18 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri / Yoğurtlu Kış Salatası

Yoğurtlu Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • Yarım orta boy kereviz
  • Küçük boy beyaz lahananın çeyreği
  • Yarım yeşil elma
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar :) Kış sebzeleriyle yapabileceğiniz harika bir salata tarifim var bugün. İster yemeğin yanına ister gün sofralarına hazırlayabileceğiniz nefis bir salata oldu 👌😊
Önce yoğurtlu karışımı hazırlıyoruz. Sarımsakları dövüp yoğurt, mayonez, tuz ve hardalla karıştırıyoruz.
Kerevizi, kabuğu soyulmuş elmayı ve havucu rendeleyip yoğurtlu karışıma hemen koyuyoruz ki kararmasınlar. Lahanayı da çok ince olacak şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Mısırı da koyduktan sonra hepsini güzelce harmanlayıp servis tabağına alıyoruz.
Nefis salatamız afiyetle yenmeye hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊

Yemek tarifleri / Kremalı Karnabahar Çorbası

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çok az miktarda kimyon
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 kaşık tereyağı ve 2-3 kaşık zeytinyağı alınarak üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir.
  2. Patates ve havuçta küp küp doğranarak tencereye eklenir. 7-8 dk kavrulur
  3. Karnabahar da doğranarak ilave edilir.
  4. Üzerine tuz karabiber kimyon eklenerek biraz kavrulur.
  5. 5 su bardağı su üzerine eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Blander den geçirilerek tekrar ocağa alınır.
  7. Yarım su bardağı krema üzerine eklenerek 5 dk kaynatılır.
  8. Eğer çorba çok yoğunsa su ekleyebilirsiniz.
  9. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek toz kırmızı biber eklenir ve çorbanın üstüne servis ederken dökülür.
    Afiyet olsun : )

Yemek tarifleri / Fırında Soslu Patatesli Tavuk

Fırında Soslu Patatesli Tavuk Tarifi                                       

Fırında Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg açık piliç but ızgara
  • 3 adet patates
  • 3-4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesler yıkanır ve yuvarlak şekilde kesilerek sıvı yağda az bir şekilde kızartılır.
  2. Sosu için bütün malzemeler karıştırılır, tavuk etlerine bu sos iyice karıştırılır.
  3. Tepsiye etleri uzunlamasına yerleştirip üzerine kızarmış patates, domates ve yeşil biber konarak sırası ile dizilir. 200°fırında pişirilir.
    Yanında pirinç pilavı ile servis edilir. AFİYET OLSUN. 

17 Şubat 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri / Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında)

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 Su Bardağı Erişte
  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Kase Kaşar peyniri
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su (Haşlamak için)
Üzeri için;
  • Kaşar Peyniri

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

Erişteyi sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu iyice süzelim ve kenarda bekletelim. Ispanakları güzelce temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu iyice sıkalım.
**Ispanağın ve eriştenin kesinlikle suyu kalmaması gerekiyor.
Sıvı yağda yemeklik olarak doğradığımız soğanı yumuşayıncaya kadar pişirip kıymayı koyalım iki üç dakika kavurduktan sonra salçayı baharatları tuzu döküp biraz soteledikten sonra içine ıspanağı dökelim bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
**Ispanağı soğutmamazın nedeni içine koyacağımız kaşar peynirinin erimemesi için.
Derin kabın içinde ıspanağı ve erişteyi harmanlayıp kaşar peynirini dökelim ve tekrar karıştırarak yağlamış olduğumuz fırın kabının içine döküp eşit şekilde yayalım ve üzerine kaşar peynirini serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edip lezzet mi lezzetli yemeği afiyetle yiyebilirsiniz. 🍴🍜👌😋
Yapacak Olanlara Kolay Gelsin Afiyet olsun ✋

16 Şubat 2018 Cuma

yemek tarifi - Fırında Çöp Şiş Köfte Patates

Fırında Çöp Şiş Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

Köfte İçin :
  • 400 gram kıyma (az yağlı)
  • 1-2 dilim ekmek dilimi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biberi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı Kekik
  • Tuz
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
Patates İçin Sos :
  • Zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı Kekik
  • Tuz

Fırında Çöp Şiş Köfte Patates Tarifi Yapılışı

Öncelikle merhabalar. Bugün yine köfteli bir sunum yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hem çok pratik hemde çok lezzetli. Köfte tarifi ile başlayayım. İlk olarak kıymayı kaba koyuyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. 3 diş de sarımsak rendeliyoruz. Bir tutam maydanoz doğruyoruz. Sevmeyenler koymaya bilir. Ekmekleri ufalıyoruz baharatları da ekleyip yoğuruyoruz. Diğer yandan patatesleri domatesleri biberleri küçük küçük kesiyoruz. Ve patatesleri tuzlayıp baharat ekliyoruz. Sıvı yağ da azcık damlatıp harmanlıyoruz. Her şey hazır ve artık şişlere geçirmekte sıra çöp şişlere köfteyi iyice bastırıp yerleştiriyoruz. Patates domates ve biberleri de istenilen gibi sıralıyoruz. Ben görselde ki gibi sıraladım  ve büyük borcama yağlı kağıt serip sıralıyoruz. 200 derece fırında pişiyor. Arada bir bakıp şişleri çeviriyoruz. Her taraf böylece eşit pişmiş oluyor. Köfteler kızarınca fırından alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Anlatımı ne kadar uzun olsa da yapımı çok çok basit. Ve yapan bir daha yapmak istiyor. Zevkli de yapımı. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Afiyet olsun sevgiler.

Yemek tarifleri - Ispanak Borani

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Üzerine gelecek kadar su
  • Tuz.
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

  1. Ispanağı yıkayıp doğrayın. Sirkeli suda bekletirseniz daha iyi arınır. Tencereye alın.
  2. 1 çay bardağı pirinci yıkayıp, ıspanağın üzerine ekleyin.
  3. Tuzunu da ekleyip, üzerine gelecek su ekleyip, ağzını kapatın.
  4. Ispanakta suyunu salacağı için çok su eklemenize gerek yok.
  5. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Pirinçleri kontrol. edin. Pirinçler pişince yemek pişmiş sayılır:)))
  7. Daha sonra soğuması için servis tabağına alın.
  8. Üzeri için yoğurt, un, içine sarımsak rendeleyin.
  9. Karıştırıp, ıspanağın üzerine dökün.
  10. Tereyağını eritip, üzerine sıvı yağ ve pul biber ekleyin.
  11. 2-3 dakika kızdırıp, altını kapatın ve ıspanakla yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

15 Şubat 2018 Perşembe

Yemek tarifleri - Antep Usulü Mercimek Çorbası

Antep Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşağı salça
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yağ

Antep Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba 👋😍 yine enfes bir tarifle karşınızdayım bence sonra yaparım demeden hemen bugün yapmanızı tavsiye edeceğim bir çorba tarifi şimdiden afiyet olsun😇😇😇
  1. Mercimeği ve pirinci yıkayalım ve soğanı, sarımsağı, salçayı, tuzu, kırmızı biberi tencereye koyalım.
  2. Suyunu bol koyun çünkü pirinç çekecektir.
  3. Suyu azaldıkça da su ilave edelim.
  4. Mercimek ve pirinç iyice piştikten sonra tavada yağı kızdırıp nane ve biberi atalım.
  5. Sosu çorbanın üzerinde gezdirelim.
  6. Çorbanın kıvamı biraz katı olacak. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği

Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy ayva
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1, 5 çay bardağı portakal suyu
  • 1, 5 çay bardağı mandalina suyu

Ayvalı Portakallı Mandalinalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
En nefis ve şifalı kış sebzelerinden biri olan kerevizi; ayva, portakal ve mandalina lezzetleri ile birlikte pişirerek, tadına doyum olmayan bir yemek yapabilirsiniz. Hemen tarifimi anlatmaya başlıyorum; 😉👇👇
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Kereviz ve ayvaları limon ile ovun ve limon suyu sıktığınız su dolu bir kap içinde, limonlarla birlikte beklemeye alın.
Havucu çok ince olmayacak şekilde halka halka, patatesi iri küpler halinde doğrayın.
Kereviz saplarını da iyi bir şekilde yıkadıktan sonra, yapraklarıyla birlikte ince ince kıyın.
Sıvı yağı, orta ateşte tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı da ilave ederek bir kaç dakika pembeleşene kadar kavurun.
Ardından patates ve havuçları ekleyin ve bir kaç dakika kavurun.
Patates ve havuçların kavrulma aşaması sırasında, kerevizleri ince olmayan halkalar şeklinde doğrayın ve her bir halkayı dörde bölün ve tencereye ilave edin.
Sıcak suyu ve damak zevkinize göre tuz ilavesini de yaparak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemeğinizi pişmeye bırakın. Yarım saat sonra iri küpler halinde doğradığımız ayvaları da tencereye ilave edin. 45 dakika sonra ise, kereviz saplarını yemeğin üzerine ekleyin.
Yemeğin pişmesine yakın, altını kapatmaya son 5-10 dakika kala da portakal ve mandalina suyunu ilave edin. Sebzeleri yumuşayan yemeğin altını kapatın.
Mis kokulu, lezzetine doyum olmayan kereviz yemeğimiz servise hazırdır. 🎉✨😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴

14 Şubat 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri - Fırında Nefis Sebzeli Baget

Fırında Nefis Sebzeli Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baget
  • 2 büyük boy patates
  • 3 orta boy havuç
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kapya biber
  • 5 yeşil sivri biber
Bagetin sosu için ;
Sebzelerin sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı barbekü sos veya domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz

Fırında Nefis Sebzeli Baget Tarifi Yapılışı

  1. Bagetlerin iki üç yerinden derin çizikler atarak yıkayıp iyice süzdürüyoruz.
  2. Hazırladığımız sosuna bulayarak ağzını streçleyip 1-2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Patatesleri ve havuçları soyup orta büyüklükte küp küp kesiyoruz.
  4. Kapya biberi küçük küçük doğrayarak haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek sebzelerimizi hazırladığımız sosuna buluyoruz.
  5. Tepsiye yerleştirerek üzerine dinlenen bagetleri diziyoruz.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. (Biraz piştikten sonra arasına közlenmesi için yeşil biberleri yerleştiriyoruz. )
  7. Pişen yemeğimizi pilav ve salata eşliğinde servis ediyoruz. 🍴
Nar gibi kızaran, dışı çıtır, içi yumuşacık bagetlerimizle garnitür bir arada pratik ve nefis bir ana yemek. 🍗🍀
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Yemek tarifleri - Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası

Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ıspanak (Buzlukta varsa daha iyi)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 7-8 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ispanaklı Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 1 su bardağı pirincimizi 7-8 su bardağı suyla haşlıyoruz.
  2. Sonra haşlanmış olan pirincimizin içine varsa buzlukta yoksa dışardan ıspanaklarımızı inçe inçe doğruyoruz ve ilave ediyoruz
  3. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtamızı haşlanmakta olan suda bi su bardağı alıp iyice çırpıp çorbamıza yavaş yavaş ekleyip kaynatıyoruz.
  4. Arzu’ya göre nane ve pul biber yakıp üzerine ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
    Afiyet olsun 😋

13 Şubat 2018 Salı

Yemek tarifleri - Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr tavuk göğsü
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Su ( Yeterince )
  • 2 diş sarımsak
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Kekik

Yoğurtlu Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Nefis mi nefis👌👌 vitamin deposu bu harika çorbayı çok seveceksiniz👍
Instagram sayfam
@mutfak_gunlugumm👈👈
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  1. İlk olarak bir tencerenin yarısını su ile doldurun, içerisine tavuk etini koyup haşlayın.
  2. Diğer taraftan yoğurt, un, sarımsak ve yumurta sarısını bir kaba birlikte koyun ve karıştırın.
  3. Tencereden Haşlanmış tavukları alın küçük parçalara ayırın ve bir kenara alın.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  4. Tenceredeki tavuk suyuna rendelenmiş havucu ekleyip kaynatın havuçlar yumşayınca, karıştırmış olduğumuz yoğurtlu karışımı haşlanmış tavuk suyuna ilave edin.
  5. Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırınız ki çorbanın terbiyesi kesilmesin.
  6. Çorbaya tavuk etlerini de ilave edin.
  7. Çorbanın kıvamına göre biraz daha sıcak su da ekleyebilirsiniz.
    🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
  8. 10 dakika civarında tavuk etlerini ilave ettiğiniz çorbayı kısık ateşte pişirin.
  9. Servis yaparken üzerine tereyağı kızdırın, tereyağının içine toz kırmızı biber ve kekik atıp ve bu karışımı servis sırasında çorbanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet şifa Olsun😊