El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 adet yumurta
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️1 yemek kaşığı sirke
- ️yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️yarım çay bardağı süt
- ️bir fiske tuz
- ️yarım çay bardağı su
- 3-3,5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- ️125 gram tereyağ
- ️yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- ️3 su bardağı tozşeker
- ️3,5 su bardağı su
İçi için;
- ️Ceviz
El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurunu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor kontrollü ekleyelim lütfen.
- Hamuru bezelere ayıralım 11-12 parça ideal büyüklük. Üzerini streçle kapatalım ve 45 dk bekletelim.
- Şerbetini hazırlayalım. Şeker su ve bir dilim limonu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca 15 dk kadar kaynatalım.
- Dinlenen bezeleri nişastayla açalım. Ayrıntılı bir şekilde video da anlattım oradan mutlaka yufkanın açılışını izleyin. Çok kolay açıldığını göreceksiniz.
- Açtığımız yufkayı 4 e bölelim ve içe doğru büzdürelim.
- İçerisine çekilmiş ceviz koyalım kenarları kapatıp saralım. Fırın tepsimize dizelim.
- Üzeri için; tereyağını eritelim üzerinde oluşan köpüğü ve dibindeki ayranı ayıralım. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyelim, tatlımızın üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız ılıdıktan sonra şerbetini dökelim ve 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
- Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım.