4 Ocak 2020 Cumartesi

Emojili AirPods için Apple düğmeye bastı

AirPods ile birlikte kablosuz kulaklık modasının kapısını aralayan Apple, şimdi de bu modayı daha da renkli bir hale getirmeyi planlıyor. Emojili AirPods, yeni nesil gençliğin kendini ifade biçimini kulaklıklarına yansıtmasını sağlayacak.
Apple mühendisleri, AirPods Pro ile beraber daha uzun pil ömrüne sahip bir kablosuz kulaklık deneyimi sunmuştu. Şimdi ise bu deneyimi daha da kişiselleştirmek için AirPods kullanıcılarına yeni imkanlar sunuluyor.
Peki ama Apple, emojileri AirPods tasarımının neresinde kullanacak? Özellikle Apple tasarımlarının minimal yapıda olduğu düşünülürse, emojilerin bu minimal tasarım yapısına ters düşmemesi gerekiyor.

Emojili AirPods hangi emojileri içerecek?

Apple aslında uzun süredir AirPods kutusu özelleştirme için şirin gravürleri, kullanıcı isteğine göre basabiliyor. Ancak son zamanlarda kullanıcıların farklı bir isteği ağır basmaya başladı.
Bugün için günümüzün temel iletişim dillerinden biri haline gelen emojiler, özellikle Apple kullanıcıları için farklı bir anlam içeriyor.Apple, özellikle her sene yaptığı güncellemelerle emoji dünyasına yeni üyeler kazandırıyor. Android emojilerine göre çok farklı bir yerde olan Apple, şimdi de bu emojileri AirPods kutularına taşıyacak.
İlk ortaya çıkan bilgilere göre tam otuz çeşit emoji AirPods saklama kutuları için kullanılabilecek. Bu yeni tasarım tabii ki AirPods Pro için de geçerli.
emojili airpods, airpods kutusu özelleştirme, aipods pro
Gülen yüztamam işareti, tek boynuzlu at, uzaylı gibi farklı emojileri, AirPods saklama kutusu üzerine yazdırılabilecek. Şu an için Apple ek bir ücret almadan 20 farklı deseni kutulara basabiliyor. Emojilerin bu baskıların yerine geçmesi ya da ek olarak sunulacağı düşünülüyor.
Peki siz ne düşünüyorsunuz, AirPods kutusu özelleştirme için emoji kullanımı gerçekten de ilgi çekici mi? Siz olsanız hangi emojiyi seçerdiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bir Google hizmeti daha son buluyor

Google, her yıl yeni bir yapılanmaya girerek fazla kullanılmayan hizmetlerini kapatıyor. Daha önceki yıllarda sohbet uygulamaları, rss servisi gibi bir çok Google hizmeti son bulmuştu. Peki şimdi sıra hangi hizmette?
Google, özellikle son dönemlerde çok daha büyük bir yapıya kavuştu. Her yıl yeni projeler ve yeni geliştirmelerle karşımıza çıkan İnternet devi, bazı hizmetlerine de yol veriyor.

Hangi Google hizmeti son bulacak?

Google haberler aslında uzun yıllardır devam eden ve en çok kullanılan hizmetlerden biri. Çoğu Android kullanıcısı farkında olmadan keşfet aracılığıyla her gün Google Haberler üzerinden günceli takip ediyor.
İşte Google Haberler uygulamasının bir parçası olan basılı dergi aboneliği Google tarafından sonlandırılıyor. Bu hizmet basılı dergilerin dijital baskılarını okumak ve tek bir yerden bu abonelikleri yönetmek isteyenler için kullanılıyordu.Ancak Google, elindeki verilere göre bu uygulamanın artık yeterince kullanılmadığını ve kullanıcılara hitap etmediğini düşünüyor.
Bir zamanlar hepimizin kütüphanesinde başrolü oynayan dergiler, şimdilerde ise büyüyen İnternet sonrası zor bir dönem geçiriyor. Dijitalleşerek bu yıkımdan biraz da olsa kurtulan dergileri, bu Google hizmeti devre dışı kalınca daha da zor günler bekliyor  gibi.
google hizmeti, google haberler
Ülkemizde dergiler büyük zorluklarla ayakta kalmaya çalışsalar da, dünyada dergi halen önemli bir içerik kaynağı. Ancak bu dergiler özellikle son yıllarda önemli bir dijital abone sayısına da sahip.
Bu hizmetin bu abonelerin ne kadarı tarafından etkin olarak kullanıldığı bilinmese de, hizmetin son bulmasının dijital abonelik sistemi üzerinde etkisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Türkiye’de pek kullanılmasa da, Google tarafından alınan kararlar tüm dünyada etki yaratabiliyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz, dergiler gerçekten de bu hamleyle dijital dünyanın dışına mı itildi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kış Aylarında Sanattan Uzak Kalmayın: Bayıla Bayıla Gezeceğiniz 5 Galeri

Kış aylarının gelmesiyle birlikte sanat galerileri birbirinden güzel sergilerle dolup taştı! Hem ailece hem bireysel hem de arkadaşlarınızla ziyaret edebileceğiniz bu sergiler, keyifli bir hafta sonu aktivitesi olmakla kalmıyor aynı zamanda sanata bakış açınızı da değiştiriyor. Hem yerli hem de yabancı sanatçıların eserlerini sergileyip yepyeni dünyaların kapılarını açan birbirinden güzel sanat galerilerini sizler için derledik. İşte her sanat severin mutlaka ziyaret etmesi gereken 5 sanat galerisi…

1. Arter
Sanat galerilerinin bol bol bulunduğu İstiklal Caddesi’nde yer alan Arter, muhteşem mimarisiyle bizi büyüleyen galerilerden! Hem modern sanat eserlerinin hem de birbirinden değerli antika eşyaların sergilendiği Arter Galerisi, geniş ve ferah bir alana sahip olmasıyla da sanat severlerin kalbini kazanıyor. Uluslararası alanda da oldukça popüler ve saygın bir galeri olarak kabul edilen Arter, hafta sonuna renk katmak isteyen sanat severleri bekliyor!

Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Caddesi, No:13, Daire No:13, 34435 Beyoğlu/İstanbul

2. Akbank Sanat Galerisi
Yine Taksim’in kalbi İstiklal Caddesi’nde yer alan Akbank Sanat Galerisi, çocuğuyla birlikte kaliteli vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor. Genç sanatçılara verdiği destekle hepimizin kalbini çalan Akbank Sanat Galerisi, birbirinden farklı sergileriyle İstanbul’un en iyi sanat galerilerinden biri olmaya devam ediyor. Ailecek vakit geçirmek isteyenleri pişman etmeyecek Akbank Sanat Galerisi’nin takvimini internet sitesi üzerinden inceleyebilir, size en uygun etkinliği seçerek keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Adres: İstiklal Cad. No:8, Beyoğlu/İstanbul

3. Salt
Açıldığı günden itibaren Beyoğlu’na yepyeni bir hava katan Salt, yerli ve yabancı birçok sanatçının eserlerini inceleme imkanı tanıyor. Hem galerinin hem de Beyoğlu’nun güzelliğine kapılacağınız bir hafta sonu istiyorsanız Salt sizi bekliyor! Ek olarak Salt’ın bulunduğu binanın da başlı başına bir sanat eseri olduğunu söyleyelim… Her yönüyle sizi büyüleyeceğine emin olduğumuz Salt, birbirinden güzel ve ilgi çekici sergileriyle bu kış da ziyaretçilerini bekliyor.

Adres: Asmalı Mescit, İstiklal Cd. No:136, 34430 Beyoğlu/İstanbul

4. Borusan Contemporary
Pazar günü yapılan güzel bir kahvaltıdan sonra Rumeli Hisarı'na doğru minik bir yürüyüşe ne dersiniz? Cevabınız evetse sizleri Borusan Contemporary’ye doğru alalım! Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan beslenen bu muhteşem galeri; çeşitli sergiler, etkinlikler ve eğitici aktivitelerle ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle medya sanatlarına yoğunlaşan Borusan Contemporary, Borusan Holding’in Perili Köşk İstanbul ofisinde yer alıyor. Ofis içerisinde benzersiz bir müze yaratarak sanat severlerin kalbini çalan galeri, bu kış da ziyaretçilerini bekliyor!

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5, Sarıyer/İstanbul

5. Dirimart - Dolapdere
Nişantaşı’nda bulunan galerisi sayesinde bizi birbirinden güzel eserlerle tanıştıran Dirimart, ikinci sergi mekanını ise 2016 yılında Dolapdere’de açtı. Galeri, heykel bahçesi ve ofis alanı olarak kullanılan bu lokasyon, New Yorklu ünlü mimarlık ofisi Studio MDA’nın kurucusu Markus Dochantschi tarafından tasarlandı. Anlayacağınız binanın kendisi bile bir sanat eseri olmaya aday! Yerli ve yabancı birçok sanatçıyı aynı çatı altında toplayan Dirimart, düşünce dünyasına yepyeni kapılar açmayı seven sanat severleri bekliyor!

Adres: Hacıahmet Mahallesi. Irmak Cad. 1-9, Dolapdere, 34440, İstanbul 

3 Ocak 2020 Cuma

Soğanlı Börek (Nefis) Tarifi

Soğanlı Börek (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka
  • Sıvı yağ
  • 3 tane soğan
  • Beyaz peynir (peynir az olacak soğanın lezzeti için )
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • Karabiber  (isteğe bağlı)
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
Sosu İçin;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı su

Soğanlı Börek (Nefis) Tarifi Yapılışı

Tavada Soğanlı Börek hiç yediniz mi bilmiyorum ama tadı Şa ha ne ! ! 😍😋 Hemde 2 yufkadan ve Tavada 🤣🤣
Denemeye en değer, pratik-değişik börek tarifi arayanlar buyursun 🙌❤
Bu arada soğan tadı direkt gelmiyor korkmayın, önceden tavada baharatla karamelize edildiği için baya bi lezzetli oluyor, yedikçe yediriyor yani 😄😄🤗
❤ Üstelik her bütçeye de uygun bi tarif :’)
  1. Önce böreğin sosu için yumurta sıvı yağ, süt su çırpılır.
  2. Sonra soğanlar elma dilimi şeklinde yassı olarak doğranır, tavada sıvı yağla beraber önce yüksek ateş sonra orta ateşte kavrularak pişirilir.
  3. İstenilen baharatlar eklenir. Domates salçası, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
  4. Karamelize olup kendini çeken soğanların üzerine birkaç tane taze beyaz peynir eklenir, peyniri çok az olacak soğana yakışıyor ama az koyulunca ortaya nefis bir börek çıkıyor.
  5. Daha sonra yağlanmış herhangi bir börek tavasında ilk yufka alınır. Tavanın boyuna göre en altına kesilip serilir, sosu dökülür. Gelişi-güzel tekrar yufka alınır sosu dökülür, yufkanın parçasıyla üzeri örtülür, üstüne soğanlı iç harcı eşit bir şekilde dökülür. Dilerseniz peyniri soğanı kavururken eklemek yerine yufkanıza iç harcını koyduktan sonra üzerine de koyabilirsiniz.
  6. Aynı işlem 1 yufka ile devam edilir. Her yufka parçasının üzerine sostan bolca sürülür.
  7. En son olarak tavada altlı üstlü kızarana kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilir. Altı kızardıktan sonra çevrilir ve üst tarafı da kızartılır.
  8. İlk başta pişerken kabarıyor börek sonra kendini çekiyor yumuşak oluyor.
  9. Ben piştiğini kontrol ettikten sonra kapatıyorum 1- 2 saat tavada kapağı kapalı bir şekilde kalıyor, dinlenip iyice yağını ve kendini çekiyor ortaya yumuşacık muhteşem ötesi leziz börek çıkıyor. :)
    Deneyecek olanlara afiyet olsun

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kuzu gerdan eti
  • 1,5 litre su
Terbiyesi İçin;
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  2. Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  3. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
  4. Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  5. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  6. Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  7. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  8. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.
  9. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 600 gr tavuk göğsü
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Zeytin yağ
  • Yarım paket krema
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Salçalı sos

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta tavuğumuzu ince uzun ( julyen) şeklinde doğruyoruz, üzerine bir miktar zeytin yağ gezdiriyoruz ve krema, köri hariç diğer baharatlarımızı içine döküp karıştırıyoruz.
  2. Üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakalım. Patateslerimizi ince uzun olacak şekilde doğruyoruz ve kızgın yağda pişiriyoruz.
  3. Dinlenen tavukları ısıttığımız tavanın içerisine alalım, tavuklar üst üste gelmeyecek şekilde rengi hafif kahve rengine dönene kadar kavuralım.
  4. Daha sonra krema ve köriyi de ekleyelim. Kızarttığımız patatesleri sunum tabağına yaygın şekilde yerleştirelim.
  5. Üzerine karıştırdığımız yoğurdumuzu dökelim, salçalı sosu da ekledikten sonra en son tavuklarımızı yerleştirelim. Çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 büyük közlenmiş kırmızı biber
  • 1 küçük konserve mısır
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı bol olursa lezzeti artacaktır
  • Limon
  • Tuz

Nefis Brokoli Salatası (Bol Vitaminli) Tarifi Yapılışı



Tencereye havuçları doğrayalım. Üzerine brokolileri yıkayıp sapları altta kalacak şekilde dizelim. 250 ml bardakla su ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte kontrollü olarak dağılmayacak şekilde haşlayalım. Brokolileri küçük parçalara ayıralım. Tencerenin içindeki havuçları ekleyelim. Küçük doğradığımız kırmızı biber kornişon turşu ve inçe kıydığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Üzerine biraz tuz serpiştirelim. Küçük bir kasede limon zeytinyağı ve erdiğimiz sarımsağı karıştırarak salataya ekleyelim. Ezmeden karıştırarak servis tabağına alalım. Afiyet şifa olsun. NOT: Zeytinyağı ve limonu bol kullanırsanız çok daha lezzetli olacaktır. ☺

Nefis Ekler Pastane Tadında Tarifi

Nefis Ekler Pastane Tadında Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 tane yumurta
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 3 kaşık un
  • 1,5 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • Sosu için;
  • Hazır çikolata sosu

Nefis Ekler Pastane Tadında Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye hamuru için su ve margarini eriyene kadar kaynatıyoruz tuz ve şekeride ekleyip karıştırıyoruz ardından ocak kısık ateşte unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla iyice ezip 2 dk sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya brakıyoruz.
  2. Hemen ardından muhallebisi için tüm malzemeleri bir tencereye krem şanti hariç döküp çırpıcıyla kaynayana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyan hamurumuza 1. yumurtamızı kırıp elimizle hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz.
  3. 2. yumurtamızda da aynı 3. yumurtamızda da aynı 4. yumurtamızda da aynı kremsi olacak. Daha sonra hamurumuzu sıkma pompasına döküp orta parmak uzunluğunda yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıkıyoruz ben eski yuvarlak davulda yaptım.
  4. Muhallebimiz ılıyınca krem şantiyi döküp çırpıyoruz ardında hazır çikolata sosumuzu yapıyoruz ben sütünü 2 su bardağı yaptım koyu olsun diye eklerimiz.
  5. Pişince soğumadan muhallebiyi sıkma pompasına doldurup eklerlerimizin içine sıkıyoruz çikolata sosuna bandırıp arta kalan muhallebiyi üzerine ince şekilde zikzak yapıyoruz buzdobında en az 3 saat durursa daha güzel oluyor afiyet olsun.😋

El Açma Kıymalı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi

El Açma Kıymalı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4, 5-5 su bardağı un
İçi için:
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
Yufkalara sürmek için:
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

El Açma Kıymalı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. En az yarım saat dinlendirilir.
  2. Kıyma bir büyük tavaya alınır.Suyunu salıp çekince zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir kavrulur.
  3. Haşlanmış mercimekler ilave edilip bir iki çevirilir. Tuz ve baharatlar ekilir. Ocaktan alınınca ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
  4. Dinlenen hamur 8’e bölünür. Her beze oklava ile olabildiğince inçe ve büyük açılır. Bir iki kaşık yağ gezdirilir ve dörde bölünür. Oluşan üçgenlerin geniş tarafına mercimekli harç bırakılır ve sarılır.
  5. Ardından kendi etrafında döndürülür. Yağlanmış Tepsiye yerleştirilir. Üzerine yağ sürülür.
  6. 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
    Afiyet olsun.

Diyet Pırasa Böreği (Tavada) Tarifi

Diyet Pırasa Böreği (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 1 havuç
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kaşık mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)

Diyet Pırasa Böreği (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalar çok ince olacak şekilde doğranır. Havuç rendenin ince kısmıyla rendelenir. İkisi bir kaba alınır.
  2. Üzerine yumurta, zeytinyağı, mısır unu, tuz ve baharatları da eklenip iyice harmanlanır. Tava 1 kaşık zeytinyağı ile her yeri yağlanıp harç her yere eşit dağılacak şekilde elimizle bastırılır.
  3. Daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bir tarafı kızarınca bir tabak yardımıyla çevrilir. Burada tekrar tavayı yağlamamıza gerek yok içerisindeki yağ yeterli.
  4. Diğer tarafı da iyice kızarınca altı kapatılır. Bir öğünde böreğin yarısını yiyebilirsiniz. Ben aşağıda fotoğraflarda öğünümün resmini de attım.
  5. Benim gibi diyet yapanlar için farklı bir seçenek. Ayrıca sadece diyet yapanlar değil herkesin yiyebileceği bir tarif.
  6. Çünkü pırasa yemeyen çocuklarım bile bu böreği çok sevdi (tabi içinde pırasa olduğunu bilmeden yediler 🙈☺️)Yapıp yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
Bulamak için;
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice karıştırın şeker erisin. Ardından yağ, limon suyu ve rendesini ekleyip biraz daha karıştırdın.
  2. Sonra yavaş yavaş unu, kabarma tozu ve vanilyayı ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun dolapta 15 dk dinlendirin.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında altı pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca yumuşak olacaktır kendi sıcağı ile kıvam alacaktır merak etmeyin

Makarna Salatam (Evdeki Malzemelerle) Tarifi

Makarna Salatam (Evdeki Malzemelerle) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yüksük makarna (Kısa küçük makrnalr )
  • 2 su bardağı yoğurt (Katı tarafından )
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 adet küp doğranmış havuç
  • 1 adet orta boy doğranmış patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 havuç büyüklüğünde bal kabağı
  • Yeteri yakadar tuz
  • Pulbiber
Süslemek için
  • Maydanoz ,dereotu

Makarna Salatam (Evdeki Malzemelerle) Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm arkadaşlar
Hayırlı cumamiz mübarek olsun 😊🌼
Bu gün akşam sizlere aparatif bir tarif vermek istiyorum
Evdeki malzemeler le çok pratik bir makarna salatası yapalım 👌
Evet arkadaşlar yapımına başlayabiliriz.


  1. İlk olarak yarım paket yüksük makarnayı güzelce haşlıyoruz çok aşırı haşlamayalım yoksa ezilir hamur gibi olur.
  2. Daha sonra ayrı bir tencerede küp küp doğradığımız balkabağı (ilk defa denedim arkaslar ben çok beğendim tavsiye ederim )havuç, patates, bezelye yi haşlıyoruz (hazır garnitür de kullanabilirsiniz ama ben
    evde olan taze sebzelerle hazırlamayı tercih ediyorum )
  3. Ardından kabımıza yoğurdumuz alıyoruz içine mısırları ve küp küp doğradığımız kornişon turşularımızı ekliyoruz.
  4. Daha sonra başladığımız makarna ve garnitürler haşlanıp ılıdIktan sonra karışıma ilave ediyoruz en son olarakta tuzunu eklemek istediğiniz baharatları ekliyoruz
  5. Üst süslemesi size kalmış ben maydanoz ve ceviz kullandım yukarda da belirtmiştim evde hangi malzemem varsa onları kullandım.
    Evett arkadaşlar süsleme mız bittikten sonra bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır herkese afiyet olsun efendim 💪👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳🌼

Gırık Tarifi

Gırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, reyhan
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Gırık Tarifi Yapılışı

  1. 1 tane kuru soğan rendelenerek suyu sıkılır.1 diş sarımsak rendelenir.
  2. Kıymaya soğan, sarımsak, yumurta, bulgur ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.
  3. Tepsiye un koyularak kıymalar misketten biraz büyük yuvarlanarak una bulanır.
  4. Patates ve havuç küp doğranır.
  5. 1 tane kuru soğan yemeklik doğranır ve yağda sotelenir.
  6. Soğanlara patates, havuç ve salça eklenerek birkaç dakika kavrulur.Yeterince su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynayan suya köftelerde eklenerek pişmeye bırakılır.
  8. Pişen yemeğin üzerine reyhan dökülerek servis edilir.
    AFİYET ŞİFA OLSUN