31 Ekim 2020 Cumartesi

Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi

 

Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte

Üzeri için;

  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Erişteyi tuz eklenmiş suda makarna haşlar gibi haşlayın ve süzün.
  2. Ayrı bir tavaya yağ ekleyip ay şeklinde doğradığınız soğanları karamelize olana dek kavurun. Burdaki püf nokta soğanları iyice karamelize olmasıdır.
  3. Soğanlar karamelize olunca kıymayı da ekleyelim.
  4. Kıyma da piştikten sonra toz kırmızı biberini ekleyebiliriz.
  5. Ayrı bir kasede mayonez yoğurt sarımsak ve tuz ekleyip çırpalım.
  6. Süzdüğünüz erişteleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim.
  7. Son olarak hazırladığımız kıymalı soğanlı sosu da üzerine döküp afiyetle yiyelim. 💕.

Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Tarçın

Fırında Sütlaç Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve pirinci tencere koyun ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pirinçler piştikten sonra şekeri ve nişastayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Daha sonra blender dan geçirin ve ocaktan alın.
  4. Ocaktan alınan tencerenin içine vanilyayı ekleyin karıştırın.
  5. Isıya dayanıklı küçük kaselere pay edin ve tepsiye dizin.
  6. Tepsinin içini kaselerin yarısından biraz fazla su ekleyin.
  7. Üstü kızarana kadar fırında 200 derecede pişirin.
  8. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirerek servis yapınız.Afiyet olsun.

Dızmana Tarifi

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase kaymak (Hazır kaymak yada kaynattığımız sütten topladığımız kaymak kullanabilirsiniz 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dızmana Tarifi Yapılışı

  1. öncelikle hamuru mayalıyoruz sıvı yağ ve sütü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz.
  2. İçine mayayı döküp karıştırıyoruz. Kaba göz kararı un eleyip tuz şeker ve mayayı ılık şu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yağladığımız borcama hafif bastırarak aralıklı diziyoruz
  5. Üzerine yoğurt kaymak sıvı yağ ve yumurta ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve üzerine dökerek yaydırıyoruz.
  6. Kaymağın yarısını ayırıyoruz fırından çıkınca üzerine sürüyoruz.
  7. 220 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yumuşak nefis bir poğaça tarifi afiyet olsun.Harika bir lezzet denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun 🥰

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • Vanilya
  • 1 paket kedi dili

Çikolata sosu için:

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2, 5 su bardağı süt

Üzeri için

  • Kakao

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Yağı tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra şeker ve sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  4. Ocaktan alıp vanilya ekleyip mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  5. Borcamı ıslatıp kedi dillerini dizip muhallebiyi dökelim soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu arada da çikolatalı sosunu hazırlayalım bütün malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Sonra muhallebinin üzerine döküp yaydıralım.
  8. Soğuyunca buzdolabında 2 3 saat dinlendirelim servisten önce üzerine kakao serpelim servise hazır. Afiyet olsun.

Bereket Salatası Tarifi

 

Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 göbek marul
  • 1/4 kırmızı marul
  • 1 küçük kereviz
  • 1 yeşil elma
  • 1 narın taneleri
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz

Bereket Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın.
  • Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Lor Peynirli Top Börek Tarifi

 

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un1 yumurtaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağı süt kreması3 çorba kaşığı süzme yoğurt60 gr margarinYarım çay kaşığı tuzİç malzeme: 2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz180 gr lor peyniri1 yumurta2 çorba kaşığı süzme yoğurt2 çorba kaşığı süt kreması1 tutam kişnişKarabiberÜzeri için: 1 yumurta sarısı

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4?er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Soslu Karnabahar Tarifi

 

Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 adet karnabahar
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı
  • 4 yemek kaşığı sweeh chilli sos
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susam

Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
  • Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
  • Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
  • Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
  • Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
  • Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
  • Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Tarifi

 

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 200 Gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un

Kereviz için;

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Dereotu

Köri Zerdeçal Ve Limonlu Köfteli Kereviz Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur. Minik köfteler hazırlanır ve unlanır.
  • Kerevizler ve havuç jülyen şeklinde doğranır ve kerevizler limonlu suya alınır.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak zeytinyağında kavrulur. Kaynar su eklenir.
  • Bezelyeler ilave edilir ve yaklaşık 5 dk pişirilir. Ardından havuç eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
  • En son kerevizler ile köfteler eklenir ve tencereye yarım limon suyu ilave edilir. (Sebzelerin pişme süresi farklı olup erimesinler diye). Pişmeye yakın baharatlar eklenir. Dereotu koyulur. 
  • Servis ederken suyu fazla ise biraz sürdürerek koyulabilir ama suyunun da oldukça lezzetli olduğu unutulmamalıdır.
  • Servis edilirken üzerine yine dereotu serpilebilir. Afiyetle ❤️

Tarcinli Rulo Gevrek Tarifi

 

Tarcinli Rulo Gevrek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 100 g küp küp tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Arası için;

  • 1/2 su bardağı esmer şeker/toz şeker (hindistan cevizi şekeri kullandım)
  • 1/4 su bardağı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Tarcinli Rulo Gevrek Nasıl Yapılır?

  • Un ve terayağı ıslak kum haline gelene kadar yoğurulur.
  • Orta kısım havuz yapılır ve diğer tüm malzemeler ilave edilip çatal yardımıyla karıştırıldıktan sonra hamur elle yoğurulur.
  • Aynı kaseye biraz daha un ilave ederek ele yapışmayan yumoş bir hamur elde ediyoruz ve kaseyi streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken ara kısım için gerekli malzemeleri bir kasede birleştirip kenara ayırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru düz bir zeminde merdane ile açıp 3 adet dikdörtgen şekil hazırlıyoruz ve tereyağını üzerlerine fırça ile sürüyoruz.
  • Sonrasında tarçınlı karışımı üzerine serpip hamuru dikkatli bir şekilde rulo yapıp keskin bıçak yardımıyla 1-2 parmak genişliğinde kesiyoruz ve yağladığımız fırın kabına diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk piştikten sonra üzeri kızarmış, tarçın kokulu rulolarımız hazır oluyor.
  • Sonrasında süt ile birlikte kasede yada üzeri için frosting hazırlayıp servis edebilirsiniz...Afiyet bal olsun🥰

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi

 

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr somon ( bizde dört kişiye anca yetiyor)
  • Tuz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeri domates
  • Yeşil biber

Ballı sos için (servis esnasında);

  • 3 çorba kaşığı çiçek balı
  • 1/2 limon suyu
  • Kekik
  • Tuz

Soyalı sos için (fırında pişirirken);

  • 1/2 limon suyu
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı çiçek balı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Ballı Soslu & Soya Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Öncelikle somonlar küp şeklinde doğranır ve tuzlanır. 
  • Çöp şişlere domates, biber ve somonlar dizilir. Kırmızı soğan bütünlüğü bozulmadan halka şeklinde doğranır. Şişler ve soğanlar fırın ızgarasına alınır.
  • Bu aşamada soya soslu veya ballı soslu için iki ayrı aşama olacaktır.
  • Eğer soya soslu pişirmek isterseniz şişlerin ve soğanların üzerine hazırlanan soyalı sos gezdirilir. (Soğana enfes bir tat katıyor mutlaka denemelisiniz)
  • Eğer ballı soslu tercih ediliyorsa şişlerin üzerine bir miktar zeytinyağı yada parça tereyağı koyulur.
  • Her iki çeşit için de; Fırın ızgara modunda çalıştırılır ve balıklar önlü arkalı kızartılır.
  • Ballı soslu somon için hazırlanan sos servis tabağına alınan somonların üzerine gezdirilir. (Fırında sossuz pişirilen)

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  •  2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  •  Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Patatesler küçük küp şeklinde doğranır. Az zeytinyağı olan tavada hafif kızartılır. Bir miktar sıcak su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
  • Patatesler hariç tüm malzemeler harmanlanır ve karıştırılır. İçine tavada pişirilen patatesler eklenir. Akışkan kıvamda bir harç elde edilir.
  • Tava ısıtılır ve çok az yağ ile pancake yapar gibi kaşık ile tavaya harç aktarılır. Önlü arkalı kızartılır.
  • 🧐 Oldukça lezzetli bir kahvaltılık seçenek oldu.
  • 🧐 Bu ölçüler dört kişilik bir aileye anca yetti.