22 Mayıs 2021 Cumartesi

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget (siz sayıyı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 3 adet büyük soğan
  • 2 adet büyük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • Tuz

İlave olarak;

  • 2 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 çay bardağı suyla açılacak

Üzeri için;

  • 1 dal taze soğan

    Mükemmel Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetlerimi güzelce yıkayıp süzdürdüm.
  • Daha sonra teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek bagetleri hızlı ateşte kızarttım. (mühürlemek gibi)
  • Tavada bagetlerim kızarırken diğer taraftan soğanları yarım ay şeklinde kalın olarak, havuçları julyen şeklinde doğrayıp derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ekledim ve doğranmış sebzelerimi güzelce soteledim.
  • Sotelenen malzemelerin üzerine salçayı, baharatları ve tuzu ekleyerek 3- 4 dakika kısık ateşte sotelemeye devam ettim.
  • Daha sonra tencereye sebzelerin üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kızaran bagetlerimi tencereye ilave ettim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp en az 1 saat tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirdim.
  • Nişastamı bir kasede suyla açtırıp kaynayan yemeğime ilave ettim ve 20 dakikada o şekilde kısık ateşte pişirdim.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra veya servis ederken taze soğan yapraklarını yemeğin üzerine ilave edebilirsiniz.

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya
  • 1 adet acı yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 6 dal maydanoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir.
  • Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
  • Maydanozu ince kıyın.
  • Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
  • Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatlı güzelce bir kasede karıştırın.
  • Sosu sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun 😋.

Ev Yapımı Efsane Kokoreç Tarifi

 

Malzemeler

  • Sandviç ekmeği
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500g kemiksiz tavuk kalça
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

     Yapılışı

  • İlk olarak tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım. Ardından tavamıza sıvı yağımızı alalım ve tavuklarımızı üzerine ekleyelim.
  • Tavuklarımızı karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemine devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
  • Biberler yumuşayıp tavukların rengi dönünde doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarımızı güzelce karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edelim.
  • Sandviç ekmeklerimizin iç kısmını tavadaki tavuğun üzerine bastırarak tavuğun sosu ile ıslanmasını sağlayalım.
  • Sonrasında ekmeklerimizin içerisini tavuk kokoreç ile dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Şifa Çorbası Tarifi

 

Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk but
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yaklaşık 6 su bardağı tavuk suyu yada 3 su bardağı tavuk suyu 3 su bardağı su koyu olurda çorbanız biraz daha su eklersiniz
  • Tuz, karabiber pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • Maydanoz

    Şifa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk suyumuzu hazırlayalım bunun için tavuk buduna 7 su bardağı kadar su ekleyip haşlayalım.
  • Haşladığımız tavuk butunu kemiğinden ayırıp didikleyelim be tavuk suyunu bir tel süzgeçten geçirelim.
  • Geniş bir tencereyi ocağa alalım ve yağlarımızı ekleyip eritip daha sonrada rendelenmiş havuçları ekleyelim soteleyelim ve küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
  • Kavrulunca bir buçuk yemek kaşığı un ekleyip 1-2 dakika kavuralım ve tavuk suyunu yavaşça ekleyip karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  • Tavuk suyunuz yeterli değilse yada daya az kulanmak istiyorsanız suyla karıştırabilirsiniz.
  • Çorbayı kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan birkaç dakika sonra tel şehriyeleri ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Bi on dakika kadar sonra tavukları da ilave edip 2-3 dakika kaynatıp yarım limonun suyunu ve ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
  • Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ❤️.

Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2adet patates
  • Kızartmak için yeterli zeytinyağı
  • Bir tutam taze yeşil soğan(sadece yeşil yapraklarını kullandım)
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı sumak ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir fiske tuz

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesimizi yıkayalım kabuklarını soyup dilimleyin ve ocağa kızartma tenceremize alıp kızartalım.
  • Daha sonra yeşillikleri yıkayıp doğrayalım.
  • Patatesler kızarınca ilk sıcaklığı geçince üzerine doğradığımız yeşilliği ekleyelim.
  • Baharatları ekleyip elimizle karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Et yemeklerinin yanında kebabların yanında sabah kahvaltıda garnitür olarak sunum yapınız harika bir lezzet olur afiyet olsun.

Biberli Mantar Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram mantar
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı

  • Mantarların kabukları soyulur, yıkanır ve doğranır.
  • Tavaya zeytinyağı alınır orta göz ocakta yağ ısınınca mantarlar ilave edilir.
  • Harlı ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken mantarlara tereyağı ve julyen doğranmış soğan ilave edilir.
  • Soğan yarı kavrulunca julyen doğranan biberler ilave edilir.
  • Biberler tamamen kavrulunca üzerine küp doğranmış domates ilave edilir.
  • Bu aşamada tuz ve baharatlar ilave edilir ve kapağı kapatılır.
  • Domatesler suyunu salıp çekince yemek ocaktan alınır. Servis için hazır afiyet şifa olsun inşallah 💞

En Pratiğinden Domatesli Tavuklu Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • Banvit Piliç Bonfile Göğüs
  • Haşlanmış makarna
  • 20-25 adet çeri domates
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tatlı toz biber
  • Kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 6-7 yaprak Taze fesleğen

    Yapılışı

  • Fırın kabına ilk olarak çeri domatesler alınır, ortasına bir parça göğüs eti yerleştirilir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir.
  • Ardından karabiber, pul biber, tatlı toz biber ve kekik eklenir.
  • Eziciden geçirilmiş sarımsak da fırın kabına ilave edilir. Tuzu ayarlanır ve tekrar 2-3  yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Tavuğun iki kısmı da baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlanır.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırından 30-35 dakika kadar pişirilir.
  • Sürenin sonunda pişen göğüs eti fırından alınır, çatal ile didiklenir ve domatesler ezilir.
  • Fesleğen yaprakları da eklenir ve karıştırılır.
  • Hazırlanan tavuk etli domates soslu karışıma haşlanmış makarnayı ilave edilerek tekrar karıştırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Baklavalı Cheesecake Tarifi

 

Baklavalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kekin tabanı için malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 240 gram toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 vanilya 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı +2 tepeleme kaşık un

Cheesecake için malzemeler

  • 400 gram mavi paket pınar beyaz peynir
  • 400 gram pınar yeşil paket labne
  • 200 ml krema
  • 250 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 8 adet hazır baklava yufkası
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ 

    Baklavalı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pandispanya kekini için. Yumurta ve toz şeker iyice çırpılmalı. Sıvı yağ ve suyu ilave ettikten sonra kuru malzemeleri eleyerek koyalım karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili olan 23 cm genişliğindeki kelepçeli kalıba kek harcını dökelim.
  • Önceden ısıttığınız 170 derece fırına verin. Piştiğinden emin olmak için kürdan ile kontrol edin.
  • Pişen keki soğuyunca dikkatlice kalıptan çıkartın soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
  • Pandispanya pişirdiğimiz aynı kelepçeli kalıba baklava yufkasını yanlardan sarkacak şekilde ortasına yerleştirin ikişer kat halinde 3 adet baklava yufkası serelim
  • Pandispanya kekinizi yerleştirin.
  • Krema için ilk önce peynirleri mikserle çırpın. Şekeri ilave edin.
  • Vanilya, yumurtaları teker teker koyup hızlı çırpın.
  • Unu fıstığı koyup karıştırın.
  • Kalıba dökün.
  • Kenarlarda kalan yufkaları üstüne doğru toplayın.Önceden erittiğiniz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Önceden ısıttığınız 175 derece fırına kızarana kadar pişirin bir gece dolapta dinlendirin.
  • Üzerine bal döküp fıstık serpin gül ile süsleyin. Afiyet olsun.

Panna Cotta (Çilek Soslu) Tarifi

 

Panna Cotta (Çilek Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta çok dolu dolu olmasın
  • Vanilya
  • 1 kutu krema

Çilek sos için

  • 1 avuç kadar çilek
  • 1.5-2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Panna Cotta (Çilek Soslu) Tarifi Yapılışı

  • Muhallebisi için tüm malzemeyi tenceremizde birleştirelim karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Kaynayınca altını kısalım 5 dk. Kadar sonra kapatalım kaselere pay edelim.
  • Çilek sos için tüm malzemeyi karıştırıp çiçekler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ben bütün kaynatın ve en son blendirdan geçirdim ama minik minik doğrayarak da pişirebiliriz öyle taneli kalabilir.
  • Soğuyan tatlılığın üzenlerin pay edelim.Bu tatlının istediğimiz sostan yapabiliriz.Ekşi soslar da çok çok yakışıyor.Hatta çikolata dosta süper oluyor.Hoşçakalın mutfağınıza aşk katın🙋‍♀️.

Ev Baklavası Tarifi

 

Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4-5 su bardağı un

Şerbet için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Açarken

  • Nişasta buğday veya mısır farketmez

Üzeri için

  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 1 ,5 su bardağı kırılmış ceviz

    Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ev baklavası için şerbeti hazırlayın. Şeker ve soğuk suyu tencereye alın içine bir dilim limon ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 20-25 dk kaynatın. Şerbet kıvamlı olsun. Daha sonra tereyağını eritin ve ılıması için bekletin.
  • Hamur için tüm malzemeleri yoğurun unu yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamurun yoğurun.
  • Hamuru yuvarlayın. Ve 4 eşit parçaya bölün.
  • Daha sonra her bir bezeyi 10 ar eşit parçaya bölün ve iyice yuvarlayın. Toplamda 40 adet beze çıkıyor.
  • Bezelerin üzerini streç film veya nemli bir bezle örtün 40 dk dinlensin.
  • Daha sonra her bir bezeyi bol nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
  • Toplamda 8 kat olacak baklavamız. Her açtığınız bezeyi 5 er 5 er üst üste ekleyin. 5 er li bir şekilde hazırladığınız hamurları önce merdaneyle açın. Açarken diğer tarafınıda çevirerek açın.
  • Daha sonra dilerseniz oklavayla inceltebilirsiniz tepsi boyutunda açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine tepsiyi koyunuz kenarlarını kesin ve kalan hamur parçalarını içine ekleyeceğiz. Her katı açabildiğiniz kadar ince açın üst üste tepsiye alın.
  • Aralarına dilerseniz her katına ceviz ekleyebilirsiniz veya en ortasına ekleyebilirsiniz.
  • Ilıyan tereyağının en dibinde veya üstünde beyaz köpükler oluşur onları yüzeyinden alın baklavaya eklemeyin nokta nokta yanıklar oluşur.
  • Erimiş tereyağın için sıvı yağını ekleyin ve karıştırın.
  • Baklavanın üzerine dökün.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın ve yavaş yavaş nar gibi kızarana dek 1 saatten fazla pişirin.
  • İç katmanları ve altı iyice kızarsın. Pişen tatlıyı fırından alın ve 4 dk bekletin. İlk sıcaklığı gidince ılık şerbeti dökün ve 2-3 saat sonra tüketebilirsiniz.

Nuraniye Mezesi Tarifi

 

Nuraniye Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet sakız kabak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 6-7 sap taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Nuraniye Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Kabakların kabuğunu kazıyıp, rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim.
  • Taze soğanları doğrayalım.
  • Pirinci yıkayalım. Pirinci çok fazla koymayalım.
  • Pişerken şişeceği için kabakların lezzetinin önüne geçmesin.
  • Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile karıştıralım.
  • Bunları hazırladıktan sonra yapımına başlayalım.
  • Taze soğanları zeytinyağda biraz kavuralım.
  • Rendelenmiş kabakları ekleyelim. Yüksek ateşte çevirerek kavuralım.
  • Ateşin altını kısık tutmayın. Kabaklar çok fazla su salıp pişer.
  • Pirinçler ile tekrar pişeceği için fazla ezilir. Lezzeti de hoş olmaz. Pirinçleri ve suyu ekleyelim.
  • Bir parça tuz gezdirelm. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra bir kenara alıp soğutalım.
  • Kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  • Sarımsaklı yoğurt ile karıştıralım. Bu tür salatalarda bir kaşık da mayonez ekliyorum.
  • Üzerine zeytinyağında yakılmış pulbiber gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.