16 Mayıs 2021 Pazar

Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi

 

Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane hazır baklavalık yufka
  • 150 gram taze kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • Bir su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kadayıflı Burma Tatlısı(baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı

  • Tatlı yapmaya şerbetle ile başlıyorum. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatıyorum.
  • Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekliyorum.
  • Tereyağını süzün ya da üzerindeki köpekleri ayırın. O köpükler yufkanın üzerinde kalırsa Siyah nokta nokta kötü bir görüntüye sebep oluyor o yüzden ayırıyoruz.
  • Bir de yufkaları kullanırken kalanların üzerine mutlaka nemli bir bez örtün. Çok hızlı kuruduğu için kolay çalışabilmeniz, Yufkaların Kurumaması için bu önemli.
  • Bir yufkayı tezgaha seriyorum.2 kaşık kadar ya her yerine sürüyorum. Ceviz, kadayıf, Hindistan cevizi yufkanın üzerine ekliyorum. Yatay olan kısmından başlayarak Oklavayla beraber sarıyorum.
  • Yufkayı iki köşesinden ortaya doğru büzerek içinden oklavayı alıyorum ve tepsinin kısa kenarına diziyorum. Tüm yufkaları için aynı işlemi uygulayın.
  • Kalan tereyağını Baklavanın üzerine gezdiriyorum.
  • 180° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum yaklaşık yarım saat.
  • Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika kadar) soğuk şerbeti üzerine döküyorum.
  • Şerbetini çektikten ve tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine fıstık Serperek dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyetler olsun 😋

Fırında Sebzeli Beyti Şiş Tarifi

 

Fırında Sebzeli Beyti Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg beyti şiş
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Kırmızı kapya biber
  • Havuç
  • Zeytinyağı
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber 

Fırında Sebzeli Beyti Şiş Tarifi Yapılışı 

  1. Öncelikle etlerimizi marine edip 2-3 saat kadar dinlendirelim. Bunun için yarım su bardağı zeytinyağı, biberiye, tuz, karabiber ile bir sos hazırlanır.
  2. Beyti şişler bu sos ile homojen bir şekilde harmanlanır üzerini streç film ile kapatılıp buz dolabında dinlendirilir.
  3. Dinlenmiş olan beyti şişler yağlı kağıt serilmiş fırın kabına sıralanır. Ardından sebzeler iri doğranmış olarak etlerin üzerine yerleştirilir.
  4. Üzeri yine yağlı kağıt ile kapatılır ki etlerin sebzelerin suyu ile yumuşak bir şekilde pişmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yulaf Ezmeli Bitter Çikolatalı Ballı Kurabiye Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Bitter Çikolatalı Ballı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 (yarım) paket bitter kurabiye çikolatası (50 gr)

    Yulaf Ezmeli Bitter Çikolatalı Ballı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yulaf ezmesi yumurta, tarçın süt, bal eklenir karıştırılır.
  • Çikolata parçaları eklenir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Annemle Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Annemle Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram dolmalık biber küçük boy
  • 500 gram pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük boy domates
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 dal maydanoz
  • 7 dal dereotu
  • 7 dal nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Annemle Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • Biberlerimizi yıkayıp temizledikten sonra iç harcını hazırlayalım. Soğanı rendeleyip de koyalım.
  • Küçük bir tabağın içerisine de dolmaların üzerlerini kapatacak olduğumuz domateslerimizi doğrayıp kenarı koyalım.
  • Derin bir fırın kabı alalım. Biberlerimizi doldurup fırın kabımıza dizelim. Hepsi bittikten sonra üzerlerine domatesleri de ilave edelim.
  • Biz bu sefer fırında yapacağız ve biraz yanık gibi yapıyoruz daha lezzetli oluyor. Son olarak biberlerimizin üzerini geçmeyecek şekilde suyumuzu da dökelim.
  • Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza atalım.
  • Ara ara kontrol ederek pişip pişmediğine bakalım. Pişen dolmalarımızın üzerini açalım ki biraz kızarsınlar.
  • Hafif üzerleri yanan dolmalarımızı fırından çıkartıp servis edebiliriz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi

 

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi İçin Malzemeler

    • 120 g beyaz peynir (Rendelenmiş)
  • 50 g taze ot karışımı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

    • 400 g un
    • 220 g su
    • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Peynirli Ve Taze Otlu Pide Nasıl Yapılır?

    • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca yumurta sarısını pidenin üzerine kırın ve 1 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcak servis edin.

    Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Tarifi

     

    Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Tarifi İçin Malzemeler

    • 100 g tahin helvası (Rendelenmiş)
    • 20 g krema
    • 1/4 adet lime suyu
    • 10 g Türk kahvesi
    • 25 g ceviz içi
    • 5 g tereyağı

    Pide hamuru

    • 400 g un
    • 220 g su
    • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Tahin Helvalı Ve Türk Kahveli Pide Nasıl Yapılır?

    • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi

     

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler

    • 100 g somon (Küp doğranmış)
    • 50 g ıspanak
    • 1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
    • 1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
    • 5 g tereyağı

    Pide hamuru

    • 400 g un
    • 220 g su
    • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

    • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

    Telbine Çorbası Tarifi

     

    Telbine Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    • 6 su bardağı süt
    • 1 su bardağı arpa unu
    • Yarım çay bardağı bal (arzuya göre arttırabilir ya da azaltılabilir)
    • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı 

    Tuzlu telbine çorbası için:

    • 1 litre su
    • 2-3 yemek kaşığı arpa unu
    • Yarım tatlı kaşığı kaya tuzu
    • 4 tane yeşil soğan 
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 diş sarımsak rendeleyin
    • Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
    • 1 tatlı kaşığı tane çörek otu
    • Tuz 
    • Karabiber 

    Telbine Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Süt tencereye alınır ve içine arpa unu ve zencefil eklenir.
    • Aynı zamanda zeytinyağı da eklenerek bir çırpma teli yardımı ile topak kalmayıncaya kadar çırpılır ve tencerenin altı açılır.
    • Pişip biraz kıvam aldıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve altı kapatıldıktan sonra bal eklenerek karıştırılır ve servis edilir. 
    • Dilerseniz unu yağ ile kavurup ardından sütü ekleyerek de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Leblebiden Humus Tarifi

     

    Leblebiden Humus Tarifi İçin Malzemeler

    • 500 ml su
    • Tuz
    • 150 gr leblebi
    • 2 diş sarımsak 
    • 60 gr tahin
    • 5 kaşık zeytinyağı
    • 1 limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı toz biber 

    Leblebiden Humus Nasıl Yapılır?

    • Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur. 
    • Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
    • Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.

    15 Dakikada Fit Waffle Tarifi

     

    15 Dakikada Fit Waffle Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 yumurta 
    • 🥚 2  kare bitter çikolata 🍫
    • 1/2 su bardağı  süt 🥛
    • Tam buğday  unu🍚
    • Meyveler 🍌🥝

    15 Dakikada Fit Waffle Nasıl Yapılır?

    • Yumurta ve sütü karıştırıyoruz.
    • Ben içerisine 1 çay kaşığı  kadar kakao ekledim, sade seviyorsanız eklemeyebilirsiniz.
    • Ardından krep hamuru kıvamına gelene  kadar un ekleyin. Ve az yağlı tavada pişirin.
    • Piştikten sonra üzerine erittiğimiz bitteri sürüyoruz ve dilediğimiz meyvelerle süslüyoruz. İşte  bu kadar afiyet olsunn😋

    Sahine Tatlısı Tarifi

     

    Sahine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı) 
    • 2 yemek kaşığı tahin 
    • 2 yemek kaşığı bal 
    • Üzeri için ; kavrulmuş susam 

    Sahine Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • Tereyağı, tahin ve bal iyice çırpılır. 
    • Üzerine kavurduğumuz susamlar eklenir. 
    • Herhangi bir pişirme işlemi yok, hem çok basit, hem de çok lezzetli.. Afiyetler 🧡 

    Un Helvası Tarifi

     

    Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

    • 2,5-3 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Ceviz (Üzeri için)
    • 2 su bardağı un

    Şerbeti İçin:

    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su

    Un Helvası Nasıl Yapılır?

    • Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır. 
    • Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur . 
    • Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
    • Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
    • (Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
    • Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir. 
    • Üzerine ceviz serperek servis edilir.

    Orman Meyveli Vegan Muhallebi Tarifi

     

    Orman Meyveli Vegan Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 litre bitkisel süt (hindistan cevizi, soya, yulaf, fındık ya da badem sütü)
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 
    • 1 su bardağı şeker ya da 1/2 su bardağı elma konsantresi

    Üzeri için:

    • 200gr frambuaz, yaban mersini, vişne ya da çilek

    Orman Meyveli Vegan Muhallebi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şeker, nişasta ve unu tencerede karıştırıyoruz (eğer elma konsantresi kullanıyorsanız, sütten sonra ekleyebilirsiniz).
    • Daha sonra yavaş yavaş bitkisel sütü içerisine döküyoruz. Tencerede az ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
    • Kaynayıp, kıvam aldığında servis edeceğimiz kuplara döküyoruz. Soğuyana kadar oda sıcaklığında ağzı açık bekletiyoruz.
    • Soğuduğunda buzdolabına koyuyoruz. Kullanacağımız orman meyvesini rondodan geçirerek, şekersiz halde ocakta çektirerek pişiriyoruz.
    • Sos kıvamına geldiğinde kupların üzerine döküyoruz.