30 Mart 2023 Perşembe

Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin

 

Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin İçin Malzemeler

  • 1 kg yarım yağlı kıyma
  • 1 kg kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı iç yağ (robottan geçirilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için;

  • Yarım tavuk göğsü ( isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı normal köftelik bulgur
  • 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Varsa 1 su bardağı yarma ( olmasada olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı kaynamış su

Haşlamak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • Köftelerin üzerini geçecek kadar sıcak su

    Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar arkadaşlar öncelikle iç harcımızı harcımızı bir gün önceden hazırlamakla başlayalım.
  • Soğanları rondodan çok ufak bir şekilde geçirelim ,geniş derin tencereye soğanları alalım, suyunu çekene dek pişirelim.
  • Daha sonra iç ya veya tereyağı ile sıvı yağ ekleyip kıymayı da ekleyelim güzelce kavuralım.
  • Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyelim hep birlikte güzelce pişirelim.
  • Son olarak kuru reyhan ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım .
  • Harcımız soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ,kabın içine alıp dondurucuda en az 2-3 saat bekletelim iç harcımız donarsa doldurması daha kolay olur .
  • Sırada hamurumuzu yoğurma işlemine geçelim bulgur ve yarmayı geniş bir tepsiye alalım ,kullanacağımız tuz miktarını ekleyelim.
  • Kaynamış suyla ıslatalım, yaklaşık 10 dakika bekletelim.
  • Şişen bulgurlara irmik ve yumurtayı da ekleyip arada elimizi ıslatarak yoğurmaya başlayalım.
  • İstediğimiz kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz olduğunda ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayalım içini oyuk şeklinde oyalım .
  • Ortasına dondurucuya koyduğumuz iç harcından ekleyelim, hamuru yukarıya doğru getirip yuvarlayalım, bütün hamur ve iç harcımız bitene kadar aynı şekilde köftelerimizi dolduralım.
  • Şimdi sırada köfteleri pişirmeye geçelim derin bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı isot, kırmızı toz biber ve kuru reyhan ekleyip kavuralım .
  • Yarım litre kaynamış su ilave edelim bir yemek kaşığı tuz suya katalım.
  • Köftelerimizi tek sıra halinde tencereye dizelim .
  • Yaklaşık 10 dakika suda pişirelim köftelerimiz servise hazır şimdiden yiyecek olanlara afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı yada margarin ( oda ısısısında yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (az gelirse ekleme yapabilirsiniz)

İçi için;

  • 4- 5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık içi

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım ,elmaları soyup rendeleyin ve pişireceğimiz tavaya alın.
  • Üzerine şekeri ekleyip pişirin.
  • Elmalar önce suyunu salıp daha sonra suyunu çekmeye başlayınca tarçınını ve fındığını ekleyin karıştırın.Daha sonra soğumaya bırakın.
  • O arada hamurunu yoğuralım hamur için gerekli olan margarin,yoğurt, sıvı yağ,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini streçleyip 20 dk kadar hamuru buzdolabında dinlendirin .
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlayın, merdane yardımıyla ince uzun şekilde açın elmalı harçtan bir tatlı kaşığı ekleyip sarın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 175 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından sıcak çıkarttığınız gibi üzerine pudra şekerini serpin kurabiyemiz soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.

5 Dakikada Muhteşem Milföy Gözleme Tarifi

 

5 Dakikada Muhteşem Milföy Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk

    5 Dakikada Muhteşem Milföy Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Döküm veye herhangi bir teflon tavayı ısıtıyoruz ve milföylerimizi tavaya diziyoruz.
  • Bu arada sucuklarıda tavanın boş kalan kısımlarına diziyoruz.
  • Sucuk kullanmak istemiyorsanız sadece kaşar peyniri ile de yapabilirsiniz.
  • Milföyler hafif hafif kabarmaya başlayınca diğer tarafına çeviriyoruz.
  • Önlü arkalı pişen milföyün içini açıp kaşar peyniri ve sucukları dizip üst kısmını kapatıyoruz kaşar peyniri eriyene kadar ters düz ediyoruz ve milföy gözlemelerimiz hazır.
  • Dilerseniz arasına çikolata da sürebilirsiniz.

    Yapacağınız miktarı kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

    Yapacak olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 500 ml tavuk suyu
  • 500 ml su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Üzerine;

  • Biraz tereyağ ve toz kırmızıbiber

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağını tencereye alalım , eriyince mısır unu ekleyelim biraz kavuralım.
  • Daha sonra iri iri doğradığımız patates ve soğanları ekleyelim onları da aynı şekilde kavuralım.
  • Son olarak suyunu ve baharatlarını ekleyelim.
  • Kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Patatesler yumuşayınca bilendırdan çekelim katı olduğu ise biraz kaynar su ilavesi yapabiliriz.
  • Servis aşamasında üzerine tereyağı ile toz kırmızıbiberi eritip dökelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi

 

Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet güllaç yaprağı

İrmikli kısmı;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı irmik
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Güllaçları ıslamak için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık

    Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır

  • Tencereye sütü, irmiği ,şekeri koyalım ,göz göz olana kadar pişirelim .
  • Vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Soğuması için bir tabağa alalım.
  • Tencereye sütü ,şekeri koyalım, serçe parmağımız dayanacak kadar şekeri karıştırarak eritelim.
  • En son vanilya ekleyip karıştıralım .
  • Bir tepsiye sütü dökelim, güllaçları dörde makasla keselim.
  • Bir küçük kase alalım ,güllaç yaprağı süt ile ıslayalım.
  • Kaseye yanlarından sarkacak şekilde koyalım.
  • Tekrar dörtte biri güllaç yaprağı ıslayıp orta kısmına koyalım .
  • 1 yemek kaşığı sütlü irmik koyalım ,bir yemek kaşığı da fındık koyalım.
  • Kenarlarını üzerine kapatarak tepsiye ters çevirerek tepsiye dizelim .
  • Hepsini bu şekilde yapıp dizelim kalan sütü üzerlerine dökelim.
  • Arzuya göre süsleyelim .
  • Üzerine iki kat streç film kaplayalım.
  • Üzeri kuruması için iftara kadar oda ısısında güllacı bekletelim.
  • Buzdolabında koymayalım pakette kalan güllaçları üzerine bantla kapatıyorum ihtiyaç olduğu zaman yine kullanıyorum

Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 700 gr ıspanak
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Bayat Ekmek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ve soğanları ekleyerek soğanları güzelce kavuralım.
  • Ardından haşlanmış ıspanağı ekleyelim. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Sosu için karıştırma kabına yumurtaları, sütü, sıvı yağı, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Doğradığımız bayat ekmeklerin bir kısmını 28x19cm boyutlarındaki borcama dizelim. Üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim.
  • Ispanaklı harcı üzerine yerleştirerek kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Kalan bayat ekmekleri uygun bir kap içerisine alalım. Üzerine sosu gezdirerek hepsinin sosa bulanmasını sağlayalım.
  • Sosladığımız ekmeklerle böreğimizin üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısıttığımız 190°C fırında, alt üst fansız ayarda 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerini kaşar peyniri ile kaplayarak 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Bayat ekmek böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi

 

Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk bonfile göğüs (750 gr)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ispanaklı harcı için;

  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Airfryer Ispanaklı Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, uygun bir karıştırma kabına haşlanmış ıspanağı alalım.
  • Üzerine doğranmış kapya biber, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Sosu için küçük bir kaseye domates salçasını alalım.
  • Üzerine sarımsak, karabiber,  pul biber ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Tavuk bonfilelerin üzerine bıçakla birer parmak kalınlığında derin olmayacak şekilde kesikler atalım.
  • Bir fırça yardımıyla hazırladığımız sosu tavukların her yerine sürelim.
  • Üzerlerine tuz serptikten sonra tavukların kesik kısımlarına ıspanaklı harcımızdan yerleştirelim.
  • Tüm kesikli kısımları ıspanakla doldurduktan sonra tavuk bonfileleri airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tavuk pişirme ayarında 180 derecede 25 dakika kadar ıspanaklı bonfileleri pişirelim.
  • Sürenin bitmesine 5 dakika kala tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek pişirmeye devam edelim.
  • Peynirleri eriyip güzelce kızaran ıspanaklı tavuk bonfilemiz servise hazır. Afiyet olsun!

Sütlü Biber Tarifi

 

Sütlü Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet çarliston biber
  • 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Sütlü Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tavaya ayçiçek yağını alalım.
  • Ardından saplarını keserek eşit parçalar halinde doğradığımız biberleri tavaya ekleyerek orta ateşte soteleyelim.
  • Biberlerin üzerine unu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Daha sonra süt ve tuzu ilave ederek tekrar karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Biber kavurmamız koyulaştıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alarak eritelim.
  • Yağ eridikten sonra üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdıralım.
  • Biberimiz kızdıktan sonra sosumuzu biberlerin üzerine gezdirelim. Ocaktan alarak servis edelim. Afiyet olsun!