13 Nisan 2023 Perşembe

Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi

 

Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un + 2 yemek kaşığı unla hamuru toparlıyoruz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzerine sürmek için harcı;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 çay kaşığı pekmez

Kızarması için üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam

    Un Su Maya İle 2 Adet Ramazan Pide Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabımızın içerisine un tuz ve mayayı alıp iyice karıştırıyoruz daha sonra ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yoğurdukça kıvamına bakarak 3 su bardağı suyu hepsini kullanmış oluyoruz sizler yine de kıvamını kontrol ederek suyun miktarını ayarlayın arkadaşlar.
  • Daha sonra hamurumuzu tezgaha alıp 2 yemek kaşığı un serperek toparlayıp tekrardan yoğuruyoruz yoğurma kabımıza geri alıp üzerini streçle örtelim, bir bez örtüp mayalandırmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken diğer yandan üzerine kullanacağımız harcı hazırlayalım harcımız için derin bir kasenin içerisine un su ve pekmezi alıp, iyice çırpalım, harcımızı kenara bırakalım.
  • Üzerine kızarması için yumurta ve yoğurdu da çırpalım bir kenara bırakalım.
  • Arkadaşlar şimdi sırada mayalanan hamurumuza pide şeklini vermeye geldi öncelikle hamurumuzu toparlayalım.
  • Daha sonra iki eşit bezeye ayıralım bezelerimizi bir tepsinin üzerine alıp üzerini örtelim yaklaşık 10 dakika mayalandıralım.
  • Daha sonra mayalanan bezelerimizi hazırladığımız unlu harcımızdan 3 yemek kaşığı dökerek elimizle güzelce açalım, dilediğimiz şekli verelim.
  • En son üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu sürelim isteğe bağlı susam veya çörek otu serpelim ikinci bezemize de aynı işlemi uygulayalım.
  • İlk 15 dakika 180 derecelik fırında pişirelim daha sonra 200 dereceye çıkarıp tamamen üzeri kızarana dek pişirelim yaklaşık benim pidelerim 35 dakikada pişti.
  • Arkadaşlar evi saran mis kokusuyla pidelerimiz iftara hazır

Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi

 

Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 8,5-9 çay bardağı un

Kıymalı sos için;

  • 600 gram dana kıyma
  • 8 yemek kasığı zeytinyağı
  • 40 gram tereyağı
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kasığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 409 gram domates konservesi
  • 2 yemek kasığı domates salçası

Üzerine;

  • 400 gram domates konservesi
  • 450 gram kaşar rendesi
  • Mantar

    Kıyma Soslu Küçük Uzun Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; maya ve şeker ılık süt ve su ile eritilir, zeytinyağı ve sirke eklenerek karıştırılır.
  • Tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve üzeri kapalı bir şekilde 1 saat mayalandırılır.
  • Kıyma sosu için; diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve soğan eklenerek, soğanların biraz yumuşaması sağlanır.
  • Baharat, tuz, salça ve domates konservesi eklenerek karıştırılır ve 1-2 dakika sonra kenara alınır.
  • Mayalan hamur 16 parçaya bölünür ve merdane yardımı ile 15 cm uzunluğunda açılır.
  • Hamurun üzerine domates konservesi, daha sonra kaşar rendesi ve kıyma harcı konarak mantar doğranır.
  • Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında kızarana kadar pişirilir.

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek!

 

Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! İçin Malzemeler

Profiterol topları (şu) için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket kakaolu veya çikolatalı puding (bu şekilde daha soslu oluyor. hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz.)
  • 3 su bardağı süt

    Bol Soslu Profiterol Tarifi; Yaptığınız Anda Bitecek! Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle profiterol toplarından başlayacağız.*1 su bardağı su ile 125 gram tereyağını ocakta tereyağı eriyip su kaynayıncaya kadar ısıtalım.
  • 1 su bardağı unu ekleyin ve yaklaşık 2 dk kısık ateşte karıştırın. Yaklaşık 10 dk hamuru dinlendirin.
  • Yumurtaları teker teker hamura ekleyeceğiz (püf noktası. Burası en önemli aşama! bir yumurtayı yedirmeden diğerini kırmayacağız.
  • Yumurta çok demeyelim çünkü yumurta dışında topların kabarmasını sağlayacak herhangi bir malzeme yok. )
  • Bu arada fırınımızı 170 derecede ısıtalım. Yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
  • Varsa sıkma torbası ile yoksa 2 adet tatlı kaşığı yardımıyla fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurumuz dan parçalar kopararak tepsiye dizelim.
  • Elinizle şekil vermeye çalışmayın. 170 derecede 40 dakika profiterol toplarımızı pişirelim.
  • Kremamızı hazırlayalım.*tüm krema malzemesini derin bir tencere içerisinde iyice koyulaşana kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.*profiterol toplarımız pişince fırından çıkaralım.
  • Kremamızı sıkma torbası yardımıyla içlerine dolduralım.
  • Sosu hazırlayalım.*1 paket kakaolu veya çikolatalı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirelim (bu şekilde daha soslu oluyor.
  • Hazır çikolata sosları kadar ağır olmuyor. Ancak puding veya çikolata sosu kullanmak istemezseniz 100 gram çikolatayı benmari usulü eriterek tatlınıza dökebilirsiniz. ) dilerseniz sayfamda yer alan kakaolu puding tarifimi de kullanabilirsiniz.
  • Sosu hazırladığımız kremalı profiterol toplarımıza dökelim.Muhteşem profiterolümüz hazır.
  • Dilerseniz antep fıstığı, hindistan cevizi, dondurma gibi malzemelerle tatlınızı süsleyebilirsiniz. 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz

Bulamak için

  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım paket vanilya

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlamayla başlayalım. Şeker, su ve limonun tencereye alalım orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kadayıflarımızı iyice bir tellerini ayıralım. Tezgahı serelim kullanacağımız miktar kadar seni ceviz ekleyip rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Daha sonra yumurta sarısı su ve vanilyayı derin bir tabağın içinde çırpalım.
  • Kadayıflarımızı yumurtayı bulayıp elimizle sıkarak fazla olan yumurtasını alalım şeklini düzgünleştirelim.
  • Daha sonra tavaya bir parmak derinliğine sıvı yağ alalım.
  • Kızardıktan sonra içine dolmalarımızı atalım sürekli çevirerek kızartalım. Direk yağdan alıp buz gibi şerbetin içine atalım yaklaşık 2-3 dakika içinde çevirerek bekletelim.
  • Daha sonra servis tabağına alalım dondurma eşliğinde tatlılarımız servise hazırNot: arkadaşlar ben ramazan ayı olduğu için kadayıflarımız sardım buzdolabı poşetine koyup kaldırdım kurumaması için iftardan sonra yağda kızartıp şerbeti bulayıp servis yaptım.

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Kıymalı iç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 300g kıyma
  • 5 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 3 adet sivri biber (Ufak doğranmış)
  • 2 adet domates (Ufak doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Kıymalı Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 adet patlıcanı halka halka keselim.
  • Kestiğimiz patlıcanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Kıymalı iç harcı için uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Soğan ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı da ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymamıza sarımsak, sivri biber ve domatesi ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile üzerine hafifce bastırarak çukurlaştıralım.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar kıymalı harcımızdan koyalım.
  • Sosumuz için bir kap içerisine domates salçası ve sıcak suyu alalım. Salça çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşamış margarini ve pudra şekerini iyice karıştıralım.
  • Yumurtayı ekleyip, karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yoğuralım.
  • En son damla çikolatayı ekleyip yoğuralım.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, elde yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirelim.
  • Soğuyunca servis yapalım.

Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi

 

Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı (400 g) buğday unu
  • 1 paket (10 g) ınstant maya
  • 1,5 su bardağı(300ml) ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz

Lahmacun harcı için;

  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates küp küp doğranmış
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber (acılı seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet çekirdekleri çıkarılmış limon
  • 1 çay bardağı ceviz içi, ince doğranmış
  • 500 gram yağlı dana kıyma (iki kez çekilmiş )

    Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; bir karıştırma kabına unu eleyerek aktarın. Sonra ınstant mayayı ve diğer suyun içerisine ilave edin kabarana kadar bekleyin.
  • Tüm malzemeleri yoğurarak, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur haline getirin. Top şeklinde toparlayın ve üzerini örtüp, oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin.
  • Mayalanan hamuru birkaç dakika daha yoğurduktan sonra, 8 eşit parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları un serpilmiş tezgahta, merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açın.
  • Bir kapta iç malzemeleri karıştırın ve hazırlayın (blender yardımıylada bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz) (karışımın hafif sulu kalması önemli bu yüzden eğer içi harcı cıvık değilse göz kararı biraz su ekleyebilirsiniz)
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin. Hamurların üzerine hazırladığınız iç malzemeleri yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 c fırında 25 dakika pişirin. Servis yapmadan önce nar ekşisi, limon ve maydanoz gibi isteğe göre malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.