17 Nisan 2023 Pazartesi

Tavada Patlıcan Börek Tarifi

 

Tavada Patlıcan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kaç dal maydanoz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi

    Tavada Patlıcan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içinde 10 dakika bekletin.
  • Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar sudan geçirip sürdürün.
  • İnce ince dilimleyerek küp küp doğrayın tavaya yağı koyun patlıcanları içine koyup iyice kızartın.
  • Patlıcan yağı çok çektiği için ihtiyaç halinde yağ ilave edebilirsiniz.
  • Patlıcanların üzerine doğranmış soğanı sarımsak ve biberi ekleyin.Yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede yumurta süt ,un ,doğranmış maydanoz ve baharatları çırpın.
  • Pişen patlıcanın üzerine dökün kapağını kapatın.
  • Daha sonra rende kaşar serpiştirin.
  • Kaşar da eridikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun.

    Not;

    Böreği yaparken önce patlıcanları kızartmak gerekiyor lezzeti burda.

    Daha sonrada diğer malzemeleri koyun

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 1 paket kıyılmış fındık
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

    Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker tencereye alınır pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ eritilir kenarda bekletilir. Dibe çöken beyaz kısmı kullanmayacağız.
  • Kadayıflar el yardımıyla tel tel açılır olabildiğince zarar vermeden kesmeden yapılmalı bu işlem.
  • Borcamın altı yağlanır üzerine kadayıfların yarısı konur tereyağının yarısı üzerine dökülür.
  • Mısır unu ve irmik karışımının yarısı kadayıfın her tarafına serpilir.
  • Kıyılmış fındık ve toz fındık serpilir.
  • Güzelce önce elle sonra bardağın alt kısmıyla bastırılır.
  • Kalan kadayıf üst kısmına yerleştirilir her yerine tereyağ gezdirilir.
  • Kalan irmik ve mısır unlu karışım her yerine serpilir. Güzelce bastırılır.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alınır ve tepsiye ters çevirilir.
  • Tekrar fırına atılır ve güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlımiza soğuk şerbet ilave edilir. 

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi

 

Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi:

  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu ya da 5 kaşık bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı silme kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeler:

  • 2 tane patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 1 tane kabak
  • 1 tane kırmızı biber
  • Varsa biraz bezelye

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Tencerede Köfteli Sebze Kapama Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan rendesi, çekilmiş bayat ekmek, yumurta ve baharatlar kaseye alınarak köfte yoğrulur.
  • Yoğrulan köfteden ceviz kadar parçalar alınır ve elle bastırılarak yassılaştırılır.
  • Dinlenmesi için dolaba koyulur.
  • Kabak, patlıcan alacalı soyulur.
  • Patates elma dilimi, kabak halka şeklinde, kırmızıbiber orta boyutta şeritler halinde doğranır.
  • Patlıcan ortadan ikiye ayrılır. Ayrılan parçalar tekrar ikiye ayrılır.
  • Daha sonra kısa şeritler halinde doğranır.
  • Tencereye biraz sıvı yağ alınarak patatesler renk alana kadar kızartılır.
  • Daha sonra patlıcanlar renk alana kadar kızartılır.
  • Kabaklar yumuşayana kadar kızartılır. Son olarak biberler yumuşayana kadar kızartılır.
  • Dinlenen köfteler ızgara gibi az yağda rengi değişene kadar kızartılır.
  • Geniş bir tencereye çok az yağ dökülür.
  • Bir köfte bir patates bir patlıcan olacak şekilde dizilir.
  • Üzerine kabaklar yerleştirilir.
  • Aralara biberler koyulur.
  • Bezelyeler üstüne eklenir.
  • Su, salça ve baharatlar çırpılır.
  • Tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Simitli Yumurta Tarifi

 

Simitli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet simit
  • Rendelenmiş kaşar
  • 4 adet çeri domates
  • Biraz kekik

    Simitli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Simidin içine yumurtayı kırarak üzerine kaşar rendesi ilave ettim.
  • Domateslerin üzerinde kekik ve sprey ile zeytinyağı ilave ettim.
  • Benim kullandığım simit, daha önce derin dondurucuya attığım simitti çıtır çıtır oldu.
  • Phılıps airfryer da.180 derecede 10 dk pişirdim.

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi

 

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

Et için:

  • 1/2 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 adet orta boy patlıcan (öncelik varsa küçük patlıcanlarla yapılması)

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sebzesi için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşilbiber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kadar önceden haşlanıp pişirilen nohut

Yemeği servis ederken:

  • Pide
  • Süzme yoğurtla hazırlanan sarımsaklı yoğurt

(su bardağı ölçüsü 200 ml) 

Teşrübe (Kilis Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye aldığımız zeytinyağın da kuşbaşı et kavrulur, üzerine sıcak su konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. (isteğe bağlı olarak düdüklü tencerede de hızlıca pişirilebilir. )
  2. Ayrı bir tencereye aldığımız zeytinyağın da yemeklik doğranan soğan, sarımsak kavrulur.
  3. Sonra orta büyüklükte doğranan biberler, ardından kabuğu soyulup doğranan domates eklenir.
  4. Sebzeler yumuşayınca salçalar, tuz, karabiber, pul biber, önceden haşlanmış nohut, pişen et (suyuyla birlikte) ve ayrıca 2 su bardağı sıcak su daha ilave edilir, pişmeye bırakılır. (yemeğin suyu serviste pideleri ıslatırken kullanılacak, su miktarı sulu bir yemekte olması gerektiği kadar ayarlanacak. ).
  5. 10-15 dakika pişen yemeğe en son alacalı soyup ikiye üçe kestikten sonra tuzlu suda bir süre bekletip sonra kurulayıp kızarttığımız patlıcanlar eklenir, 3-5 dakika daha pişirilir.
  6. Yemeği servis ederken önce tabağın tabanına doğrayıp tavada ısıttığımız ekmekler yayılır, yemeğin suyundan pideleri ıslatacak kadar sıcak sıcak gezdirilir.
  7. Sonra üzerine süzme yoğurtla hazırladığımız sarımsaklı yoğurt, en üste de yemek ilave edilir. Açıkçası yaparken bu kadar lezzetli olacağını beklemiyordum, nefis bir yemek; tavsiye edilir.

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 1 lahananın yarısı kadar mor lahana
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5  yemek kaşığı mayonez
  • İsteyenler sarımsak koyabilir ben koymayacağım
  • Üzeri için, ceviz dereotu

    Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve mor lahanayı rendele.
  • Yağda ayrı ayrı kavuracağız yumuşayana kadar,Soğumasını bekle.
  • Ayrı kaba yoğurt, tuz ve mayonezi karıştır. İsteyenler sarımsak atabilir.
  • Soğumuş olan havuç ve lahanayı yoğurta kat.
  • Üzerine cevizi süslemek için cevizi ve pul biberi yağda biraz kavur. Sonra sunuma hazırla.

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi

 

Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 veya yarım paket sütlü çikolata

    Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  • Sonra yağ,süt,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş el çırpıcısı ile çırpın.
  • Borcamı yağlayın ve harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hafif sulu gibi ama kürdana yapışmayan bir kek olacak.
  • Bir tencerede sos malzemelerini çikolata hariç karıştırın,kaynayınca altını kısıp çikolatayı ekleyin ve altını kapatıp karıştırın.
  • Keki istediğiniz şekilde kesip sosu her yerine yetecek şekilde üzerine dökün. 1-2 saat dinlendikten sonra efsane kekiniz hazır

Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su
  • Tuz
  • Pul biber

    Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve patatesleri küp küp doğrayıp yağ eklediğimiz tencereye alalım.
  • Soğanlar pembeleşince üzerlerine 1lt sıcak su ve tuz ekleyelim.
  • Patatesler yumuşayınca yoğurt un ve limonu bir kasede çırpıp yavaşça tencereye dökelim.
  • 10dk kaynadıktan sonra pul biberde ekleyip affiyetle tüketebilirsiniz dilerseniz blenderden geçirebilirsiniz.