Gülüklü Çorba Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 200 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet küçük soğan
Diğer malzemeler;
- 300 gram tavuk eti
- 4 su bardağı su
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet domates rendesi veya sosu
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Sıvı yağ
Gülüklü Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini 5 su bardağı suyla birlikte haşlanmaya bırakın.
- Gülük adı verilen köfteler için kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberi derin kasede yuğurun.
- Nohut büyüklüğünde minik köfteler haline getirin. Sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın.
- Domatesi rendeleyin.Çorba için tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede kızdırın.
- İncecik doğranmış soğanı ilave edin kavurun salçayı ilave edip kavurun.
- Domates rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
- Haşladığınız tavuğun suyunu tencereye ekleyin.
- Üzerine 3-4 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamasını bekleyin.
- Kaynayan çorbaya pirinç ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ardından köfteleri, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin.
- Bir taşım daha kaynattığınız çorbaya naneyi ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
Ben nane koymayı unutmuşum.
Ben köfteleri önceden yapıp buzluğa kaldırmıştım.
Afiyet olsun.