26 Nisan 2022 Salı

El Açması Baklava Tarifi

 

El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 adet yumurta
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️yarım çay bardağı süt
  • ️bir fiske tuz
  • ️yarım çay bardağı su
  • 3-3,5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • ️125 gram tereyağ
  • ️yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • ️3 su bardağı tozşeker
  • ️3,5 su bardağı su

İçi için;

  • ️Ceviz

    El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurunu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor kontrollü ekleyelim lütfen.
  • Hamuru bezelere ayıralım 11-12 parça ideal büyüklük. Üzerini streçle kapatalım ve 45 dk bekletelim.
  • Şerbetini hazırlayalım. Şeker su ve bir dilim limonu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca 15 dk kadar kaynatalım.
  • Dinlenen bezeleri nişastayla açalım. Ayrıntılı bir şekilde video da anlattım oradan mutlaka yufkanın açılışını izleyin. Çok kolay açıldığını göreceksiniz.
  • Açtığımız yufkayı 4 e bölelim ve içe doğru büzdürelim.
  • İçerisine çekilmiş ceviz koyalım kenarları kapatıp saralım. Fırın tepsimize dizelim.
  • Üzeri için; tereyağını eritelim üzerinde oluşan köpüğü ve dibindeki ayranı ayıralım. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim, tatlımızın üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımız ılıdıktan sonra şerbetini dökelim ve 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
  • Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım.

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Sosu için;

  • Yarım litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, geniş yüzeyininin ortasını kaşık yardımıyla oyun.
  • Tencereye sıvı yağ ekleyip, oyulmuş patatesleri önlü arkalı kızartın.
  • Diğer yandan kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin kavurun.
  • Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip, karıştırın ve doğranmış domates ile baharatları ekleyip karıştırın.
  • Patateslerin içini kıyma harcı ile doldurun, üzerine biber ve domates dilimi ekleyin.
  • Sosu için bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabının tabanına boşaltın.
  • 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
  • Not: Patateslerin oyulmuş kısmını bekletmeden haşlayıp püre yapabilirsiniz.

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi

 

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz,karabiber,köri,kırmızı toz biber
  • 300 gr mısır gevreği
  • Sıvı yağ (1 su bardağı)

    Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları istediğiniz şekilde doğrayın.
  • Karıştırma kabına süt,un,nişasta,tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra tavukları ekleyelim ve karıştıralım üzerini streçleyip buzdolabında bir kaç saat bekletelim.
  • Mısır gevreğini ufalayın.
  • Tuz ve baharatlardan ufalanmış mısır gevreğine de ekleyip karıştırın.
  • Tavukları mısır gevreği ne bulayalım ve kızgın yağda kızartalım.
  • Afiyet olsun 😋Akşam yemeği için iftar da yapmak isteyenler için dışı çıtır içi yumuşacık bir tarif bırakıyorum.

    • Not: tuz ve baharatları hem soslamış olduğum tavuklara hemde ufalanmış mısır gevreğinede kullandım.

Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi

 

Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300-400gr orta yağlı kıyma
  • 1 kuru soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 1küçük çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kekik
  • Köfte baharatı
  • Karabiber
  • Kajun baharatı
  • Pulbiber
  • Tuz

Diğer malzemeler;

  • 2 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 kabak
  • 3 domates (Küçüktü)

Üzerine;

  • 1 kase sıcak su (250ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı karışık salça (Silme)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

    Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftemizi iyice yoğuruyoruz ve yuvarlak şekiller veriyoruz.
  • Sebzeleride köfte boyutunda halka halka dilimliyoruz. Ne çok ince olsun nede kalın.
  • Yuvarlak borcama (İkili olanların büyüğü) sırasıyla dizelim görseldeki gibi.
  • Son olarak salçalı sosu kaşık yardımıyla üzerine gezdirelim.
  • Yemeğimizin üzerini yağlı kağıdı ıslatıp, kapatalım 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Patatesler pişince üzerindeki yağlı kağıdı kaldıralım, üzeride biraz kızarınca yemeğimiz hazırdır. 🥘afiyet olsun 🥘
  • Not: Köfteleri erkenden yapıp buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olur. Sebzelerin hepsini aynı ebatlarda seçerseniz daha güzel bir görüntü olacaktır.

Tencerede Müthiş Lezzette Sebzeli Köfte Tarifi

 

Tencerede Müthiş Lezzette Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

️Köftesi için;

  • ️600 gram dana kıyma
  • ️5 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • ️1 adet yumurta
  • ️2 adet orta boy kuru soğan
  • ️3 küçük diş ezilmiş sarımsak
  • ️3 tutam kıyılmış maydanoz
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️Göz kararınca karabiber kimyon pul biber tuz kırmızı toz biber

️Kızartma sebzeleri için;

  • ️7 adet orta boy patates
  • ️10 adet sivri biber
  • ️15 adet arpacık soğanı
  • ️1 adet iri boy kapya biberi
  • ️2 adet iri boy havuç
  • ️1 kavanoz bezelye konservesi

️Sosu için;

  • ️1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı biber salçası
  • ️1 su bardağı domates rendesi (300 gram)
  • ️3 su bardağı sıcak su (660 ml)
  • ️Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Kırmızı toz biber (İsteğe bağlı dağ kekiği)

    Tencerede Müthiş Lezzette Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan sarımsak ve maydanozu mutfak robotunda minikçe çekelim.
  • Üzerine köfte için olan tüm malzemeyi ekleyip 4-5 dk hepsini iyice yoğuralım ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  • Ardına etimizi parmak şekilde sıkıp, şekillendirip hazır edelim (Dileyen başka formda şekillerdede yapabilir)
  • Köfte ile aynı ebat ve formda olacak şekilde biberleri ve patatesi iri uzunca dilimleyelim.
  • Havucu halka şeklinde doğrayalım. Arpacık soğanları soyup hazır edelim.
  • Tavamıza az miktarda yağ dökelim (1 çay bardağından az olsun, göz kararı ekledim ben) sırası ile patatesi, biberleri, soğanı, havucu teker teker kızartalım ve köftemizide kızartıp, hepsini havlu peçete serili tabaklara çıkaralım ve hazırlığı bitirelim.
  • Derin ve geniş bir tencere içine tereyağını eritelim. Üzerine püre çekilmiş domatesi ekleyip 1-2 dk kavuralım.
  • Sonra salçalarını ekleyelim birazcık onuda kavurup, kaynar suyunu ilave edelim.
  • Baharatlarını katalım karıştıralım. Kızarmış olan tüm sebzeleri sırayla katalım köfteyide ekleyip, karıştırıp, üzerine kapak örtelim kısık ateşten birazcık yüksekte 25 dk pişirelim.
  • Sonra bezelyemizi katıp karıştıralım ve tekrar kapak örtüp 20 dk daha pişirelim (Süreyi kendiniz ayarlayınız kontrol ederek) tadını tuzunu yumuşaklığını kontrol edip pişmiş olan yemeğimizi servis edebiliriz.
  • Not: Gündüz pişirip, akşama ısıtarakta servis edebilirsiniz. Bir gün önceden pişirip, buzdolabında saklayıp ertesi günü ocakta ısıtıp ta servis edebilirsiniz.

Sömelek Köfte Tarifi

 

Sömelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml – bulguru ıslatmak için)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üzeri için;

  • Çırpılmış yoğurt

    Sömelek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahramanmaraş usulü sömelek köfte tarifi için uygun bir kaba bulguru alalım, üzerine sıcak suyu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim.
  • Sürenin sonunda bulguru karıştırma kabına alalım. Üzerine kıyma, irmik, un, yumurta, salça, karabiber, kimyon ve tuzu alarak tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız harçtan parçalar kopararak avuç içerisinde yuvarlayalım, serçe parmağımızın boyutunda şekillendirelim. Bu aşamada yanınızda 1 kase su bulundurursanız ara ara elinizi ıslattığınızda çok daha kolay şekillendirirsiniz.
  • Köftelerimizi hazırladıktan sonra haşlamak için tencereye bol miktarda suyu alalım.
  • İçerisine limon tuzunu ekleyerek suyu kaynatalım.
  • Kaynayan suya köfteleri dikkatli bir şekilde bırakalım ve yaklaşık 6-7 dakika kadar haşlayalım.
  • Diğer taraftan tavaya tereyağını alarak eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine domates salçasını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Kuru nane ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından haşladığımız köftelerimizi bir süzgeç yardımıyla kaynayan suyun içerisinden alıp hazırladığımız sosa ilave edelim.
  • Köftelerin tamamını tavaya ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Sosunu iyice çeken sömelek köftelerimizi servis tabağına alalım, üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Tavuklu Kebap (Var ya Muhteşem Ötesi) Tarifi

 

Tavuklu Kebap (Var ya Muhteşem Ötesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 400 gram kültür mantarı beyaz
  • 1 tane iri soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 4 diş sarımsak doğranmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 tane sulu domates (yoksa 1 su bardağı domates sosu)
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (tavuk eti kuru olduğu için)
  • 8 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Bol kaşar peyniri rendesi

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuklu Kebap (Var ya Muhteşem Ötesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk etini kuşbaşı doğrayın, soğanı ,biberlerini, domatesi, mantarları da aynı büyüklükte doğrayın tencereyi ocağa alın. Üzerine sıvı yağını ilave edin üzerine tavuğu ekleyin orta ateşte bir beş dakika kendini suyunu bırakasıya soteleyin.
  • Daha sonra üzerine biberi, soğanı, sarımsağı, ve mantarları ekleyin karıştın kabağını kapatın mantarlar kendini çekince üzerine tereyağını salçayı bezelyeyi domatesini ve baharatlarını tuzunu ekleyin yavaşça karıştırın.
  • Tuzunu kendi damak zevkinize göre ayarlayın ve bir 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Daha sonra eşit miktarda güveçlere yerleştirin üzerine 2 yemek kaşığı beşamel sosu ekleyin, bütün güveçleri böyle yapın.
  • Üzerine bol kaşar rendesi ekleyin güveçleri tepsiye dizin tepsinin içine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin önceden ısıttığınız 230 dereceli fırına pişmeye bırakın.
  • Kaşarlar kızarınca fırından çıkarın fırında çok durdurmayın kaşarlar kurur ben yanına şehriye pilavı yaptım misafirlerim çok beğendi sıcak servis yapın.
  • Beşamel sosun yapılışı için; tavaya önce tereyağını ekleyin üzerine unu ilave edin karıştırın hafif unun kokusu çıkınca üzerine sütü ilave edin karışta karıştıra pişirin. Kaynayınca tuzunu ekleyin ocaktan alın güveçlerin üzerine dökün
  • Not: Kişi sayınıza göre malzemeyi azalta bilirsiniz. 10 tane güveç çıkıyor. 10 kişilik.

Mardin Tava (Çok Kolay,çok Lezzetli) Tarifi

 

Mardin Tava (Çok Kolay,çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 parça kuzu pirzola veya tavuk pirzola
  • 1 baş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ  

    Mardin Tava (Çok Kolay,çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirzolaları tuz,karabiber ve zeytinyağının bir kısmı ilave edilerek ovun.
  • Sarımsakları ayıklayıp pirzolaların yanına ekleyin.
  • 180°c fırında alt üst ayarda 35 dakika pirzolanın yağları kızarana dek pişirin.
  • Domates sosu ve salçayı kalan zeytinyağı ile açın.
  • İçine iri doğranmış biber ve domatesleri ekleyin.
  • Pirzolaların üzerine dökün.
  • Yağlı kağıdı buruşturup ıslatın ve pirzolaların üzerine kapatın.
  • Sıcak fırında 180°c de en az 1 saat pişirin.Afiyet olsun.

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tost ekmeği
  • 1 adet kapya
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tost Ekmeğinden Kahvaltı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tavada sıvı yağ ile biberleri soteleyin.
  • Ardından küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırıp 2-3 dk pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Öncelikle ekmekleri borcama dizelim.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirin yarısını serpelim.
  • Sonra sotelenmiş biberli harcımızdan her yerine gelicek şeklinde üzerine dökelim.
  • Tekrardan kaşar peyniri üzerine serpelim.
  • Geriye kalan iki tost ekmeğini üzerine dizelim.
  • Uygun bir kaseye yumurta, süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Yumurta karışımını tost ekmeklerin üzerine gezdirelim.
  • En sonunda tekrar kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 – 25 dk kontrollü pişirelim. Afiyet olsun