Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane hazır baklavalık yufka
- 150 gram taze kadayıf
- 125 gram tereyağı
- Bir su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3, 5 su bardağı toz şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı
- Tatlı yapmaya şerbetle ile başlıyorum. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatıyorum.
- Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekliyorum.
- Tereyağını süzün ya da üzerindeki köpekleri ayırın. O köpükler yufkanın üzerinde kalırsa Siyah nokta nokta kötü bir görüntüye sebep oluyor o yüzden ayırıyoruz.
- Bir de yufkaları kullanırken kalanların üzerine mutlaka nemli bir bez örtün. Çok hızlı kuruduğu için kolay çalışabilmeniz, Yufkaların Kurumaması için bu önemli.
- Bir yufkayı tezgaha seriyorum.2 kaşık kadar ya her yerine sürüyorum. Ceviz, kadayıf, Hindistan cevizi yufkanın üzerine ekliyorum. Yatay olan kısmından başlayarak Oklavayla beraber sarıyorum.
- Yufkayı iki köşesinden ortaya doğru büzerek içinden oklavayı alıyorum ve tepsinin kısa kenarına diziyorum. Tüm yufkaları için aynı işlemi uygulayın.
- Kalan tereyağını Baklavanın üzerine gezdiriyorum.
- 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum yaklaşık yarım saat.
- Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika kadar) soğuk şerbeti üzerine döküyorum.
- Şerbetini çektikten ve tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık Serperek dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun 😋