6 Eylül 2018 Perşembe

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 10 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber ( evde yoktu koyamadım )
  • 1 büyük boy domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Toz Kişniş
  • (Baharatlarda sevmediğiniz varsa kullanmayabilirsiniz ama ben kullanmanızı öneririm)

Patlıcanlı-Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları yağda biraz öldürelim.
  2. Ardından doğradığımız biberleri ve küp doğradığımız patlıcanları ekleyelim.
  3. Bir kaç dakika sonra küçük küçük doğradığımız mantarlarımızı da koyup pişirmeye devam edelim.
  4. Salça ve yemeklik doğradığımız domatesleri de ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  5. Benim gibi domatesin suyu pek yoksa ve yağı az kullandıysanız biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. Dilediğiniz baharatları ekleyelim.
  7. Sebzeler piştiyse bulguru koyup üzerine bir buçuk su bardağı su(sıcak soğuk farketmez ben iki şekilde de kullanıyorum) ekleyelim ve en küçük gözde kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Suyunu tamamen çektikten sonra altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
    Afiyet olsun.

Biber Yağlaması tarifi

Biber Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sivri biber (acı ve tatlı karışık)
  • 3 büyük köy domatesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Biber Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri 2-3 cm kalınlığında kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz.
  2. Biraz zeytinyağını tavada kızdırıp kavuruyoruz. Çok ölmemeli çünkü domatesli sos ile de pişecekler.
  3. Domatesleri kabukları olmayacak şekilde ayrı bir tavaya rendeliyoruz.
  4. Sarımsakları da minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  5. Orta ateşte suyunu çekmesi için pişiriyoruz.
  6. Suyunu çekmesine yakın şeker ve tuzu ekliyoruz.
  7. Diğer yağlı biber tavasını tekrar ocağa alıyoruz.
  8. Suyunu çeken domatesleri ekleyip, yağda 2-3 dakika kavuruyoruz. Hem kahvaltıda hem de meze olarak harika oluyor. Afiyet olsun!

5 Eylül 2018 Çarşamba

Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket istenen çeşitte makarna
  • makarnayı haşlamak için su ve tuz
domates sosu için;
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı yazdan hazırlanmış domates sosu, tarifi için tıklayın
  • tuz
  • karabiber
  • taze kekik (isteğe bağlı)
Gelelim şimdi domates soslu makarna nasıl yapılır? sorusunun cevabına;

Domates Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pişirmek istediğiniz makarna, paketinde yazan tarife göre bol tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
  2. Domates Sosu nasıl yapılır? Makarnalar haşlanırken domates sosu için genişçe bir tavaya sıvı yağ alınır.
  3. İnce doğranmış soğanlar eklenerek birkaç dakika kavrulur.
  4. Daha sonra hazır domates sosundan 4-5 yemek kaşığı kadar ilave edilir.
  5. Ben genelde yazdan domates soslarımı hazırlayıp kavanozlarda muhafaza ediyorum.
  6. Eğer siz de hazırlamışsanız bu şekilde kullanabilirsiniz veya marketlerdeki hazır domates soslarından kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  7. Eğer mevsimindeyse 3-4 adet taze domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğradıktan sonra soğanlarla beraber pişirebilirsiniz.
  8. Bu durumda domatesler iyice ezilip suyunu çekene kadar sosunuzu kaynatmanızı öneririm.
  9. Ayrıca 1-2 diş doğranmış sarımsak da ilave edilebilir.
  10. Benim kullandığım domates sosunda zaten az miktarda sarımsak olduğu için eklemedim.
  11. Domates sosu kaynayıp kıvam aldıktan sonra karabiber, tuz ve varsa tazesinden kekik eklenir.
  12. Kaynayan makarnanın haşlama suyundan da 1-2 kepçe kadar sosa ilave edilir.
  13. Sos hazır olduktan ve makarnalar da pişip suyu süzüldükten sonra birbirine karıştırılır.
  14. Dilerseniz sosun tamamını makarna ile karıştırmadan önce bir kısmını ayırıp servis esnasında makarnanın üzerine de 1-2 kaşık bırakabilirsiniz. Hoş bir görüntü olacaktır.
  15. Özellikle yaz domatesleri ile denemenizi önereceğim domates soslu makarnamız servise hazır
Şimdiden afiyet olsun.

Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator)

Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator) Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanmış havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tavaya yağı koyalım incecik doğranmış sarımsakları koyup iki çevirdikten sonra havuçları ekleyip tuzunu da ilave edelim ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Havuçlar yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırıp servis yapalım. 🥕
    Afiyet olsun. 😋

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Beşamel Sos İçin:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • Dilim ya da rendelenmiş kaşar

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

Hem yaparken sevdiğim hem de yerken sevdiğim tariflerden biri :) Dışarıda da işimden dolayı sık sık tercih ettiğim yemeklerden biri :) kesinlikle denenesi bu güzel tarifime gelelim :
  1. İlk olarak tavuklar güzelce yıkanır ve ufak ufak, küp şeklinde kesilir ve tavaya alınıp, suyunu salıp, çekene kadar pişirilir.
  2. Tavuklar pişerken hem patatesler hem de patlıcan soyulur ve yağda kızartılır.
  3. Biberlerimizi de alıp kesip, bir çorba kaşığı kadar yağda biraz soteledikten sonra da üzerine küp küp soyulup, kesilen domatesimizi ve salçamızı ekleyip, birlikte soteliyoruz.
  4. En son üzerine tavukları da ekleyip, az daha soteliyoruz.
  5. Bu arada tereyağımızı alıp, eritiyoruz ve unu üzerine ekliyoruz. 3-4 dk kadar unu tereyağın da kavuruyoruz.
  6. Son olarak ta iyice kavurduğumuz una yavaş yavaş 2 bardak sütü ekleyip, hızlıca karıştırıyoruz. Göz göz olup, fokurdayınca karabiber ve tuzu ilave ediyoruz.
  7. Bir tepsi ya da borcam içine kızarttığımız patates, patlıcan ve sotelediğimiz tavuklarımızı harmanlıyoruz.
  8. Hazırlanan beşamel sosu da üzerine ekleyip, en son da kaşar peynir koyarak 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Üzeri güzelce kızardığında beşamel soslu tavuğumuz hazır demektir.
Yanına ister makarna, ister pilav, ister yoğurt :)
Afiyet Olsun!

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel)

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 kase yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Nane
  • Tuz

Buğdaylı Ayran Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Merhaba🙋herkeze hayırlı akşamlar hepimizin bildiği ayran çorbasını birde böyle deneyin derim Nefiss oluyor. Erzincanın yöresel bir çorbasıdır deneyin pişman olmazsınız😊
  1. Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  2. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  3. Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
  4. Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  5. Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  6. Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
  7. Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.


Afiyet şeker olsun😊

4 Eylül 2018 Salı

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla)

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu doğranmış ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1, 5 litre su, tuz

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi Yapılışı



Herkese selamlar🙋Bugün sağlıklı bir çorba tarifi vereyim dedim, malum havalar buz gibi artık sıcak çorba arar olduk yemeklerde bu yüzden çorba tarifi listenize bir tanede ben ekleyeyim istedim😊hem de çok kolay hemde çok vitaminli hemde çok lezzetli bir çorba tarifi sizlerle.
Patates ve soğanın kabuklarını soyup yıkayın iri iri doğrayın, tencereye krema dışındaki bütün malzemeyle birlikte suyunu da ilave edin, pirinçler pişene (20 dakika) kadar kısık ateşte kaynatın. Blenderdan geçirin çorbayı pürüzsüz bir hal alsın, eğer çok koyuysa 1 bardak su daha ilave edebilirsiniz, 2 yemek kaşığı kremayı da ilave edin 1 dakika daha kaynasın ocağınızın altını kapatın, çorbanız hazır👌mis mis hadi afiyetle👋

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su bardağı arpa şehriye
  • 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 Su bardağı domates rendesi ( ben yazdan hazırlanan konserve kullandım)
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya yağı alıp, arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte yakmadan biraz çevirelim.
  2. Küçük küçük doğranmış biberleri ilave ederek biraz daha çevirelim.
  3. Domates rendesini ve sarımsağı ilave ederek 2-3 kez karıştırarak suyu ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  4. Kapağı kapalı olarak biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Fazla suyunu çekmeden ocağın altını kapatıp, 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  6. Et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz 

Yemek tarifleri,Fırında Patatesli Etli Musakka

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet iri soğan
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 adet patates
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tercihen ayıklanmış sarımsak

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi Yapılışı

Nefis çok bereketli parmak yedirten pratik fırın yemeğimin tarifini muhakkak kaydedin ve deneyin derim 😋😘
NASIL YAPTIM👇
  1. Etleri tencereye koydum. Biraz tuz ve sıvı yağ gezdirdim.
  2. Suyunu salınca bir bardak daha su ekledim ve düdüklüde suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişirdim.
  3. Suyunu çekince biraz daha yap ekledim.
  4. Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurdum. (Buzlukta yemeklik doğranmış  biber veya kızartılmış yemeklik doğranmış biberlerim oluyor onlardan kullandım)
  5. Yumuşayınca yemeklik doğranmış domates ekleyip suyunu bayağı çekene kadar pişirdim.
  6. Salça ekledim birkaç tur çevirdim ve suyunu ekledim.
  7. Tuzuna bakıp damak tadımıza göre biraz kekik karabiber toz biber serptim kaynamaya bıraktım.
  8. Bunları yaparken bir yandan da patatesleri hazır ettim.
  9. Ben patlıcanları musakkalık buzluktaki kızarmış patlıcanlarım ile yaptım.
  10. Patatesleri de dilimleyip biraz tuz ve yağ ile tepside harmanlayıp düzgünce tepsiye dizdim 200° fırında biraz kızartıp çıkarttım
  11. Üzerine kızartılmış patlıcanları dizdim.
  12. Kaynamakta olan etli sulu karışımı  tepsiye boşalttım ve sallattırdım.
  13. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizip önceden ısıtılmış 200 ° fırına sürdüm ve  suyunu bayağı çekene kadar pişirdim😋 👌 Bütün sarımsakta çok güzel oluyor üzerinde 😋👍 AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Maş Fasulyesi Salatası

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı kaynar su (Maş fasulyesini haşlamak için)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy köy biberi yada sivri biber
  • 1 adet orta domates
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Acı sevenlere )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı mısır (Dondurulmuş)
  • Tencerede kaynar su (Mısırı buharda hızlı pişirmek için)
  • Az miktarda maydanoz (Kıyılmış salataya katmak için )

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden ıslattığımız yarım su bardağı maş fasulyesi süzülür yıkanılır.
  2. Sonra küçük bir tencereye konur 1 su bardağı kaynar suda 20-25 dakika kadar haşlanmaya bırakılır ama biraz daha deri olmasını sevenler 15 dakika kadar haşlanması yeterli olacaktır.
  3. Bu arada salatalık, köy biberi ve domates küçük küçük doğranır geniş bir kaseye konulur ardından maydanoz kıyılır oda kenarda bırakılır.
  4. Dondurulmuş mısırı daha çabuk pişmesi için kaynar su kullanarak resimdeki aparat ile buharda 10 dakika kadar pişirilir.
  5. Pişmiş olan maş fasulyesini suyundan süzerek biraz soğmaya bırakılır.
  6. Ilımış maş fasulyesini diğer sebzelere katıp ve üstüne limon suyu, sıvı yağ ve pul bilberi ile tuz katıp bir güzel karıştırılır.
  7. En son haşlanmış mısırı biraz ılıdıktan sonra onu da salataya ilave ederek kıyılmış maydanoz da katılır ve hepsini birbirleriyle harmanlayarak salata servise hazır edilir.

3 Eylül 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri,Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi)

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but
  • 2 adet orta boy patates
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tercihen tane karabiber
  • Tuz
Fırına vermeden üzerine;
  • Kalça but başına üzerlerine 1 çay kaşığı bal gezdirilecek

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi Yapılışı

🏆🔝Müthiş bir tarif geliyor bir kenara notunuzu mutlaka alın. ✔🔝
Fırında fakat kendileri mangal tadında, içi yumuşacık dışı nar gibi kızarmış tavuk kalça-butlar. 💛👇
  1. Tavuklarımızı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız suya; karabiber ve taze nane eklerseniz müthiş bir aroma kazandırmış olursunuz.
  3. Tavuklarımızın üzerine sürmek derin bir kaseye bütün malzemelerimizi alıp-güzelce bütünlüyoruz.
  4. Tavuğun suyundan salçayı açmak için 1 büyük kepçe sosa katıp; tavuklarımızı güzelce sosluyoruz.
  5. Fırın tepsisi veya borcam içerisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirdiğimiz tavuklarımızın yanına küp küp doğradığımız ve kalas sosla buladığımız patatesleri ilave edip, taze kekik eşliğinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü üstleri nar gibi kızaracak kadar pişiriyoruz. ✔✔
  6. Lezzetine doyum olmayan Tavuklarımız servise hazırıdır, afiyet olsun. 

Yemek tarifleri,Sebzeli Labne

Sebzeli Labne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3-4 kaşık labne
  • Bol taze nane
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak
  • 2-3 adet taze yeşil soğan

Sebzeli Labne Tarifi Yapılışı



  1. Havuç ve kabak rendelenir zeytinyağda sotelenir ( ben kabağı kabuğu ile rendeledim).
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Sarımsağı rendeleyin.
  4. Yeşil soğanı ince kıyın.
  5. Çok az tuz atin.
  6. Kabak tuzu sevmez.
  7. Afiyet olsun. Hayırlı iftarlar.

2 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕