çubuk şeklinde doğrayın ve kızartın.
  6. Şimdi hepsini birleştirme vakti! Servis edeceğiniz tabağa önce patlıcanlı ve közlenmiş biberli karışımı alın.
  7. Kızarttığınız patatesleri de üzerine gelişigüzel koyduktan sonra çırpılmış yoğurt ve kavurduğunuz kıymayı ekleyin.
  8. Son olarak, arzu ederseniz kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Fırında Bostan Kebabı Tarifi



Fırında Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Patlıcan için:

  • 3 adetbostan patlıcanı

    Domates sosu için:

  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 su bardağısu
  • 3 dişsarımsak
  • 2 adetrendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası

    İç harcı için:

  • 250 gramkıyma
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1,5 çay kaşığıtuz
  • 3 adetsivri biber
  • 1 adetkapya biber
  • 1a adetkuru soğan
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı

    Patlıcanların üstüne sürmek için:

  • 3 yemek kaşığızeytinyağı

    Patlıcanların içini kavurmak için:

  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

Fırında Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve ikiye kestikten sonra içlerini oyup bir kenara ayırın.
  2. Oyduğunuz patlıcanları tuzlu suda acı sularının çıkması için 15 dakika kadar bekletin.
  3. O sırada iç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  4. Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip güzelce kavurun ve kıymayı ekleyip, suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
  5. Kıyma kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin, karıştırın ve altını kapatıp kenara alın.
  6. Domates sosu için 2 domatesi rendeleyin için salça, ince doğranmış sarımsaklar ve suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
  7. Patlıcanların içlerini ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada 2 kaşık yağ ile kavurun.
  8. Sonra kıymalı harca karıştırın.
  9. Patlıcanları sudan çıkarıp durulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp üstelerine zeytinyağı sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  11. Patlıcanlar pişince fırından alın ve hazırladığınız harçla içlerini doldurun ve hazırladığınız domates sosunu da üstlerine paylaştırın.
  12. Son olarak 200 derece fırında 15 dakika kadar tekrar pişirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Kabak Silkmesi Tarifi

Kabak Silkmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adetsakız kabağı
  • 1 adet büyük boykuru soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 2 adet büyük boydomates
  • 1 çay bardağızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığısalça
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1/2 demetince doğranmış maydanoz

Kabak Silkmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayın ve kabuklarını bir çatalla çizin.
  2. Parmak şeklinde doğrayın ve bir tencerenin tabanına yerleştirin.
  3. Üstüne küp küp doğradığınız kuru soğanı ve rendelediğiniz sarımsakları dökün.
  4. Robottan çekip püre haline getirdiğiniz veya rendelediğiniz domatesleri üstüne gezdirin.
  5. Salçayı ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağın en küçük gözünde kısık ateşe aldığınız yemeğinizi hiç karıştırmadan, sadece ara ara tencereyi sallayarak pişirin.
  6. Piştikten sonra kapağını açmayın, sadece tencereyi sallayın ve ılıklaşana dek bekleyip bir servis tabağına alın.
  7. Üstüne ince doğranmış maydanoz serptikten sonra servi edin. Afiyet olsun.

Makedon Usulü Musakka Tarifi

Makedon Usulü Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetpatlıcan(halka dilimlenmiş)
  • 4 adetpatates(halka dilimlenmiş, haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı(patlıcanları pişirirken kullanılacak)
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı(kıyma harcını pişirirken kullanılacak)
  • 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 dişsarımsak(ezilmiş)
  • 250 gramdana kıyma
  • 1 yemek kaşığıun
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığınane
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 adetdefne yaprağı
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 adetrendelenmiş domates
  • 1 adetçubuk tarçın

Makedon Usulü Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları halka halka kesip fırın kağıdının üzerine yerleştirin ve üstlerinde zeytinyağı gezdirin.
  2. 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  3. Orta ateşte, derin bir tavada zeytinyağı ile soğanı, soğan pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Sarımsak ve dana kıymayı da ekledikten sonra, kıyma suyunu çekip pişene kadar kavurun.
  5. Un, tuz, nane, kekik, karabiber, defne yaprağı, domates salçası, rendelenmiş domates ve çubuk tarçını da üzerine ekledikten sonra güzelce karıştırın ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirin.
  6. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos dökün ve yayın.
  7. Halka halka doğradığınız ve haşladığınız patatesleri üzerine ilave edin.
  8. Üzerine tekrar beşamel sos döktükten sonra fırında pişirdiğiniz halka patlıcanları yerleştirin.
  9. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerine yaydıktan sonra kalan beşamel sosu tekrar üzerine yayın ve toz parmesanı her yere gelecek şekilde yayın.
  10. 180 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Ev Yapımı Fellah Köftesi Tarifi

Ev Yapımı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

    Köfteler için:

  • 2 su bardağıköftelik ince bulgur
  • 2,5 su bardağısıcak su
  • 1 su bardağıun
  • 1 adetyumurta
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıtoz karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası

    Haşlamak için:

  • 1,5 litresu

    Sosu için:

  • 1 çay bardağızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 su bardağırendelenmiş domates(rondodan geçirilmiş)
  • 1 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 2 dişrendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

    Ev Yapımı Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. 2 su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
    2. Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
    3. Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin. 1 su bardağı unu da azar azar ilave edere yoğurmaya başlayın.
    4. 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
    5. Elinizi hafifçe ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
    6. Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
    7. Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
    8. Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
    9. Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.
    10. Kıvamı hafif yoğunlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ilave ederek karıştırın.
    11. Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
    12. Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin. Afiyetler olsun.

    Ev Yapımı Fellah Köftesi Tarifinin Servis Önerisi

    İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.