Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 avuç ekmek içi ya da galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kıbrıs Köftesi Tarifi Yapılışı
- Bir kaba kıymayı alıyoruz.
- Ayrı bir yerde patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
- Yumurtayı, rendelediğimiz soğanı, ince doğranmış maydanozu, galeta unu ya da ekmek içini ve bütün baharatlarıda ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. (ben bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar dinlenirdim. Ama zamanınız yoksa hemende kızartabilirsiniz. )
- Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz sıvı yağ koyarak köftelerimizi çevirerek kızartıyoruz.
- Yanına pilav, patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.