29 Mart 2023 Çarşamba

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi

 

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 adet instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya, toz şeker ve tuzu karıştırıyoruz.
  • Un ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  • Biz örtüye sarıp 1 saat bekletiyoruz.
  • Patatesleri haşlıyoruz soyup eziyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğanları, domates salçasını, pul biberi, karabiberi ve tuzu karıştırıyoruz.
  • Harcı patates ile karıştırıyoruz.
  • Hamurdan bezeler ayırıyoruz.
  • Bir bezeyi açıp içine harcı doldurup kapatıyoruz.
  • Açılmasın diye bastırıp ters çeviriyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepside yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Güveç Sütlaç (Kıvam Muhteşem) Tarifi

 

Güveç Sütlaç (Kıvam Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • Yarım su bardağı su ( açmak için )

    Güveç Sütlaç (Kıvam Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencereye yıkanmış pirinçlerimizi ve suyumuzu alalım.
  • Suyunu çekene kadar pirinçlerimizi pişirelim.
  • Suyu fazla gelirse pirinç pişti ise suyu süzebiliriz.
  • Diğer tenceremize sütümüzü alalım içine yumurta sarısını ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayan süte şekerimizi ekleyip karıştıralım.
  • Pişen pirinçleri ekleyelim.
  • Küçük bir kapta nişasta ve suyumuzu ekleyip açalım.
  • Sütümüze ekleyelim biraz daha pişirdikten sonra kaplarımıza dolduralım.
  • Kapların yarısına yakın olacak şekilde tepsimize su ekleyip 150 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına koyabiliriz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Güveç Tarifi

 

Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım su bardağı haşlanmış etin suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber,kekik, tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan alacalı soyulup iri küpler şeklinde doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir.
  • Diğer sebzeler de iri küpler halinde doğranır.
  • Dana eti kullandığım için önceden haşladım.
  • Güvecin tabanına önce eti daha sonra patatesi, biberleri,kabak, patlıcan ve piyaz doğranmış soğanı koyuyoruz,en üste kabukları soyulmuş iri doğranmış domates ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Tereyağını parçalar halinde üzerine koyup sıvı yağı da döküyoruz.
  • Sosu iyice karıştırıp üzerine döküyoruz.
  • Güvecin kabağını kapatıp önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

Hoşaf Tarifi

 

Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı beyaz dut kurusu
  • 4/5 tane kuru incir
  • 1 adet elma
  • 7/8 adet karanfil

    Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru kayısıyı,kuru üzümü,dut kurusunu ve incirleri güzelce yıkayalım.
  • Bir bıçak yardımıyla ,kuru kaysıyı ve incirleri orta incelikle keselim.
  • Geniş bir tencereye kayısıları,üzümü,dut kurusunu ve incirleri ekleyelim.
  • Üzerine toz şekeri ilave edelim,kısık ateşde kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamakta olan suya,kabuğunu soyduğumuz elmanın üstüne karanfillerimizi batırıp elmayı koyalım.
  • Kayısılar,üzümler,dut kurusu ve incirler yumuşayana kadar 15 dakika pişirelim.Aralıklı olarak karıştırın.
  • Ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  • Daha sonra hoşafımızı buzdolabına koyup,soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Hazır Şekerpare Tarifi

 

Hazır Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır şekerpare (15 adet-250gr)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu (1 tatlı kaşığı)

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Fındık

    Hazır Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tenceremize suyumuzu ve şekerimizi koyuyoruz, karıştırıyoruz.
  • Orta ateşte 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp biraz daha kaynatıyoruz, sonra altını kapatıyoruz.
  • Borcama dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküyoruz.
  • Şerbetlediğimiz şekerparelerimizi yarım saat kadar soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakıyoruz.
  • Şerbetini güzelce çeken tatlıları servis ederken üzerine Hindistan cevizi veya fındık koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi

 

Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Islatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 poşet krem şanti

Çikolata sos için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram çikolata

    Tam Ölçülü Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakalım. İyice soğuması gerekiyor.
  • Süt, su, un, şeker ve kakaoyu tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alalım.
  • Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını engelleyerek soğumasını sağlayalım.
  • Keki için yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dk çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Vanilya kabartma tozu un ve kakao ekleyip çırpalım.
  • Yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını boşaltalım.
  • Zemine bir kaç kere vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirelim.
  • Fırından alıp ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı sütü gezdirelim. İyice soğumasını bekleyelim.
  • 1. 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşantiyi çırpalım.
  • Tamamen soğuyan kekin üzerine kremşantiyi boşaltıp üzerini düzleyelim.
  • Çikolata sosunu dökmeden dilimliyorum.
  • Son olarak çikolata sosunu gezdirelim.
  • Birkaç saat bu şekilde buzdolabında bekletip artık servis edebiliriz, afiyetle

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Püresi için;

  • 5-6 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Üzerine;

  • Domates
  • Yeşil biber

    Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
  • Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
  • Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
  • Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
  • Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
  • Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
  • Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
  • Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  • Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
  • Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…