Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 120 gram çikolata
- Yarım su bardağı buz gibi su
Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye kakao,yumurta ve nişastayı alıp hepsini karıştırıyoruz.
- Ardından üzerine süt ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
- Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz.
- Tamamen erdikten sonra soğuk suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından kaselere paylaştırıp bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5-5 bardak un (kontrollü ekleyelim daha fazla ya da az gidebilir, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörekotu
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım 125 ml
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su ,maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
- Ardından yağı, tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamur hafif elimize yapışacak en az 45 dk ılık bir ortamda üstünü kapatıp bekletelim (ben akşamdan yoğurup buzdolabına kaldırıyorum sabah hazır oluyor).
- Mayalanan hamurumuzdan eşit bezeler yapıp yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
- Üzerlerini parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
- Ayrı bir kapta yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve çörekotunu karıştırıp bezelerin hepsinin üzerine gelecek şekilde dökelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıkınca 5 dk kadar üstünü temiz bir bezle kapatalım puf puf yumuşacık dızmanamız hazır 🤙🏻
- Ben içi boş yaptım dilerseniz bezelerin içini peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz
Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Muhammara Nasıl Yapılır?
- Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
- Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
- Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
- Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
- Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
- Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim.
Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı makarna
- 2 litre kaynamış su
- Bir tutam tuz
- 3 -4 damla sıvı yağ
- 250 gr kıyma
- 1 adet doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 şu bardağına yakın domates suyu
- 1 adet rendelenmiş domates
Üzerine:
- Çırpılmış 1 kase yoğurt
Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynayan suyumuzu tencerenin içerisine alalım ve daha sonra içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
- İyice kaynayan suyun içerisine makarnalarımızı ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım.Daha sonra süzdürelim.
- Bu arada kıymalı harç için bir tavanın içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağını alalım ve soğanımızı ekleyelim güzelce kavuralım.
- Ardından içerisine salçayı ekleyelim ve salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kıymamızı da ekledikten sonra içerisine baharatlarımızı ekleyelim çok az kaynar su ekleyebilirsiniz bu aşamada ve kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika kadar kıymanın pişmesini bekleyelim.
- Pişen kıymalı harcımızın altını kapatalım ve aynı tencerenin içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin ekleyelim ve tamamen eridikten sonra içerisine süzmüş olduğumuz makarnamızı ilave edelim .
- 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine kıymalı harcımızı ekleyelim ve 3-4 dakikada bu şekilde kavuralım .
- Ardından kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım .
- Bu arada biz de sosumuzu hazırlayalım, sosumuz için bir yemek kaşığı kadar tereyağı ,2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ,bir su bardağına yakın domates suyu ve 1 adet rendelenmiş domatesi kabımızın içerisine alalım.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım .
- Dinlenen makarnamızı servis tabağımıza alalım ,ardından üzerine çırpmış olduğumuz yoğurdumuzu ekleyelim ve en üstüne hazırlamış olduğumuz sosumuzu dökelim.
- Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz,
Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 dal taze soğan
- 1 adet limon
- 1 adet salatalık
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotu salatası için öncelikle semizotunun yapraklarını ayıklayalım ve bol suda yıkayalım.
- Güzelce yıkadığımız semizotlarını salata kurutucu ya da kağıt havlu ile kurutalım.
- Ardından semizotlarımızı ince bir şekilde doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Taze soğan ve maydanozları ince ince doğradıktan sonra salatalığı soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
- Son olarak domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
- Geniş bir kap içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
- Üzerine limon suyu, sumak, nane, tuz ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan semizotlu kaşık salatamızı servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 ml süt
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 6-8 küçük kare beyaz çikolata
- 1,5 kahve fincanı sıcak su
Üzeri için;
- Çırpılmış krema veya krem şanti
- Kakao
- Beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kahve, şeker ve beyaz çikolatayı bir kaba alın ve üzerine kaynar suyu ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Sütü bir cezvede ısıtın.
- Kaynamaya başlayınca uygun bir kaba aktarın ve mikserle köpürtün.
- Pilli çırpıcı veya french press de kullanabilirsiniz.
- Sütü bardaklara paylaştırın.
- Köpüklerini ekleyin.
- Kahveli karışımı yavaşça bir kenarından üzerlerine aktarın.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr beyaz çikolata
Çırparken;
- 2 yemek kaşığı toz şanti
- Çeyrek çay bardağı süt (ihtiyaç olursa)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedi dili bisküvi (paketin içinden 2 ayrı paket çıkıyor 1 tanesini kullandım)
- 200 gr çilek
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 150 gr çikolata ( bitter kullandım)
Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ,şeker, yumurta sarısı, un nişasta tencereye alınır, topak kalmayana kadar çırpılır. Ocağa alınır kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan indirince beyaz çikolata eklenir. Eriyene kadar çırpılır.
- Krema oda ısısına gelince üzerine streç serilir ve tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırılır. ➡️ En az 2-4 saat soğutulur. 1 gün önceden bile hazırlayabilirsiniz. Streç üzerine tamamen temas etmeli, böylece kabuk tutup kurumaz.
- Soğuttuğumuz krema çırpma kabına alınır. Vanilya ve şanti eklenerek blander ile çırpılır. ➡️kıvam ayarlamak için gerekirse çeyrek bardak soğuk süt ilavesi yapabilirsiniz. Lütfen azar azar ekleyin.
- Ganaj için; krema sos tenceresine alınır kaynatmadan ısıtılır. İçerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Soğuması için dolaba kaldırılır. ❗Ilıkken sakın dökmeyin pastaniz erir.
- Bisküviler 5-6 parçaya bölünür. Hazırlanan krema içerisine alınır karıştırılır. Kaselerin yarısına dökülür.
- Üzerlerine küp doğranmış çilekler eklenir. Tekrar bisküvili krema ile doldurulur.
- Üzerine soğutulmuş ganaj dökülür. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır (en az 4 saat)
- Servis öncesi kakao ve çilek ile süslenir. Kakaoyu servis öncesi ekleyin ki nemlenmesin !!
Fasülye Piyazı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kurufasulye
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Fasülye Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fasulyeyi bir tencereye alıp haşlayalım.
- Bu işlemi isterseniz düdüklüde yapabilirsiniz.
- Haşlanmış fasülyeyi süzüp üzerine soğuk su ilave edip bekletelim.
- Bekleyen fasülyeyi süzüp bir kaba alalım.
- Üzerine ince doğranmış maydanoz, küp doğranmış domates ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim.
- Tuzunu,sumağını,limonu, sirkeyi ve yağını ilave edip karıştıralım. Servis edelim.
Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 soğan rendesi (suyu olmayacak)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 4.5 diş sarımsak
- 1 adet kabartma tozu yada 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- 4-5 dal maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler derin bir kapta iyice iç içe geçene kadar yoğrulur, ardından buz dolabında yarım saat kadar bekletilir.
- Dolaptan çıkartılır elle şekil verilir, tutmaz tavaya biraz sıvı yağ damlatılır.
- Köfteler arkalı önlü aktın gibi olana kadar kızartılır, deneyecek olanlara şimdiden