9 Mayıs 2022 Pazartesi

Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi

 

Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker

Çırparken

  • 1 kutu krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk süt ( kıvam vermek için)
  • 1 paket nero (kremalı kakaolu bisküvi)
  • Çilek

    Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta ve süt tencerede çırpılarak ocağa alınır.
  • Koyulaşıncaya kadar çırparak karıştırılır.
  • Şeker eklenir ve eriyinceye kadar 2-3 dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebi üzeri streçlenerek 2-4 saat buzdolabında soğutulur.
  • Soğuyan muhallebiye 1 kutu krema eklenerek çırpılmaya başlanır.
  • Soğuk süt azar azar eklenir ve hafif akışkan bir kıvam elde edilir.
  • Sütün hepsini eklemenizi gerek kalmayabilir!!! bisküviler rondo çekilerek hazırlanır.
  • Servis kaselerinin dibine biraz hazırladığımız muhallebiden koyulur ve kenarlarına çilekler dizilir.
  • Tekrar muhallebi eklenir ve üzerine bisküvi kırıntısı eklenir.
  • Üst kısım yine muhallebi ile kapatılır. Çilek parçaları ve bisküvi ile süslenerek servise hazırlanır.
  • Not➡️➡️➡️ bu tarz bisküvili tatlıları servis öncesi hazırlamak çok daha iyi sonuç almanızı sağlar. İmkan varsa tüm ön hazırlıkları yapıp birleştirme işini servis öncesi yapmanızı öneririm.

Avakadolu Poşe Yumurta Tarifi

 

Avakadolu Poşe Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet olgunlaşmış avakado
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 5 damla limon
  • Bir miktar karabiber
  • 2 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta

    Avakadolu Poşe Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle avakadomuzu bir tabağa alalım.
  • İçine limon, karabiber, sarımsak ile karıştırın.
  • İnce dilimlediğiniz kapya biberi ekleyip tekrar karıştırın.
  • Diğer tarafta tencereye su koyup kaynatın. Bir kabın içine yumurtayı kırın.
  • Kaynayan suya yumurtayı atın. 3 dakika sonra alın.
  • Aynı işlemi ikinci yumurtaya yapın. Bir tavada ekmekleri önlü arkalı kızartın.
  • Kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine avakado sosunu sürün.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip dilediğiniz gibi servis edin.Afiyet olsun

Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tabak taze bezelye
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Dereotu

    Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyelerin kılçıklarını çıkarıyoruz.
  • Zeytinyağın da soğanları kavuruyoruz.
  • Sarımsakları doğruyoruz ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domatesleri küp küp içine ekleyip 5 dk pişiriyoruz.
  • Sonra bezelyeleri ve suyu ekliyoruz.
  • Tuz ve pul biber katıp suyunu çekene kadar ortalama 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Eger su biterse ekleyelim. Piştikten sonra üzerine dereotu doğruyoruz.

Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi

 

Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket kedi dili bisküvi

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket kremaİçi için
    • 1 adet  muz
    • 1 kase çilek

    Üzerine

    • Yarım kilo çilek

      Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • O kadar lezzetli ve pratik bir pasta oldu.
    • İlk olarak kremasını hazırlıyoruz.
    • Sütü şekeri ve diğer malzemeleri ocağa alıyoruz ve kaynayacak kadar sürekli karıştırıyoruz.
    • Katı bir kıvam oluyor bu sizi korkutmasın kaynadıktan sonra tereyağını ve vanilyasını ekleyelim.
    • Genişçe bir kaba alalım bu karışımı üzerine streç filmle kapatalım üzerine yapıştıralım streçi kabuk tutmasın die 2 3 saat buzdolabında bekletelim ben 1 gece beklettim daha güzel oldu vakit varsa sizde öyle yapın.
    • Şimdi kremasını ekleyelim ondan önce mikserle kremayı iyice çırpalım ve kremasını ekleyelim.
    • Kedidilini diyeceğimiz kalıba kedidillerini dizelim benim kalıp 26 cm biraz daha fazla bisküvi gitti.
    • Ben bisküvileri kestim kalıbın boyuna göre.
    • Bir kaseye 1 su bardağı sütü koyalım ve kedidillerinin şekerli olan kısmını süte çok az batıralım ve dizmeye başlayalım.
    • Dizme işlemi bittikten sonra o kalan parçaları süte batırıp tabana boşluk kalmayacak şekilde dizelim kremasını bir kat yayalım kremanın üzerine muz ve doğradığımız çilek parçalarını koyalım.
    • Ve diğer kalan bisküvi parçalarınıda dizip bütün kremayı koyalım üzerine dilimlediğimiz çilekleri dizelim 2 3 saat dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun 

Tavuk Dünyası Sefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi

 


Tavuk Dünyası Sefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk marinesi için

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Yemeği için

  • 8-10 adet mantar
  • 10 _12 adet arpacık soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Makarna için

  • 250 gram makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Salatası için

    • 6-7 yaprak marul
    • 1 adet domates
    • 1 adet rendelenmiş havuç
    • 1 çay bardağı mısır
    • Sıvı yağ
    • Nar ekşisi
    • Tuz

Tavuk Dünyası Sefin Tavası (Meydan Okuyan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayıp ve marinesi için gerekli olan malzemeleri ekleyip güzelce karıstırın.
  2. Streçleyerek en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  3. Yapışmaz bir tavaya yüksek ateşte tavukları ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  4. Mantarları dilim dilim doğrayın. İrice doğranmıs biberleri ve arpacık soğanları ekleyip yüksek ateşte sebzeler karamelize olana kadar pişirin.
  5. Tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Makarnası için kaynar suya zerdecal ve tuz ekleyip makarnayı haşlayın.
  7. Haşlanan makarnayı süzün,krema ile bir avuç kıyılmış maydanoz ekleyin.
  8. Ocakta bir iki tur çevirilir.
  9. Tavuk ve salata ile servis edin. Afiyet olsun

Muhteşem Lezzetli Pizza Poğaça Tarifi

 

Muhteşem Lezzetli Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş maya veya 1 paket toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Üst malzemesi

  • Sucuk
  • Kapya biber
  • Çarliston biber
  • Domates
  • Kaşar peyniri

    Muhteşem Lezzetli Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık suda eritip, ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırıp içerisine kontrollü bir şekilde un ilavesi yapın.
  • Yumuşak bir hamur yaptıktan sonra üzerini örtüp bir saat dinlendirip mayalandirin.
  • Daha sonra küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın aralarında boşluk bırakarak tepsiye dizin, üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
  • Dinlenen pizzaların üzerine alt kısmı geniş bir bardakla bastırıp yuva yapın.
  • Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp üzerine sürün ve orda yuvaya sucuk, biber, domates,kaşar parçacıkları bırakın ve 5 dakika daha dinlendirin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Fırında Sebzeli Tavuk

 

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk incik yada baget
  • 3 adet patates
  • 3 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diș sarımsak

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı su

    Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavukların derilerinden ayıralım. (ben deri sevmediğim için mutlaka ayırırım dilerseniz kalabilir) daha sonra patates soğan ve biberleri uzun uzun doğrayalım. Sarımsakları irice doğrayalım.
  • Tepsiye tavukları ve sebzeleri alalım.
  • Sos malzemelerini için bir kasede karıştıralım ve yemeğimizin üzerinde gezdirip harmanlayalım. Tepsinin üzerini yıkadığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarmaya yakın yağlı kağıdı üzerinden alalım on dakika da üzeri açık pişirelim güzelce kızarsın. Hem pratik hemde lezzetli bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Fırın Makarna Tarifi

 


Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna

Haşlamak için

  • 2 litre  sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşlandıktan sonra

  • 1 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı sos için

  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük kapya biber (tercihen)
  • 1 domates rendesi ( sos da olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnanın en güzel hallerinden birini hazırlıyoruz başlı başına bir #anayemek gücünde. bütün lezzetlerin bir arada olduğu bu makarna bizde çok seviliyor kaydedip denemenizi öneririm.
  • Makarna paketin üstünde yazan süre boyunca haşlanır. Süzüp tencereye alınır.
  • Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Bu şekilde yapıldığında birbirine yapışmıyor ve lezzeti katlanıyor.
  • Kıymalı harcı hazırlayalım. Yağlar bir tavaya alınır ve eritilir.
  • Minik küp doğranmış soğan ve kapya biber sotelenir. Kıyma eklenip kavrulur. Domates rendesi biber salçası tuz ilave edilir. Sıcak su eklenip 2-3 dk pişirilir.
  • Son olarak baharatlar ilave edilip kapatılır.
  • Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  • Kare borcamın tabanı yağlanır. Başka bir fırın kabı da tercih edebilirsiniz.
  • Makarnanın yarısı borcama alınır ve üzerine kıymalı sos yerleştirilir.
  • Kalan makarnalar üzerine eklenir. Sırasıyla beşamel sos ve kaşar peyniri de yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun



Yaz tatili için birbirinden güzel tatil önerileri

 Yaz tatili için harika bir plan yapmanız, tatilinizin mükemmel geçmesinin ilk adımıdır. İşte bu nedenle tatil planlarını hafife almayın ve plan yapmaya başlamadan önce ihtiyaçlarınızı belirleyin. Bu noktada nasıl bir tatil yapmak istiyorsunuz sorusunun yanıtını belirlemeniz gerekiyor.

Sakin, hareketli, eğlenceli ya da bol gezi içeren bir tatil yapmak isteyebilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra sırada lokasyon belirlemesi var. İşte ayrıntılar…

Tatil yapmak için bir lokasyon belirleyin!

Türkiye’de tatil yapabileceğiniz sayısız seçenek mevcut olduğundan yer seçimi yapmakta asla zorlanmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken husus, tatil beklentinize ya da ihtiyaçlarınıza uygun bir yer seçimi yapmanızdır. Örneğin eğlence dolu bir tatil planladıysanız sakin ve huzurlu bir tatil beldesi beklentilerinizi karşılayamaz.

Bol miktarda tarihi yerleri gezmek ya da doğada trekking yapmak istiyorsanız bu ihtiyacınızı karşılayabilecek bir tatil beldesine yönelmeniz gerekir. Bu sayede hayal ettiğiniz tatili yaşarken planlarınıza uygun bir tatil formunu da daha kolay yakalayabilirsiniz.

Kaç kişi ile tatile çıkacağınızı belirleyin!

Yaz tatilini kimileri ailesi ile geçirmekten hoşlanır, kimileri arkadaş grupları ile daha güzel zaman geçirir. Bazıları için de tatil demek yalnız kalmak ve yalnız vakit geçirmek anlamına gelir. Sevgili ya da eşle tatile çıkanların sayısı da az değil. Peki, siz tatile kiminle çıkacaksınız?

Kaç kişi olacaksınız? Kişi sayısının belirlenmesi son derece önemli çünkü bir sonraki aşamada konaklamak için size uygun bir yer seçmeniz gerekecek. Kişi sayısını belirleyerek erken dönemde rezervasyon da yaptırabilirsiniz.

Villa kiralamaya ne dersiniz?

Konaklamak için bir yer seçimi yaparken lüks ve konforlu bir ortamda kalma seçeneğini de değerlendirin. Bu noktada devreye kiralık villa seçenekleri giriyor. Her bütçeye uygun bir kiralık yazlık villa bulmanız mümkün! Eğer siz de çok sayıda kişi gibi rotanızı Villareyonu.com adresine çevirirseniz en güzel tatil beldelerinde konumlanmış olan onlarca farklı villa arasından seçim yapabilirsiniz.

Antalya’dan Muğla’ya Türkiye’nin en güzel tatil bölgelerinde hizmet veren kiralık villaların görsellerini de inceleme şansınız var. Havuzlu, evcil hayvan kabul eden, jakuzili ya da dış havuzu ısıtmalı olan pek çok villa tipi sizi bekliyor. Tatil planınızı yapın ve en güzel villayı seçerek yerinizi ayırtın.