Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet hazır yufka
Köftesi için ;
- 500 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
- 1 soğan
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için ;
- 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
- Yarım çay bardağı su
Pratik Nefis Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Soğanı rendeleyip kıyma ve diğer malzemelerini bir kaba alarak yoğuruyoruz.
- Yufkayı tezgahta açıp yarım olacak şekilde ikiye katlıyoruz.
- Kıvam alan harcı ikiye bölüp bir yarısını uzun şerit halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
- Kenarlarını içe doğru biraz katlayarak rulo yapıyoruz.
- Üç parmak kalınlığında verev şeklinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sosu için yağlar ve salçayı bir kaba alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Suyu ilave edip bir taşım kaynatarak servis tabağına aldığımız pişen kebabın üzerine gezdiriyoruz. Kebabı yoğurt ve köz sebze eşliğinde servis ediyoruz. 🌯🍴.
- Az malzemeli, pratik, şık sunumlu ve çok lezzetli bir kebap. ❤.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.