Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt (62,5 ml)
- 2 çay kaşığı tuz
Tavuk sotesi için;
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı tam yağlı taze kaşar peyniri
Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukgöğsümüzü küp küp doğrayalım. Ardından tavaya aldığımız ayçiçek yağında kavuralım.
- Tavuklarımız piştikten sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ilave ederek 2-3 dakika daha pişirelim.
- Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Püre için patateslerimizi haşlayalım ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek ezelim ve püre haline getirelim ve sıkma torbasına dolduralım.
- Sıkma torbasının ucunu keserek güveçlerimize püremizden sıkalım.
- Üzerine hazırladığımız tavukları yerleştirelim.
- Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
- Daha sonra bir taraftan karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave edelim.
- Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.
- Tavuklarımızın üzerine beşamel sosunu paylaştıralım.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen güveçte püreli tavuğumuz servise hazır. Ben bu ölçülerle 4 adet güveç elde ettim. Afiyet olsun!