Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- ️Üzüm yaprağı
- ️500 gram kıyma
- ️1 su bardağı pirinç
- ️1 adet soğan (rendelenmiş)
- ️Bir tutam maydanoz ( doğranmış)
- ️Yarım bardak zeytinyağ
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️2 tatalı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı nane tozu
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
️Sos:
- ️1 litre su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
️Üzeri için:
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağ ve nar ekşisi
Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynayan tuzlu suya taze toplanmış asma yapraklarını ekleyin.
- 3-4 dakika kadar haşlayıp soğutun.
- İç harcı için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Bir tabak eşliğinde yaprağımızı açalım.
- Yaprağın alt ucuna kıyma yayılır.
- Önce sağdan sonra soldan yaklaşık 1 cm katlanıp yavaşça yukarıya doğru sarılır.
- Sarılmış yapraklarımız tenceremize dizilir.
- Tencereye dizmeden önce alt tabakasına asma yaprakları yerleştirilir.
- Tüm sarmalarımızı dizdikten sonra,üzerine salçalı sosunu gezdirebiliriz.
- Dileyen dolmalarımızın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi dökebilir.
- Orta derecede yaklaşık 45 dakika -1 saat kaynatın.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz.