31 Mart 2022 Perşembe

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Vişneli Turta Tarifi

 

Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin ya da tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

İç harcı için:

  • 2, 5 su bardağı vişne (Ben yazın dondurucuya koyduklarımı kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta (Mısır)
  • Biraz su (Nişastayı çözmek için, yarım çay bardağı kadar)

Üzerine:

  • Pudra Şekeri

    Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak vişnelerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra derin bir tencereye yada tavaya alarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca biraz suda açmış olduğumuz 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz. (Nişastamızın miktarını vişnelerin sulanmasına göre ayarlıyoruz. Eğer vişneleriniz çok sulanırsa ve iç harcı çok cıvık olursa nişasta miktarını arttırabilirsiniz. Hazırladığımız iç harcı sıvı olmayacak.)
  • Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
  • Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
  • Karışan karışımımızın içine göz kararı unumuzu eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (Üzerine rendelemek için.)
  • Kalan hamurumuzu ister tart kalıbına ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (Ben büyük borcamda yaptım.)
  • Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
  • Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan vişneli harcımızı eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek şekilde rendeliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Vişneli turtanız hazır. Afiyet olsun. 

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi

 

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe soda

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı (Eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı
  • 1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Mavi haşhaş

    Sodalı Çıtır Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı ve unu karıştıralım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan gezdirip, her yerine yayalım.
  • Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Dört yufkayı soslayıp üst üste koyduktan sonra 24 parça üçgen şeklinde keselim.
  • Peynire yumurta akı ekleyip karıştıralım. Yufkaların geniş kenarına peynirden koyup kenarlarını içe kıvırmadan saralım.
  • Tepsiye dizip, üzerine her yerine gelecek şekilde sodayı dökelim. Üzerine streç folyo kapatıp, iki saat bu şekilde dolapta bekletelim.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizelim. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Üzerlerine haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. 

30 Mart 2022 Çarşamba

Köfte Kebabı Tarifi

 

Köfte Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Sos için;

  • 1 su bardağı domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Yoğurt sosu için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1-2 damla limon

Kıtır ekmek için;

  • 3 kare dilim ekmek küçük kareler halinde kesilmiş olarak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik

    Köfte Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde harç koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan köfteler yağlı kağıt ya da streç arasına konularak iki kesme tahtası arasında inceltilir.
  • İncelenen köfteler iyice ısıtılmış tavada ya da döküm tavada yağsız arkalı önlü pişirilir.
  • Pişen köfteler bir tabağa alınır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
  • Domates, fesleğen ve tuz ilave edilip kaynatılır.
  • Kaynayan sosa köfteler atılır ve 5 dakika birlikte pişirilir.
  • Köfteler tabağa alınır ve aynı tavaya 1 kaşık tereyağı, sarımsak ve kekik eklenerek ekmekler kızartılır.
  • Tabağa kızarmış ekmekler, üzerine yoğurt ve üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
  • Dilerseniz üzerine tekrar tereyağlı sos gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun!.

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük karnabaharın yarısı
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 1 tane patates (isteğe bağlı)
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 yaprak marul
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Zerdeçal çay kaşığının ucuyla (isteğe bağlı)
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük küçük çiçeklere ayırdım.
  • Patatesi ince ince doğradım.
  • Patatesi ve karnabaharı tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzdürdüm.
  • Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip kızdırdım.
  • Karnabaharı,patatesi,nohutu ilave edip 2 /3 dk soteleyip baharatlarını atıp,soğuması için genişce bir kaseye aldım.
  • Soğuduktan sonra doğranmış yeşillikleri ilave edip karabiber, zeytinyağı,limon suyu ekleyip salatamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸.
  • Bolca alternatifi olan et ve balık yemeklerinizin yanına çok yakışacak sağlıklı nefis bir salata..

    • Ben tavada soteleyerek hazırladım,arzu eden direk haşlayarak hazırlayabilir.taze soğan, taze nane,roka,sarımsak,havuç, narekşisi,yoğurt sosu ve sevdiğiniz baharatları (köri kırmızı,toz biber,pul biber) kullanabilirsiniz.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1,5 litre sıcak su

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir süzgeçte mercimekler 1-2 dk güzelce yıkanır.
  • Tencereye zeytinyağı alınır üzerine yıkanmış mercimekler eklenir, kavrulmaya başlanır.
  • Ardından tereyağı, tuz, un, zerdeçal eklenir kavrulmaya devam edilir.
  • Köpük köpük kavrulunca sıcak suyu ilave edilir, kısık ateşte 20 dk pişirilir.
  • Ocağın altını kapatıp blendırdan geçirilir.
  • Üzerine yakılmış zeytinyağı ve toz biber ilave edilip servis edilir. 😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Baget sayı size kalmış
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber yoksa tozu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Terbiyesi için;

  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bagetlerimizi güzelce yıkayıp tencereye alalım ben derisini çıkardım. Üzerine sıcak su dökelim.
  • Yüzü köpük oluncaya kadar biraz fokurdasın kara suyu çıksın yeter. Tamamdır suyunu süzelim.
  • Başka tencerede yağımızı ilave edelim 1 adet havucu 🥕 rendeleyelim. Biraz rengini versin kavuralım arkasından doğradığımız havuçları 🥕.
  • Soğanı sarımsağı da ekleyelim kavuralım bagetlerimizi ilave edelim birazda kavuralım. Sıcak su dökelim.
  • Biraz kaynasın sonra patatesi 🥔 ilave edelim tuzunu ilave edelim, kaynasın.
  • Terbiyesini yapalım limonu sıkalım unu ilave edelim biraz soğuk suyla karıştıralım birazda yemeğimizin suyundan karıştıralım kesilmesin.
  • Sonra yemeğimize ilave edelim.
  • Ocağımızı kısalım sebzeler yumuşayınca ocağı kapatalım.
  • Yapacaklara afiyet olsun.

Tavada Şipşak Börek Tarifi

 

Tavada Şipşak Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • Dilediğiniz miktarda sucuk
  • 100 gram kadar kaşar peyniri
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Tavada Şipşak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için küçük küçük doğradığımız biber, domates ve sucuğu bir kaseye alalım.
  • Üzerine rendelediğimiz kaşarı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Diğer tarafta yufkaları altı eşit parçaya bölelim. Toplam 12 adet börek çıkıyor.
  • Yufkanın geniş kısmına iç malzemeden koyalım ve yanlarından yufkayı toplayarak rulo yapalım.
  • Sigara böreği sarar gibi, biraz daha geniş bir şekilde saralım.
  • Ucunun yapışması için yufkaya su sürüp ucunu yapıştıralım.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  • Ardından börekleri çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayalım.
  • Geniş bir tavada yağı kızdırıp börekleri tavaya alalım.
  • İki tarafını da güzelce kızartalım.
  • Kızarttığımız börekleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz✅ sunumu da lezzeti de şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Bayat Ekmekler Değerlensin Enfes Ekmek Pizzası Tarifi

 

Bayat Ekmekler Değerlensin Enfes Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bayat ekmek
  • 2adet yumurta
  • 1/2su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Domates
  • Biber
  • Sucuk
  • Mısır vs 

    Bayat Ekmekler Değerlensin Enfes Ekmek Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği dilimleyip, küçük küçük doğradım.
  • Derin bir kapta yumurta ve sütü ekleyip, iyice karıştırdım.
  • Ayrı bir kâsede zeytinyağı, pulbiber, kekiği çırptım.
  • Ekmeklerin üzerine ilave edip, tekrar karıştırdım.
  • Genişçe teflon bir tavaya karışımı döktüm yuvarlak formu verdim.
  • Kaşar peyniri rendesi, sucuk, domates, biber, mısır ile süsledim.
  • Tavanın ağzını kapatıp 8-10 dk kontrollü pişirdim.
  • Kenarlardan spatula yardımıyla kaldırarak pizza tabağına aldım.

Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi

 

Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğüs
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 6 diş sarımsak
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase bezelye
  • 200 ml tavuk suyu veya su
  • 100 ml sıvı krema
  • Tuz
  • Karbiber
  • Toz kırmızı biber
  • Köri 

    Soslu Ve Garnitürlü Tavuk Göğsü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarife öncelikle tavuk göğüslerini hem yatay hemde dikey olarak ikiye bölerek başlıyoruz.
  • Tavamıza yap ekleyip, tavuk göğüslerini arkalı önlü kızartıp bir tabağa alıyoruz.
  • Aynı tavaya piyazlık doğranmış soğan, havuç, mantar ve sarımsaklarıda ekleyip, soteliyoruz.
  • Sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip, kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz biber ekliyoruz.
  • Tavuk suyu ve kremayı ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Bezelyelerimizde ekledikten sonra kuşattığımız tavuk göğüslerini yemeğimizin içerisine tekrar koyuyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika daha pişiri,p ocaktan alıp, servis ediyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun