Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
Krema için
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
Çırparken
- 1 kutu krema
- 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk süt ( kıvam vermek için)
- 1 paket nero (kremalı kakaolu bisküvi)
- Çilek
Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta ve süt tencerede çırpılarak ocağa alınır.
- Koyulaşıncaya kadar çırparak karıştırılır.
- Şeker eklenir ve eriyinceye kadar 2-3 dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebi üzeri streçlenerek 2-4 saat buzdolabında soğutulur.
- Soğuyan muhallebiye 1 kutu krema eklenerek çırpılmaya başlanır.
- Soğuk süt azar azar eklenir ve hafif akışkan bir kıvam elde edilir.
- Sütün hepsini eklemenizi gerek kalmayabilir!!! bisküviler rondo çekilerek hazırlanır.
- Servis kaselerinin dibine biraz hazırladığımız muhallebiden koyulur ve kenarlarına çilekler dizilir.
- Tekrar muhallebi eklenir ve üzerine bisküvi kırıntısı eklenir.
- Üst kısım yine muhallebi ile kapatılır. Çilek parçaları ve bisküvi ile süslenerek servise hazırlanır.
Not➡️➡️➡️ bu tarz bisküvili tatlıları servis öncesi hazırlamak çok daha iyi sonuç almanızı sağlar. İmkan varsa tüm ön hazırlıkları yapıp birleştirme işini servis öncesi yapmanızı öneririm.