23 Nisan 2023 Pazar

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi (konserve kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

    Tavuklu Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çok ince olmayacak şekilde dilimleyip acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim. Ardından tepsiye dizip üzerlerine sıvı yağ, toz biber ve tuzu karıştırıp sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar fırınlayalım. Bu sırada tencereye sıvı yağ ekleyip, tavukları alalım kavurmaya başlayalım. Ardından soğanları ve biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Salçaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları ilave edelim. Bu şekilde de biraz daha pişirip, ocaktan alalım.
  • Pişen patlıcanların orta kısımlarına çatalla bastırarak çukur oluşturalım. Çukurlara tavuklu harçtan koyalım.
  • Beşamel sosu için; tavaya tereyağını alıp eritelim. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un kavrulunca sütü ekleyip bir yandan hızlıca çırpalım.
  • Tuzunu ve biberinide attıktan sonra patlicanlarin uzerlerine paylaştıralım. Sosun üzerlerine de kaşar peyniri rendesi ekleyip isteğe bağlı domates koyalım.
  • Son olarak sosu için; salçayı ve suyu karıştırıp yemeğin aralarına gezdirelim. Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirelim.

Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi

 

Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 küçük patates
  • 1 soğan
  • 1 pırasa sadece beyaz kısmı 250 gr
  • 2 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 500 ml tavuk sebze suyu
  • 300 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1 tutam karabiber
  • 100 ml krema (Süt)

    Pırasa Sevmeyenler Bile Bayılıyor Patatesli Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri doğrayın halinde. Yağ ve tereyağını bir tencerede ısıtın.
  • Sebzeleri ekleyin kavurun. Tavuk sebze suyu, su ve tuzu ekleyin.
  • Kapağı kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sebzeler piştikten sonra blender ile püre haline getirin ve baharatlayın.
  • Gerekirse az daha su ilave edin.
  • Son olarak kremayı/sütü ekleyin, çok kısa kaynatın ve ocaktan alın.

El Açması Peynirli Börek Tarifi

 

El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kay kaşığı kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su

İçine;

  • 2 kase salamura peynir
  • 2 kase lor
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Susam ve çörekotu

    El Açması Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; bütün malzemeleri katıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • 7 eşit bezeye ayırıp tek tek açalım içine büyük bir kasede lor, peynir ve maydanozu karıştırıp açtığımız yufkaya bir miktar serpelim, 3 yemek kaşığı sıvı yağda ekleyip, yufkayı rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer bezelerede aynı işlemi yapıp en üstüne 1 kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt,1 yumurta koyup çırpalım ve sürelim susam ve çörek otu serpip 1 yemek kaşığı tereyağını nohut büyüklüğünde üzerine koyalım.
  • 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin 

Ay Çöreği Tarifi

 

Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağ
  • 125 gram su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 20 gram yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 tane yumurta sarısı ve fındık veya badem kırıntısı

İç malzemesi için

  • Kalan kek en az 2 su bardağı kadar (çekilmiş halde)
  • Kuru üzüm
  • Fındık parçaları
  • 2-3 kaşık kadar kakao
  • Kıvam vermek için, süt

    Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki rondodan geçirelim. İçine kuru üzüm,fındık parçaları ve kakao ekleyelim.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana kadar süt ekleyelim.
  • Yumurta,şeker,tereyağ,su ,mahlep ve mayayı karıştırarak tüm malzemeleri yoğuralım.
  • Sonra unu ekleyelim.
  • Kabarmasını istemediğimiz için yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Üçgen şekilde kesip aralarına hazırladığımız iç malzemeleri koyup sarıp şekil verelim.
  • Sonra yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim fındık döküp 180 c de pişirelim.

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

 

En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram un
  • 50 gram şeker
  • 1 paket instant maya ( veya 21 gram yaşmaya )
  • 6 gram tuz
  • 60 gram tereyağı
  • 100 ml süt
  • 1 büyük yumurta

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı ve 2-3 damla su )
  • Susam

Tanzong (ön maya için)

  • 43 gram tam yağlı süt
  • 43 gram su
  • 14 gram un

    En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ön maya için küçük bir sos tavasında un, su ve sütü birleştirip koyu krema kıvamında pişirin. Bir kenara alıp, soğuması için bekletin.
  • Yoğurma kabında un, tuz, şeker, süt, yumurta, instant maya ve ön mayayı (tanzong) birleştirip 5 dakika yoğurun.
  • Ardından oda sıcaklığında ki tereyağını ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 1 dakika yoğurup gazının çıkmasını sağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin (daha büyük ekmekler için 6 beze)
  • Bezeleri pişirme kağıdı açılmış fırın tepsisine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırak biraz düzleştirin) üzerine çırpılmış yumurta sarısı su karışımından sürüp susam serpin. Fırında pişirin.
  • Not:Hamurun tarifteki sürelerle iyice yoğrulması, ekmeklerin pürüzsüz ve daha parlak olmasını sağlar.

Lezzet Bombası Havuç Cezerye Tarifi

 

Lezzet Bombası Havuç Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı kırık ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Lezzet Bombası Havuç Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip rendeleyin.
  • Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip eritin üzerine havuçları aktarın ve biraz yumuşayana kadar kavurun.
  • Sonra üzerine toz şekeri ilave edin ve iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra kırık cevizleri karışıma aktarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuması çıktıktan sonra un ufak edilen bisküvi ile beraber iyice yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hindistan cevizine bulayın.

Cevizpare Tatlısı Tarifi

 

Cevizpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (tepeli)
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz içi

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tatlı sayısı kadar ceviz içi

    Cevizpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk tatlımız sıcak olmalı.
  • Tencereye su ,ve şeker alınır kaynamaya bırakılır birkaç damla limon suyu ilave edip 5 dakika kaynatılır ardından kenara alınıp soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; uygun bir kapta un hariç diğer malzemeleri karıştırılır ve un azar azar ilave edilir, sert olmayan ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan küçük parçalar alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve tabanı yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülelerek ceviz içi hafif bastırılır bu şekilde tüm hamur yapılarak bitirilir.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  • Tatlımızın içinde ceviz olması renginin koyulaşmasına sebep oluyor. Fırından çıkarttığımız tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdiriyoruz.

Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi

 

Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için sos;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Bir yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı süt

    Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına su, süt, şeker, maya, sıvı yağ ve yumurta beyazını koyup, karıştıralım.
  • Un ve tuzuda ekleyip, yumuşak bir hamur elde edip, 1 saat mayalandıralım.
  • Hamuru bezelere ayırıp içlerine beyaz peynir koyup, kapattım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerini kapatıp, 15 dk daha tepsi mayası yaptım.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Rendelenmiş bir diş sarımsak doğranmış maydanoz ve tereyağını ezip, karıştıralım.
  • Fırından çıkan poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürüp.
  • 5-6 dk bekledikten sonra servise hazırdır. 

Tepside Kurabiye Tarifi

 

Tepside Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram şeker
  • 125 ml süt
  • 125 ml sıvı yağ
  • 30 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 450 gram un (4 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine

  • Pudra şekeri
  • Meyve sosu

    Tepside Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta,şeker ve vanilya şekerini geniş bir kaba konulur.
  • Homojen olana kadar karıştırılır.
  • Sıvıya,süt,un kabartma tozu eklenir.
  •  Spatula ile karıştırılır.
  • Tereyağ ilave edilir.
  • Elle pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Tepsiye elle bastırarak yerleştirilir.
  • Baklava dilimi şeklinde kesilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Meyve yada çikolata sosu ile süslenir.