14 Mayıs 2022 Cumartesi

Tire Köfte Tarifi


 

Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Köftesi için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 10 adet çöp şiş

    Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini karıştırıp güzelce yoğurun, 10 adet bezeye ayırın.
  • Tezgaha streç film serip bir bezeyi elinizle uzunlamasına yuvarlayın, ortasına şişi bastırıp elinizi hafif ıslatıp adana şiş yapar gibi şekil verin, streç ile yuvarlayın ki dışı düz pürüzsüz olsun.
  • Yanmaz yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip köfteleri iyice kızarana kadar orta ateşte pişirin.
  • Pişen köfteleri bir tabağa alın, soğuyunca çöp şişleri çıkarın.
  • Domatesleri yemeklik doğrayıp (ben konserve kullandım) tavada pişirin, tuz ve kekik ilave edin.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ ekleyip biberleri ve köfteleri tencereye alın ve biberler kızarana kadar karıştırarak kızartın.
  • Servis tabağına önce domates sosunu üzerine köfte ve biberleri, yanına süzme yoğurt ve pide koyup servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi

 

Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kabak
  • Kaşar
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabakların üstüne sürmek için

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber tercihen baharatları azaltıp çoğaltabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Kaşarlı Domates Soslu Efsane Kabak Sarma Ana Yemeklerin Yanına Şahane Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle resimdeki gibi kabakların alt ve üst kısmını keselim bir soyacak yardımıyla kabağımızın soyalım ince uzun bir şekilde kabaklarımızı keselim.
  • Üzerine sürmek için bir kaseye yağımızı karabiberimizi pul biberimizi karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kabaklarımızı dizip sosumuzu sürelim.
  • 200 derecelik ısınmış fırında kabaklarımızı 15 dakika pişirelim.
  • Diğer yandan sos için yağımızı bir sos tavasına alalım.
  • Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Rende domateslerimizi de salçamıza ekliyelim.
  • Bikaç kaynar geldikten sonra suyumuzu ekliyelim .
  • 15 dakika kıvam alana kadar kaynatılır.Kıvam alınca salçanızın tuz oranına göre tuzunuzu karabiberimiz ekliyelim ve ateşten alalım.
  • Küçük kare boy borcamımıza önce sosun yarısını ekliyelim.
  • Daha sonra fırından aldığımız kabakların içine dilimlemiş olduğumuz kaşarları yerleştirip saralım.
  • Tepsiye dizelim bütün işlemi bittikten sonra kalan sosumuzu da ekleyip 200 derecelik ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. Servisr hazır.

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase mısır (birazını üzeri için ayırın)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

Üzeri için

  • Ayırdığınız mısır
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak erişteyi üzerini geçecek kadar suda haşlayın.
  • Suyunu süzün.
  • Karıştırma kabınızda yoğurt,tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. İçine haşlanmış yeşil mercimek, erişte ve mısırı ekleyip karıştırın.
  • Tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi yakmadan kızdırın.
  • İçine mısırı atın 2 kez çevirip ocağı kapatın. (salataları arzu ederseniz benim yaptığım gibi kurabiye kalıbı kullanarak servis edebilirsiniz. )
  • Salatayı servis tabağına alıp üzerine mısırlı sostan dökün.
  • Dilerseniz üzerine dereotu serpebilirsiniz

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi


 

Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak bulgur
  • 1 kase haşlanmış mercimek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tel şehriye
  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 küp şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su ( bulgurun cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir)

    Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğanı ay şekkinde doğrayı,p 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir kesme şeker ile kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
  • Tereyağında tel şehriyeyi renk alana kadar kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz.
  • Birkaç dakika kavurup, salçayı ilave edip, 1-2 çeviriyoruz haşlanmış mercimeği ekleyip, tavuk suyu ve sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Baharatları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine karamelize soğanı alıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı haşladığımız etin suyu

    Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp olarak doğruyoruz 20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Uygun bir fırın kabına patlıcanları iyice suyunu süzüp alıyoruz.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir tatlı kaşığı kekik karıştırıp patlıcanlara ilave ediyoruz iyice harmanlıyoruz.
  • Fırında çok az yumuşana kadar bir iki defa karıştırıp pişiriyoruz.
  • Etleri önceden düdüklüde 15 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Bir adet soğanı ,sarımsakları sıvı yağda soteliyoruz .
  • İçine biberleri ilave ediyoruz .
  • Domatesleri yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz .
  • Hepsini çok iyi kavuruyoruz içine baharatlarını ve suyunu süzdüğümüz etleri ilave ediyoruz.
  • Yarım çay bardağı sıcak suyla çok az hepsini pişiriyoruz.
  • Fırın tepsisin alt kısmına patlıcanları yayıyoruz etli sosu üzerine döküyoruz.
  • Haşlama suyuyla bir yemek kaşığı salçayı çırpıyoruz üzerine eşit döküyoruz.
  • 180 derece fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
  • Afiyetle.

    Not ;tarif 4 kişi için ortalama ölçüdür daha fazla isterseniz. Miktarları artırabiliriz.

Çok Pratik ve Lezzetli Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi

 

Çok Pratik ve Lezzetli Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram dondurulmuş bezelye (Taze de olur)
  • 1 adet soğan
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tarhun
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Çok Pratik ve Lezzetli Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeleri tencereye alın.
  • Krema hariç tüm malzemeyi ekleyin.
  • Bezelyeler haşlanınca, pürüzsüzleşinceye dek blenderdan geçirin.
  • Kremayı ekleyin ve yine blenderdan geçirin.
  • Bir taşım kaynatıp altını söndürün. Afiyet olsun

Pizza Cupcake (Büyük Ölçülü) Tarifi

 

Pizza Cupcake (Büyük Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 konserve mısır
  • 2 uzun sosis
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Pizza Cupcake (Büyük Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 yumurta iyice çırpılır. Önce sıvılar sonra un, tuz ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Ulaştığımız kıvam kek hamurundan katı, poğaça hamurundan cıvık bir kıvamda oluyor.
  • Minik küpler halinde doğradığımız sosis, biberler ile rendelenmiş kaşar ve mısır karışıma eklenir.
  • 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 30 cupcake kadar çıkıyor. Afiyet olsun.

Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi

 

Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 4 adet böreklik yufka
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için;

    • 2-3 yemek kaşığı hazırladığımız sostan
    • 1 adet yumurta
    • Susam çörekotu

      Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranır.
    • Tencereye doğradığımız pırasaları koyalım, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim 2-3 dakika kadar suda haşlayalım ve süzgece alarak suyunu süzelim.
    • Uygun bir tavaya yarım su bardağına yakın sıvı yağ alalım ve iki adet soğanı yemeklik doğrayarak biraz kavuralım, salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim baharatları ilave edelim karıştıralım.
    • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz pırasaları ilave edelim birkaç dk kısık ateşte karıştırarak kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
    • Sos için hazırladığımız süt ve sıvı yağı uygun bir kapta karıştıralım.
    • Tezgaha yufkalardan birini serelim ve her tarafına fırça ile sostan sürelim ve iki ucu üst üste gelecek şekilde ortadan ikiye katlayalım tekrar sostan sürelim.
    • Uzun taraf kenarından biraz içeri doğru boş bırakalım ve yufkanın her tarafına pırasadan biraz serpelim biraz da peynir serpelim ve yuvarlak köşesinden başlayarak silindir şeklinde saralım.
    • Dört parmak kalınlığında keserek fırın kağıdı serili yada yağlanmış tepsiye dizelim 2-3 kaşık ayırdığımız sosa 1 adet yumurta koyarak çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim susam çörek otu serpelim.
    • 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

İki Renkli Hazır Puding Tarifi

 

İki Renkli Hazır Puding Tarifi İçin Malzemeler

Vanilyalı bölüm için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 paket vanilyalı çikolata sosu
  • 1,25 ml süt
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolatalı bölüm için;

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 paket kakaolu çikolata sosu
  • 1,25 ml süt
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    İki Renkli Hazır Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce vanilyalı malzemeleri çikolata hariç karıştırıp, pişirin.
  • Kaynayınca beyaz çikolatayı ve bir tatlı kaşığı yağı içinde eritin.
  • Sıcakken çorba kaselerinin yarısına kadar‼️‼️‼️ doldurun. Yarı olması önemli‼️‼️.
  • Şimdi aynı tencerede bitter hariç çikolatalı malzemeleri karıştırın ve pişirin.
  • Kaynayınca bitter çikolatayı ve bir kaşık yağı içinde eritin ve sıcakken kaseleri tamamlayın.
  • İşte bu kadar üstüne ne isterseniz serpin ve ılıyınca buzdolabında soğutun ve soğuk servis edin. Çok keyifli bir tarif afiyet olsun

Antrikot Tava Tarifi

 

Antrikot Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim antrikot
  • 4 sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Antrikot Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Anrikotları kızgın tavada arkalı önlü iyice mühürleyin.
  • Bir kasede domates rendesi, baharatlar ve zeytinyağını güzelce karıştırın.
  • Sarımsakları ince ince dilimleyin. Küçük borcamda mühürlenen antrikotları dizin sarımsakları aralara yayın. Biberleri ikiye bölüp üstlerine atın.
  • En son domates sosunu kaşıkla eşit şekilde üstüne yayın. Kabı folyo ile kapatıp, bir kaç delik açın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Yanına patates veya pilav ile servis edin. Afiyet olsun 

Orman Meyveli Pişmeyen Tart Tarifi

 

Orman Meyveli Pişmeyen Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 2 yemek kaşığı glutensiz yulaf unu (Herhangi bir un olur)
  • 1 yemek kaşığı ham kakao tozu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi veya tahin
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tutam tuz

Krema için;

  • 1 dolu yemek kaşığı labne
  • 1 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal
  • Kurutulmuş orman meyveleri (Böğürtlen, çilek, ahududu)

    Orman Meyveli Pişmeyen Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için; tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz kıvama göre su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Daha sonra elinizle şekil vererek hatta kaşık yardımıyla ortasını çukur yapıyoruz ve buz dolabında beklemeye alıyoruz.
  • Krema kısmı için; tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz orman meyvelerini ekliyoruz.
  • Daha sonra tart hamurumuzun üstüne ekliyoruz daha fazla kurutulmuş orman meyveleri ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram parçalanmış kemikli tavuk eti
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber

    Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanı alacalı soyarak yarım ay şeklinde doğrayıp tuzlu suyun içine koyalım.
  • Patatesleri küp küp küp doğrayıp yağ eklediğimiz tavada hafif kızartalım.
  • Ardından patlıcanları sudan alarak kurulayalım, onunda hafif şekilde kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.
  • Tavuk parçalarının üzerine 1,5 su bardağı su ekleyelim suyunu çeksin ve hafif kızartalım.
  • Haşlayıp hafif kızaran tavuk etinin üstüne zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı, biberleri katalım.
  • 1-2 dakika kavurup salça ve kabuğunu soyup doğranan domatesi ekleyelim.
  • 1 dakika da böyle pişirip üzerine kızarttığımız patates ve patlıcanları alalım karıştırmadan 1,5 -2 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Tuzunu, karabiberi de ilave edelim ve kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika arası pişirelim ve yemeğimiz hazırdır.
  • Nefis bir ana yemek olarak pirinç pilavı ile harika olur.

    Afiyet olsun!.