25 Ocak 2023 Çarşamba

Un Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye

    Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ ile tereyağını eritip içine ununu koyup koşusu çıkana kadar kavurdum. Salçayı koyup karıştırdım. İçine suyunu ve et suyunu koyup, kaynattım.
  • Kaynayan çorbaya kekik, karabiber, tuzunu kırmızı toz biber ve pul biberini koyup karıştırdım.
  • En son içine tel şehriyesini koyup 5 dk kadar kaynattım ve çorbamız hazır. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 

Çaylı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı demlenmiş çay
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine:

  • Pudra şekeri- ceviz içi

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker çırpılır, ardından sıvılar eklenerek karıştırılır.
  • En son un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  • Çok fazla havasını söndürmeden çırpma teliyle karıştırılır.
  • Yağlanmış baton kalıba kek harcı dökülür.
  • 170 derecede 35- 40 dk pişirilir.
  • ⚜️Demlenmiş çay hafif ılık olacak, sıcak değil.

    ⚜️Çay keke yumuşaklık veriyor. Sanırım bu kadar kabarmasında da çayın etkisi oldu.

Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 yaprak milföy
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlıyoruz.
  • Tavada soğanı ve salçayı soteliyoruz.
  • Üzerine karabiber,tuz ve tereyağı ilave diyoruz.
  • Haşlamış ve ezmiş olduğumuz patatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  • Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra milföylerin üzerine bu harcı sürüp şeritler halinde kesip rulo yapıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve pulbiber ve yağ karışımını döküyoruz afiyet olsun 

Süt Helvası (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ekleyip hızlıca çırpıyoruz.
  • Şekeride ekleyip tekrar ocağa alıyoruz.
  • Göz göz olunca kaselere boşaltıyoruz.
  • Fırın tepsisine dizip tepsinin içine su ekliyoruz.
  • Fırının ızgara bölümünü açarak üzerleri kızarınca alıyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Cheesecake Tarifi (Yumurta Yok Fırın Yok)

 

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 70gr eritilmiş tereyağı

Kreması için:

  • 2 paket jelatin
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 300gr krem peynir
  • 1 çay bardağı şeker
  • 300ml krema
  • 1 paket nero çekilmiş bisküvi

Üzerine:

  • 100 gr çikolata
  • 80 gr krema
  • 20 gr tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle alt tabanı için bisküvileri rondodan çekelim ve eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştıralım kalıba dökelim ve bastıralım tabanımız hazır.
  • Krema için, krem peynir ve şekeri çırpalım.
  • Jelatini suyla ıslatıp karıştıralım ve krema jelatin ekleyelim çırpalım ardından vanilya ekleyelim çırpalım ve bisküvileri ekleyerek spatulayla karıştıralım.
  • Kalıbımıza dökelim ve üzerini kapatarak dolapta 4 saat mümkünse 1 gece dinlendirelim.
  • Daha sonra ganaj kreması için çikolatayı benmari usulü eritelim ocaktan alınca içine krema ve tereyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Pastanın üzerine dökelim bu şekilde de 1 saat dinlendirelim.
  • Ben son olarak evde krem şanti varsa üzerine süs yaptım sizler dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fırında Yumurtalı Ekmekler Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı kadar kaşar peynir rendesi
  • 1 adet ekmek

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları çırpın,üzerine tuz ve baharatları ilave edin,ince kıyılmış maydanoz,kaşar penir rendesinin yarısını ve güzel karıştırın.
  • Ekmeği dilimleyin ,ekmekleri tek tek karışıma bandırıp arkalı önlü fırın tepsisine dizin.
  • Kalan kaşar peyniri ekmeklerin üstlerine paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  • Dilerseniz malzemelerin içine 1 çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.

Yufkasız Pırasalı Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir (100 g)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir ufak tutam dereotu (şart değil)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Pırasa güzelce yıkanır halka halka ince doğranır.
  • Havuçu rendeleyip biberi küp kesin.
  • Biraz zeytinyağ ile tavada 10 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Peynir, yumurta, sıvı yağ, mısır unu, baharat, kabartma tozu ve dereotu bir kasede karıştırın.
  • Pırasalı harcı içine döküp hepsini karıştırın.
  • Fırın kabına koyup önceden ısıtılmış 185 derece fırında alt üst üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Yaklaşık 25/30 dakika.
  • Bu şahane lezzeti ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

    Not : fırın kabımın ebatı 22x30cm.

Kıymalı Pamuk Poğaça (Bu Tarif Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü yoğurma kabına alın ,üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın .5 dakika bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Bu arada iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyip ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Son olarak tuz ve baharatları ilave edin karıştırın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamurları merdane ile açın kıymalı harçtan koyup ilk önce kenarları katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

Airfryer Palamut Tarifi

 

Malzemeler

  • 7-8 dilim palamut
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeri domates
  • Arpacık soğan

    Nasıl Yapılır?

  • Airfryer’da palamut için öncelikle sosu hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına zeytinyağını alalım.
  • Üzerine toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş palamutları da sosa ekleyelim ve her yerinin sosa bulanmasını sağlayalım.
  • Güzelce soslanan palamutları airfryer haznesine alalım ve üzerine arpacık soğan ve çeri domateslerden yerleştirelim.
  • Ardından palamutlarımızı balık modunda 180°C de 12 dakika pişirelim.
  • Pişen palamutlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi

 

5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket pedibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mascarpone veya labne peynir
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık

İç dolgusu için :

  • Sürülen çikolata

Dış kaplaması için:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık

    5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri çok ince olmayacak şekilde robottan geçirip uygun bir kaba alalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Ceviz kadar parçalar kopartıp elimizle sıkıştırıp yuvarlayalım.
  • İçini oyup bir miktar sürüle bilen çikolata ekleyip ağzını kapatıp yuvarlayalım.
  • Uygun bir tabağa alalım ve aynı işlemi hepsi için uygulayalım.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine çekilmiş fındıkları ekleyip karıştıralım.
  • Çikolata toplarını çikolataya batırıp çatalla çıkartalım ve fazla çikolatasını akıtalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
  • Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  • Dolaba kaldırıp çikolatalar donunca servise hazır. Afiyet olsun

Pudingli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • 2 paket kakaolu puding
  • 4 su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın.
  • Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Dilerseniz direkt yumurtalı harcın içerisine eleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Kek harcını yaklaşık 27x40cm boyutlarındaki yağladığımız borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
  • Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın. Kekin sütü çekmesi ve tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Uygun bir tencerede süt ile pişirdiğiniz pudingi kekin üzerine yayın. Bu aşamada pudingi üzerinde yazan süt miktarının yarısı ile pişirmelisiniz ki kıvamı akışkan olmasın.
  • Üzerine hindistan cevizi serperek oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Oda ısısına gelen keki soğuması için en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından çıkartıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kuzu İncik Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet kuzu incik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet ortaboy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1-2 adet defne yaprağı

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ocağın altını açıp tabanı geniş bir tencereyi ocağa koyup iyice ısıtalım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ekleyip oda sıcaklığında olan burası önemli kuzu incikleriniz mutlaka oda sıcaklığında olsun incikleri tencereye sıralayıp önlü arkalı her yerini iki üç dakika kadar iyice mühürleyelim.
  • Çok yağ sıçrıyorsa tencerenin kapağını kapatabilirsiniz ama ocağın altını kısmayın.
  • İyice mühürlenen inciklerinizin üzerine bir su bardağı 200 ml sıcak su ilave edin.
  • Yağlı fırın kağıdını ıslatıp etlerin üzerine serin bu işlem buhar kaybı olmaması için önemli tencerenin kapağını da kapatıp en düşük kısık ateşte en az iki saat pişirelim bu arada tencerenin kapağını hiç açmayalım.
  • İki saat sonunda üzerindeki kağıdı alıp incikleri fazla zedelemeden alt üst çevirelim.
  • İrice doğranmış havuçları,patatesleri ve dörde bölmüş olduğunuz soğanları sarımsak ve defne yaprağı ekleyip baharatlarını ilave edip tencerenin kenarından bir çay bardağı sıcak su ilave edelim fazla su ilave etmiyoruz.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45dakika kadar pişiriyoruz.
  • Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun