Meşhur Antep Usulü Cevizli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı domates salçası
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı toz biber
- Yarım su bardağı isot
- 1 adet kuru soğan
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar eşkisi
Not: baharat oranlarını acılığına göre ayarlayabilirsiniz ancak orijinali bu şekilde
Meşhur Antep Usulü Cevizli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyarak küp küp doğrayalım.
- Biraz tuz ekleyerek üzerini geçecek şekilde su koyarak yumuşayana kadar haşlayalım.
- Köfte leğenine ince bulguru alarak pişen patatesin suyuyla bulgurumuzu ıslayalım.
- Patatesimizi blendırla çekerek pürüzsüz hale getirelim ve köfteye gezdirerek karıştıralım.
- Soğanları rondodan geçerek püre haline getirelim. Süre sonunda baharatları ve salçasını ekleyerek biraz yoğuralım.
- Soğanı nar ekşisini de ekleyerek iyice yoğuralım.
- Süre sonunda zeytinyağı ve cevizini de ekleyerek az daha yoğuralım.
- Buzdolabında 2 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Bekledikçe daha lezzetli oluyor 1 gün önceden de yapabilirsiniz afiyet olsun.