3 Mayıs 2023 Çarşamba

En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar – Mayıs 2023

 Akıllı telefon pazarı sürekli bir sirkülasyon içerisinde. Her geçen gün yeni bir modelin satışa sunulduğu bu pazar bazı durumlarda kullanıcılarda kafa karışıklığına neden olabiliyor. Peki an itibariyle ekran kalitesine daha çok önem verenler için en uygun akıllı telefonlar hangileri? İşte DxOMark verilerine göre en iyi ekrana sahip akıllı telefonlar!

En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar

DxOMark verilere göre 2023 yılı itibariyle en iyi ekrana sahip telefon Honor Magic 5 Pro oldu. Cihaz, okunabilirlik, renk ve akıcılık gibi birçok konuda ortalama 151 puan almayı başardı. İkinci sırada ise geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 14 Pro Max karşımıza çıkıyor.

En iyi ekrana sahip akıllı telefonlar - Nisan 2023

Üçüncü sırada geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone 14 Pro modeli bulunuyor. Ortalama 149 puan almayı başaran telefondan sonra 148 puanla geçen ay tanıtılan Galaxy S23 Ultra (Snapdragon) geliyor. Beşinci sırada ise 148 puanla Galaxy S23 (Snapdragon) karşımıza çıkıyor.DxOMark’a göre en iyi ekrana sahip akıllı telefonlar listesi şöyle; (Ortalama)

  1. Honor Magic 5 Pro – 151 puan
  2. iPhone 14 Pro Max – 149 puan
  3. iPhone 14 Pro – 149 puan
  4. Galaxy S23 Ultra (Snapdragon) – 148 puan
  5. Galaxy S23 (Snapdragon) – 148 puan
  6. Google Pixel 7 Pro – 146 puan
  7. Galaxy S23 Plus (Snapdragon) – 146 puan
  8. iPhone 13 Pro Max – 145 puan
  9. iPhone 13 Pro – 144 puan
  10. Huawei Mate 50 – 141 puan
  11. iPhone 14 Plus – 140 puan
  12. Google Pixel 7 – 140 puan
  13. Honor Magic4 Ultimate – 140 puan
  14. Vivo X Fold – 140 puan
  15. iPhone 14 – 139 puan
  16. Oppo Find X5 Pro – 139 puan
  17. Oppo Find X5 – 138 puan
  18. iPhone 13 – 136 puan
  19. Samsung Galaxy S22 Ultra (Snapdragon) – 136 puan
  20. iPhone 13 Pro – 136 puan

1 Mayıs 2023 Pazartesi

Bayram Tatlısı (İstanbul Tatlısı) Tarifi

 

Bayram Tatlısı (İstanbul Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı/ margarin
  • 2 adet yumurta (1 sarısını ayırın)
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Yarım su bardağı hindistancevizi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 2,5 ,3 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz az irmik
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan son çok kıvamlı olursa inceltmek için;

  • Biraz süt

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam yada fındık

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Bayram Tatlısı (İstanbul Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapalım. Şerbet malzemelerini tencereye alıp ocağa bırakalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 12 dakika boyunca kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra dolgusunu yapalım. İrmik, sütü ve vanilyayı tencereye alalım ve ocağa bırakalım kaynamaya başlayana kadar çırpalım kaynayan irmikli dolgumuzu soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un dışında hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp simit şekli verelim ve tepsiye dizelim.
  • Şekil verdiğimiz hamurları maya olduğu için 15 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam yada fındık serpelim.
  • Simit şekli verdiğimiz hamurların ortasına sıkma torbasına döktüğümüz dolguyu sıkalım.
  • Tatlı hamurlarını önceden ısıtılmış fırına atalım.
  • Üzerleri kızaran tatlıyı fırından çıkaralım.
  • Soğuk şerbeti fırından çıkan tatlıya dökelim.
  • Tatlıyı en az 3-4 saat dinlendirelim. Yine de bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim. Ertesi gün tüm şerbeti çekecektir.
  • Şerbeti çeken tatlıyı süsleyip servis edebilirsiniz bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz deneyeceklere şimdiden

Havuçlu Kabak Mücver Tarifi

 

Havuçlu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet büyük havuç
  • 2 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çok az nane
  • Bir diș ezilmiş sarımsak

    Havuçlu Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Daha sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyip derin bir kabın içine alalım.
  • Üzerine yumurta, un ve baharatlarını tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip harçtan iki yemek kaşığı tavaya koyup üzerini kaşıkla hafif bastıralım .
  • Kızgın sıvı yağında arkalı önlü kızartalım.

Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alarak çırpmaya devam edelim. Malzemeleri dilediğiniz miktarda arttırıp azaltarak muffin keklerinizi kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazır olan kek harcını muffin kalıplarına eşit bir şekilde boşaltalım.
  • Ardından her birinin üzerine damla çikolata serpiştirelim.
  • Damla çikolatalı muffinlerimizi 180 °C de 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen muffin keklerimiz servise hazır. 

Kokostar Baklava Tarifi

 

Kokostar Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklava yufkası
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Bolca hindistan cevizi

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kokostar Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın, tencereye şeker, su ve limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika daha kaynatın ardından soğumaya bırakın.
  • Baklava yufkasını kesin.
  • Yufkayı alın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün (yüzeydeki beyaz köpüğü alın) ve üzerine bol rendelenmiş hindistan cevizi serpin.
  • Bunu yuvarlayın ve her iki taraftan ortaya doğru bastırın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
  • Kalan tereyağ ve sıvı yağ karışımını baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 10 dakika soğumaya bırakın ve üzerine şerbeti dökün.
  • Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyin.

Pancarlı Humus Tarifi

 

Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet küçük boy kırmızı pancar
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Gerekirse 3-4 yemek kaşığı su (kıvamına göre)

    Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarın üzerine çok az yağ gezdirip yağlı kağıda sarın ve 200 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (küp küp doğrarsanız saha çabuk pişer) kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  • Pancarın kabuklarını soyun.
  • Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. Ben acelem var diye soymadım.
  • Rondoya tüm malzemeleri alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin.
  • Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.

Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 500 gram ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 4 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • 100 gram rendelenmiş kaşar

    Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları iyice yıkayıp süzelim doğrayalım.
  • Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım tencereye zeytinyağını ve kıymayı alıp rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Piyazlık doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim, ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim 4-6 dakika kavuralım.
  • Ispanakları ekleyip karıştıralım ıspanaklar solana kadar kavuralım uygun bir tepsiye alıp yayalım.
  • Beşamel sosu için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım unu ekleyelim hafif sarıncaya kadar kavuralım.
  • Sütü karıştırarak ekleyelim tuz ve karabiber.
  • İlave edelim karıştıralım koyulunca altını kapatalım ıspanağın üzerine yayalım.
  • Kaşar rendesini de ekleyip ısıtılmış fırında 180 c kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim sıcak olarak servis yapalım 

Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi

 

Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 ml ayçiçek yağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr tereyağ
  • 35 gr un
  • 190 gr kırmızı mercimek (1 su bardağı)
  • 1,5 lt sıcak su
  • 3 gr zerdeçal
  • 5 gr tuz
  • Defne yaprağı

Üzerine;

  • Sıvıyağ ve toz biber

    Altın Rengi Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ tencereye alınır.
  • Soğan,patates, havuç ve sarımsak eklenir.2 dk kavrulur.
  • Tereyağ ilave edilir,tekrar kavrulur.
  • Mercimek,un,zerdeçal ve tuz eklenir.
  • Unun kokusu gidene kadar kavrulur.
  • Kaynar su ilave edilir.
  • Defne yaprağı atılır.
  • Kısık ateşte 30-40 dk pişirilir.
  • İçinden defne yaprağı çıkartılır.
  • Pürüzsüz olana kadar blenderden çekilir.
  • 1Üzerine sıvı yağda ısıtılmış kırmızı biber dökerek servis edilir.