16 Aralık 2020 Çarşamba

Karavu Şerbeti Tarifi

 

Karavu Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kızılcık
  • 1 adet limon
  • 4 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Karavu Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.
  • Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.
  • Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.
  • Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  • Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.
  • Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karavu Şerbeti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet yapımında kullanacağınız kızılcıkların taze olmasına özen gösterin.
  • Pişirme esnasında şerbetin içerisine tarçın çubuğu, karanfil veya yıldız anason ekleyebilirsiniz.
  • Kavanozları sıcak su ile sterilize edip kurulayın. Bu şekilde şerbeti temiz kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Küşleme Tarifi

 

Küşleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu küşleme
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğanın suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Küşleme Nasıl Yapılır?

  • Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.
  • Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.
  • Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.
  • Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.
  • Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.
  • Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.
  • Kuzu küşlemeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Limonlu Fırın Sütlaç Tarifi

 

Limonlu Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 ml pirinç
  • 1 kilo süt
  • 200 ml toz şeker
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (mısır/buğday)

Limonlu Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri güzelce yıkayalım daha sonra bir tencereye alalım pirinçleri 2 parmak geçecek kadar kaynatıp suyunu çektirelim.
  2. Sütü tencereye ekletelim kaynarken bir yandan da karıştırmaya devam edelim.
  3. Toz şekeri ekleyelim arkasından limonun kabuğunu en ince bölümde rendeleyip tencereye ekleyelim.
  4. Yarım su bardağına su koyup nişastayı eritelim ve daha sonra tencereye ekleyelim.
  5. Sütlacımızı iyice kaynamasını ve koyulaşmasını bekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  6. Fırın tepsisin içine kaselerimizi dizelim pişen sütlacımızı kaselere dolduralım tepsiye kaselerinin yarısına gelecek kadar kaynar su koyalım.
  7. Önceden ısınmış 200 derece fırınımızın içine tepsiyi yerleştirelim sütlaçlarımızın üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun 🤗.

Minik Ekmek Tarifi

 

Minik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

Minik Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su şeker ve maya bir kapta karıştırılır .
  2. Daha sonra un ve tuz atılır iyice yoğrulur.
  3. Yoğrulan hamur biraz dinlendirir .
  4. Daha sonra orta boy bezeler halinde yuvarlanır .
  5. Üstüne kızarması için yoğurt sürülür ve çizik atılır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.

Sulu Makarna(11+) Tarifi

 

Sulu Makarna(11+) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı boncuk makarna
  • Bir tutam nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sulu Makarna(11+) Tarifi Yapılışı

  1. Makarnamızı haşlayalım yumuşayınca nane, tuz ,salça, sıvı yağ ekleyelim.
  2. Su eksikse su ekleyelim katı olmayacak çorba gibi olması lazım hepsini karıştırıp 2 veya 3 dk daha kaynatalım çorbamız hazır.

Erişte Pilavı Tarifi

 

Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceremize tereyağını koyup eritelim.
  2. Üzerine erişteleri ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra suyunu ve tuzunu ekleyip ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra 5-10 dk. Dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🙏.

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi

 

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi – İster Kahvaltıya İster Gün Sofralarınıza İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy közlenmiş kapya biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir parça ıslanmış ekmek içi (bayat ekmekte olur)
  • 1 çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
  • Dilerseniz sarımsak

Kapya Biberli Cevizli Meze Tarifi – İster Kahvaltıya İster Gün Sofralarınıza Yapılışı


  1. Öncelikle ben dolaptan közlenmiş biber kullandığım için buzu çözüldükten sonra süzgeçe koyarak suyunu akıttım.
  2. Daha sonra biberleri ortadan kesip, rondoya koyuyoruz.
  3. Isladığımız ekmek parçasının suyunu sıkıp rondoya ekleyip, geri kalan malzemeleri de ekliyoruz. Eğer sarımsak ekleyecekseniz bu aşama da ekleyebilirsiniz.
  4. Rondodan güzelce çektiğimiz malzemeleri hemen tüketmeyecekseniz kavanoza koyup, dolapta saklayabilirsiniz.
  5. İster kahvaltı sofralarınıza, ister gün sofralarınıza gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz lezzetli bir meze tarifi, afiyet olsun ♥ :).

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr az yağlı dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu (110ml)
  • 1 yarım çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Patates püresi için;
  • 5 adet büyük patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt (125ml)
  • Tuz, karabiber

Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma ve bütün malzemeler uygun bir kaba alınır ve çiğ köfte yoğurur gibi 6-7 dak. Boyunca yoğurun.
  2. Bu tarife yoğurmak çok önemli. Kıymanız bütün malzemelerle özlemiş ve pürüzsüz bir kıvam almalıdır. Bu şekilde rostomuz dağılmaz.
  3. Hafif elinizi nemlendirerek kıymayı rulo sekline getirin. Fırın kağıdına sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenme süresinden sonra sarılı olan köfteyi fırın tepsisine alın.
  5. Fırın kâğıdının yanmaması için üzerini hafif nemlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında hemen hemen 30dk pişirin.
  6. Pişme süresinden sonra rostoyu fırından çıkartın. Yağlı kağıdından çıkartıp 15 dk dinlenmeye alın.
  7. 15 dk sonunda keskin bir bıçakla rostoyu 1 parmak kaldığında dilimleyin.
  8. Uygun bir borcama dizin. Sosunu hazırlayın ve rosto un üzerine gezdirin.
  9. Tekrar 180 derecelik fırında pişirmeye alın. Üzerinin fazla kızarması için üzerini bir tepsi ile kapatıp 25 dk pişirin.
  10. Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesin suyunu süzün ve tereyağını ekleyip ezin.
  11. Üzerine sütü tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  12. Servis ederken tabağa patates püresini koyun onun üzerine rosto köfte ve sosundan üzerine gezdirin.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  4. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
  5. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
  6. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
  8. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Brokolili Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi

 

Brokolili Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 parça brokoli
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Brokolili Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 5 su bardağı kadar su koyalım.
  2. Mercimek ve sebzelerimizi doğrayıp tencereye alalım, üzerine zeytin yağımızı katalım.
  3. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim, daha sonra yumuşayan sebzelerimizi blendrdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim.
  4. Tuz ve diğer baharatlarımızı da ekleyip 10 dk daha kaynattıktan sonra çorbamız servise hazır.

Kereviz Köftesi Çocuklar Bayılıcak Tarifi

 

Kereviz Köftesi Çocuklar Bayılıcak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kereviz
  • 2 küçük patates
  • 2 yumurta
  • 1, 5 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Nane

Kereviz Köftesi Çocuklar Bayılıcak Tarifi Yapılışı

  1. Patates ve kerevizleri rendeliyoruz.
  2. Diğer malzemeleri de koyup iyice karıştırıyoruz. (ben sevdiğim bütün baharatları koyuyorum)
  3. Kaşık yardımıyla kızgın yağda kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç (4 çay bardağı su ile haşla)
  • 3 yemek kaşığı un (1 su bardağı süt ile özleştir)
  • Vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkadıktan sonra suyunu ekleyip ateşe koyuyoruz.
  2. Suyunu çekene kadar haşlıyoruz, hafif sulu kalacak.
  3. Soğuk sütü pirinçin üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  4. 10 dk pişiriyoruz.
  5. Vanilya eleyelim, ardından 1 su bardağı soğuk süte 3 yemek kaşığı unu ekleyip ezelim.
  6. Ocaktaki sütlaçtan bi kepçe unlu karışıma ekleyip ılık olmasını sağlayalım.
  7. Sütlacın içine ekleyip karıştıralım bir kaç dakika kaynadıktan sonra son olarak 1 su bardağı şekeri ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  8. Servis tabaklarına kepçe yardımı ile dolduralım. Soğuyunca tarçın ile servis edelim.

Afiyet olsun.

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 1 mandalina
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker
  • Zeytinyağı

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını tencereye alıyoruz ve halka halka doğradığımız havuçları ekleyerek soteliyoruz.
  2. Kerevizi ve patatesi istediğimiz boyutlarda keserek tenceremize alıyoruz üzerine tuz, şekeri ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz.
  3. Limon mandalina ve portakalın suyunu sıkıyoruz tencereye ilave ediyoruz.
  4. Piştikten sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 🙃.