Erişteli Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarma buğday
- 1 su bardağı pirinç
- 1 lt su
- 500 gr yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 avuç nohut (1 gün önceden suda beklet)
- 2 su bardağı erişte
- Nane
- Tuz
Erişteli Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarma ve pirinç 1 lt suda irileşene kadar kaynatılır.
- Üstüne bir 3 lt daha kaynar su eklenir.
- Ayrı bir kapta yoğurt un yumurta özdeşleşene kadar karıştırılır.
- Tencereye karıştırarak aktarılır.
- Kaynayan çorbaya 1 gün önceden suda beklettiğimiz nohut ve erişte eklenir arada karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
- Nane sosu için; dilediğiniz kadar naneyi az yağda hafifçe kokusu çıkana kadar çevirin.
- Çorbanız pişince yavaşça çorbaya aktarın. Afiyet olsun
Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kaymak (Yoksa tereyağı)
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz zerdeçal
- Karabiber
- 2,5 su bardağı su (Yarı yarıya et suyu)
Etli Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et, düdüklüde veya tencerede kavurduktan sonra ekleyeceğimiz sıcak suyla yumuşayana kadar pişirilir. Suyu pilava eklenmek üzere bekletilir.
- Tencereye aldığımız zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan kavrulur, kaymak yoksa da tereyağı eklenir; kavurmaya devam edilir. Pişen et ve bulgur da ilave edildikten sonra 3-4 dakika daha kavrulur.
- Pilavın tuzu, karabiberi, zerdeçalı ve sıcak suyu (Et suyu) eklenir, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişen pilav daha sonra salata ve ayranla servis edilir (Pilavı daha sarı isteyenler zerdeçal miktarını 1 tatlı kaşığı olarak arttırabilirler)😊 Afiyet olsun.
Tavada Waffle Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Bir çimdik tuz
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Sürülebilir çikolata
- Muz
- Çilek
Tavada Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavada waffle yapmak için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, vanilya, tuz ve kabartma tozu ve unu ekleyerek çırpalım.
- Son olarak tarçını da ekleyelim son kez çırpalım.
- Tavamızı ocağa alalım ve ısıtalım.
- Hazırladığımız waffle hamurundan 1 kepçe kadarını tavaya alalım, bir spatula ya da bıçak ile üzerini düzeltelim. Kısık ateşte waffle’ımızı pişirelim.
- Hamurumuzun üzeri göz göz olduktan sonra waffle’ı ters çevirelim ve alt kısmının da pişmesini sağlayalım. Tüm hamur bitinceye kadar wafflelarımızı pişirelim. Ben bu ölçülerle 6 adet waffle ettim.
- Waffle’ımızı servis tabağına alalım, üzerini sürülebilir çikolata ile kaplayalım.
- Ardından üzerine meyve dilimleri yerleştirelim. Ben mevsimi olduğu için çilek ve muz kullandım. Siz dilediğiniz meyveleri kullanarak hazırlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı ceviz kırığı, fındık kırığı ya da file badem serperek waffle’larımızı servis edelim. Evde waffle yapmak isteyen ve waffle makinası olmayanlar için pratik bir yöntem olan tavada waffle tarifini deneyeceklere afiyet olsun!
Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet tavuk göğsü yada budu (Ben karışık kullandım)
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu veya tavuk bulyon
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Soslu Et Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri ince ve uzun dilimleyin. Soğan ve sarımsağı ince doğrayın.
- Etleri önce az yağda rengi değişene kadar kavurun ve bir kenara alın.
- Aynı tavanın içinde soğan ve sarımsağı soteleyin. Unu ekleyip kavurun.
- Üzerine tavuk suyu yada 1 paket tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suyun içinde çözdürüp, ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca kremayı ekleyin. Ardından tavuk döşlerini ekleyin.
- Baharatlarını ve maydanoz ekleyip, kısık ateşte pişirin. Afiyetle
Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Sıvı Yağlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye su ve toz şekeri alarak kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına ayçiçek yağı, vanilya ve yumurtayı alarak çırpalım.
- Ardından üzene pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- İrmik ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
- Hamur kıvam almaya başlayınca elimizle yoğurmaya devam edelim
- Toparlanan hamurdan bir parça koparıp elimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırarak şekerpare şeklini verelim.
- Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine alalım. Bütün hamuru şekillendirip fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Son olarak bir çatal yardımı ile tatlıların üzerlerini çizerek son şeklini verelim.
- Tatlılarımızı önceden 190°C ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız tatlıları şerbetini daha iyi çekebilmeleri için daha küçük ve dar bir tepsiye aktaralım.
- Daha sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken şekerparelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Ağızda Dağılan Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 250 gram tereyağ yada margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Arası için
- Nutella
- Fıstık ezmesi (veya reçel vs)
Ağızda Dağılan Nefis Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamurdan minik parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın, yağli kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına istediğiniz malzemeyi ekleyip diğer kurabiyeyi yapıştırın,üzerine pudra şekeri serpin.
- Uzun süre muhafaza edebilirsiniz. 2 tepsi kurabiye çıkıyor,1 tepsiyi buzlukta saklayabilirsiniz.Afiyet olsun
Kaydet Rekoru Kıran Çıtır Çıtır Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
16 tane için malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 bütün tavuk göğsü
- 4 -6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 10 tane mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için:
- 5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulamak için:
- 4-5 adet yumurta
- 3 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
- Bol sıvı yağ
Kaydet Rekoru Kıran Çıtır Çıtır Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tavuk göğsünü yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sebzeleri ve tavuk göğsünü küp küp kesin. Havuçları biraz suyun içinde 5 dakika kaynatın.
- Tavada yağı kızdırdıktan sonra soğanları kavurun.
- Ardından tüm diğer sebzeleri en son tavukları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın ve altını söndürün.
- 1 yufkayı sekize bölün bu şekilde dört yufkayı da hazırlayın.
- Sarmak için 2 yufka arasına su ve sıvı yağ karışımı sürün.
- Ardından ikinci yufkanın üzerine de sürün ve harçtan bolca dağıtıp sigara böreği şeklinde sarın.
- Hepsini hazırladıktan sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
- Ardından galeta ununa bulayın ve kızdırmış olduğunuz yağda güzelce kızartın ve mutfak havlusun üzerinde fazla yağını aldırın. Videosunu izlemek için ınstagram sayfama buyrun, afiyet olsun
Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 4,5 su bardağı su
Ezogelin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ ve arpa şehriyelerini alıyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bulgur, pirinç, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım.
- Sonra içme su ilave edip kaynatalım.
- Tavanın kapağını kapatarak ocağın altını en düşük ayarda kısalım.
- 15-20 dk sonra arasına kağıt havlu serelim ocağın altını kapatalım. Bu şekilde nemini çeksin diye.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Nefis Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet domates
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak (damak zevkinize göre)
- Yaklaşık 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası yada domates salçası
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Fesleğen
Nefis Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates soğan ve sarımsağı bir fırın tepsisine alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derece fırında közleyin.
- Közlenmiş sebzelerin kabuğunu soymak size kalmış ben bu sefer hiç uğraşmadım çorbadaysa belli olmuyor hiç.
- Şimdi elimize tenceremizi alalım ben @mulex. Gmbh tenceresi kullanıyorum ve çok memnunum. Tereyağımız eritiyoruz ve unu ilave edip kavuruyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra salçayı da ekliyoruz ve biraz daha birlikte kavuruyoruz.
- Şimdi közlenmiş sebzelerimizide ekliyoruz şöyle bir karıştırıp 1 su bardağı suyu ekliyoruz biraz kaynattıktan sonra blenderle güzelce eziyoruz hepsini.
- Daha sonra kalan suyu da ekletip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kıvamı damak zevkinize göre değişebilir istediğiniz sıvımıza göre ayarlayın.
- Baharatlarınızıda ekleyin ve bi 15-20 dakika kaynatın.
- Servis ederken üzerine kaşar peynir rendesi ve kıtır ekmek ekleyebilirsiniz.
Bandıra Bandıra Yiyeceğiniz Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet acı severseniz acı biber veya 1 adet kapya biber
- 2-3 dış sarımsak
- 1 -2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 adet patlıcan
- Tuz
- Zeytinyağı
- Az miktarda maydanoz
Bandıra Bandıra Yiyeceğiniz Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayrı tavaya zeytinyağı alalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan,ince doğranmış biberleri ilave edip kavuralım.
- Zeytinyağı kızdırmadan sebzeleri yağ ile aynı anda koyalım,yoksa zeytinyağı kokar ve tadı kötü olur. Ayçiçek yağı kullanacaksanız eğer yağ biraz kızdırmalı.
- Biberler ve soğan pişince 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edelim.
- 1-2 karıştırıp kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave edelim,az tuz serpiştirelim,kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte ara sıra karıştırıp pişirelim.
- Süre sonunda közlenmiş temizlenmiş doğranmış patlıcanları ,ezilmiş sarımsakları ilave edip 1-2 çevirip altını kapatalım.
- İnce doğranmış maydanoz ilave edip karıştıralım. Soğuk servis edelim.
Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
Marine sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kg tavuk kanat
Patatesler için:
- 5 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
- Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
- Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
- Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
- Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
- Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun