Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet kuru kuzu göbeği mantarı
- 1 su bardağı pirinç
- Sıcak su
- İsteğe bağlı maydanoz ve dereotu
- Tuz
- Karabiberi (isteğe bağlı)
- Kuru kekik (isteğe bağlı)
- Yenibahar
- Kimyon
- Pul biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım kuru Soğan
- 1 Orta boy domates
Sos için
Sunum için
Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
- Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
- Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
- En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
- Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır.
- Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.