Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Pandispanya için malzemeler (Bardak ölçüm 200 ml)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pasta Kreması İçin
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Dış Kaplaması İçin
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 1 paket toz kremşanti
- 1 bardak kalan pasta kremasından ekledim.
Pastanın Üzeri İçin
- 50 gram sıvı krema
- 50 gram bitter çikolata
- 7-10 adet çilek
Tam Kıvamında Pratik Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyanın yapılışı için bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
- Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin. Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden yedirin. 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Pasta kreması yapılışı için bir tencereye un, nişasta, toz şeker, süt ve yumurta sarılarını döküp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Soğuyana kadar ara ara karıştırın. -soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 2 -3 saat buzdolabında bekletin. Geceden hazırlarsanız daha iyi olur.
- Daha sonra sıvı krema ve toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
- Pandispanyayla birleştirme aşaması için pişirdiğiniz pandispanyayı dört eşit parçaya bölün.
- İlk katı kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerini yarım çay bardağı kadar sütle ıslatın. Ardından pasta kremanızdan bir miktar döküp eşit bir şekilde yayın.
- İçine ben biraz muz ve parça çikolata ekledim. Siz dilediğiniz meyveyi veya sadece çikolata ekleyebilirsiniz.
- Diğer katlara da aynı işlemi gerçekleştirin pastanın üzerini streç filme kaplayıp yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından dış kremasını kaplayabilirsiniz.
- pastanın dış kaplamasının yapılışı için süt ve toz kremşantiyi bir kaba alıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından kalan pasta kremasından 1 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın.
- Hazırladığınız kremayla pastanın dış kısmına spatula yardımıyla sıvayın. Ardından kremanın pastaya iyice tutunması için buzdolabında en az yarım saat bekletin. Daha sonra üzerine çikolata sosunu akıtabilirsiniz.
- Pastanın üzeri için sıvı kremayı bir tavaya alıp ocakta ısıtın. Krema ısındıktan sonra ocağın altını kapatın bu aşamada bitter çikolataları ekleyip erimesini bekleyin.
- Hazırladığınız sos oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerini fotoğraftaki gibi süsleyebilirsiniz. Ardından ikiye böldüğünüz çilekleri pastanın üzerine yerleştirin.
Kokostar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin ya da tereyağı ( 250 gram )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 50 gram kakao
- 2 adet yumurta (1 tanesinin beyazını ayıralım )
- 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı )
- Un (Yaklaşık 3,5 su bardağı )
İçerisi İçin
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı (Hamur malzemelerinden ayırdığımız)
Kokostar Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ya da margarin (Ben yarı yarıya kullandım), kakao, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve yeteri kadar un ile hamuru yoğurun.
- Un miktarını yavaş yavaş ekleyerek ayarlayabilirsiniz, hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde 3. Şekillendirmeye hazırdır.
- İç malzemelerini derince bir kapta karıştırın ve kurabiyeleri yapmaya başlayabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açın, içine iç malzemesinden koyarak kapatın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin.
- 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzerleri çatlayana kadar pişirin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤎
Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 su bardağı şalgam suyu
- 1,5 su bardağı su
- 200 gram kornişon salatalık turşusu
- 150 gram mısır
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demek dereotu
- 4 tane taze soğan
- Limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Yapılışı
- Bulguru, su ve şalgam suyunda, pilav gibi suyunu çekene kadar haşlayın.
- Geri kalan tüm malzemeleri doğrayın.
- Pişen bulgur soğuduktan sonra içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Salatamız hazır. Afiyet olsun 🧡.
Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Saklıköy Yulaflı Üzümlü İncirli Bisküvi
Muhallebisi İçin;
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çikolata rendesi
Yulaflı Bisküvili Nefis Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine sütümüzü, yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı alalım. Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım, ardından ocaktan alalım.
- Kare kalıbımızın tabanına bisküvimizi sıralayalım ve üzerine ilk sıcağı çıkan muhallebimizden her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve spatula ile düzeltelim.
- Tekrardan bisküvimizden dizelim ve üzerine muhallebimizden dökelim. Bu işlemi toplamda 3 kat olacak şekilde tekrarlayalım.
- Hazır olan pastamızı 1-2 saat kadar dinlenmesi için buzdolabında bekletelim.
- Sürenin sonunda dolaptan aldığımız pastamızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı elenmiş un
- 3 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı
- Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
- Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
- Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
- Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
- 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
- Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
- Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
- Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.
Toz Pudingli Islak Kurabiye, Az Malzemeli Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu toz puding
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- Hindistan cevizi
Toz Pudingli Islak Kurabiye, Az Malzemeli Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı
- Toz puding bir kap içerisinde karıştırılır un,sıvı yağ ve kabartma tozu eklenir.
- Cevizden küçük parçalar alınarak yuvarlanır, yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir (çabuk pişiriyor, dikkatli bir şekilde pişirelim).
- Pişen kurabiyeler süt ve şeker karıştırılarak sos hazırlanır, kurabiyeler hemen batırılıp çıkarılır, sonra hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır.
- Bu kadar kolay ve lezzetli tarifi kesinlikle tavsiye ederim 👍.
Enfes Soslu Makarna Bir Tabak Asla Yetmez Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti makarna
- Haşlamak için su
Sosu için
- 4-5 adet domates
- 2-3dış sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Zeytinyağı
Enfes Soslu Makarna Bir Tabak Asla Yetmez Tarifi Yapılışı
- Tuzlu suda makarnayı haşlayalım. Ben 10 dk haşlıyorum biraz diri seviyoruz çünkü.
- Domatesli kabukları ile beraber robottan çekelim.
- Küçük tencereye zeytinyağı ilave edelim, ve domatesleri üzerine aktaralım.
- Tuzu ilave ettikten sonra domateslerin rengi dönünceye kadar pişirelim.
- Üzerine rendelenmiş sarımsak ve sirkeyi ilave edelim. Biz bol sarımsaklı seviyoruz, ama siz kendinize göre ayarlayın, 2 adet yeterli gelebilir.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra baharatları ilave edip altını kapatalım.
- Makarnaları suyun altına gezdirip, dikerseniz sosla buluşturun, dilerseniz makarnanın üstüne dökün servis aşamasında.
Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
- Damak tadına göre tuz
Terbiyesi için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı
- Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırıyoruz.
- Çorbanın altını kapatıp suyundan 3 kepçe kadar yavaş yavaş karıştırarak terbiyeye ilave ediyoruz.
- Yoğurtlu karışımı çorbanın üzerine ipince bir şerit gibi sürekli karıştırarak ilave ediyoruz.
- Tuzunu da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Bir tavada tereyağı eritip kuru naneyi ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Kıvam alan çorbamızın üzerine hazırladığımız sosu ekleyip servis ediyoruz.
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Sarılan tavuk için :
- 7 adet tavuk but kemiksiz, iyice açılmış
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
İç harcı için :
- 400 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil tatlı biber
- Yarım paket krema
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Ve üzerine kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Önce tavuğumuzun malzemelerini karıştırıp harmanlayıp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ben 3 saat kadar tuttum 1 2 saat de yeterli olacaktır.
- Gelelim iç harcımıza ;Önce soğan ve biberlerimizi kavuralım ardından mantarımızı ekleyelim. Sarımsağımızı ekleyelim.
- Suyunu salıp geri çekmeye başlayınca yarım paket kremamızı da ekleyelim.
- Tuz karabiber atalım.
- 1-2 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Dolapta dinlenmiş olan tavuklarımızı çıkaralım.
- Tek tek hepsinin içine soğumuş olan harcımızı koyup saralım.
- Kürdan ile tutturanlar var ama ben gerek görmedim açılmıyor zaten.Borcamımıza dizelim.
- Gelelim beşamel sosumuza; 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim, 2 yemek kaşığı un ekleyip birkaç dakika rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Aman yakmayın 3- 4 dk yeterli 🤓
- Hemen 2 bardak sütümüzü de yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
- Tuz ,karabiber atalım.
- Kıvam almaya başlayacaktır zaten koyulaşır çok kısa bir sürede 🤗 3 -4 dakika da sütü koyduktan sonra karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
- Tavuklarımızın üzerine beşamel sosu yayalım.
- Yarım yemek kaşığı domates salçasını çok az su ile sıvılaştırıp tavuklarımızın dibine ekleyelim.
- 200 derece ısıttığımız fırınımıza atalım.
- Beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim.
- Zaten tavuk çabuk pişen birşey 🤓 son 10 dakika üzerine rendelenmiş kaşar ekleyelim ve kızarınca fırından çıkaralım. Şimdiden afiyet olsun 🥰🌸🤗.
Hardallı Salatalık Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet salatalık
- 1-2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı mısır
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Hardallı Salatalık Tarifi Yapılışı
- Salatalıklar ince ince doğranır.
- Dereotu ince kıyılır.
- Sos için yoğurt, hardal, sirke, tuz karıştırılır.
- Salatalık, dereotu ve mısırla buluşur😋
Ağızda Dağılan Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye için ;
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 250 gram tereyağ oda sıcaklığında (margarin de olur)
- 1 paket kakao (25gram)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Ağızda Dağılan Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ oda sıcaklığında yumuşak olmalı.
- Tüm kurabiye malzemelerini yoğuruyorum.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Rulo şeklinde yuvarlayıp kesiyorum.
- Pişirme kağıdı serdiğim tepsime diziyorum.
- Aralıklı diziyorum çünkü yayılma yapıyor.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyorum.
- Kurabiyeler pişerken şerbeti hazırlıyorum, şeker ve suyu kaynatıyorum.
- Kurabiyeler soğudukça sertleşiyor, ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbete batırıp çıkarıyorum.
- Şerbetin içinde çok kalmamalı yoksa kurabiyeler dağılır. Bu tarif ile 24 adet çıkıyor. Afiyet olsun :).