Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı erişte
Üzeri için;
- 2 küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
Soğanlı Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı
- Erişteyi tuz eklenmiş suda makarna haşlar gibi haşlayın ve süzün.
- Ayrı bir tavaya yağ ekleyip ay şeklinde doğradığınız soğanları karamelize olana dek kavurun. Burdaki püf nokta soğanları iyice karamelize olmasıdır.
- Soğanlar karamelize olunca kıymayı da ekleyelim.
- Kıyma da piştikten sonra toz kırmızı biberini ekleyebiliriz.
- Ayrı bir kasede mayonez yoğurt sarımsak ve tuz ekleyip çırpalım.
- Süzdüğünüz erişteleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim.
- Son olarak hazırladığımız kıymalı soğanlı sosu da üzerine döküp afiyetle yiyelim. 💕.