19 Şubat 2020 Çarşamba

İfşa fotoğrafları için önlem alan telefon!

Yapay zeka destekli birçok cihaz artık hedef odaklı ürünlerde karşımıza çıkıyor. O ürünlerden birisi olan Tone e20 akıllı telefon, yapay zekalı sistemi sayesinde müstehcen fotoğraf çekme konusunda önlem alıyor. Amaç, ifşa fotoğrafları olarak kullanılabilecek fotoğrafların telefonda saklanmasını engellemek.

Tone e20 ile ifşa fotoğrafları tarih olabilir

Yıllardır hem ünlülerin hem de siyasetçilerin başına gelen iCloud ya da Google Drive hacklemeleri yüzünden birçok kişinin müstehcen fotoğrafları internette yayılıyor. Hatta bazıları o kadar değerli ki para karşılığı şantaj bile yapılabiliyor. Bu nedenle oldukça tehlikeli bir hale gelen söz konusu fotoğrafları çekmeyi engelleyen Tone e20 oldukça ilginç bir telefon.
Uygun fiyatlı olarak sunulan bu akıllı telefon aslında reşit olmayan kişilerin müstehcen fotoğraflarını çekip yayınlamasının önüne geçmek için geliştirildi. Zira 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre Amerikalı yetişkinlerin yüzde 50’ye yakını müstehcen fotoğraf ya da video çekiyor ve bunları birilerine gönderiyor. Yine yapılan başka bir ankete göre, kadınların yüzde 89’u müstehcen fotoğraflarını çektiklerini bildirmişler.
Tone e20 akıllı telefon müstehcen fotoğraf çekmeyi engelliyen telefon

Tone e20 akıllı telefon hangi özelliklere sahip?

Japonlar ise Tone e20 ile bunun önüne geçmek istiyor. Android işletim sistemine sahip olan telefonun Android 9.0 yüklü geldiği biliniyor. 64 GB depolama alanı ile gelen telefonun, 6.26 inçlik HD+ bir ekranı bulunuyor. 13 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya sahip telefona arkada iki kamera daha eşlik ediyor. Telefonda göze çarpan en önemli özellik şüphesiz yapay zeka destekli Smartphone Protection.
Telefonda kullanılan görüntü işleme teknolojisinden dolayı müstehcen olduğu anlaşılan bir fotoğraf çekiyorsanız telefon bunu hemen algılıyor ve söz konusu fotoğraf galerinize kaydedilmiyor. Bu özellik ile bir gün pişman olacağınız fotoğraflar da çekmemiş oluyorsunuz.
Tone e20 başka bir telefon ile bağlantı kurabiliyor. Böylece reşit olmayan gençlerin uygunsuz fotoğraf çekmesi de ebeveyn tarafından kontrol edilmiş oluyor.  Telefonda bulunan yapay zeka sistemi ise bir fotoğrafın içeriğini tanıma özelliği ile karşımıza çıkıyor.
Telefon global pazarda 180 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

18 Şubat 2020 Salı

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyulur.
  2. Hepsinin içine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırılır.
  3. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırılır.
  4. Şinitzel için göğüs etleri önce una, sonra yumurtaya,daha sonra da galeta ununa bulanarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
  5. İçini sulu olması isteniyorsa yüksek sıcaklıkta da kızartılabilir.
  6. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyulur.
  7. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Marul Salatası Tarifi

Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dal marul
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 kase ince doğranmış mor lahana
  • 1 küçük boy salatalık
Sosu için ;
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Marulları ince ince doğruyoruz.
  2. Soğanı da ortadan ikiye bölerek ince ince piyaz şeklinde doğruyoruz.
  3. Daha sonra soğanla marulu karmalıyoruz.
  4. Lahanamızı da ince ince kıyarak yarım limonla ovuyoruz.
  5. Servis tabağımızın ortasına bolca marul soğan karışımından yerleştiriyoruz. Kenarına halka şeklinde mor lahanamızı yerleştiriyoruz.
  6. Onun kenarına da marul soğan karışımından halka şeklinde yerleştirip ortaya da bir tutam lahana koyuyoruz.
  7. İnce boydan dilimlediğimiz salatalıklardan kenar kısmına dizip orta kısmına da çapraz şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine yağ ve yarım limonunu gezdirip tuzunu serpiyoruz.
  8. Daha sonra sumağını da serpip limon dilimleriyle süslüyoruz. Salatamız servise hazırdır.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase haşlanmış yarım tavuk göğsü( didiklenmiş)
  • 1 orta boy havuç rendesi
  • Yarım su bardağı yıldız şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates püresi ( yazdan konserve)
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı

  1.  Tenceremize yağlarımızı ve unu koyup orta ateşe kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Rende havucu eklenip, 2 dakika birlikte pişiriyoruz.
  3. Salça tuz, kekik, didiklenmiş tavuğu eklenip altı su bardağı kaynar su ile pişiriyoruz. (gerekirse bir bardak su daha ilave edebilirsiniz)
  4. Şehriyesini atıp, altını kısıyoruz, şehriyeler pişince nanesini, limon suyunu da ekliyoruz.
  5. Ocağımızı kapatıp, dinlendiriyoruz çorbamız servise hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin

Çocuklara Ispanağı Sevdiren Yemek Tarifi

Çocuklara Ispanağı Sevdiren Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ ıspanak
  • 2 orta boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
Beşamel sos için;
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Çocuklara Ispanağı Sevdiren Yemek Tarifi Yapılışı

Ispanak konusunda genel bir ön yargı var aslında ama bu tarifim bütün bu ön yargıyı yıkacak, inanıyorum.
  1. Yemeğimize ilk olarak patatesleri soyup rendeleyerek başlıyoruz.
  2. Rendelediğimiz patatesi tencereye alıyoruz ve üzerine 4-5 kaşık zeytinyağı ekleyip yüksek ateşte karıştırıyoruz.
  3. 5 dakika böyle karıştırdıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıp patatesi pişmeye bırakıyoruz.
  4. Patatesler pişerken tencereye çabuk yapışıyor bu yüzden ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  5. Patates piştikten sonra ıspanağı ve baharatları ekliyoruz ve 10 dk kadar birlikte pişiriyoruz.
  6. Bu arada beşamel sos için tereyağını eritip üzerine unu ekliyoruz ve un kokusu çıkana kadar hafif kavuruyoruz.
  7. 1 bardak sütümüzü de ekledikten sonra sosu kaynanana kadar karıştırmaya devam ediyoruzki topaklanma olmasın.
  8. Tencerede pişen ıspanaklı harcı fırın tepsisine boşaltalım ve bu üzerine beşamel sosu yayalım.
  9. En üste kaşar rendeleyip 200 derecede ısıtılmış fırına verelim ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet pırasa
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 2- 3 adet limon tuzu
  • İsteğe göre 1 havuçta ekleyebiliriz

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pırasaların dışındakileri soyuyoruz.
  2. Daha sonra yuvarlak şekilde büyük olmayacak halde dilimliyoruz.
  3. Sonrası suda bekletiyoruz.
  4. Bekletirken sıvı yağda salçamızı karıştırıyoruz.
  5. Ardından pırasalarımızı süzüp ekliyoruz.
  6. Daha sonra 1 veya 2 yemek kaşığı pirinçlerimizi yıkayıp ekliyoruz kavuruyoruz.
  7. Daha sonra 2 3 adet limon tuzunu ekleyip suyunu ilave ediyoruz suyu çokta üstünü geçmicek derecede katıyoruz afiyet olsun

Çok Pratik Fırında Tavuk Yemeği Tarifi

Çok Pratik Fırında Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
  • 1 tane patates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
Sosu için
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber karabiber tuz kekik

Çok Pratik Fırında Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu yıkayalım. Patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
  2. Sarımsaklarında kabuğunu soyup bırakalım ve biberleri de doğrayıp bütün malzemeyi borcama koyalım.
  3. Sosu için. Sıcak suda salçaları açalım.
  4. Baharatları ve yağı da ekleyip karıştıralım malzemelerin üzerine döküp karıştıralım.
  5. 200 derece fırında pişirelim

El Açması Börek Tarifi

El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağına yakın su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarın çay bardağı sıvı yağ
İçi için
  • Ben peynir kullandım siz istediğinizi koyabilirsiniz
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı

El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Paylaşımlarıma beğeni ve yorum yaparsanız çok mutlu olurum ❤❤
Hamur işlerini küçüklüğümden beri çok seviyorum. Galiba ailemde hamur işi yapan kadınları seyretmekten olsa gerek. Babaannem el lezzeti muhteşem bir kadındır. Hamur işleri ondan sorulur. Biz köye gideceğimiz zaman gözlemeleri hazırlar bizi beklerdi. Allah uzun omur versin 😊 Gelelim tarifine.
  1. Hamuru un ,su ve tuzla yoğurduktan sonra 9 parçaya böldüm.
  2. Merdane yardımıyla açtığım hamurları tavada erittiğim tereyağ ve üzerine koyduğum sıvı yağı sürdükten sonra üstüste koydum.
  3. Yarım saat kadar dinlemeye bıraktım.
  4. Daha sonra hamurları elimle ince bir şekilde açtım.
  5. İç malzemesini koyup gül şeklini verdim .
  6. Üzerine yumurta sürdükten sonra 200° fırında alt üst kızarana kadar pişirdim.

Makarnaya Rakip Erişte Tarifi

Makarnaya Rakip Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase erişte
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Makarnaya Rakip Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağımızı ve sıvı yağımızı tavaya alıp kavuruyoruz.
  2. Sonra erişteleri ekliyoruz ve biraz tavada döndürüyoruz.
  3. 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
  4. Daha sonra üstünü kapatacak kadar yani 1 1 buçuk bardak kadar sıcak su ekliyoruz.
  5. Kapağını kapatıyoruz.
  6. Erişteler suyunu tamamen çekince ocaktan alıyoruz herkese afiyet olsun👏

Kolay Suffle Tarifi

Kolay Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 80 gr çikolata (Şekerli sevmiyorsanız tercihiniz bitter olsun)
  • 50 gr tereyağı yoksa margarin
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker (Tatlı sevme oranınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz

Kolay Suffle Tarifi Yapılışı



  1. Fırınınızı 200 °c de ısıtın.
  2. Tereyağı ve çikolatayı kısık ateşte tavada eritin.
  3. Erittiğiniz karışıma unu ilave edip karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın (şeker tadı ortaya çıkması için parmağınızın ucu ile tuz ekleyebilirsiniz)
  5. Çikolatalı karışımı ilave edip çırpın.
  6. İstediğiniz bir kase veya kapa yağlayıp hazırladığınız karışımı eşit dökün fırında 10 dakika pişiriniz.Sıcaklığı geçtiğinde ters çevirip pudra şekeri dökebilirsiniz. AFİYET OLSUN

Tartolet Tarifi

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 -2 su bardağı un (Kontrollü koyululacak )
Krema için
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım paket kremşanti
  • 2 dolu yemek kaşığı şeker
Üstü için
  • Çeşitli meyveler ben kivi, muz ve nar kullandım

Tartolet Tarifi Yapılışı

Tart kalıbınız olmasa da küçük tart kağıtlarıyla yapabileceğimiz bir tarif.
  1. Un hariç diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. En son unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kontrollü olmakta yarar var.
  3. Yumurtanın büyüklüğünden unun yapısına kadar her şey tarifi etkileyebiliyor.
  4. Yumuşak bir hamur elde edip dolapta 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra dinlenen hamuru açıp küçük tart kalıbına sığacak şekilde yuvarlak olarak kesiyoruz. Ben su bardağı ile kesip tart kalıbında elimle düzelttim fazlalıkları aldım.
  6. Tart kağıtlarına hamuru yerleştirdikten sonra çatalla delikler açıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen tartoletleri soğumaya bırakırken bir yandan kremamızı hazırlıyoruz.
  9. Krema iyice koyulaşana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca kremşantiyi ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  10. Soğuyan tartoletlerimize ılıyan kremamızdan kaşık yardımı ile koyup dinlendiriyoruz.
  11. Üzerini de dilediğini şekilde servise yakın süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Elmalı Kafes Kurabiye Tarifi

Elmalı Kafes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
İçi için
  • 3 adet orta boy elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz yada fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine
  • Pudra şekeri

Elmalı Kafes Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar🙋‍♀️ bugün sizlere harika ve çok da pratik bir elmalı kurabiye tarifi vereceğim hem tadıyla hem de görüntüsü ile sizleri kendine hayran bırakacak bu tarif vazgeçilmez olacak Evet muhteşem tarifimize geçelim.
  1. Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim. Tavanın içerisinde 2- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp rendelediğimiz elmaları da tavaya alalım.
  2. Üzerine şekeri döküp orta ateşte pişirilmeye kadar ara ara karıştıralım. 7- 8 dakika boyunca pişirip altını kapatıp tarçın ve cevizi de dökelim iyice karıştırıp soğuması için kenara bırakalım.
  3. Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için bir kabın içerisine margarini ve öteki malzemeleri un hariç bütün malzemeleri ekleyip onları iyice yoğuralım.
  4. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Yaptığımız hamuru eşit şekilde parçalara bölüp merdane yardımıyla yuvarlak tabak büyüklüğünde açalım.
  6. Açtığımız hamurun birinin ortasına yarım kaşık kadar iç harcından koyup öteki açtığımız parçaya da kesme aparatı ile üzerinden geçelim aparatla kesilmez hamuru iç harcı koyduğumuz hamurun üzerine yerleştirip bir su bardağı yardımıyla keselim.
  7. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Pişen kurabiyelerimizi çıkardıktan sonra iyice soğutup üzerine pudra şekeri serpelim Şimdiden yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun😋 kanalımı beğenip abone olmayı unutmayın Instagram ve Facebook adresinden de takip edebilirsiniz 👍başka tarihlerde buluşmak üzere hoşça kalın Allah’a emanet olun

Patlıcan Kebap Tarifi

Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 tutam kekik
  • Biraz tuz
  • Sarımsak
  • Karabiber
  • Tercihimize göre patates de koyabilirsiniz

Patlıcan Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Önce patlıcanları dilimleyip suda bekletiyorum.
  2. Sonra kıymamı içine tuz, karabiber, kekik, sarımsak koyup karıştırıyorum.
  3. Sonra pişirme kabımıza düzenliyoruz ve 200 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz servise hazır oluyor