Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 7-8 adet arpacık soğan
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kekik
- Pulbiber
Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
- Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
- Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
- Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
- Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
- Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
- Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.