25 Mayıs 2020 Pazartesi

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;
  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Sütlü şerbet için ;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
Karameli için ;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ;
  • 1 paket krem şanti (75gr)

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısını çırpmaya başlıyoruz.
  2. İçine aklarını ilave edip beyaz olana kadar çırpın.
  3. Daha sonra şeker, sıvı yağ, ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. En son olarak vanilin ve hamur kabartma tozu, unu da ilave edip son çırpmamızı yapıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz.
  6. Şerbeti için bir tencerede sütü ve şekeri karıştırmaya başlıyoruz.
  7. Şeker eriyince krema ilave edip krema eriyene dek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  8. Karameli için tereyağını tavada eritin.
  9. İçerisine şeker ilave edin, karıştırın. Şeker topaklanma yapabilir, taş gibi sert olabilir bu sizi korkutmasın. Karıştırdıkca eriyecektir.
  10. Eridikten sonra karamel rengini almasını bekliyoruz ve krema ekliyoruz ve sürekli karıştırın. Karamel hazır.
  11. Fırından çıkardığımız keki kürdan ile delikler açıyoruz ve hafif soğumaya bırakın.
  12. Üzerine ılınmış olan şerbeti döküyoruz.
  13. Karamel soğumuş olacaktır. Çok hafif ağda şeklini almış gibi olacaktır. Karameli döküp, yayıyoruz.
  14. Son olarak krem şantiyi paket üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, sıkma torbasına dolduruyoruz üzerine sıkıp,şeklini veriyoruz.Afiyet olsun ☺️.

Krep Tarifi

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağından az fazla un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre maydanoz
Pişirmek için;
  • Sıvı yağ

Krep Tarifi Yapılışı

  1. Yağ hariç bütün malzemeleri katıp, iyice çırpın ve bir tavaya az bir şey yağ damlatıp, iyice yağlayın ve ısınan yağa bir kepçe krep hamurundan yayarak dökün.
  2. Bir tarafı pişince diğer tarafı da güzelce pişirin ve bütün hamur bitene kadar ara ara tavayı yağlayarak bu işleme devam edin.
  3. İster sade ister peynir veya domatesle yiyebilirsiniz. (tuzlu olduğu için) Deneyenlere afiyet olsun 🥰🌹.

Parmak Yedirten Pratik Çarşaf Böreği Tarifi

Parmak Yedirten Pratik Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1/⁴ yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı ılık su
Ara katlar için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için;
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Parmak Yedirten Pratik Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Maya şeker ve suyla karıştırılır.
  2. Üzerine tuz, yağ süt ve un eklenir ve yoğurulur.
  3. Hamur 5 bezeye bölünür.
  4. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
  5. Altı yağlanmış bir tepsiye ilk yufka alınır üzerine iki kaşık eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış sıvı yağ sürülür.
  6. Diğer yufka bu yufkanın üzerine alınır yine yağ karışımı sürülür ve kalan yufkalarda araları yağlanarak aynı şekilde üst üste yerleştirilir.
  7. Üzerine bir örtü yada poşet örtülür ve bu şekilde yarım saat mayalandırılır.
  8. Tavaya yağ ve soğan alınıp kavrulur.
  9. Salça eklenerek kavrulur ve üzerine haşlanıp doğranmış patates tuz ve baharatlar eklenip bu şekilde karıştırılarak iyice kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  10. Tezgah yağlanır yufkalardan ilki tezgaha alınıp elle yada çekiştirilerek ince olacak şekilde açılır.
  11. Bir kenarına patatesli harçtan yerleştirilir rulo şeklinde sarılır.
  12. Rulo yağlanmış tepsiye birbiri etrafında döndürülecek şekilde alınır.
  13. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanıp tepsideki böreğin bitiminden başlanıp sarılır.
  14. Üzeri kapatılıp yarım saat dinlendirilir.
  15. Dinlenen böreğin üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
  16. Üzerine susam ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyen herkese afiyet olsun 🌺

Şehriyeli Ve Sebzeli Tarhana Çorbası Tarifi

Şehriyeli Ve Sebzeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 orta boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7-8 bardak su tuz
  • Yarım yemek kaşığı kadar kuru nane

Şehriyeli Ve Sebzeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarhananın sebzeler ve şehriye ile buluştuğu huzur kokan bir çorba tarifi bırakıyorum. bizim en sevdiğimiz çorbalardan, tarhanayı bir de böyle denemek isterseniz geçelim tarifine;
  1. Sıvı yağ ile tereyağını tencereye alıp yemeklik doğranmış biberleri bir süre kavurup kavuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, küçük küçük doğranmış sarımsakları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Üzerine 6-7 bardak kadar su ekleyip sebzeler tamamen yumuşayana dek pişirin.
  3. Pişen sebzeleri el blender’ından geçirin.
  4. Taneli seviyorsanız biberleri daha küçük doğrayıp ve domatesi rendeleyerek çorbanızı hazırlayabilirsiniz.
  5. Şehriyeli ilave edip bir 5 dk pişirin.
  6. Tarhanayı 1 su bardağı oda sıcaklığında suyla açıp içine kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe ekleyin.
  7. Kaynanana dek pişirip tuz ve nanesini ilave edin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın. Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

Salatalık Mezesi Tarifi

Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kornişon salata turşusu
  • 2 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • Tuz

Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce salatalıklar yıkanır ve kabuklarını soymadan, halka halka doğranır.
  2. Bir kasede salatalık, yoğurt, mayonez, nane, maydanoz, mısır, turşu, tuz ve sarımsak karıştırılır.
  3. Karışım sunum tabağına alınır.
  4. Üzerine taze nane ya da siz farklı malzeme ile süsleyip, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim İçin Malzemeler

  • 14 adet irice dolmalık biber
  • 350 gram kıyma
  • 2 su bardağı pirinç̧
  • 3 adet iri domates (robotta püre halinde çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (70 ml)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 iri diş ezilmiş sarımsak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kapya biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz (normal dolu olsun)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • Yenibahar, kimyon, kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
Sosu ı̇çin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su

Lokum Gibi Müthiş Lezzette Etli Dolma Tarifim Yapılışı

👉🏻 lokum gı̇bı̇ kıvamda 👌🏻 etlı̇ dolma severler bu tarifimi mutlaka kaydetsin diyorum hanımlar😋Benı̇m tarı̇fı̇mle mutlaka deneyin💯Dı̇rek fırında pı̇şen dolma tarı̇flerı̇nı̇ sevmı̇yorum ben,, çünkü ı̇çlerı̇nde mutlaka dı̇ri kalıyor🙊😂 yumşacık olmuyor😉bu tarı̇fı̇mle dolma sevmeyen varsa onlar bı̇le hayran olacak dı̇yı̇p😁 tüm detayları ile aşamalara geçiyorum🎈.
  1. Soğan, maydanoz, domates, ayrı ayrı mutfak robotunda küçükçe kıyılır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Pirinç ılık suyla bolca yıkanıp süzülür.
  3. Kapya biberi minikçe doğranır, tüm malzeme karıştırma kabında birleştirilip yoğurulur.
  4. Dolmalık biberlerin ağız kısımları bıçakla kesilip yıkanır.
  5. İçlerine doma harcından kaşıkla doldurulur( biberlerin ağız kısımlarından bir parmak boşluk bırakılarak doldurunuz) üzerlerine domates dilimleri ile kapak yapılır.
  6. Sosu hazırlanır düdüklü yada tencereye dizilmiş dolmalar üzerine sosu dökülür.
  7. ( ben düdüklüde pişiriyorum amc marka düdüklü tencere kullananlar için süre veriyorum, dolmamı 7 dakika pişirdim ve ocağı kapattım, düdüklüyü yarım saat sonra açtım lokum gibi olmuştu ve çıkarıp borcama dizdim).
  8. Dolmalar güzelce yumuşayana dek pişirilir. Herkes kendi kullandığı pişirme gerecine göre süresini ayarlasın.
  9. Pişip hazır olan dolmalar dikdörtgen büyük boy borcama dizilir.
  10. Tencere içinde kalan dolma suyundan 3-4 kepçe borcama taban kısmına dökülür .
  11. Dolmalar üzerine kaşıkla zeytinyağ gezdirilir ve önceden ısınmış alt üst ayar 215° fırının orta rafında üzerleri kızarana dek pişirilip servis edilir. Not: ben dolmalarımı 2 ayrı düdüklü tencereye dizip aynı anda pişirdim çünkü hepsi birden tek kaba sığmıyorlar,, sosunu da 2 kez hazırlayıp kullandım tencereler için.

Anne Köftesi Tarifi

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 2 buçuk yemek kaşığı galeta unu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tatlı kırmızı toz biber

Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıp süzüyoruz.
  2. Tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğuruyoruz.
  3. Şekillerini verip kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun🙂🙂🙂

Tiramisu (Kedidilli) Tarifi

Tiramisu (Kedidilli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
Kedidillerini ıslatmak için:
  • 2 yemek kaşığı çözünür granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 200 gram mascarpone veya labne peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Yeteri kadar kakao

Tiramisu (Kedidilli) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak peynir ve vanilya hariç tüm malzemeler tencerede çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde çırpılır ve ocağın altı yakılır.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen krema kenara alınır ve ılıması beklenir. (arada bir mutlaka karıştırılmalı ki üzeri kabuk bağlamasın. )
  3. Ilıyan kremaya labne peyniri ve vanilyayı ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
  4. Kedidillerini ıslatmak için derin bir kaseye granül kahve, su ve şeker alınıp, şeker eriyinceye kadar çırpılır.
  5. Kedidilleri kahveli karışıma batırılıp borcama dizilir. (bu işlemi yaparken çok hızlı olmalıyız. Yoksa kedidilleri kopma ve erime yapabilir. ).
  6. Alt katı dizdikten sonra kremanın yarısı dökülerek güzelce yayılır.
  7. Sonrasında tekrar ikinci kat için kedidilleri kahveli karışıma batırılıp dizilir ve kalan son krema da dökülerek üzeri düzeltilir.
  8. Hazır olan tiramisu 1 gece dolapta bekletilir. (daha güzel kıvam alacaktır. ).
  9. Bekleyen tiramisuya kakaoyu serpilir. Üzeri istenildiği gibi süslenip servis edebilir.

İki Renk Hira Tatlısı Tarifi

İki Renk Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un
Kakaolu iç hamur için;
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı irmik
Süslemek için;
  • Hindistan cevizi
Şerbeti için;
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon

İki Renk Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tatlımızın şerbeti kaynatılmadan direk soğuk suyla yapılacağı için tatlımıza hamuru ile başlayalım. 🤗.
  1. Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım ve iyice karıştıralım. Ardından irmik vanilya kabartma tozu ve unu ilave edelim.
  2. Her zaman ki gibi unun son bardağını kontrollü ekleyelim. Yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
  3. Hamurun 3 te 1 i kadarını ayrı bir kaba alalım ve kakaolu hamuru hazırlayalım. Hamurun üzerine kakao çekilmiş fındık ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğuralım.
  4. Tamamı kakao ile karışsın. Hazır olan kakaolu hamuru uzun uzun yuvarlayalım. Hamurun  içine konmaya hazır olsun.
  5. Şimdi hamura şekil verme kısmına geldik. Hamurdan yumruğumuz kadar bir parça alalım. 4 parmak genişliğinde uzunlamasına açalım.
  6. İçine kakaolu hazırladığımız parçayı koyup saralım. Bir iki tur yavaşça yuvarlayalım ki bütünleşsinler. Sonra bıçak yardımıyla küçük küçük kesip üzerine çizikler atalım.
  7. Tekrar irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim. Bütün hamura aynı işlemi yapalım.
  8. 170-180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Hamurumuz pişerken bizde uygun bir kapta şerbeti hazırlayalım.
  9. Soğuk su ve şekeri kabımıza alalım. Şeker eriyene kadar el çırpıcı ile çırpalım. Şeker tamamen erisin.
  10. İçine 2-3 damla limon damlatalım. Fırından çıkan hamurun  üzerine şerbetini dökelim. Şerbeti tamamen çekmesi için 10 dakika kadar bekleyelim. Soğuyan tatlımız servise hazır.

Şeftali Nektarin Mürdüm Erikli Kek Tarifi

Şeftali Nektarin Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Meyveli kısım için ;
  • 1 adet büyük şeftali
  • 1 nektarin
  • 5 adet kırmızı erik
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Kek kısmı için ;
  • 2 adet  yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 limon rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şeftali Nektarin Mürdüm Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
  3. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim.
  4. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım.
  6. 180 derecede  pişirelim.

Mücver Tarifi

Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 -2 dal yeşil soğan
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 kaşık un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar temizce yıkanır doğranır. Kuru soğanlarla beraber mutfak robotunda çok sulandırmadan ince bir şekilde çekelim.
  2. Eğer robotu fazla çalıştırırsanız kabak sulanır. Öyle olduğunda süzgeçte veya avucunuzla suyunu sıkıp öyle kullanınız.
  3. Kalan diğer malzemelerde eklenerek iyice karıştırılır. Yalnız unu kontrollü koyalım.
  4. Kek hamurundan daha katı kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
  5. Bazen kabaklar daha fazla yada az su saldığı için ihtiyaca göre ununu ayarlamak gerekir.
  6. Tavada kızdırdığımız yağda kaşıkla dökülerek iki tarafı iyice kızartalım.
  7. Yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Çikolatalı Lokma Tarifi

Çikolatalı Lokma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
Üzeri için;
  • Benmari usulü eritilmiş̧ çikolata
  • Beyaz ve kakaolu eritme çikolata

Çikolatalı Lokma Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini karıştırıp üzerini kapatalım ve yarım saat bekletelim.
  2. Sonra yağı tencereye alalım kısık ateşte olsun.
  3. Hamurdan avuç içimize bir parça alıp hafifçe sıkalım işaret ve baş parmağımızın birleştiği yerden yukarı çıkan parçayı yağa batırdığımız kaşıkla alıp tencereye alalım.
  4. Kızarana kadar ara ara çevirelim.
  5. Soğuduktan sonra çikolataları eritip üzerine dökelim.

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (yaklaşık)
Üzeri için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kahvaltılık çikolata

Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağı yoğurma kabına alalım. İyice karıştıralım.
  2. Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu koyup unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Üzerine kullanacağımız toz şekere her tarafına gelecek şekilde bulayalım ve ortası parmağımız veya oklavanın ucuyla çukur açalım.
  5.   170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra çukur kısımlarını kahvaltılık (ben nutella kullandım ama hepsiyle olur) çikolata ile dolduralım.