31 Ocak 2021 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı kadar un

Elmalı harcı için;

  • 4 orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • Yarım su bardağı iri kıyım ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  • Elmalı harç için elmaları rendeleyip tencereye alın.
  • Şeker ve tarçın ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
  • Ocağı kapatıp soğuduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın.
  • Ardından oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, toz şeker, yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpın.
  • Azar azar un ekleyip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru streçleyip 15 dakika dolapta bekletin.
  • Dinlenen hamurun 1/3 ünü ayırın. Tart kalıbını yağlayın.
  • Hamuru elinizle bastırarak kalıba yayın. Kenar kısımlarını da elinizle şekillendirin.
  • Soğuyan elmalı harcı üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak üzerine şeritler kesin veya kalıpla şekil verin.
  • Rendeleyip te üzerine yayabilirsiniz. 180 derece de ısıttığınız fırına vererek 25 dakika kadar kontrollü pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyetle.

Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi

 

Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı vişne suyu (kışlık vişneden kaynattım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı dolu dolu nişasta

Bulamak için

  • Hindistan cevizi
  • Arasına çekilmiş ceviz yada fındık (tercihen)

    Kahve Yanı Minik Jöle Lokumlar Tarifi Yapılışı

  • arım kg vişneyi kaynatalım (özünü iyice bırakacak şekilde).
  • Tel süzgeçten süzdürelim biraz bastırarak özünü çıkaralım tekrar süzdürüp pütürlü kısmını atalım.
  • Çıkan vişne suyunu su ilavesiyle 4 bardağa tamamlayalım.
  • Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpalım.
  • Ocağı yakıp karıştırarak pişirelim. (yaklaşık 4-5 dakika ).
  • Suyla ıslattığımız borcama dökelim.
  • Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp bol hindistan cevizine bulayalım.
  •  İster kahve yanı isterseniz çay yanında çok hafif bir tatlı.
  • Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine çikolata

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış margarini ve un hariç diğer malzemelerini karıştırma kabına alıp iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Tırtıl şekil için yıldız ucuyla tepsiye şekilleri yapıp diziyoruz.
  • 180 derece alt üst ayarda üzeri hafif üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi

 

Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Un

    Kakaolu Kurabiye (Bisküvi Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba koyarak karıştıralım.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Kontrollü olarak unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  • Kurabiye kalıbı ile şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirelim.
  • Kurabiyemiz hazır.
  • Afiyet olsun. 😊

    Not: ( pişirme süresine dikkat edelim. Kurabiyemiz ince olduğu için çabuk pişecektir. ).

Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi

 

Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 250 ml

  • 1 tane yaş maya (40 gr)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı (bir yemek kaşığı dolusu ediyor)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine sürmek için)
  • 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin çok az değişim gösterebilir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı yoğun çikolata tadını seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz güzel oluyor)

Üzerine;

  • Ayırdığımız yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı süt

    Çikolatalı Poğaça (Schokobrötchen) Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içerisine maya, süt, şeker, tuz, yağlar alınarak iyice karıştırılır.
  • Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Yoğrulan hamura damla çikolata eklenerek karıştırılır ve hamur mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur eşit mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılarak yuvarlak şekil verilir tepsi kağıdı serilmiş tepsiye dizilir (yaklaşık iki tepsi çıkıyor)
  • Yarım saat tepsi mayası yapılır (ben üzerlerine bir kaç tane daha damla çikolata daha ekledim hafif üzerlerine bastırdım damla çikolatayı fazla kullanırsanız gerek yok isteğe bağlı) tepsi mayası yapıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarıları sürülerek fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan poğaçanın üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
  • Yapacak olanlara afiyet olsun deneyin çok seveceksiniz 😊

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya ;

  • 6 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım sun bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin ya daha tereyağı

Pastayı kaplamak için ;

  • 2 poşet toz şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Pastayı ıslatmak için ;

  • Süt

    Hazırlara Taş Çıkaran Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtalar ak ve sarıları ayrılır. Aklarına bir çimdik tuz eklenir ve traş köpüğü olana kadar çırpılır.
  • Kenara alınır. Sarıların içine şeker ilave edilir krema kıvamı olana kadar çırpılır.
  • Daha sonra sıcak su ilave edilir ve diğer katı malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
  • Daha sonra 3, 4 kerede yumurta akı köpüğünü spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırılır.
  • Yağladığımız kalıba dökülür ve önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişirilir.
  • Kreması için; bir tencereye 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı şeker koyulur ve hafif kaynatılır.
  • Ayrı bir kapta 2 su bardağı süt kalan şeker diğer malzemeler karıştırılır ve hafif kaynayan süte ilave edilir.
  • Krema pişince ocaktan alınır ve vanilya ve margarin ya da tereyağı ilave edilir ve üzerine kremaya değecek şekilde üzerine streç kapatılır.
  • Soğumaya bırakılır kullanmadan hemen önce de mikserle çırpılır.
  • Pişen kek fırından alınır 3 e kesilir ve her kat süt ile ıslatılır.
  • Krema koyulur üzerine çikolata ve muz ilave edilir diğer keklerde üzeri de ıslatılır kapatılır.
  • Krema sürülür muz çikolata ilave edilir en son krem şanti ile sıvanır ve süslenir.
  • Afiyet olsun.

Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi

 

Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kıyma
  • Yarım bardak galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-1.5 bardak su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Püre için;

  • 5 boy patates
  • Yarım bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı uz

    Patates Püre Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı

  • Soğanı, sarımsağı, maydanozu doğrayın, kıyma ile ölçüleri karıştırın, yumurta ve galeta unu ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Çok küçük misket haline getirin.
  • Kızarana kadar bir tavada kızartın.
  • Sos için tavada tereyağı eritin.
  • Domates salçası ve baharatları, iki bardak su ilave edin ve hafifçe pişirin.
  • Kızarmış köfteleri sosun içine koyun ve tekrar kaynamaya bırakın.
  • Patates püresi için, patatesleri kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra, patatesleri ezin ve yarım bardak ılık süt bir yemek kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip güzelce krem haline gelene kadar çırpın.
  • Tabağınıza ilk önce patates püresini döşeyin ve üstüne soslu köftelerimizi ekleyin.

Arap Saçı Çöreği Tarifi

 

Arap Saçı Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Yumurta
  • Susam

    Arap Saçı Çöreği Tarifi Yapılışı

  • İsterseniz iç malzemeli yada sade yapabilirsiniz. Bu çörek tarifinin hamurunun içine tahin ekleniyor. 1 bardak tahin eklemek yerine isterseniz yarım bardak tahin ve yarım bardak sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Hamur malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  • Hamur hazırlanıp biraz dinlendikten sonra hamurdan alınan küçük parçalar uzunca açalım.
  • Bıçak ile yada aparat ile hamura çizgiler atalım ve hamur yan bir şeklide rulo saralım yumurta ve susam serpelim.
  • Daha sonra tepsi mayası da yapalım 15dk.
  • Tepsi mayasında sonra 180 ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim afiyet olsun🌹.

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 bardak un ( 220ml)
  • 2, 5 bardak ılık su ( 220ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı papya biber
  • Maydanoz
  • 3 domates (soyulmuş)
  • 3 yumurta sarısı (üzeri için biraz zeytinyağı ile karıştırın)
  • Kırmızı biber tozu, karabiber, tuz

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Hamurun tüm malzemelerini bir kaseye koyun ve yoğurun.
  • Yarım saat dinlensin.
  • Dinlendikten sonra hamuru bezeler haline getirin ve merdane ile açın.
  • İç harcı için, 500 g kıymayı, rendelenmiş 2 soğanı ve 2 diş sarımsağı ekleyin.
  • 3 adet yeşil sivri biberi ve 1 adet kırmızı kapya biberini çok ince doğrayıp kıymanın içine ekleyin.
  • Küçük doğranmış maydanozumuzu ve doğranmış, soyulmuş domatesimizi de en son harcımıza ekleyip iyice yoğurun.
  • Açmış olduğunuz hamuru kıyma ile döşeyin.
  • Döşedikten sonra, kenarlarını iç içe katlayın.
  • Yaklaşık 20-30 dakika 230 ° c’de pişirin.

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam kaba aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Patates Kroket Tarifi

 

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tül Böreği Tarifi

 

Tül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

Afiyet olsun.