Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam maydanoz
Tavuklu Şehriyeli Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuklarımızı haşlamakla başlayalım. Tavuklarımızı haşlayalım haşladıktan sonra suyunu bir kaba alalım ve tavuklarımızı didikleyelim amann dikkat ⛔️ azıcık soğuduktan sonra 🤭.
- Havucumuzu rendeleyelim soğanlarımızı minicik doğrayalım.
- Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
- Tereyağımız eridikten sonra rendelediğimiz havuçlarımızı yumuşayana kadar kavuralım.
- Havuçlarımız kavrulduktan sonra soğanlarımızı kavuralım.
- Unumuzu kokusu çıkana kadar güzelce kavuruyoruz.
- Tavuk suyumuzu ve suyumuzu tencereye alıp karıştırdıktan sonra şehriyelerimizi ve didiklediğimiz tavuklarımızı katıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan çorbamıza ince kıydığımız maydanozlarımızı alıyoruz bir iki dakika daha kaynatıp 🤗🤗tenceremizin altını kapatıyoruz. Evet misler gibi çorbamız hazır. Ellerinize sağlık
Rüzgar Gülü Kek (Damla Çikolatalı Ve Kakaolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Damla çikolata
Rüzgar Gülü Kek (Damla Çikolatalı Ve Kakaolu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı, şekeri, sütü ve sıvı yağı iyice çırpalım.
- Daha sonra içerisine unu kabartma tozu ve vanilini ekleyelim.
- Kalıbımızı katı yağ ile yağlayalım.
- Malzememizin birazını kalıba dökelim.
- Kalan kek hamurumuza kakaoyu ekleyelim. Ve iyice çırpalım.
- Onuda diğer malzememizin üzerine ekleyelim.
- En üstüne damla çikolatayı dökelim.
- 160 derecede 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytin Ezmeli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta akı
- Zeytin ezmesi
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ya da susam
Zeytin Ezmeli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un şeker tuz instant mayayı derin bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Ilık sütümüzü sıvı yağı yumurta akını katıp, karıştıralım yumuşak ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun ağzını kapatalım ve 40 dakika kadar mayaya gelene kadar bekleyelim.
- Mayalan hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim.
- Bezeleri merdane yardımı ile dilerseniz elinizlede açabilirsiniz güzel bir şekilde açalım ve üzerine zeytin ezmesini sürüp saralım.
- Sarma işlemi bitikten sonra hamurdan 2-3 parmak kalınlığında parçalar keselim ve fırın tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu ya da susam tercihe bağlı serpelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dk pişirelim kontrollü olalım ama 😉.
- Poğaçalarımız hazır puf puf ve dolu dolu mis kokulu poğaçalar göbüşlere gitmeye hazır 🤗afiyet olsun
Kahvaltılık Peynirli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük tost ekmeği
- 1 adet yumurta
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı peynir
- 3 kaşık domates sosu (Veya 1 adet domates rendesi)
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Ekmeğe sürmek için;
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık sıvı yağ
- 2 diş sarımsak rendesi
Üzerine;
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Kahvaltılık Peynirli Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, ince doğranmış biberler, ezilmiş peynir, domates sosu, ince kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırma kabına alınıp, iyice karıştırılır.
- Ayrı tavada tereyağ eritilip içine sarımsak rendelenip karıştırılır, altı kapatılır. Ekmeler tepsiye alınıp üzerlerine sarımsaklı tereyağ sürülür.
- Daha sonra hazırladığımız harçtan eşit miktarda üzerine pay edilir.
- En son kaşar rendesi serpilip 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 15 dk pişirilir (Fırının üst katına alın ekmekler kurumadan pişip kızarsın)
Mantarlarlı Menemen (Vazgeçilmezlerinizden Olacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 200g mantar
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 tane domates
- 70g tereyağı
- Tuz
- Kırmızı
- Tozbiber
- Karabiber
- Reyhan
- Rendelenmiş kaşar peynir
Mantarlarlı Menemen (Vazgeçilmezlerinizden Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayalım tavaya tereyağını koyalım, biber ve soğanı ekleyim hafif kavuralım, mantarı ve baharatları ekleyelim iyice kavuralım.
- Kabuklarını soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim sarımsağıda doğrayıp, ekleyelim.
- Domatesler suyunu bırakana kadar pişirelim, üzerine kaşar peyniri dökelim, kapak kapatalım eriyene kadar pişirelim.
- Son olarak üzerine reyhan serpiştirelim servise hazır. Afiyet olsun.
Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için :
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Püresi için;
- 4-5 adet patates
- 100 gram kasar rendesi
- Yarım çay bardağı sut
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kasar peyniri rendesi
Fırında Beşamelli Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftemizin malzemelerini bir kabın içerisine alalım, yoğuralım. Köfte kıvamı için yoğurma işlemi önemli.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayalım. Tavamıza sıvı yağ koyup köfteleri pişirelim.
- Patatesleri doğrayalım, haşlayalım. Haşlanan patateslere sütü, tuzu, karabiberi, kaşar peynirini ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştıralım.
- Beşamel sosumuzun malzemelerini bir tencereye alalım, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Hazırlamış olduğumuz patatesten birazını güvecin altına koyalım.
- Üzerine pişirdiğimiz köftelerden koyalım tekrar üzerini patatesle kapatalım.
- Pişirdiğimiz beşamel sosundan güveçlere paylaştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında beşamel. Sos kızarıncaya kadar pişirelim. Sos kızarmaya başlayınca kaşar peyniri ekleyelim, kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 500 gram taze kadayıf
- ️ 250 gram eritilmiş tereyağı
- ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- ️ 4 su bardağı şeker
- ️ 4 su bardağı su
- ️ Birkaç damla limon suyu
Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
- Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim.
- Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın.
- 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim.
- Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Mükemmel Lezzette Fırında Soslu Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü ya da pirzola
Marinesi için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mükemmel Lezzette Fırında Soslu Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Derin bir kapta marinesi için olan tüm malzemeleri karıştırın.
- Tavukları sosun üzerine döküp, iyice harmanlayıp üzerlerini kapatın.
- Bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Tavuklar bekledikten sonra çöp şişlere dizin.
- Hazır olan şişleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz çöp şişlere domates ve biber de dizebilirsiniz. Afiyet olsun
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta boy elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 4-5 limon suyu
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbetini yapıp soğumaya bırakalım.
- İç malzemesi için; elmaları rendeleyelim tavaya alıp toz şeker ilave edelim, şekerler eriyene ve elmaların suyu çekene kadar kavuralım, ceviz atalım güzelce harmanlayalım.
- Hamur için; sırası ile malzemeleri un hariç yoğurma kabımıza alalım unu yavaş yavaş ekleyelim kulak memesi kıvamına getirelim.
- Hamurumuzdan cevizden büyük parçalar alalım içerisine iç harcımızı ekleyip, yuvarlak hale getirelim. 180 derece fırında alt üst pişene kadar bekletelim.
- Fırından çıkartıp şerbetimize batıralım (Şerbet az geliyor sadece kurabiyenin alt kısmı ıslandı her tarafı ıslansın isterseniz şerbet ayarını arttırın)
- Hindistan cevizine bulayalım ve süsleyelim. Gerçekten enfes güzel oluyor deneyin pişman olmazsınız.
Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 50 adet kabuklu midye
- 1 silme su bardağı baldo pirinç (10 yemek kaşığı)
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla toz tarçın
- 1 tutam kuru nane
Midye Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Midyeler temiz değilse kör bir bıçakla dış kabuklarını temizleyin. Ardından sakal diye tabir edilen kısımdan bıçağın ucuyla üst kısmına kadar kesik atın.
- Zaten midye açılmış oluyor. Ardından bol suya daldırın fazla kumundan arındırın ve sakal denilen kısmı koparıp atın. İç pilavı için yağı tencereye ekleyin.
- Küçük yemeklik kesilmiş soğanı ilave edin. Orta ateşte 10 dakika soğanın rengi iyice dönene kadar kavurun. Pirinci ve tüm baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun.
- Kavurma işleminin ardından 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 10-11 dakika suyunu çekmesi için kısık ateşte bırakın.
- Suyunu çeken iç pilavın üzerine bir bez örtüp, kapağını kapattıktan sonra 15 dakika demlendirin. Demlenen pilavı bir tabağa alın hafif soğuması için bir kenara bırakın.
- Temizlediğiniz midyeleri çaprazlama hafiften kırıp, iç pilavla taşmayacak şekilde hafif doldurun. Doldurduğunuz tüm midyeleri bir tencereye açılıp dağılmayacak şekilde dizin.
- 1 çay bardağı suyu tencereye ilave edin. Islatılmış yağlı kağıdı midyelerin üzerini örtecek şekilde tencereye yerleştirip kapağını kapatın.
- 10-15 dakika suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen midyeler el yakmayacak şekilde hafif soğuttuktan sonra limon ile servis edebilirsiniz.
Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (300 gr)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ (50 gr)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 150 gram sütlü çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre)
Üzeri için;
- Az miktar benmari usulü eritilmiş çikolata
İçine
- 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- Antep fıstık
Mozaik Pastanın En Lezzetli Hali Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, tereyağ ve kakaoyu, şeker eriyene kadar pişirelim.
- Altını kapatalım en son çikolatayı ekleyelim.
- Çikolata karışımı ılıyınca parçaladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.
- Kare borcama streç film serip, bu karışımı döküp, kasıkla düzeltelim.
- Üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirelim.
- Üzerini çikolata ve fıstık ile süsleyip, istediğimiz şekilde keselim.
- Sonrasında buzdolabı poşetinde porsiyonluk olarak buzluk kısmında saklayabiliriz.