22 Eylül 2018 Cumartesi

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 2, 5 çorba kaşığı un
  • 6 su bardağı su ( Ben yarısını tavuk suyu kullandım)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kasığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Çorbamız için öncelikle, tencereye 6 su bardağı sıcak su dökülüp önceden haşlanan mercimekler ilave edilir. ( Tavuk veya et suyu da kullanabilirsiniz )
  2. Kaynamaya başlayınca erişteler ilave edilir, pişmeye bırakılır.
  3. Ayrı yerde terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı, yoğurt ve un iyice çırpılarak karıştırılır.
  4. Terbiyeye yavaş yavaş yarım su bardağı su dökülerek karıştırılır ve mercimeğin içine karıştırılarak dökülür. 5 -7 dk daha kaynatılarak pişirilir.
  5. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir. ( Bu sırada tenceredeki çorbayı da karıştırmayı ihmal etmeyin ) Kızgın yağda aromalarının çıkması için kırmızı biber ve nane eklenir. Kaynayan çorbaya ilave edilir.
    Afiyet olsun.

Semizotu Salatası

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Demet semizotu
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1-1. 5 çay kaşığı tuz
  • Süslemek için pul biber, zeytinyağı

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ayıklanan semizotu yıkandıktan sonra sirkeli suda bekletilir.
  2. Ardından üzerine sıcak su gezdirilip tekrar soğuk suya tutulur.
  3. İyice suyu süzülür.
  4. Ayrı bir kaba salatalıklar minik minik doğranır.
  5. Üzerine rendelenen sarımsak, tuz, mayonez, yoğurt konur karıştırılır.
  6. Suyu süzülen semizotu da karışıma eklenir.
  7. Tekrar karıştırılır ve servis tabağına alınır; üzerine pul biber serpilir, zeytinyağı gezdirilir, sunuma hazırlanır.


AFİYET OLSUN.

Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dilediğiniz çeşit makarna
  • Haşlama suyuna ;bir miktar tuz ve sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç(arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı dolu karışık salça
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  • Tuz
  • Baharat
  • Maydanoz
  • Kavurmak için tereyağ

Bolonez Soslu Makarna Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle makarnayı tuz ve sıvı yağ eklediğimiz kaynayan suya boşaltıp haşlıyoruz.
  2. Makarna haşlanınca başka bir tencerede sosunu hazırlıyoruz.
  3. Bir tencereye kıymayı alıp kavuruyoruz.
  4. Suyunu çektikten sonra tereyağ veya sıvı yağ ekliyoruz.
  5. Ardından ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu katıp kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra rendelenmiş domatesini ilave ediyoruz.
  7. İyice özleşene kadar kavurup baharatlarını ekliyoruz.
  8. Haşlanıp süzülmüş olan makarnanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.
  9. Ben ocağa alıp tekrar bir iki tur kavuruyorum. Siz arzunuza göre dilerseniz servis esnasında sosu üzerine dökebilirsiniz. Ben karıştırıp sosuyla özleşmesini tercih ediyoruz.

20 Eylül 2018 Perşembe

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ( 200 ml’ lik) pilavlık bulgur
  • Kibrit kutusu kadar tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 iri yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 dolu kaşık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • 4 su bardağı su veya et suyu

Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

Bulguru sevmeyenlerin bile fikrini değiştereceğinden emin olduğum bu pilavı denemenizi ve çocuklarınıza sık sık yapmanızı öneririm. Çok besleyici ve zengin olduğu için iyi bir gıda olduğunu düşünüyorum. Soğan küp doğranır, eritilen yağda yavaş yavaş kavrulurken biberler küçük doğranır. Onlar da soğana ilave edilip yumuşatılır. Salça, tuz, biber ilavesiyle az daha kavrulup suyu katılır. Lezzeti yoğun olduğu için et suyu istemiyor ama varsa katabilirsiniz. Su kaynayınca bulgur ilave edilir, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Altını kapatmaya yakın 1 dolu çorba kaşığı nane ilave edilir. Nane kararmasın diye en son ilave ediliyor. Pilav yarım saat kadar dinlendirilir, alt üst edilip servis edilir. Afiyet olsun.

Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet

Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
Patlıcanları kızartmak için
  • Sıvı yağ
Üzeri için
  • 3-4 biber
  • 2 domates

Patlıcan Oturtma Az Malzeme Çok Lezzet Tarifi Yapılışı

Selamlar patlıcan aşktır diyorum tarifime hemen geçiyorum.
  1. Kıymamızı tavamıza alalım kavurmaya başlayalım. Eğer kıymamız yağsızsa biraz sıvıya koyup kavuralım.
  2. Üzerine önce soğan sarımsak yeşili biberi küp küp doğrayıp kavurmaya devam edelim.
  3. Ardından domatesini katıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  4. En son az maydanozu doğrayıp altını kapatalım.
  5. Patlıcanlarımızı iri iri doğrayıp kızgın yağda biraz kızartalım.
  6. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine alalım.
  7. Üzerine kıymalı harcımızı döküp en üstüne biberi domatesi süsleyip bir su bardağı su ekleyip 200 derecede domatesler biberler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Sütlü Kabak Çorbası

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 su barsağı su
  • Tuz

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ ekleyip ocakta biraz kavuruyoruz.
  3. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  4. Son olarak kuş başı doğradığımız kabukları soyulmuş kabakları tencereye atıyoruz.
  5. Önce soğuk suyu (unun topaklanmaması için) ardından sıcak sütü ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  6. Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun :) (eğer çorbanın kıvamı yoğun ise biraz sıcak su ekleyip tekrar kaynatabilirsiniz)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli)

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt (tercihim eker yoğurdu)
  • 60-70 gr ezine beyaz peynir (yumuşak)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • Kuru nane
  • 2 dal taze nane
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Haydari (Kimyon Ve Taze Naneli) Tarifi Yapılışı

  1. Peyniri rendeleyip çatal ile ezin.
  2. Yoğurt ve diğer malzemeleri ilave edin.
  3. Baharatlar ve zeytinyağını damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

19 Eylül 2018 Çarşamba

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mantar
  • 5-6 adet közlenmiş kopya biber
  • 1 demet dere otu
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı içi biberli zeytin (tercihe göre normal zeytin de olabilir)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 çay bardağı kaşar (doğranmış)
  • Zeytinyağı-limon-tuz

Mantarlı Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı

Çok basit bir o kadar da lezzetli salata tarifi.
  1.  Mantarlar yıkanır ve haşlanır daha sonra uzun uzun doğranır.
  2. Diğer malzemeler küp şekilde doğranarak hepsi karıştırılır en son sosu hazırlanır dökülür.
Afiyet olsun. :)

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk ( ızgara tava )
  • 1 kutu sıvı krema
Marine etmek için ;
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi Yapılışı

Ünlü tavuk restoranlarında yediğimiz tavukla birebir aynı. Nedeni ise en az 6 saat marine edilmiş olması 👌🏼✨
  1. Yemeden en az 6 saat önce tavuğumuzu marine edelim.
  2. Marine işlemi için soğanları rendeleyelim sütü, zeytinyağını ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra küp küp doğranmış tavuklarımızı karıştırıp ağzını kapatıp buzdolabına atalım.
  4. Yiyeceğimiz zaman derin bir tavaya tavuklarımızı alalım ilk 15 dakika yüksek ateşte suyu çıkınca da düşük ateşte pişirelim.
  5. Pişen tavuklarımıza kremayı ilave edip 3-5 dakika çevirelim.
  6. Sıcak olarak servis edelim.
  7. Yanına servis önerisi pesto soslu makarna tavsiyemdir 👍🏼
  8. Pesto sosum olmadığı için ben kremalı kaşarlı fesleğenli makarna ile servis ettim oda çok yakıştı bilginize

18 Eylül 2018 Salı

Yemek tarifleri,Güveçte Porsiyonluk Et Sote

Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr sotelik et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Tereyağı
  • 1 dis sarımsak
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı

Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle dana kuşbaşı etlerimizi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencereye alalım.
  2. Altı kısık bir şekilde suyunu bırakana kadar karıştıra karıştıra rengi dönene kadar pişirelim.
  3. Suyunu iyice bırakınca üzerine yarım çay bardağı kadar su daha ekleyip düdüklünün ağzını kapatalım ve 30-40 dakika kadar pişirelim.
  4. Bu arada sotemizi yapacağımız tavaya kuru soğan kırmızı kapya biber ve yeşil biberlerimizi yemeklik doğrayalım zeytinyağın da güzelce kavuralım.
  5. Bir yemek kaşığı da tereyağı ekleyelim. pişmiş olan etlerimizi süzüp tavamızın içine alalım. güzelce çevirelim.
  6. Tuz karabiber kimyon kekik atıp karıştıralım.
  7. Son olarak domateslerimizi rendeleyerek ekleyelim. suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Ocağın altını kapatalım. Sotemizi güveçlere pay edelim. Düdüklünün dibinde bulunan et suyundan birer tatlı kaşığı güveçleri gezdirelim.
  9. Üzerine kaşar rendesi koyalım 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun.

Yemek tarifleri,Nohut Çorbası

Nohut Çorbası (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 konserve nohut (500 gr haşlanmış nohut)
  • 1 büyük soğan
  • 2 patates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı su
  • Tuz

Nohut Çorbası (videolu) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğrayın soğanı, patatesleri küp küp doğrayın.
  2. Tencerede soğanları kavurun, tereyağı ile kavurduktan sonra unu ilave edin ve kavurun.
  3. Un kokusu çıkınca, küp patatesleri atın ve suyunu ilave edin.
  4. Ardından zerdeçal ve tuzunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  5. Kaynayınca nohutları dökün ve yine kaynamaya bırakın.
  6. En son makine ile ezin, hiç parça kalmayacak şekilde.
    Afiyet olsun.

17 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Yöresel Mahluta Çorbası

Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su
Terbiyesi İçin;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
Ekşili Sosu İçin;
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yöresel Mahluta Çorbası  Tarifi Yapılışı

Yağmurlu bir günden herkese merhaba ☔☔
İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli yöresel nefis bir çorba 🍲🍲
  1. Mercimek, bulgur ve pirinç süzgeçte iyice yıkanıp süzülür ve düdüklüye alınır.
  2. Üzerine havuç rendelenir ve soğan doğranır.
  3. Tuzu atılıp suyu konulur ve kapağı kapatılarak düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika pişirilip kapatılır.
  4. Terbiye malzemeleri bir kapta çırpılır. Düdüklü dikkatli şekilde açılır ve blender ile hafif dişe gelecek şekilde birkaç kez dır dır yapılır :) :)
  5. Kepçe ile çorbadan alınıp terbiye malzemelerinin üzerine birkaç sefer konulup çırpılır ve çorbaya ilave edilir ve iyice karıştırılır.
  6. İsteğe bağlı ocakta bir taşım kaynatılır.
  7. Sosu İçin bir cezveye salça ve yağ konulup kızdırılır.
  8. Nar ekşisi ve baharatlar konulup karıştırılır.
  9. Altı kapatılıp çorbaya ilave edilir karıştırılır.
    🍲🍲 Ben bu nefis yöresel çorbayı ramazan da Nurseli evinde izlemiştim. Yapılışı bu şekilde idi orjinali böyle midir bilemiyorum ama gerçekten çok besleyici ve nefis oldu. Fakat ordaki ölçülerle aşırı koyu olmuştu bende ölçüleri bu şekilde değiştirdim 👌👌
    AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay)

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı isteğe bağlı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar yemeklik veya ay ay doğrayıp, tencerenin alt kısmına yerleştirelim. Üzerine alacalı soyup, halka doğradığımız kabakları yerleştirelim.
  2. Domatesleri yemeklik doğrayıp, üzerine yayalım. Sarımsakları kıyıp, ekleyelim. Üzerine tuz, şeker ve zeytin yağını gezdirelim.
  3. Salçayı 1/2 su bardağı suyla açıp, yemeğin üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Benim yemeğim 40 dakikada pişti. Siz kabakları kontrol ederek pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Dereotuyla süsleyip, servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun