1 Mayıs 2023 Pazartesi

Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi

 

Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı un
  • İri çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için

  • Damla çikolata

    Airfryerda Kakaolu Muffin (Topkek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtamızı kıralım ve şekerle beraber köpürünceye kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ,süt ve diğer malzemeleri un ve kabartma tozu en son olacak şekilde ekleyerek çırpalım.
  • En son varsa ceviz yada fındık ekleyip karıştıralım. Akışkan kıvamdaki kek hamurumuzu muffin kaplarına yarısını bir parmak geçecek şekilde pay edelim.
  • Üzerlerini damla çikolata ile süsleyelim.
  • Airfryerde 180 derece kek ayarında 20 dk pişirelim. (5 adet çıktı bu malzemelerle).Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Ispanak Soslu Somon Tarifi

 

Ispanak Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram bebek ıspanak yaprağı
  • Her biri 125 gram olan 4 dilim somon
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu krema (250g)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Zeytin yağı

    Ispanak Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanı yemeklik ince doğrayın.
  • Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  • Tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Soğanlanı kavurun ve sarımsağı ekleyin. Kremayı ekleyin ve kaynatın.
  • Ispanak yapraklarını ykayıp suzun ve krema sosuna ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Somonu tuz, karabiber, kırmızı biber ve limon suyuyla marine edin, ayrı bir tavada veya fırında her iki tarafını da kızartin.
  • Pirinç pilavı veya makarna ile servis edin.

Sebastian Tarifi

 

Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket sürülebilir peynir (350 gramlık-pınar beyaz kullandım)
  • 2.5 paket krema (%35 yağlı)
  • 6 adet l boy yumurta
  • 4 yemek kaşığı (silme) un
  • 400 gram toz şeker ( 2 su bardağı)

Üzeri için;

  • Frenk üzümü
  • Ahududu
  • Böğürtlen
  • Çilek

    Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sürülebilir taze peynirimizi çırpma kabına ekleyelim ve bir dk çırpalım.
  • Ardından toz şekeri ilave ederek karışana kadar biraz daha çırpalım.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım. (çok fazla karıştırmaya gerek yok) üzerine unu ilave edip karışımı çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak sıvı kremayı ekleyelim, bir kaç dakika boyunca harç tek renk olana kadar karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı ile kapladığımız kalıbımızın içerisine harcımızı (pürüzsüz kıvam olması için) süzgeçten geçirerek dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 230 c fanlı fırında 20 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra dolapta en az 4-5 saat dinlendirip istediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim.
  • Not:kalıbım 26 cm’dir.

Patatesli Omlet Tarifi

 

Patatesli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • Sucuk
  • Kaşar peynir
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patatesli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kızgın yağımıza doğradığımız patateslerimizi koyup önlü arkalı kızartalım.
  • İçerisine sucuklarıda ilave edip biraz daha kızarttıktan sonra yumurta ve kaşarı ekleyip pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim.

Milfoy Tadında Kete Tarifi

 

Milfoy Tadında Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Ara katlarına

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

    Milfoy Tadında Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun mazemelerini kabimiza alarak karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Mayalanması için dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu 8 eşit oarçaya bölerek açalım.
  • Her katına yağ sürerek toplam yufkayı üstüste koyalım ve yanlardan kapatalım.
  • Diğer kaln 4 yufkayada aynı işlemi uygulayalım.
  • İki hazırladığımız hamuru dolapta 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu açalım.
  • Kareler şeklinde keserek iç harcını koyup kapatalım.
  • Üzerine yumurta sarışını sürerek 180 derecelik fırında pişirelim

Fırında Makarna Tarifi

 

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

  • Kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için :

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerinin hepsini bir tencereye alıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Makarnayı tencerede kaynayan suyun içine koyuyoruz içine tuzu ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlanan makarnayı süzüp borcama koyuyoruz.
  • Üzerine tereyağ parçalarını serpiyoruz.
  • Hazırladığımız sosu üzerine döküp kaşar peyniri de üstüne serpiyoruz.
  • Isıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra servise hazırdır.

Çiğ Köfte Tarifi

 

Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım limonsuyu
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bı kaba bulgurumuzu alıp sıcak suyu üzerine döküyoruz ve karıştırıp biraz kabarması için üzerini kapatıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı isotu bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Diğer tarafta soğanı domatesi ve sarımsakları rondodan geçiriyoruz.
  • Biber salçası, domates salçası, isotlu zeytinyağı karışımını ve baharatları da rondoya ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • Bulguru geniş bir kaba (ben chefe alıp yoğurdum) alıp üzerine rondodaki karışımı döküyoruz ve güzelce yoguruyoruz.
  • 10-15 dk yoğurduktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • İstediğimiz kıvama gelince yoğurmayi bırakıp 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Sonra şekil verip yeşilliklerle servis ediyoruz

Çikolatalı Çörek Tarifi

 

Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 150 gr damla çikolata

    Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve ılık su karışımında kuru mayayı eritin.
  • Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip aldığı kadar un ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Kendi hacminin iki katına ulaşana kadar dinlendirip mayalandirin.
  • Mayanlanmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde açın damla çikolata serpip rulo yaparak kendi etrafında döndürün.
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırladiktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün arzuya göre fındık fıstık yada damla çikolata serpin.
  • Tepsi mayalanması için tekrar dinlendirin ve kendi hacimlerinin iki katına ulaşinca önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede kızarana kadar pişirin.

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harcı için;

  • 6 tane rendelenmiş elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kek hamuru için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1cay bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce rendelenmiş elmaları tavamıza alıp şeker ve tarçın ekleyip 5- 6 dakika pişirelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp yayalım.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım .
  • Elmaların üzerine yayalım.
  • 180 c ısıtılmış fırında 20 -25 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim.
  • Fırından çıkınca üstüne de yağlı kağıt serelim keki ters çevirelim elmalı tarafı içte kalıcak şekilde rulo yapalım.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz 

Vanilyalı Kaymaklı Pasta Kreması Tarifi

 

Vanilyalı Kaymaklı Pasta Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 ml iyice soğutulmuş sıvı krema
  • 300 gram kaymak (mascarpone)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı hakiki vanilya tozu veya 1 tatlı kaşığı vanilya özü

    Vanilyalı Kaymaklı Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler karıştırma kabınıza alın.
  • Mikserinizin orta hızında koyulaşana kıvam alana kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Kremanız kullanıma hazır!.
  • Bu kremayı pandispanyalarınızın arasına ve üzerine sürün, ister pastalarınızı süsleyin. Her türlü tatlılara da kullanabilirsiniz, mesela kupta tatlılara, tiramisulara. Ayrıca içine meyve, rendelenmiş çikolata gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

    Not: malzemeler mutlaka iyice soğutulmuş olmalı, gerekirse kısa süreliğine derin dondurucuda bekletin.

    Kremanız sertleşene kadar mikseriniz ile orta hızda ç yaklaşık 6-7 dk. Çırpmalısınız.