Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kerevizin sapları ve yaprakları
- 1 havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yarım tavuk bulyon
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı su
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kereviz saplarını ve yapraklarını ince bir şekilde doğrayın. Havucu rendenin ufak yerinden rendeleyin.
- Tencere tereyağını ve ve sıvı yağı alıp eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
- Ardından doğranmış kerevizi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Ardından havucu ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Suyu ekleyin(tercihen sıcak).
- Su kaynayınca bulguru atın. Ardından yarım bulyonu ekleyin.Bulgurlar şişinceye dek kaynatın. Çorba pişerken terbiyesini hazırlayalım.
- Yoğurt ve unu bir kasede çırpalım. Bulgurları pişmiş çorbadan yavaş yavaş kepçe ile su alıp terbiye kasemizin içine koyalım bir yandan da kasede ki karışımı hızlıca çırpalım.
- Terbiye çorbanın sıcaklığına gelinceye dek bu işleme devam edelim bu işlem yoğurdun kesilmemesi içindir.
- Aynı sıcaklığa gelince karışımı tencereye boşaltalım ve son birkaç kez daha çırpalım.
- Çorban altını kısık ayara alıp 10 dakika sonra çorbanın altını kapatalım. Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim.
Not:Çorbayı kendi damak zevkinize göre 1-2 bardak su ekleyerek seyreltme bilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun:)