11 Aralık 2020 Cuma

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi

 

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka

Köftesi için ;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 soğan
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için ;

  • 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı su

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı rendeleyip kıyma ve diğer malzemelerini bir kaba alarak yoğuruyoruz.
  2. Yufkayı tezgahta açıp yarım olacak şekilde ikiye katlıyoruz.
  3. Kıvam alan harcı ikiye bölüp bir yarısını uzun şerit halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Kenarlarını içe doğru biraz katlayarak rulo yapıyoruz.
  5. Üç parmak kalınlığında verev şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sosu için yağlar ve salçayı bir kaba alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Suyu ilave edip bir taşım kaynatarak servis tabağına aldığımız pişen kebabın üzerine gezdiriyoruz. Kebabı yoğurt ve köz sebze eşliğinde servis ediyoruz. 🌯🍴.
  9. Az malzemeli, pratik, şık sunumlu ve çok lezzetli bir kebap. ❤.

Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu (isterseniz 1 adet bulyon)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber

Şehriyeli Havuç Çorbası Tam Bir Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Rendelenmiş havuç ve sarımsağı sıvı yağda kavurun üzerine şehriyeyi ilave edip 1-2 dk daha kavurup tavuk suyunu ve ortalama 4 su bardağı normal su ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar çorbamızı pişiriyoruz.
  2. Terbiyesi için gerekli tüm malzemeyi ayrı bir kasede iyice karıştırıp kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeyi hızlıca karıştırın kesilmesin.
  3. Daha sonra bu karışımı kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin tuzunu ilave edip bi taşım kaynatın.
  4. Üzerine tereyağ eritip pul biber ilave edin ve çorbanızın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi

 

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka

Köftesi için ;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 soğan
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için ;

  • 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı su

Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı rendeleyip kıyma ve diğer malzemelerini bir kaba alarak yoğuruyoruz.
  2. Yufkayı tezgahta açıp yarım olacak şekilde ikiye katlıyoruz.
  3. Kıvam alan harcı ikiye bölüp bir yarısını uzun şerit halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Kenarlarını içe doğru biraz katlayarak rulo yapıyoruz.
  5. Üç parmak kalınlığında verev şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Sosu için yağlar ve salçayı bir kaba alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Suyu ilave edip bir taşım kaynatarak servis tabağına aldığımız pişen kebabın üzerine gezdiriyoruz. Kebabı yoğurt ve köz sebze eşliğinde servis ediyoruz. 🌯🍴.
  9. Az malzemeli, pratik, şık sunumlu ve çok lezzetli bir kebap. ❤.

Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi

 

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr dana eti (Haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi Yapılışı

  1. Etleri suda haşlayıp süzün.
  2. Tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
  3. Biberleri de doğrayıp tencereye ekleyin kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi küp küp doğrayın içine ekleyin biraz daha kavurup salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın bulguru yıkayıp süzün içine ekleyin.
  5. Tereyağı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurup sıcak su veya et suyu ekleyip karıştırın
  6. Kapağını kapatıp bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin servis yapın.

Tahinli Kek Tarifi

 

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu

*üzeri için

  • susam

Tahinli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 3-4 dk çırpılır.
  2. Un ve karbonat hariç tüm malzemeler eklenir ve homojen kıvam alana dek çırpılır,.
  3. Bu arada kek kalıbı margarinle güzelce yağlanır.
  4. Üzerine beyaz susam serpilir, fırın 180 dereceye ayarlanır.
  5. Elenmiş un ve kabartma tozunu diğer malzemelere eklenir ve son kez karıştırılır.
  6. Kek kalıbına dökülür.Pişirilir.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Yağını ve sütünü ilave edelim.
  3. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  4. Tavayı ısıtalım ve kepçe yardımıyla tek tek yuvarlakça dökelim önü ve arkasını pişirilim. Afiyet olsun

Kendini Browni Zanneden Kek Tarifi

 

Kendini Browni Zanneden Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Kendini Browni Zanneden Kek  Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Köpük köpük olan karışımın içerisine tereyağını yavaş bir şekilde ilave edelim.
  3. Katılarımızı karışımı eleyerek ilave edelim.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek harcımızı alalım.
  5. Katı bir kek harcı oluyor.
  6. Islak kaşık yardımı ile kek harcımızı tepsiye yayalım.
  7. Üzerine ceviz fındık vs koyabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk kekimizi pişirelim.
  9. Kekinizin içi akışkan olsun isterseniz 18 dk yeterli olacaktır.
  10. Yapacaklara afiyet bal şeker olsun.

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi

 

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım somun ekmek
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pişi (Bayat Ekmekten) Tarifi Yapılışı

  1. Ekmeği parçalayıp bir yoğurma kabına alın,.
  2. Üzerine ılık sütü ekleyin ve yoğurun, ekmekler iyice küçülsün.
  3. Sırayla maya şeker ve tuzu ekleyin tekrar yoğurun ve unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. 10 dk kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Ardından açıp kesip bol yağda kızartın.
  6. Hiç yağ çekmiyor ve hamurların hepsi kabarıyor 🥰. Afiyet olsun 🥰🥰.

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi

 

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr dana eti (Haşlanmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu

Etli Bulgur Pilavı Şahane Lezzette Tarifi Yapılışı

  1. Etleri suda haşlayıp süzün.
  2. Tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
  3. Biberleri de doğrayıp tencereye ekleyin kavurmaya devam edin.
  4. Domatesi küp küp doğrayın içine ekleyin biraz daha kavurup salçayı ve sarımsağı ekleyip karıştırın bulguru yıkayıp süzün içine ekleyin.
  5. Tereyağı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurup sıcak su veya et suyu ekleyip karıştırın
  6. Kapağını kapatıp bir taşım kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin servis yapın.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım rendelenmiş kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı kuru ekmek içi
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 2 adet patates
  • 4 adet çeri domates
  • 6 adet yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase sıcak su

Fırında Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için bütün malzemeler bir kapta yoğurulur ve şekillendirilip kenara alınır.
  2. Patatesler halka halka doğranıp bir kasede baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlanır.
  3. Pişirme yapılacak fırın kabına köfte ve patatesler dizilir üzerine dilimlenmiş domatesler ve biberler dizilir.
  4. Bir kasede sıcak suyla salça açılır ve fırın kabındaki yemeğin üzerine heryere gelecek şekilde dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 20 dakika üzeri kapalı, daha sonra 30 dakika üzeri açık şekilde pişirilir.Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Tahinli Kek Tarifi

 

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu

*üzeri için

  • susam

Tahinli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 3-4 dk çırpılır.
  2. Un ve karbonat hariç tüm malzemeler eklenir ve homojen kıvam alana dek çırpılır,.
  3. Bu arada kek kalıbı margarinle güzelce yağlanır.
  4. Üzerine beyaz susam serpilir, fırın 180 dereceye ayarlanır.
  5. Elenmiş un ve kabartma tozunu diğer malzemelere eklenir ve son kez karıştırılır.
  6. Kek kalıbına dökülür.Pişirilir.

Saç Tavada Köfte Patates Tarifi

 

Saç Tavada Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy sivri biber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber, karabiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı salça (biber, domates karışık)

Köftesi için

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş veye rondodan çekilmiş soğan (suyunu süzüp atın soğanı kullanın)
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Tuz (1 çay kaşığı yeterli olacaktır)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Saç Tavada Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Bunun için bütün malzemeleri iyice yoğuruyoruz yaklaşık 5 dk güzelce yoğuralım, benim köftelerimi ufaklıklarım hazırladığı için yuvarlak değiller :)
  2. Siz güzelce yuvarlayıp yaklaşık yarım saat dolapta dinlendirin.
  3. Köfteleri hafif az yağda kızartın, soğanı minik minik doğrayın sıvı yağ da kavurun salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Küp doğranmış patatesleri de ekleyin güzelce kavurun.
  5. Biberleri baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Son olarak köfteleri de ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak şu ekleyip pişirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
  3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Yağladığınız kalıba dökerek 180 derecede pişen fırına koyabilirsiniz.
  5. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
  6. Pişen kekin üzerine gezdirilir hazır hale gelir.
  7. Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir. Şimdiden afiyet olsun😌.