Tavada Patlıcan Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Bir kaç dal maydanoz
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
Tavada Patlıcan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içinde 10 dakika bekletin.
- Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar sudan geçirip sürdürün.
- İnce ince dilimleyerek küp küp doğrayın tavaya yağı koyun patlıcanları içine koyup iyice kızartın.
- Patlıcan yağı çok çektiği için ihtiyaç halinde yağ ilave edebilirsiniz.
- Patlıcanların üzerine doğranmış soğanı sarımsak ve biberi ekleyin.Yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir kasede yumurta süt ,un ,doğranmış maydanoz ve baharatları çırpın.
- Pişen patlıcanın üzerine dökün kapağını kapatın.
- Daha sonra rende kaşar serpiştirin.
- Kaşar da eridikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not;
Böreği yaparken önce patlıcanları kızartmak gerekiyor lezzeti burda.
Daha sonrada diğer malzemeleri koyun