31 Mayıs 2023 Çarşamba

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 120 gram çikolata
  • Yarım su bardağı buz gibi su

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye kakao,yumurta ve nişastayı alıp hepsini karıştırıyoruz.
  • Ardından üzerine süt ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz.
  • Tamamen erdikten sonra soğuk suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından kaselere paylaştırıp bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi

 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5 bardak un (kontrollü ekleyelim daha fazla ya da az gidebilir, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörekotu

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su ,maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
  2. Ardından yağı, tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamur hafif elimize yapışacak en az 45 dk ılık bir ortamda üstünü kapatıp bekletelim (ben akşamdan yoğurup buzdolabına kaldırıyorum sabah hazır oluyor).
  5. Mayalanan hamurumuzdan eşit bezeler yapıp yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
  6. Üzerlerini parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
  7. Ayrı bir kapta yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve çörekotunu karıştırıp bezelerin hepsinin üzerine gelecek şekilde dökelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıkınca 5 dk kadar üstünü temiz bir bezle kapatalım puf puf yumuşacık dızmanamız hazır 🤙🏻
  9. Ben içi boş yaptım dilerseniz bezelerin içini peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz

Muhammara Nasıl Yapılır?

 

Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Muhammara Nasıl Yapılır?

  • Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
  • Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
  • Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
  • Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
  • Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim. 

Kıymalı Makarna Tarifi

 

Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı makarna
  • 2 litre kaynamış su
  • Bir tutam tuz
  • 3 -4 damla sıvı yağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 şu bardağına yakın domates suyu
  • 1 adet rendelenmiş domates

Üzerine:

  • Çırpılmış 1 kase yoğurt

    Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kaynayan suyumuzu tencerenin içerisine alalım ve daha sonra içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
  • İyice kaynayan suyun içerisine makarnalarımızı ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım.Daha sonra süzdürelim.
  • Bu arada kıymalı harç için bir tavanın içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağını alalım ve soğanımızı ekleyelim güzelce kavuralım.
  • Ardından içerisine salçayı ekleyelim ve salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kıymamızı da ekledikten sonra içerisine baharatlarımızı ekleyelim çok az kaynar su ekleyebilirsiniz bu aşamada ve kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika kadar kıymanın pişmesini bekleyelim.
  • Pişen kıymalı harcımızın altını kapatalım ve aynı tencerenin içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin ekleyelim ve tamamen eridikten sonra içerisine süzmüş olduğumuz makarnamızı ilave edelim .
  • 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine kıymalı harcımızı ekleyelim ve 3-4 dakikada bu şekilde kavuralım .
  • Ardından kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım .
  • Bu arada biz de sosumuzu hazırlayalım, sosumuz için bir yemek kaşığı kadar tereyağı ,2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ,bir su bardağına yakın domates suyu ve 1 adet rendelenmiş domatesi kabımızın içerisine alalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım .
  • Dinlenen makarnamızı servis tabağımıza alalım ,ardından üzerine çırpmış olduğumuz yoğurdumuzu ekleyelim ve en üstüne hazırlamış olduğumuz sosumuzu dökelim.
  • Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz, 

Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi

 

Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatalık
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotu salatası için öncelikle semizotunun yapraklarını ayıklayalım ve bol suda yıkayalım.
  • Güzelce yıkadığımız semizotlarını salata kurutucu ya da kağıt havlu ile kurutalım.
  • Ardından semizotlarımızı ince bir şekilde doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Taze soğan ve maydanozları ince ince doğradıktan sonra salatalığı soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Son olarak domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
  • Üzerine limon suyu, sumak, nane, tuz ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan semizotlu kaşık salatamızı servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 6-8 küçük kare beyaz çikolata
  • 1,5 kahve fincanı sıcak su

Üzeri için;

  • Çırpılmış krema veya krem şanti
  • Kakao
  • Beyaz çikolata

    Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahve, şeker ve beyaz çikolatayı bir kaba alın ve üzerine kaynar suyu ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Sütü bir cezvede ısıtın.
  • Kaynamaya başlayınca uygun bir kaba aktarın ve mikserle köpürtün.
  • Pilli çırpıcı veya french press de kullanabilirsiniz.
  • Sütü bardaklara paylaştırın.
  • Köpüklerini ekleyin.
  • Kahveli karışımı yavaşça bir kenarından üzerlerine aktarın.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.

30 Mayıs 2023 Salı

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi

 

Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr beyaz çikolata

Çırparken;

  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • Çeyrek çay bardağı süt (ihtiyaç olursa)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kedi dili bisküvi (paketin içinden 2 ayrı paket çıkıyor 1 tanesini kullandım)
  • 200 gr çilek

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 150 gr çikolata ( bitter kullandım)

    Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ,şeker, yumurta sarısı, un nişasta tencereye alınır, topak kalmayana kadar çırpılır. Ocağa alınır kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan indirince beyaz çikolata eklenir. Eriyene kadar çırpılır.
  • Krema oda ısısına gelince üzerine streç serilir ve tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırılır. ➡️ En az 2-4 saat soğutulur. 1 gün önceden bile hazırlayabilirsiniz. Streç üzerine tamamen temas etmeli, böylece kabuk tutup kurumaz.
  • Soğuttuğumuz krema çırpma kabına alınır. Vanilya ve şanti eklenerek blander ile çırpılır. ➡️kıvam ayarlamak için gerekirse çeyrek bardak soğuk süt ilavesi yapabilirsiniz. Lütfen azar azar ekleyin.
  • Ganaj için; krema sos tenceresine alınır kaynatmadan ısıtılır. İçerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Soğuması için dolaba kaldırılır. ❗Ilıkken sakın dökmeyin pastaniz erir.
  • Bisküviler 5-6 parçaya bölünür. Hazırlanan krema içerisine alınır karıştırılır. Kaselerin yarısına dökülür.
  • Üzerlerine küp doğranmış çilekler eklenir. Tekrar bisküvili krema ile doldurulur.
  • Üzerine soğutulmuş ganaj dökülür. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır (en az 4 saat)
  • Servis öncesi kakao ve çilek ile süslenir. Kakaoyu servis öncesi ekleyin ki nemlenmesin !!

Fasülye Piyazı Tarifi

 

Fasülye Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

    Fasülye Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fasulyeyi bir tencereye alıp haşlayalım.
  • Bu işlemi isterseniz düdüklüde yapabilirsiniz.
  • Haşlanmış fasülyeyi süzüp üzerine soğuk su ilave edip bekletelim.
  • Bekleyen fasülyeyi süzüp bir kaba alalım.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz, küp doğranmış domates ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edelim.
  • Tuzunu,sumağını,limonu, sirkeyi ve yağını ilave edip karıştıralım. Servis edelim.

Köfte Tarifi

 

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi (suyu olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 4.5 diş sarımsak
  • 1 adet kabartma tozu yada 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4-5 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler derin bir kapta iyice iç içe geçene kadar yoğrulur, ardından buz dolabında yarım saat kadar bekletilir.
  • Dolaptan çıkartılır elle şekil verilir, tutmaz tavaya biraz sıvı yağ damlatılır.
  • Köfteler arkalı önlü aktın gibi olana kadar kızartılır, deneyecek olanlara şimdiden