22 Nisan 2022 Cuma

Meşhur Antep Usulü Cevizli Köfte Tarifi

 

Meşhur Antep Usulü Cevizli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı domates salçası
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı toz biber
  • Yarım su bardağı isot
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı  nar eşkisi

Not: baharat oranlarını acılığına göre ayarlayabilirsiniz ancak orijinali bu şekilde 

Meşhur Antep Usulü Cevizli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyarak küp küp doğrayalım.
  2. Biraz tuz ekleyerek üzerini geçecek şekilde su koyarak yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Köfte leğenine ince bulguru alarak pişen patatesin suyuyla bulgurumuzu ıslayalım.
  4. Patatesimizi blendırla çekerek pürüzsüz hale getirelim ve   köfteye gezdirerek karıştıralım.
  5. Soğanları rondodan geçerek püre haline getirelim.   Süre sonunda baharatları ve salçasını ekleyerek biraz yoğuralım.
  6. Soğanı nar ekşisini de ekleyerek iyice yoğuralım.
  7. Süre sonunda zeytinyağı ve cevizini de ekleyerek az daha yoğuralım.
  8. Buzdolabında 2 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Bekledikçe daha lezzetli oluyor 1 gün önceden de yapabilirsiniz afiyet olsun.

Öcce Yeşil Soğan Ve Maydanozla Yöresel Tarif Tarifi

 

Öcce Yeşil Soğan Ve Maydanozla Yöresel Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet yeşil soğan (7 baş kadar)
  • 1 demet maydanoz
  • 5 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Öcce Yeşil Soğan Ve Maydanozla Yöresel Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil soğanları maydanozları naneleri incecik doğruyoruz.
  • Doğradığımız yeşilliklerimizin üzerine yumurtaları kırıyoruz. Unu baharatları koyuyoruz kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağımızı koyup iyice kızdıktan sonra.
  • Yağın içerisine birer kaşık kaşık harcımızdan koyup arkasıyla üzerlerini düzeltiyoruz.
  • Bütün harcı bu şekilde yaparak arkalı önlü kızartıyoruz.Öccemiz hazır. Yanına peynir çay veya başka soslarla beraber servis yapıyoruz.
  • 7. İçerik yapılış olarak mücvere benzesede öccenin unu biraz daha az yeşilliği fazla lezzeti de çok.

    • Afiyet sıhhat olsun 👌.
    • Arzu eden başka baharatlarda koyabilir
    • Veya baharatları değiştirebilir ve ölçüyü iki katı yapıp çoğaltabilir bende iki ölçüden yaptım.

Saray Muhallebisi Tarifi

 

Saray Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin (Tercihen tereyağ)
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye margarini alıp eritiyoruz.
  • Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü ilave edip diğer yandan çırpıyla güzelce çırpalım.
  • Şekeri ve yumurtayı ilave edip koyulaşana kadar pişirelim. Topaklanırsa blandrdan çekebilirsin.
  • En son vanilyayı ilave edip çırpalım.
  • Kaselere boşaltıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken ben ters çevirip fıstık serptim. Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi

 

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 çay bardağı süt

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un (250 ml bardak ölçüsü)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı süt

Ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema için; uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişasta ekleyip ocakta sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp tereyağ ve vanilya yı ekleyip iyice karıştırıp, üzerini streç film ile örtüp, soğuması için buzdolabına koyun.
  3. Kek için yumurta, şeker, tuz köpük köpük olana kadar çırpın sıvı malzemeleri ekleyip hafif karıştırın.
  4. Daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ilave edip bir spatula yardımıyla güzelce karıştırıp, iyice yağlayıp, un serpiştirmiş olduğunuz tart kalıbına kek harcını dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar kontrollü pişirin.
  6. Soğumuş olan muhallebiye bir paket toz şantiyi ve sütü ekleyip, iyice iki üç dakika çırpın. Bir yemek kaşığı dolusu ayırın üzerini süslemek için.
  7. Pişen keki bir çay bardağı süt ile ıslatın üzerine kremayı yayın üç adet muzu ikiye bölün kremanın üzerine yerleştirin.
  8. Bir sos tavasının içerisine sıvı kremayı ekleyip ocakta kaynama derecesine getirin ama kaynatmayın içerisine çikolataları ekleyip iyice karıştırın. Soğuyunca muzların üzerine dökün.
  9. Çikolata sosu sıcak olursa muzların üzerinden akar bilginiz olsun bir kaşık ayırmış olduğunuz muhallebiye biraz süt ekleyip, karıştırın, bir torbaya koyup, üzerini istediğiniz şekilde süsleyip, dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun

Dondurmalı Sufle Tarifi

 

Dondurmalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 80 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı un

Sunum için;

  • Golf Maraşım Sade Dondurma

    Dondurmalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra üzerine bitter çikolatayı ekleyelim ve kısık ateşte çikolatanın erimesi sağlayalım.
  • Çikolata eridikten sonra çikolatalı sosumuzu bir kenara alalım.
  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak, şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından tuz ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız çikolata sosunu da ekleyelim ve çırpalım.
  • Karışımımıza unu ekleyelim ve son kez çırpalım.
  • Hazır olan hamurumuzu sufle kalıplarına eşit bir şekilde paylaştıralım. Ben bu ölçülerle 3 adet sufle elde ettim. Siz kendi kişi sayınıza göre ölçüleri arttırabilirsiniz.
  • Suflelerimizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında, alt üst fansız ayarda 7 dakika pişmeye bırakalım. Pişme süresi ve derecesi fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Suflelerinizin üzeri kabuklanıp çatlamaya başladığında pişmiş demektir.
  • Pişen suflelerimiz servise hazır.  Dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Süt Helvası Tarifi

 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 75gr tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (Daha şekerli isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.)
  • 1 litre süt (5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Biraz pekmez (Yarım çay bardağı kadar hangi pekmezi seviyorsanız ben üzüm pekmezi kullandım)
  • Fındık veya ceviz

    Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir, un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur kısık ateşte.
  • Üzerine azar azar süt ekleyip bir yandan çırpılmaya devam edilir. Bu süreçde hiç bırakmadan çırparsak topaklanma yapmaz. Koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar, göz göz olup kaynamamaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatılıp kapatılır.
  • Ocaktan alınıp güveçlere koyulur. Daha önceleri yaptığımda küçük boy borcama koyup yapmıştım. Dilediğiniz fırında kullanılabilecek en küçük boy kalıba koyabilirsiniz.
  • 200 derecede sadece üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar fansız ayarda fırında tutulur. Servis yapmadan önce pekmez ve ceviz serpelim. Koyulmasa da olabilir ama mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Nefis Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi

 

Nefis Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Pul biber

    Nefis Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayalım ve durulayalım. Küçük küçük doğrayalım.
  • Tenceremize sıvı yağı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip, kavuralım.
  • Daha sonra salçayı da ekleyip biraz kavuralım ve ıspanakları ilave edelim.
  • Ispanaklar iyice yumuşayana kadar kavuralım ve yıkanmış pirinci ilave edelim.
  • Karıştırıp suyu ve baharatları ilave edelim tekrar karıştıralım.
  • Kapağını kapatalım ve orta ateşte pişmeye bırakalım.

Tavuklu Arap Tava Tarifi

 

Tavuklu Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 tane kapya biber
  • 10 tane yeşil kıl biber (İsterseniz yeteri miktarda yeşil farklı biber olabilir )
  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Tavuklu Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk ve sebzeleri doğruyoruz. Isıya dayanaklı fırın kabına koyuyoruz.
  • Üzerine yağ, salça, baharatlar, tuz ve suyu döküp iyice elimizle harmanlıyoruz.
  • Üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı kapatıp 180 derece fırında 1 saat pişirdim.
  • Son 20 dakikası üzerindeki kağıdı alıp, üzeri açık pişirdim.  Fırın pişirme süreleri farklılık gösterdiği için yine de kontrollü pişirme yapmanızı öneririm.

Bu Sosla Börekleriniz Çıtır Çıtır Olacak Patatesli Börek Tarifi

 

Bu Sosla Börekleriniz Çıtır Çıtır Olacak Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Toz kırmızı biber

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

    Bu Sosla Börekleriniz Çıtır Çıtır Olacak Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine doğranmış soğanı ilave ederek biraz kavuralım.
  • Haşlanan ve doğradığımız patatesleri tavaya ekleyelim.
  • Patatesleri ezelim.
  • Son olarak pul biber, karabiber, nane, toz kırmızı biber ve tuz ile iç harcımızı tamamlayalım.
  • Yufkalarımızdan birini tezgaha alalım yarısına hazırladığımız sosu sürelim.
  • Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine katlayalım.
  • Üzerine tekrar sos sürelim.
  • Yufkaları üçgen şekilde keselim.
  • Her parçaya patatesli iç harcından koyalım ve teker teker sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Diğer yufkalar içinde aynı işlemi devam edelim.
  • Fırın tepsimize yağlı kağıdı yerleştirelim.
  • Hazırladığımız böreklerimizi tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  • Daha sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.

Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi

 

Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram (yarım paket) tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Baklavaya Rakip Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • Derin bir tencereye şekeri ve suyu alarak kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek 10 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
  • Karıştırma kabımıza un hariç tüm malzemeleri alarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak kıvamlı fakat ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • Daha sonra hamurumuzu 8 parçaya ayırıyoruz ve ayırdığımız parçaları rulo yapıyoruz yaptığımız ruloları fırın tepsimize veya borcama yerleştiriyoruz.
  • Herbirini 4 parçaya bölüyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürerek 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz
  • Pişen tatlımızı fırından alıyoruz ve ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizle buluşturuyoruz.
  • Şerbetini çeken tatlımız servise hazırdır. Herkese tavsiye edebileceğim çok lezzetli bir o kadarda zahmetsiz bir tatlı evde olan malzemelerle 1 saat içinde hazırlayıp pişirip şerbetleyebileceğiniz pratik bir tatlı şimdiden herkese afiyet şifa olsun

Kaydet Rekoru Kıran Çıtır Çıtır Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi

 

Kaydet Rekoru Kıran Çıtır Çıtır Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

16 tane için malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 4 -6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet havuç
  • 10 tane mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralarına sürmek için:

  • 5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bulamak için:

  • 4-5 adet yumurta
  • 3 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Bol sıvı yağ

    Kaydet Rekoru Kıran Çıtır Çıtır Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tavuk göğsünü yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sebzeleri ve tavuk göğsünü küp küp kesin. Havuçları biraz suyun içinde 5 dakika kaynatın.
  • Tavada yağı kızdırdıktan sonra soğanları kavurun.
  • Ardından tüm diğer sebzeleri en son tavukları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve altını söndürün.
  • 1 yufkayı sekize bölün bu şekilde dört yufkayı da hazırlayın.
  • Sarmak için 2 yufka arasına su ve sıvı yağ karışımı sürün.
  • Ardından ikinci yufkanın üzerine de sürün ve harçtan bolca dağıtıp sigara böreği şeklinde sarın.
  • Hepsini hazırladıktan sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
  • Ardından galeta ununa bulayın ve kızdırmış olduğunuz yağda güzelce kızartın ve mutfak havlusun üzerinde fazla yağını aldırın. Videosunu izlemek için ınstagram sayfama buyrun, afiyet olsun