Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 adet instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 4-5 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya, toz şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
- Un ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Biz örtüye sarıp 1 saat bekletiyoruz.
- Patatesleri haşlıyoruz soyup eziyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kapta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanları, domates salçasını, pul biberi, karabiberi ve tuzu karıştırıyoruz.
- Harcı patates ile karıştırıyoruz.
- Hamurdan bezeler ayırıyoruz.
- Bir bezeyi açıp içine harcı doldurup kapatıyoruz.
- Açılmasın diye bastırıp ters çeviriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepside yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Güveç Sütlaç (Kıvam Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- Yarım su bardağı su ( açmak için )
Güveç Sütlaç (Kıvam Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye yıkanmış pirinçlerimizi ve suyumuzu alalım.
- Suyunu çekene kadar pirinçlerimizi pişirelim.
- Suyu fazla gelirse pirinç pişti ise suyu süzebiliriz.
- Diğer tenceremize sütümüzü alalım içine yumurta sarısını ekleyip kaynatalım.
- Kaynayan süte şekerimizi ekleyip karıştıralım.
- Pişen pirinçleri ekleyelim.
- Küçük bir kapta nişasta ve suyumuzu ekleyip açalım.
- Sütümüze ekleyelim biraz daha pişirdikten sonra kaplarımıza dolduralım.
- Kapların yarısına yakın olacak şekilde tepsimize su ekleyip 150 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyabiliriz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet küçük boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
Sosu için;
- Yarım su bardağı haşlanmış etin suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber,kekik, tuz
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcan alacalı soyulup iri küpler şeklinde doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
- Diğer sebzeler de iri küpler halinde doğranır.
- Dana eti kullandığım için önceden haşladım.
- Güvecin tabanına önce eti daha sonra patatesi, biberleri,kabak, patlıcan ve piyaz doğranmış soğanı koyuyoruz,en üste kabukları soyulmuş iri doğranmış domates ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tereyağını parçalar halinde üzerine koyup sıvı yağı da döküyoruz.
- Sosu iyice karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Güvecin kabağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı beyaz dut kurusu
- 4/5 tane kuru incir
- 1 adet elma
- 7/8 adet karanfil
Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru kayısıyı,kuru üzümü,dut kurusunu ve incirleri güzelce yıkayalım.
- Bir bıçak yardımıyla ,kuru kaysıyı ve incirleri orta incelikle keselim.
- Geniş bir tencereye kayısıları,üzümü,dut kurusunu ve incirleri ekleyelim.
- Üzerine toz şekeri ilave edelim,kısık ateşde kaynamaya bırakalım.
- Kaynamakta olan suya,kabuğunu soyduğumuz elmanın üstüne karanfillerimizi batırıp elmayı koyalım.
- Kayısılar,üzümler,dut kurusu ve incirler yumuşayana kadar 15 dakika pişirelim.Aralıklı olarak karıştırın.
- Ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Daha sonra hoşafımızı buzdolabına koyup,soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hazır Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır şekerpare (15 adet-250gr)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu (1 tatlı kaşığı)
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Fındık
Hazır Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tenceremize suyumuzu ve şekerimizi koyuyoruz, karıştırıyoruz.
- Orta ateşte 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp biraz daha kaynatıyoruz, sonra altını kapatıyoruz.
- Borcama dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküyoruz.
- Şerbetlediğimiz şekerparelerimizi yarım saat kadar soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakıyoruz.
- Şerbetini güzelce çeken tatlıları servis ederken üzerine Hindistan cevizi veya fındık koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Islatmak için:
Üzeri için:
- 1.5 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
Çikolata sos için:
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram çikolata
Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakalım. İyice soğuması gerekiyor.
- Süt, su, un, şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım.
- Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyerek soğumasını sağlayalım.
- Keki için yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dk çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Vanilya kabartma tozu un ve kakao ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım.
- Zemine bir kaç kere vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
- Fırından alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı sütü gezdirelim. İyice soğumasını bekleyelim.
- 1. 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşantiyi çırpalım.
- Tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantiyi boşaltıp üzerini düzleyelim.
- Çikolata sosunu dökmeden dilimliyorum.
- Son olarak çikolata sosunu gezdirelim.
- Birkaç saat bu şekilde buzdolabında bekletip artık servis edebiliriz, afiyetle
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 600 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 avuç maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Püresi için;
- 5-6 adet patates
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Üzerine;
- Domates
- Yeşil biber
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
- Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
- Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
- Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
- Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
- Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
- Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
- Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
- Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
- Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
- Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…