Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı kadar un
Elmalı harcı için;
- 4 orta boy elma
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Elmalı harç için elmaları rendeleyip tencereye alın.
- Şeker ve tarçın ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp soğuduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın.
- Ardından oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, toz şeker, yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpın.
- Azar azar un ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- Hamuru streçleyip 15 dakika dolapta bekletin.
- Dinlenen hamurun 1/3 ünü ayırın. Tart kalıbını yağlayın.
- Hamuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Kenar kısımlarını da elinizle şekillendirin.
- Soğuyan elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak üzerine şeritler kesin veya kalıpla şekil verin.
- Rendeleyip te üzerine yayabilirsiniz. 180 derece de ısıttığınız fırına vererek 25 dakika kadar kontrollü pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyetle.