15 Nisan 2022 Cuma

Xl Mantar Kurabiye Tarifi

 

Xl Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Xl Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve oda sıcaklığında olan margarini derin bir kaseye alalım.
  • Ardından kakao hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve yoğuralım.
  • Yumurta büyüklüğünde hamurdan bir parça alalım elimizde yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.
  • Hamur bitene kadar devam edelim .
  • 18 adet kurabiye oldu bu ölçülere göre.
  • Küçük bir kaseye kakaoyu koyalım ve gazoz şişesininin ağız kısmını kakaoya batırıp sonra kurabiyenin tam ortasına batıralım ve yavaşça şişeyi kaldıralım her birine aynı işlemi uygulayalım .
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pişirelim afiyet olsun 

Çikolata Soslu Trileçe Tarifi

 

Çikolata Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

    Çikolata Soslu Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata soslu trileçe için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak mikserle yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar 5 dakika boyunca çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek malzemeleri spatulayla güzelce karıştıralım.
  • Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keserek borcamın içerisine yerleştirelim.
  • Kek hamurunu fırın kabına boşaltıp her yerine güzelce geldikten sonra hamuru 170 derece önceden ısıttığımız fırında önce 10 dakika ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim. Yani toplamda kekimizi 40 dakika pişirmiş olacağız.
  • Çikolata sosu için süt ve çikolata sosunu uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Sosun daha hızlı soğuyabilmesi için ısıya dayanıklı uygun bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosu soğurken üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Şerbeti için süte toz şekeri ve 200 mililitre sıvı kremayı ekleyelim.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Pişen kekimizi fırından alalım ve altındaki pişirme kağıdını çıkartalım.
  • Keki tekrar kalıba yerleştirdikten sonra şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine delikler açalım.
  • Ardından sıcağıyla kekin üzerine hazırladığımız sütlü şerbeti gezdirelim.
  • Kek sütü hızlı çekecektir. Bizde bu arada krem şantisini hazırlayabiliriz. Bunun için uygun bir karıştırma kabına soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şanti katılaşıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız krem şantiden üzerini süslemek için bir veya iki yemek kaşığı kadarını ayıralım.
    Kalan krem şantinin tamamını soğuyan kekimizin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Krem şantiyi sürdükten sonra yine tamamen soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
  • Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak kürdan yardımıyla çizdiğimiz çizgilere dikey olacak şekilde yine çizikler atalım.
  • Tatlımızı iyice dinlenmesi için birkaç saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır. Dilediğiniz boyutta dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Sıvıyağ

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yarısı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza sıvı yağımızı alıp küp küp doğranmış tavuk etimizi alalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Tereyağı,yemeklik doğranmış soğanı ve yemeklik doğranmış biberlerimizide ekleyip iyice pişirelim.
  • Küp küp doğranmış domateslerimizi ve baharatlarımızı da ilave edip bi 5 dk daha pişirmeye bırakalım.
  • Krep için yumurta, süt ve unumuzu pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Krep tavamıza biraz sıvı yağımızdan ekleyip üzerine harcımızdan bir kepçe dökerek ince olacak şekilde pişirelim, tüm sosumuz bitene kadar bunu tekrarlayalım.
  • Beşamel sos için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sütümüzü döküp kıvam alana kadar pişirelim, ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Bir tabağın içine krebi koyalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı tavuk sotemizden, onun üzerinede 2 yemek kaşığı beşamel sosumuzdan, en üste de bir tutam da rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim ve sarma sarar gibi saralım.
  • Kreplerimiz bitene kadar bu işlemi yapalım, sardığımız krepleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Son olarak kreplerin üzerine beşamel sostan dökelim ve kaşar peyniri serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Granola Bar Tarifi

 

Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı Turna Yemişli & Kabak Çekirdekli Vitalis Kavrulmuş Müsli
  • Yarım çay bardağı bal (60 ml)
  • Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ badem
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ kaju
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

    Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cevizi, kajuyu ve bademi bıçak yardımı ile iri bir şekilde kıyalım.
  • Ardından muzumuzun kabuklarını soyalım ve çatal yardımıyla ezelim.
  • Üzerine bal, pekmez, irice kıydığımız kuru yemişler, susam ve keten tohumunu ilave edelim.
  • Turna yemişli ve kabak çekirdekli  kavrulmuş müsliden de ilave ederek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız karışımı pişirme kağıdına dökerek spatulayla düzeltelim ve dikdörtgen şeklini verelim.
  • Hazırladığımız granola barımızı önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız granoları sıcağıyla dilimlere ayıralım. Bu aşamada rahat bir şekilde dilimleyebilmek için sıcakken dilimlemelisiniz.
  • Dilimlediğimiz granoları 1-2 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Dinlenip sert bir kıvam alan granolarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Tam Ölçülü Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi

 

Tam Ölçülü Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (240 gr)
  • 3,5 su bardağı sıcak su (1 l)
  • 3 adet küçük patates
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur (340gr)
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ 60ml
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 4-5 sap yeşil soğan
  • 7-8 sap maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber, isot ve sumak
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • Servis için marul ve limon

    Tam Ölçülü Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeğimizi ve patatesi suda kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üstüne bulgurumuzu ekleyip üstü kapalı 15-20 dk bekletiyoruz.
  • O ara bir tavada zeytinyağda soğan ve sarımsağımızı soteliyoruz.
  • Salçamızı ekleyip tuz ve karabiberle karıştırıp kenara alıyoruz.
  • Bulgur-mercimek karışımı kontrol edip soğanımızı ekliyoruz ve hamur gibi yoğurmaya başlıyoruz.
  • Sonra teker teker yeşillikleri, nar ekşisi, sumak, isot, pulbiber ve limon suyunu ekliyoruz.
  • En az bi 10-15 dakika hep yoğuruyoruz.
  • Şekillendirip tabağımıza diziyoruz, marul ve limonla süslüyoruz

14 Nisan 2022 Perşembe

Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi

 

Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı klasik makarna (haşlanmış)
  • 3_4 yaprak marul
  • 6_7 dal maydanoz
  • Dereotu

Yoğurt sosu için;

  • 6_7 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Nohutlu harcı için;

  • 3_4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Nohutlu Marullu Makarna Salatası Enfess Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayın süzün.
  • Derin bir kaseye alın üzerine marulları ince ince kıyın yıkayıp yeşil suyunu süzün.
  • Makarnanın üzerine ekleyin.
  • Maydanoz ve dereotu ince ince doğrayın ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp makarnanın üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Servis tabağına yayarak alın.
  • Nohutlu harcı için tavaya sıvı yağ koyup soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  • Üzerine salça ilave edip karıştırın.
  • Haşlanmış nohutları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ocaktan alın ılımaya bırakın.
  • Ilıyan harcı makarnalı harcın üzerine dökün kıyılmış maydanoz serpip servis yapın afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz,kırmızı biber,biraz muskat rendesi

    Yoğurtlu Pırasa Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları incecik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Sonra rendenin yassı kısmıyla havuçları rendeleyin,yada ince doğrayın.
  • Sotelenen pırasalara havuçları ve baharatları ekleyin.
  • Havuçlar sotelenince ocağı kapatın.
  • İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  • Servis ederken süzme yoğurt ve üstüne biraz kırmızı biber serpin.

Tadına Doyamayacağınız Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Tadına Doyamayacağınız Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı pancar (haşlanmış)
  • 1 buçuk su bardağı mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) kase salatalık turşusu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

    Tadına Doyamayacağınız Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı pancarları iyice yıkayıp, kabuğunu soyalım ve ardından doğrayıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Közlenmiş kırmızı biberin kabuğunu soyup, küçük küçük doğrayalım (ben tek tek yağlı kağıda sarıp, fırında pişirdim).
  • Salatalık turşusunu küçük küçük doğrayalım.
  • Hazır dondurulmuş mısırı haşlayıp kullandım.
  • Pancar,mısır, turşu, maydanoz ve diğer tüm malzemeleri bir kapta birleştirip karıştıralım.
  • Malzeme miktarlarını azaltarakta yapılabiliriz.
    Bir kaç gün dolapta tazeliğini koruyor. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağına yakın yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı erişte
  • Su ( yeşil mercimekleri haşlamak için)
  • Yarım bulyon
  • Tuz

Terbiyesi için ;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğimizi haşlayalım. Uygun bir tencereye yeşil mercimeğimizi alalım ve 3,5 su bardağı kadar suda haşlayalım. (suyu göz kararı ayarlayabilirsiniz).
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpalım. Bu aşamada bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz,ben kullanmıyorum ).
  • Haşlanan mercimeğimizin suyunu dökmeden çorbamızdan mercimek ile birlikte yoğurt karışımımızın üzerine 3-4 kepçe ekleyelim ve terbiyemizi karıştırıp,mercimeğimizin üzerine yavaşca ekleyip,aynı zamanda karıştıralım.
  • Karıştırmayı kaynayana kadar bırakmayalım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine eriştemizi ekleyip,yarım bulyonuda ekleyip,karıştıralım.
  • Eriştelerde piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve tuzu ekleyelim.
  • Üst sosu için sıvı yağda naneyi kızdırıp,üzerine ekleyelim ve karıştıralım. Çorbamız hazır afiyet olsun ! :).

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı(yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak toz
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Toz biber

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü tencereye alıp 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavuğu çok küçük parçalara bölelim.
  • Tencereye tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ilave edip 2 dakika kavuralım.
  • Büyük doğranmış soğan patates ve sarımsağı ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
  • Tuzu,karabiberini ilave edip ayırdığımız tavuğun suyunu ekleyelim.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen çorbayı blendrdan geçirelim.
  • Ardından tavukları ilave edip 5 dakıka daha kaynatalım.
  • Sosu için sıvı yağ ve toz biberi hafifi yakıp üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase soyulmuş minik soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı acuka ya da salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 kaşık zeytinyağ  

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanlarımızı zeytinyağ da kavuruyoruz.
  • Kızarmaya başlayınca 1 su bardağı suyu ilave ederek tekrar pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça ve baharatları katarak karıştırıyoruz.
  • Pişmesine yakın nar ekşisi koyarak karıştırıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.