15 Mayıs 2022 Pazar

Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam maydanoz

    Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklarımızı haşlamakla başlayalım. Tavuklarımızı haşlayalım haşladıktan sonra suyunu bir kaba alalım ve tavuklarımızı didikleyelim amann dikkat ⛔️ azıcık soğuduktan sonra 🤭.
  • Havucumuzu rendeleyelim soğanlarımızı minicik doğrayalım.
  • Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
  • Tereyağımız eridikten sonra rendelediğimiz havuçlarımızı yumuşayana kadar kavuralım.
  • Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğanlarımızı kavuralım.
  • Unumuzu kokusu çıkana kadar güzelce kavuruyoruz.
  • Tavuk suyumuzu ve suyumuzu tencereye alıp karıştırdıktan sonra şehriyelerimizi ve didiklediğimiz tavuklarımızı katıp kaynatıyoruz.
  • Kaynayan çorbamıza ince kıydığımız maydanozlarımızı alıyoruz bir iki dakika daha kaynatıp 🤗🤗tenceremizin altını kapatıyoruz. Evet misler gibi çorbamız hazır. Ellerinize sağlık 

Rüzgar Gülü Kek (Damla Çikolatalı Ve Kakaolu) Tarifi

 

Rüzgar Gülü Kek (Damla Çikolatalı Ve Kakaolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata

    Rüzgar Gülü Kek (Damla Çikolatalı Ve Kakaolu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı, şekeri, sütü ve sıvı yağı iyice çırpalım.
  • Daha sonra içerisine unu kabartma tozu ve vanilini ekleyelim.
  • Kalıbımızı katı yağ ile yağlayalım.
  • Malzememizin birazını kalıba dökelim.
  • Kalan kek hamurumuza kakaoyu ekleyelim. Ve iyice çırpalım.
  • Onuda diğer malzememizin üzerine ekleyelim.
  • En üstüne damla çikolatayı dökelim.
  • 160 derecede 1 saat pişirelim. Afiyet olsun. 

Zeytin Ezmeli Rulo Poğaça Tarifi

 

Zeytin Ezmeli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta akı
  • Zeytin ezmesi

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ya da susam

    Zeytin Ezmeli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un şeker tuz instant mayayı derin bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Ilık sütümüzü sıvı yağı yumurta akını katıp, karıştıralım yumuşak ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun ağzını kapatalım ve 40 dakika kadar mayaya gelene kadar bekleyelim.
  • Mayalan hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim.
  • Bezeleri merdane yardımı ile dilerseniz elinizlede açabilirsiniz güzel bir şekilde açalım ve üzerine zeytin ezmesini sürüp saralım.
  • Sarma işlemi bitikten sonra hamurdan 2-3 parmak kalınlığında parçalar keselim ve fırın tepsimize dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu ya da susam tercihe bağlı serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dk pişirelim kontrollü olalım ama 😉.
  • Poğaçalarımız hazır puf puf ve dolu dolu mis kokulu poğaçalar göbüşlere gitmeye hazır 🤗afiyet olsun 

Kahvaltılık Peynirli Ekmekler Tarifi

 

Kahvaltılık Peynirli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük tost ekmeği
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı peynir
  • 3 kaşık domates sosu (Veya 1 adet domates rendesi)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Ekmeğe sürmek için;

  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak rendesi

Üzerine;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar

    Kahvaltılık Peynirli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, ince doğranmış biberler, ezilmiş peynir, domates sosu, ince kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırma kabına alınıp, iyice karıştırılır.
  • Ayrı tavada tereyağ eritilip içine sarımsak rendelenip karıştırılır, altı kapatılır. Ekmeler tepsiye alınıp üzerlerine sarımsaklı tereyağ sürülür.
  • Daha sonra hazırladığımız harçtan eşit miktarda üzerine pay edilir.
  • En son kaşar rendesi serpilip 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 15 dk pişirilir (Fırının üst katına alın ekmekler kurumadan pişip kızarsın)

Mantarlarlı Menemen (Vazgeçilmezlerinizden Olacak) Tarifi

 

Mantarlarlı Menemen (Vazgeçilmezlerinizden Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g mantar
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 70g tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı
  • Tozbiber
  • Karabiber
  • Reyhan
  • Rendelenmiş kaşar peynir

    Mantarlarlı Menemen (Vazgeçilmezlerinizden Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım tavaya tereyağını koyalım, biber ve soğanı ekleyim hafif kavuralım, mantarı ve baharatları ekleyelim iyice kavuralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim sarımsağıda doğrayıp, ekleyelim.
  • Domatesler suyunu bırakana kadar pişirelim, üzerine kaşar peyniri dökelim, kapak kapatalım eriyene kadar pişirelim.
  • Son olarak üzerine reyhan serpiştirelim servise hazır. Afiyet olsun.

Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi

 

Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için :

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Püresi için;

  • 4-5 adet patates
  • 100 gram kasar rendesi
  • Yarım çay bardağı sut
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kasar peyniri rendesi

    Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftemizin malzemelerini bir kabın içerisine alalım, yoğuralım. Köfte kıvamı için yoğurma işlemi önemli.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayalım. Tavamıza sıvı yağ koyup köfteleri pişirelim.
  • Patatesleri doğrayalım, haşlayalım. Haşlanan patateslere sütü, tuzu, karabiberi, kaşar peynirini ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştıralım.
  • Beşamel sosumuzun malzemelerini bir tencereye alalım, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Hazırlamış olduğumuz patatesten birazını güvecin altına koyalım.
  • Üzerine pişirdiğimiz köftelerden koyalım tekrar üzerini patatesle kapatalım.
  • Pişirdiğimiz beşamel sosundan güveçlere paylaştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında beşamel. Sos kızarıncaya kadar pişirelim. Sos kızarmaya başlayınca kaşar peyniri ekleyelim, kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi

 

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ 500 gram taze kadayıf
  • ️ 250 gram eritilmiş tereyağı
  • ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • ️ 4 su bardağı şeker
  • ️ 4 su bardağı su
  • ️ Birkaç damla limon suyu

    Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  • Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim.
  • Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın.
  • 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim.
  • Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Mükemmel Lezzette Fırında Soslu Tavuk Şiş Tarifi

 

Mükemmel Lezzette Fırında Soslu Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü ya da pirzola

Marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mükemmel Lezzette Fırında Soslu Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Derin bir kapta marinesi için olan tüm malzemeleri karıştırın.
  • Tavukları sosun üzerine döküp, iyice harmanlayıp üzerlerini kapatın.
  • Bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Tavuklar bekledikten sonra çöp şişlere dizin.
  • Hazır olan şişleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Önceden  ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Dilerseniz çöp şişlere domates ve biber de dizebilirsiniz. Afiyet olsun 

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet orta boy elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4-5 limon suyu

Üzeri için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

    Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
  • İç malzemesi için; elmaları rendeleyelim tavaya alıp toz şeker ilave edelim, şekerler eriyene ve elmaların suyu çekene kadar kavuralım, ceviz atalım güzelce harmanlayalım.
  • Hamur için; sırası ile malzemeleri un hariç yoğurma kabımıza alalım unu yavaş yavaş ekleyelim kulak memesi kıvamına getirelim.
  • Hamurumuzdan cevizden büyük parçalar alalım içerisine iç harcımızı ekleyip, yuvarlak hale getirelim. 180 derece fırında alt üst pişene kadar bekletelim.
  • Fırından çıkartıp şerbetimize batıralım (Şerbet az geliyor sadece kurabiyenin alt kısmı ıslandı her tarafı ıslansın isterseniz şerbet ayarını arttırın)
  • Hindistan cevizine bulayalım ve süsleyelim. Gerçekten enfes güzel oluyor deneyin pişman olmazsınız.

Midye Dolma Tarifi

 

Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 adet kabuklu midye
  • 1 silme su bardağı baldo pirinç (10 yemek kaşığı)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla toz tarçın
  • 1 tutam kuru nane

    Midye Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Midyeler temiz değilse kör bir bıçakla dış kabuklarını temizleyin. Ardından sakal diye tabir edilen kısımdan bıçağın ucuyla üst kısmına kadar kesik atın.
  • Zaten midye açılmış oluyor. Ardından bol suya daldırın fazla kumundan arındırın ve sakal denilen kısmı koparıp atın. İç pilavı için yağı tencereye ekleyin.
  • Küçük yemeklik kesilmiş soğanı ilave edin. Orta ateşte 10 dakika soğanın rengi iyice dönene kadar kavurun. Pirinci ve tüm baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun.
  • Kavurma işleminin ardından 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 10-11 dakika suyunu çekmesi için kısık ateşte bırakın.
  • Suyunu çeken iç pilavın üzerine bir bez örtüp, kapağını kapattıktan sonra 15 dakika demlendirin. Demlenen pilavı bir tabağa alın hafif soğuması için bir kenara bırakın.
  • Temizlediğiniz midyeleri çaprazlama hafiften kırıp, iç pilavla taşmayacak şekilde hafif doldurun. Doldurduğunuz tüm midyeleri bir tencereye açılıp dağılmayacak şekilde dizin.
  • 1 çay bardağı suyu tencereye ilave edin. Islatılmış yağlı kağıdı midyelerin üzerini örtecek şekilde tencereye yerleştirip kapağını kapatın.
  • 10-15 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen midyeler el yakmayacak şekilde hafif soğuttuktan sonra limon ile servis edebilirsiniz.

14 Mayıs 2022 Cumartesi

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi

 

Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (300 gr)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (50 gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre)

Üzeri için;

  • Az miktar benmari usulü eritilmiş çikolata

İçine

  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Antep fıstık

    Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, tereyağ ve kakaoyu, şeker eriyene kadar pişirelim.
  • Altını kapatalım en son çikolatayı ekleyelim.
  • Çikolata karışımı ılıyınca parçaladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.
  • Kare borcama streç film serip, bu karışımı döküp, kasıkla düzeltelim.
  • Üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirelim.
  • Üzerini çikolata ve fıstık ile süsleyip, istediğimiz şekilde keselim.
  • Sonrasında buzdolabı poşetinde porsiyonluk olarak buzluk kısmında saklayabiliriz.