12 Aralık 2020 Cumartesi

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Yemeklere lezzet katmak için, nefis sos tariflerine göz atın.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Çebiç Tarifi

 

Çebiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuzu (1 yaşını doldurmamış)
  • 1 su bardağı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 baş sarımsak

Çebiç Nasıl Yapılır?

  • Kuzuyu tandıra asılacağı gün kesmeniz lazım. Başını ayırmadan boynuzlarını alın ve derisini yüzün.
  • İç organlarını çıkarttıktan sonra, soğanları ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.
  • Bir kabın içerisinde soğan, yoğurt, sarımsak, salça ve tuzu karıştırın.
  • Bu karışımı kuzunun içine ve dışına sürün.
  • Uzun bir bıçak yardımıyla hayvanın kaba eti olan yerlerine ayıklanmış sarımsak ve soğanları yerleştirin.
  • Ciğeri kahvaltıda kullanmayacaksanız, yürek, böbrek ve ciğeri içine doldurun.
  • Kuzuyu bu şekilde tepsiye alarak 2 saat dinlendirin.
  • Kuzunun ayaklarını tel yardımıyla birbirine sıkıca bağlayın.
  • Ayaklarının arasından sağlam bir şiş geçirin ve demire asın.
  • Pişerken düşmesini önlemek için, bel kısmından da tel geçirin.
  • Tandırı yakın ve orta harareti bulana kadar bekleyin. Tandırın içerisine yarıya kadar su dolu bir tencereye koyun. Bu sayede kuzunun suyunu toplayabilirsiniz.
  • Kuzuyu sırtı aşağıya gelecek şekilde tandıra yerleştirin.
  • Tandırın ağzını sac ile kapayın. Kenarlarını ise cila veya çamur ile sıvayın.
  • Tandırın alt tarafında bulunan hava alma deliğini de çamur ve cila ile kapatın.
  • Çebiçin pişmesi için 1.5 saat kadar bekleyin. Besili hayvanların pişme süresi daha uzundur.
  • Pişirme işlemi sırasında tandırı sık sık kontrol edin.
  • Kuzu piştiğinde keserle sacın kenarlarına yavaşça vurun. Çamurları alarak sacı kaldırın.
  • Demirin uçlarından tutarak kuzuyu dışarı çıkartın ve üzerindeki telleri çözün.
  • Tencereye dolan yağlı suya, yürek, böbrek ve ciğerleri kuşbaşı şeklinde ekleyin.
  • Ciğerleri bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Bulgur pilavını büyük bir tepsiye dökün ve yayın. Pişen kuzuyu da aynı tepsiye yerleştirin.
  • Pilavın kenarlarını maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çebiç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çebiç yaparken temizleme işlemi oldukça önemlidir. Etin sulanmasını önlemek için yıkamayın.
  • Eğer eti yıkarsanız, temiz bir bez ile çok iyi kurulayın.
  • Kuzu etini keserken dikkatli ve yavaş olun. 

Fırın Kebabı Tarifi

 

Fırın Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 2/3 yemek kaşığı iç yağ

Fırın Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  • İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  • Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  • Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  • Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  • Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  • Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  • Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  • Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi

 

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr Dana Kuşbaşı
  • 2 dal Taze Kekik
  • 20 gr Sarımsak
  • 1 adet Defne Yaprağı
  • 100 gr Havuç, Medium Dice doğranmış
  • 50 gr Arpacık Soğan
  • 50 gr Bezelye, blanch edilmiş
  • 200 ml Kahverengi Et veya Tavuk Stock
  • Su
  • Ayçiçek Yağı
  • Tuz – Karabiber 

Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
  • Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
  • Simmer halde pişmeye bırakın.
  • Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
  • Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
  • Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.

11 Aralık 2020 Cuma

Elmalı Muhallebi Tarifi

 

Elmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg elma (4-5 adet)
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpalım.
  2. Kalan sütü tencereye alıp un, nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edelim.
  3. Kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
  4. Ocaktan alıp kremşantiyi ilave edin.
  5. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın.
  6. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip dilimleyin.
  7. Yarım su bardağı şeker ve tarçın ilave edip pişirin.
  8. Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin.
  9. Üzerlerine muhallebiyi yayın.
  10. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Renkli Muhallebi Tarifi

 

Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 paket vanilya (isteğe göre)

Meyveli sos için :

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Yarım su bardağı böğürtlen ya da nar suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tatlı pınar göre 1 yemek kaşığı şeker nişasta mısır ya da buğday fark etmez. )

Üzerinin süsü için;

  • Yarım su bardağı taneleri ayrılmış nar

Renkli Muhallebi Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak soğuk süt, nişasta, vanilya, un ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Kaynamaya yakın üzerine tereyağını ilave edin.
  4. Üzeri boncuk boncuk olduğunda muhallebiyi kaselere paylaştırın.
  5. Meyveli sos nar suyunu ve vişne suyunu bir sos tenceresine alın, nişastayı ekleyip topaklanması gidene kadar karıştırın.
  6. Şekeri de ekleyip kıvam kalana kadar ocakta kaynatın.
  7. Soğuyan muhallebi üzerine meyve sosunu döküp soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan tatlının üstüne nar tanelerini koyun ve servise hazır afiyet olsun.

Milföy Tatlısı Tarifi

 

Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy hamuru

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Eritilmiş çikolata ya da çikolata sosu.

Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Milföyü istediğiniz boyutlarda parçalara ayırıp tepsiye dizdikten sonra fırına veriyoruz (200°derece de 10-15 dk pembeleşene kadar. ).
  2. Kremayı pişiriyoruz. (ben içine bir tatlı kaşığı kadar tereyağ koydum tadını güzelleştirdiğini düşünüyorum, size kalmış. )
  3. Kremasını soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız milföylerin arasını açıyoruz.
  4. İkiye bölüyoruz. (arası açılmaya müsait hale geliyor zaten sorun yaşamazsınız)
  5. Arasını açtığınız milföyün içine soğumuş kremayı koyuyoruz kapatıyoruz. (kremayı soğuk koyun ki milföy yumuşamasın)
  6. Ayrıca kremayı koymaktan da çekinmeyin bol bol koyun az koyarsanız şekeri size az gelebilir.
  7. Üzerine de çikolata sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsuuunnn ♥😄.

Fırında Enfes Sütlaç Tarifi

 

Fırında Enfes Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 bardağı pirinç
  • Limon kabuğu rendesi(isteğe göre)

Fırında Enfes Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sütümü kaynaması için bir tencereye döküp ocağa alıyorum daha sonra pirincimi iyice yıkayıp bir ayrı tencereye alıyorum ve üzerine suyu ekleyip bi 15 dk haşlıyorum .
  2. Pirincim haşlandıktan sonra ocaktan alıyorum ve eğer sütüm kaynamış ise haşlanmış olan pirincimi süte katıyorum ve şekerinizde katıp biraz kaynayana kadar duruyor.
  3. Kaynadıktan sonra limon kabuğunu rendeliyorum ve karıştırıyoruz .
  4. İçine atıp daha sonra tabaklarıma koyuyorum daha önce ısıtılmış fırına tepsilere dizip fırına atıyorum ve üzeri hafif yanana kadar duruyor ve sunuma hazır afiyet olsun😊😘😘.

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

 

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tepeleme un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Süslemek İçin;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Çikolata

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Fincan tatlısı için; ilk olarak süt, un ve şeker, tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır.
  3. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak, muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp şeklinde çıkartamazsınız.
  4. Tatlımız soğuduktan sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
  5. Tatlıları fincandan çıkarırken, kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır.
  6. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı, Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.

Fincan tatlısı tarifimi deneyeceklere, afiyet olsun :)

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi

 

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi önceden haşlayalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim suyunu çekip piştikten sonra bir kenara bırakalım.
  2. Başka bir tencereye sıvı yağ ekleyelim yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve karıştıralım soğanlarımız pembeleştikten sonra biberlerimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Biberler yumuşadıktan sonra kabuğunu soyduğumuz domatesimizi ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı da ekleyelim ve iyice kavuralım.
  4. Sonra salçayı, baharatlarımızı tuzumuzu ve suyunu ilave edelim ve karıştıralım. Kaynayan salçalı suyumuza etlerimizi de ilave edelim ve 10 dk daha pişirelim.
  5. Patateslerimizi ve havucumuzu soyup küp küp doğrayalım ve kızartalım.
  6. Yemeğimiz kaynadıktan sonra kızarttığımız patates ve havucumuzu da ilave edelim ve 5 dk bu şekilde kaynatalım ve altını kapatalım. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun 😊Not : eğer suyu az olursa su ilavesi yapabilirsiniz 😊.