14 Mayıs 2022 Cumartesi

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Ve Sosu Tarifi

 

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Ve Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur (Varsa esmer bulgur)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Çiğ köfte sosu için;

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Ve Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur karıştırma kabına alınır tuz eklenir. Sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi beklenir.
  • Ayrı bir kapta sıvı yağ, salça, suyu sıkılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, isot, nar ekşisi ve diğer baharatlar karıştırılır.
  • Şişen bulgurlar iç harcı ile buluşturulur ve karıştırılır. Biraz buzdolabında bekletilir. Dolaptan çıkan çiğ köfte harcı dikkatli bir şekilde blender dan geçirilir (Bu işlemi yaparken blender zorlanıyor. Blenderi yormadan 1er dakika ara ile işleme devam edelim). Pürüzsüz bir kıvam aldığında çiğ köftelerimizi elimizle sıkarak şekillendirelim. Marul ve limon ile servis edelim.
  • Ben ayrıca çiğ köfte sosu da yaptım bunun için birer yemek kaşığı ketçap, zeytinyağı ve isot birazda tuz karıştırdım. Afiyet olsun

Peynirli Puf Böreği Tarifi

 

Peynirli Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

9-10 adet için

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5-2 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat

İç malzemesi için:

  • Az yağlı peynir
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

(su bardağı ölçüsü 200 ml) 

Peynirli Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve sirke bir araya getirilir.
  2. Daha sonra un, tuz ve karbonat eklenir; karıştırılır.
  3. Un 1,5 su bardağından sonra azar azar eklenir, ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur.
  4. Tezgahta merdaneyle açtığımız hamur, bardakla kesilip yuvarlaklar elde edilir.
  5. Birinin ortasına iç koyduktan sonra diğeri üstüne kapatılır, çatalla yanlardan bastırılır; ısınmış sıvı yağda kızartılır ve servis edilir.Afiyet olsun.

Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi

 

Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet milföy (Kare tereyağlı olanlardan kullandım)
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 küçük yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz kırmızı toz biber pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    Kıymalı Pratik Milföy Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı hazırlayarak başlayalım. Soğan, maydanoz ve biberler mutfak robotundan geçirilir. Çok fazla suyunu bırakmasın. Domates rendelenir. Kıyma üzerine aktarılır. Baharatlar ve zeytinyağ da eklenip, karıştırılır.
  • Milföyler yumuşamaya başlayınca merdaneyle genişletilir ve şekil verilir. Kenarları 1 cm kalınlığında içe doğru katlanır, uçları birleştirilir ve sandal şekli verilir.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Pişerken kabarmaması için orta kısımları çatalla delinir. Kıymalı harçtan eklenip, kenarlarına yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun

Portakal Tadında Magnolia Tarifi

 

Portakal Tadında Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket bitter çikolata light veya fındıklı nasıl isterseniz

Portakal sosu için

  • %100 katkısız asitsiz portakal suyu (evinizde portakalınız varsa kendinizde hazırlayabilirsiniz)
  • Nişasta
  • Yarım çay bardağı kadar şeker

    Portakal Tadında Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; un, nişasta, şeker ve sütü uygun bir kaba alıp, pişirin. En son vanilya ve tereyağı ekleyin muhallebiyi 2 eşit parçaya ayırın bir yarısına çikolatayı ekleyin diğer yarısına haşhaşları ekleyin.
  • Önce çikolatalı muhallebiyi bardaklarımıza dolduralım, diğer yarısını beş dakika kadar sonra ekleyinki birbirine karışmasınlar.
  • Portakallı sosumuzu hazırlayalım.
  • 3 su bardağı portakal suyuna 2,5 yemek kaşığı nişasta ve şeker ekleyip pişirin.
  • Sosumuz biraz ılıyınca bardaklara dökelim. Afiyet olsun 

13 Mayıs 2022 Cuma

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1 paket çikolata sosu

    Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye çikolata sosu, margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Yoğunlaşınca margarini ve vanilyayı ekleyip, eriyene kadar 5 dakika daha pişirip, ocaktan alalım. Kuplara bölelim.
  • Çikolata sosunu arkasındaki tarifine göre hazırlayıp muhallebimizin üzerine dökelim.
  • 1 saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Serinleten Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi

 

Serinleten Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo salatalık
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (Yada 2 diş sarımsak)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Taze dere otu yada frenk soğanı (Ben kuru frenk soğanı kullandım)
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke

    Serinleten Yoğurtlu Salatalık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları yıkayıp soymadan ince rendeleyin yada doğrayın.
  • Üzerine tuz döküp, karıştırıp, bir saat bekletin sonra süzgece alıp, suyunu süzüp sıkın.
  • Süzme yoğurda sarımsak, sirke, karabiber ve yeşillik koyup, karıştırın. Salataya ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1.5 litre su (koyuluğuna göre artırın)
  • Tuz.

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağ alıyoruz.
  • Patates, havuç ve soğanı çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz tencereye alıyoruz.
  • Yıkanmış mercimeği ilave ederek kavurmaya başlıyoruz.
  • Üzerine unu ilave ediyoruz 2 dakika daha kavurup soğuk suyu tek seferde ilave ediyoruz.
  • İçerisinde un olduğu için ara ara mutlaka karıştırın yoksa dibine tutar.
  • Tuzunu ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
  • Blenderden geçiyoruz. Eğer suyu azaldıysa su ekleyebilirsiniz.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
  • Servis tabağına aldığımız çorbamızın üzerine yağda yaktığımız kırmızı toz biberi gezdirerek servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet şeker olsun.

Kremalı Domates Soslu Tavuklu Makarna Tarifi


 

Kremalı Domates Soslu Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna (250 gram)
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 paket krema (200 ml) (yerine 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz)
  • 100 gram kadar rendelenmiş kaşar
  • 3 dal maydanoz

    Kremalı Domates Soslu Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye sıvı yağı ve hafif iri şekilde yemeklik doğradığımız soğanı alarak soteleyelim.
  • Soğanların hafif rengi dönünce üzerine kuşbaşı şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü ekleyerek tavuklar hafif kızarıncaya kadar ara ara karıştıralım.
  • Ocağın altını kısmayın ki tavuklar suyunu çok salmasın.
  • Tavuklar biraz kızarınca üzerine ezdiğimiz sarımsağı, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Arndan makarnayı, rendelediğimiz domatesi, kremayı ve sıcak suyu ekleyelim.
  • Karıştıralım ve orta ateşte pişmeye bırakalım. Ara ara karıştıralım.
  • Suyunu çekince üzerine rendelediğimiz kaşarı ve ince ince kıydığımız maydanozu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak kaşarlar eriyinceye kadar bekleyelim.
  • Sıcak sıcak servis etmenizi öneririm. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 bir defa deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 200ml krema
  • 150gr labne
  • 2 yemek kaşığı mascarpone (Veya kaymak )
  • 70ml (Yarım çay bardağı fanta)
  • 1 vanilya şekeri
  • 1-2 damla vanilya özü (Olmasada olur)
  • 150gr kavanozdan mandalina
  • 6 bardak için:

    • 1 paket kedi dili bisküvisi (12-15 adet)

    Üstüne;

    • Lotus bisküvisi veya kakaoulu
    • İsteğe göre üstüne tarçında eklenebilir

      Fantalı Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kremayı sertleşene kadar çırpın. Mascarpone ve labneyi ekleyip, tekrar karıştırın.
    • Sonra krema için kalan malzemeleri ekleyin, hepsini karıştırın ve bir kenara alin.
    • Kedidili bisküvisini üçe bölüp fantaya bandırın ve alt tabana yerleştirin.
    • Tekrar kremayı ve ardından bisküvilerimizi ekleyim üstüne. En son olarak mandalina ve bisküvi süslemek için.
    • 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Ben genelde sabahtan yapıyorum akşama tüketiyoruz. Beklenen yaz günlerin favori tarifiniz olucak

Salep Tarifi

 

Salep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı şeker (Orta şekerli oluyor)
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

    Salep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri derin bir tencerede çırparak karıştırın.
  • Ocağın altını açın göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın.
  • Üzerine tarçın serperek sıcak servis yapın.

Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi

 

Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • Muz
  • Bal

    Ballı Pankek (Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  • Pankek hamuru ne çok sıvı nede katı kıvamlı olacak. Eğer sıvı olduysa un ilavesi yapabilirsiniz (Pankekin püf noktası, pankek hamurunu hazırladıktan sonra 10-15dk bekletiyorum. Daha sonra pişiriyorum. Bu sayede pankeklerim çok güzel kabarıyor. Kek gibi yumuşacık ve kabarık oluyor)
  • Tavayı orta ateşte önceden ısıtıyoruz. Krep tavanız var ise yağlamanıza gerek yok. Normal tavada yapacaksanız eğer tavanızı yağlayın.
  • Hamuru kepçe yardımı ile tavaya döküyoruz. Hamur göz göz olup kabarmaya başlayınca, diğer yüzünü çevirip, pişiriyoruz. Pankeki bal ile servis ediyoruz. Pankeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Fırında Sebze Kızartması Tarifi

 

Fırında Sebze Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 4 adet domates
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

    Fırında Sebze Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde doğrayalım. Patlıcan ve kabağı da aynı şekilde doğrayalım. Biberleri de uzun uzun doğradıktan sonra sarımsağı da ekleyip baharat, tuz ve yağını ilave edip harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serip fırına verelim. Fırından almadan 10 dakika önce yağlı kağıdı alıp üzerinin kızarmasını sağlayalım.
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • İnce ince doğradığımız domatesleri yarım su bardağı su ve tuz ile pişirelim. Daha sonra yoğurdun üstüne dökelim. Bu kadar pratik ve lezzetli bir tarif deneyenlerin şimdiden afiyet şifa olsun.