1 Nisan 2019 Pazartesi

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kerevizin sapları ve yaprakları
  • 1 havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı su

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz saplarını ve yapraklarını ince bir şekilde doğrayın. Havucu rendenin ufak yerinden rendeleyin.
  2. Tencere tereyağını ve ve sıvı yağı alıp eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
  3. Ardından doğranmış kerevizi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
  4. Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Suyu ekleyin(tercihen sıcak).
  5. Su kaynayınca bulguru atın. Ardından yarım bulyonu ekleyin.Bulgurlar şişinceye dek kaynatın. Çorba pişerken terbiyesini hazırlayalım.
  6. Yoğurt ve unu bir kasede çırpalım. Bulgurları pişmiş çorbadan yavaş yavaş kepçe ile su alıp terbiye kasemizin içine koyalım bir yandan da kasede ki karışımı hızlıca çırpalım.
  7. Terbiye çorbanın sıcaklığına gelinceye dek bu işleme devam edelim bu işlem yoğurdun kesilmemesi içindir.
  8. Aynı sıcaklığa gelince karışımı tencereye boşaltalım ve son birkaç kez daha çırpalım.
  9. Çorban altını kısık ayara alıp 10 dakika sonra çorbanın altını kapatalım. Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
Not:Çorbayı kendi damak zevkinize göre 1-2 bardak su ekleyerek seyreltme bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun:)

Fırında Kabak Lazanya Tarifi

Fırında Kabak Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase dondurucudan domates sosu
Beşamel sos için:
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ve 200 gram kaşar peyniri

Fırında Kabak Lazanya Tarifi Yapılışı

Merhabalar,, ,,
Lezzetli, beşamel soslu, kabağı lazanya gibi kullanarak fırında güzel bir yemek tarifi.
Şöyle, kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım, salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pişirelim, Koyulaşınca en son kıydığımız dereotunu ilave edip ateşten alalım.
Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz, muskat ve karabiber ilave edip sosu pişirelim.
Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım, üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım.
Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.

31 Mart 2019 Pazar

Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi

Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kemikli göğüs eti
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
Terbiye için:
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı ilk olarak haşlamaya alalım. Haşladıktan sonra suyunu süzelim.
  2. Tenceremizde tereyağ sıvı yağımızı alıp un unumuzu ekleyip kavuralım. Ben bu aşamada biberleride kavuruyorum.
  3. Biberlerimizide alıp kavuralım. İyice kavurduktan sonra bir yandan da karıştırarak tavuk suyumuzu ekleyelim.
  4. Tavuk suyu yeterli olmazsa miktara göre normal suyumuzdan ekleyebiliriz. Kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuklarımızı ilave edelim.
  5. Bu arada ayrı bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım çorbamızdan azar azar karıştırarak terbiyemize ekleyelim.
  6. Terbiyemizi aynı sekılde karıştırarak çorbamıza ilave edelim. Mis gibi tavuk çorbamız hazır. )

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • İstediğiniz kadar karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 200 ml krema
  • İnce ince kıyılmış maydanoz
  • Dilerseniz dereotu (kurusunu kullandım)
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
(Mantarlarımızı dilerseniz soyabilirsiniz dilerseniz yıkayabilirsiniz)

  1. Öncelikle bize kaynar su lazım o yüzden çorbamızın 6 bardak kaynar suyunu hazır edelim.
  2. Şimdi ise mantarlarımızı haşlayacağımız için ufak bir tencerede 3 bardağa yakın su kaynatıyoruz.
  3. Su kaynayana kadar mantarları ince ince küçük olacak şekilde doğruyoruz.
  4. Kaynayan suyun içine 4-5 damla limon suyu damlatıyoruz. (mantarlarımızın kararmaması için. )
  5. Kaynayan suda doğradığımız mantarları 5 dakika haşlıyoruz. haşlanan mantarları süzüyoruz ve üzerine biraz soğuk su gezdiriyoruz.
  6. Çorbamızı yapacağımız tenceremizde önce yağlarımızı eritiyoruz.
  7. İnce ince doğradığımız soğanı ve ezdiğimiz sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  8. Ardından haşladığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz.
  9. Üzerine 6 bardak kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. çorbamız bir kaç dakika kaynarken sosunu hazırlayalım.
  10. Bir kasenin içinde unu, yoğurdu güzelce çırpalım. içerisine çorbamızın kaynayan suyundan 3 kaşık su ekleyelim. (kıvamının açılması için hemde yoğurdun kesilmemesi için).
  11. Çorbamız 5 dakikaya yakın kaynadıktan sonra sosumuzu yavaş yavaş çorbamıza dökelim devamlı karıştıralım.
  12. Tuzunu, sirkesini, limon suyunu, karabiberini ekleyelim.
  13. Çorbamızın mantarı güzelce piştikten sonra ocaktan almadan önce 1 kutu kremayı ilave ediyoruz.
  14. 3, 4 dakika daha devamlı karıştırdıktan sonra maydanozu ve dere otunu da ilave edip ocağı kapatıyoruz. 😉 Servise hazır. 🍲

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 litre su(et suyu veya tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı küçücük yemeklik olacak şekilde doğrayıp yağlarla birlikte tencereye alalım ve yumuşayana kadar kavuralım.
  2. Sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim .
  3. Sonrasında unu ekleyelim ve iki dakika daha kavurup suyunu ekleyelim su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları ekleyip bütün bakliyatlar patlayıp pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  4. Ara da sıra da karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
  5. En son pişen çorbayı ocaktan almadan önce baharatlarını ve tuzunu ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak bir taşım daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
  6. Sıcacık çorbamız servise hazır deneyecek olanlara afiyet olsun ☺🌹

Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 tane patates
  • Su (patatesleri kaynatmak için)
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • karabiber

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
  2. Yumuşayan patatesler süzülür.
  3. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
  4. Süt, tuz ve karabiber eklenir.
  5. İyice püre haline gelene kadar ezilir.
  6. Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
  7. Afiyet olsun.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bağ semizotu küçükse 1 bağı da kullanın
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
Üzerine ;
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye iyice yıkanıp suyu süzülmüş semiz otunu alalım.
  2. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyelim.
  3. Salatalıkları küp küp doğrayıp ekleyelim. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzeri için tavaya yağı alalım. Isındığında baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Nohutları semizotu salatasının üzerine gezdirelim. Afiyetle yiyelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊😊😊

Köy Çorbası Tarifi

Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber, nane

Köy Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, havuç ve soğanı tencerede rendeleyelim üzerine et, sıcak su ve tuzu dökerek yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Pişen çorbayı blendırdan geçirelim ve ince bulguru ilave ederek kısık ateşte pişirelim.
  3. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt, unu çırpalım.
  4. Çorbanın suyundan bir kepçe dökerek çırpalım ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim
  5. Tereyağı ve zeytinyağında yaktığımız pul biberle naneyi üzerine gezdirelim.
    Afiyet Olsun.

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli (200 gr kadar)
  • 1 adet pırasa veya kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber, pulbiber ve toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar güzel haftasonu diliyorum. Bugün size bol vitaminli, bahar yorgunluğumuzu alacak güzel bir sebze çorbası tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan az suyun içerisine koyalım 5-6 dakika kaynattıktan sonra hemen alıp süzüp soğuk suya tutalım ki yeşilliği geri gelsin.
  2. Çorba tenceremizi ocağa koyup yağımızı koyalım küçük doğradığımız soğanı ilave ederek biraz soteliyelim bir yemek kaşığı un ilave edip karıştıralım.
  3. Küp küp ince doğradığımız kabak, kereviz, patates ve havucumuzu ilave ederek tekrar biraz daha kavuralım sıcak su ilave edelim (kereviz yapraklarınıda mutlaka ilave edelim)
  4. Havuçlar yumuşadığında brokolimizi ve sütü ilave edelim bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım blendırdan geçirelim,
  5. Üzerine kırmızı toz biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım, deneyeceklere afiyet şifa olsun inşallah.

Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi

Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1-2 adet patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ, tuz ,karabiber,pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Pratik (Patlıcanlı Kıymalı Fırın Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyerek tuzlu suda bekletip süzün.
  2. Patatesleri de soyup aynı şekilde dilimliyor ve pişirme kabına alıyoruz.
  3. Kıymalı harcı için kıymayı tavaya alıp, biraz kavuruyoruz.
  4. İnce doğranmış soğanı sarımsağı ve biberi ekleyip karıştırarak, salçasını, rendelenmiş domatesleri baharatları ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz.
  5. Patlıcan ve patateslerin üzerine kıymalı harcı yayıyoruz.
  6. Üzerine biber ve 🍅 domateslerle süsleyerek suyu da ekleyerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Oldukça pratik ve lezzetli, kızartmadan yapıldığı içinde çok hafif oluyor gerçekten. Yanında pilav ve cacık eşliğinde servis yapıyoruz 😋👍

30 Mart 2019 Cumartesi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük tavuk göğsü
  • 4-5 tane çeri domates (yoksa 2-3 tane salkım domates te olur)
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz-kekik-pulbiber
  • 2 yemek kaşığı z. yağı
  • Çöp şiş
  • Yanına patates dilimleri

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
  2. Bir kaseye salça baharatlar ve yağ konur elimizle iyice karıştırıp tavuğun üzerine dökülür. İyice harmanlanır.
  3. Domatesler ikiye bölünür.
  4. Biberler irice doğranır.
  5. Çöp dişlerimize 3 tavuk bir domates ,bir biber olacak şekilde takılıp yağlı  kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
  6. Doğradığımız patatesleri de tuz, pulbiber,kekik ve biraz yağ gezdirip karıştıralım ve tepsinini bir tarafına dizelim.
  7. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık galeta unu (Ben kullanmadım)
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kekik ,tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak su
  • Tuz
Aralara dizmek için
  • 3-4 adet patates
  • Domates yeşil biber

Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için kıymayı kaba alıp incecik doğradığımız maydanoz ve soğanı ekleyelim.
  2. Baharatları galeta ununu yağ süt ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım dolapda dinlendirelim.
  3. Patatesleri halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
  4. Köfte harcından parçalar alıp yuvarlak yassı şekil verip bir patates bir köfte olacak şekilde tepsiye dizelim.
  5. Aralara dilimlediğimiz domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alıp ezilmiş sarmısağı ve salçayı ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Su ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  7. Tepsinin üzerini yağlı kağıtla örtüp 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim fırından almadan kağıdı alıp biraz daha kızarmasını sağlayalım.
  8. Dilerseniz patatesleri biraz renk alıncaya kadar kızartıp öyle dizebilirsiniz lezzet katlanacaktır fırında daha çabuk pişecektir. Ben daha hafif olduğu için tüm malzemeyi çiğden kullandım. Afiyet olsun.

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için;
  • 500 gram kuşbaşı tavuk (But daha lezzetli oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zaytinyağı
  • Tuz, Karabiber (damak tadınıza göre)
  • Yarım paket krema
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Makarnası;
  • 200 gr penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • Tuz, zeytinyağı
Salatası için;
  • 3-4 dal kıvırcık
  • 1 havuç

Tavuk Dünyasının Lezzetli Kekillimi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pişirmeden 2-3 saata öncesinde tavuğu soteleyip bırakılırsa daha lezzetli oluyor.
  2. Tavukları bir kaseye alıp üzerine tuz, zeytin yağı, kekik, karabiber ve sarımsağı iyice ezip doğradıktan sonra harmanlayalım.
  3. Üzerine streç kapatıp dolaba kaldıralım ve dinlendirelim. (Vaktiniz az ize ek olarak 1 yemek kaşıgı sirke ekleyip aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. )
  4. Makarna için suyumuzu kaynatıp suyuna zerdeçalı ekliyoruz.
  5. Küçük bir kapta fesleğen ve zeytin yağını makarna için karıştırıyoruz.
  6. Makarnaya servis öncesinde hazırladığınız fesleğenli sos ile harmanlıyoruz.
  7. Sıra tavukta, Tavuklar dinlendirdikten sonra tavayı iyice ısıtalım, hiç yağ eklemiyoruz direk kızartmaya başlıyoruz güzelce kızarıp piştiğinden emin olduğumuzda ocağı kapatıp 1-2 dk dinlendiriyoruz.
  8. Ocağın tekrar açıp tavuğun üzerine kremayı ekliyoruz 1-2 dk karıştırdıktan sonra kaşarımızı da ekliyoruz.
  9. Salatasını isteğe göre hazırladıktan sonra yemeğe hazır Afiyet olsun :)