26 Mayıs 2021 Çarşamba

Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi

 

Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya için malzemeler (Bardak ölçüm 200 ml)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pasta Kreması İçin

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Dış Kaplaması İçin

  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 bardak kalan pasta kremasından ekledim.

Pastanın Üzeri İçin

  • 50 gram sıvı krema
  • 50 gram bitter çikolata
  • 7-10 adet çilek

    Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanyanın yapılışı için bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
  • Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin. Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden yedirin. 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Pasta kreması yapılışı için bir tencereye un, nişasta, toz şeker, süt ve yumurta sarılarını döküp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Soğuyana kadar ara ara karıştırın. -soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 2 -3 saat buzdolabında bekletin. Geceden hazırlarsanız daha iyi olur.
  • Daha sonra sıvı krema ve toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
  • Pandispanyayla birleştirme aşaması için pişirdiğiniz pandispanyayı dört eşit parçaya bölün.
  • İlk katı kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerini yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın. Ardından pasta kremanızdan bir miktar döküp eşit bir şekilde yayın.
  • İçine ben biraz muz ve parça çikolata ekledim. Siz dilediğiniz meyveyi veya sadece çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Diğer katlara da aynı işlemi gerçekleştirin pastanın üzerini streç filme kaplayıp yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dış kremasını kaplayabilirsiniz.
  • pastanın dış kaplamasının yapılışı için süt ve toz kremşantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından kalan pasta kremasından 1 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayla pastanın dış kısmına spatula yardımıyla sıvayın. Ardından kremanın pastaya iyice tutunması için buzdolabında en az yarım saat bekletin. Daha sonra üzerine çikolata sosunu akıtabilirsiniz.
  • Pastanın üzeri için sıvı kremayı bir tavaya alıp ocakta ısıtın. Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın bu aşamada bitter çikolataları ekleyip erimesini bekleyin.
  • Hazırladığınız sos oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerini fotoğraftaki gibi süsleyebilirsiniz. Ardından ikiye böldüğünüz çilekleri pastanın üzerine yerleştirin.

Kokostar Kurabiye Tarifi

 

Kokostar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin ya da tereyağı ( 250 gram )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin beyazını ayıralım )
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı )
  • Un (Yaklaşık 3,5 su bardağı )

İçerisi İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı (Hamur malzemelerinden ayırdığımız)

    Kokostar Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ya da margarin (Ben yarı yarıya kullandım), kakao, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve yeteri kadar un ile hamuru yoğurun.
  • Un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ayarlayabilirsiniz, hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde 3. Şekillendirmeye hazırdır.
  • İç malzemelerini derince bir kapta karıştırın ve kurabiyeleri yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açın, içine iç malzemesinden koyarak kapatın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzerleri çatlayana kadar pişirin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤎

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

 

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı şalgam suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram kornişon salatalık turşusu
  • 150 gram mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demek dereotu
  • 4 tane taze soğan
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Yapılışı

  • Bulguru, su ve şalgam suyunda, pilav gibi suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Geri kalan tüm malzemeleri doğrayın.
  • Pişen bulgur soğuduktan sonra içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Salatamız hazır. Afiyet olsun 🧡.

Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi

 

Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Saklıköy Yulaflı Üzümlü İncirli Bisküvi

Muhallebisi İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çikolata rendesi

    Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine sütümüzü, yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı alalım. Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım, ardından ocaktan alalım.
  • Kare kalıbımızın tabanına bisküvimizi sıralayalım ve üzerine ilk sıcağı çıkan muhallebimizden her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve spatula ile düzeltelim.
  • Tekrardan bisküvimizden dizelim ve üzerine muhallebimizden dökelim. Bu işlemi toplamda 3 kat olacak şekilde tekrarlayalım.
  • Hazır olan pastamızı 1-2 saat kadar dinlenmesi için buzdolabında bekletelim.
  • Sürenin sonunda dolaptan aldığımız pastamızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Pizza Hamuru Tarifi

 

Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  • Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
  • Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
  • Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
  • Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
  • Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
  • Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.

Toz Pudingli Islak Kurabiye, Az Malzemeli Çok Lezzetli Tarifi

 

Toz Pudingli Islak Kurabiye, Az Malzemeli Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu toz puding
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Hindistan cevizi

    Toz Pudingli Islak Kurabiye, Az Malzemeli Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Toz puding bir kap içerisinde karıştırılır un,sıvı yağ ve kabartma tozu eklenir.
  • Cevizden küçük parçalar alınarak yuvarlanır, yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir (çabuk pişiriyor, dikkatli bir şekilde pişirelim).
  • Pişen kurabiyeler süt ve şeker karıştırılarak sos hazırlanır, kurabiyeler hemen batırılıp çıkarılır, sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.
  • Bu kadar kolay ve lezzetli tarifi kesinlikle tavsiye ederim 👍.

Enfes Soslu Makarna Bir Tabak Asla Yetmez Tarifi

 

Enfes Soslu Makarna Bir Tabak Asla Yetmez Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • Haşlamak için su

Sosu için

  • 4-5 adet domates
  • 2-3dış sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Zeytinyağı

    Enfes Soslu Makarna Bir Tabak Asla Yetmez Tarifi Yapılışı

  • Tuzlu suda makarnayı haşlayalım. Ben 10 dk haşlıyorum biraz diri seviyoruz çünkü.
  • Domatesli kabukları ile beraber robottan çekelim.
  • Küçük tencereye zeytinyağı ilave edelim, ve domatesleri üzerine aktaralım.
  • Tuzu ilave ettikten sonra domateslerin rengi dönünceye kadar pişirelim.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak ve sirkeyi ilave edelim. Biz bol sarımsaklı seviyoruz, ama siz kendinize göre ayarlayın, 2 adet yeterli gelebilir.
  • 1-2 dakika kaynadıktan sonra baharatları ilave edip altını kapatalım.
  • Makarnaları suyun altına gezdirip, dikerseniz sosla buluşturun, dilerseniz makarnanın üstüne dökün servis aşamasında.

Tavuk Suyuna Gerçek Yayla Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Damak tadına göre tuz

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Yapılışı

  • Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Pirinçler yumuşayınca sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
  • Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
  • Çorbanın altını kapatıp suyundan 3 kepçe kadar yavaş yavaş karıştırarak terbiyeye ilave ediyoruz.
  • Yoğurtlu karışımı çorbanın üzerine ipince bir şerit gibi sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Bir tavada tereyağı eritip kuru naneyi ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  • Kıvam alan çorbamızın üzerine hazırladığımız sosu ekleyip servis ediyoruz.

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Sarılan tavuk için :

  • 7 adet tavuk but kemiksiz, iyice açılmış
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

İç harcı için :

  • 400 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil tatlı biber
  • Yarım paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için :

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ve üzerine kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Önce tavuğumuzun malzemelerini karıştırıp harmanlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Ben 3 saat kadar tuttum 1 2 saat de yeterli olacaktır.
  • Gelelim iç harcımıza ;Önce soğan ve biberlerimizi kavuralım ardından mantarımızı ekleyelim. Sarımsağımızı ekleyelim.
  • Suyunu salıp geri çekmeye başlayınca yarım paket kremamızı da ekleyelim.
  • Tuz karabiber atalım.
  • 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Dolapta dinlenmiş olan tavuklarımızı çıkaralım.
  • Tek tek hepsinin içine soğumuş olan harcımızı koyup saralım.
  • Kürdan ile tutturanlar var ama ben gerek görmedim açılmıyor zaten.Borcamımıza dizelim.
  • Gelelim beşamel sosumuza; 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim, 2 yemek kaşığı un ekleyip birkaç dakika rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Aman yakmayın 3- 4 dk yeterli 🤓
  • Hemen 2 bardak sütümüzü de yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  • Tuz ,karabiber atalım.
  • Kıvam almaya başlayacaktır zaten koyulaşır çok kısa bir sürede 🤗 3 -4 dakika da sütü koyduktan sonra karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
  • Tavuklarımızın üzerine beşamel sosu yayalım.
  • Yarım yemek kaşığı domates salçasını çok az su ile sıvılaştırıp tavuklarımızın dibine ekleyelim.
  • 200 derece ısıttığımız fırınımıza atalım.
  • Beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim.
  • Zaten tavuk çabuk pişen birşey 🤓 son 10 dakika üzerine rendelenmiş kaşar ekleyelim ve kızarınca fırından çıkaralım. Şimdiden afiyet olsun 🥰🌸🤗.

Hardallı Salatalık Tarifi

 

Hardallı Salatalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 1-2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

    Hardallı Salatalık Tarifi Yapılışı

  • Salatalıklar ince ince doğranır.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Sos için yoğurt, hardal, sirke, tuz karıştırılır.
  • Salatalık, dereotu ve mısırla buluşur😋

Ağızda Dağılan Browni Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiye için ;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 250 gram tereyağ oda sıcaklığında (margarin de olur)
  • 1 paket kakao (25gram)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Ağızda Dağılan Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ oda sıcaklığında yumuşak olmalı.
  • Tüm kurabiye malzemelerini yoğuruyorum.
  • Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Rulo şeklinde yuvarlayıp kesiyorum.
  • Pişirme kağıdı serdiğim tepsime diziyorum.
  • Aralıklı diziyorum çünkü yayılma yapıyor.
  • Önceden ısınmış fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyorum.
  • Kurabiyeler pişerken şerbeti hazırlıyorum, şeker ve suyu kaynatıyorum.
  • Kurabiyeler soğudukça sertleşiyor, ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbete batırıp çıkarıyorum.
  • Şerbetin içinde çok kalmamalı yoksa kurabiyeler dağılır. Bu tarif ile 24 adet çıkıyor. Afiyet olsun :).