24 Mayıs 2020 Pazar

Enfes Fırın Sütlaç Tarifi

Enfes Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet vanilin
Üzeri için;
  • Tercihe göre ceviz, fındık veya fıstık

Enfes Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçi 2 su bardağı su ile pişiriyoruz, bir su bardağı sütü bir kenara ayırıyoruz.
  2. Pişirdiğimiz pirinç biraz sulu kaldığında üzerine kalan sütü ,şekeri ve vanilin aktarıp arada karıştırarak kaynatıyoru.
  3. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ayırdığımız 1 su bardağı sütün içine nişastayı ekliyoruz(bu işlem seyreltmek için).
  4. İyice karıştırdıktan sonra süt, nişasta karışımını pişirdiğimiz sütlaca yavaşça ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
  5. Zaten anında koyulaşmaya başlıyor, bir dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Ardından güveçlere paylaştırıp fırın tepsimize diziyoruz.
  7. Tepsiyi güveçlerin yarısına gelecek şekilde şu ile doldurup 270 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Üzerine süsleme yapıp servis yapabilirsiniz.

Hanımeli Kurabiyesi Tarifi

Hanımeli Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250g)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta (sarısı hamura beyazı üzerine )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru siyah çay
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında hamur )

Hanımeli Kurabiyesi Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil vererek diziyoruz.
  3. Şekil verirken önce yumurta beyazına sonra üzerini süslemek için arzu edilen malzemeye batırıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Ben yaklaşık 20 dk pişirdim her fırının özelliği farklı oluyor.

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • İri çekim ceviz içi (yeteri kadar )
  • 150-200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yapılışı; Şerbetli tatlı sevenler için alternatif. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli👌🏻
  2. Öncelikle tereyağı eritin. Kaynamaya başlayınca altını kısın 5 dk daha kaynasın üzerindeki köpüğü alın. Sıvıyağı da ekleyip ocağın altını kapatın.
  3. Kadayıfları tel tel ayırın.
  4. Dilediğiniz fincanın veya küçük bir kasenin içine biraz yerleştirin.
  5. 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyup üzerine az daha kadayıf ekleyip iyice bastırın.
  6. Fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Diğerlerine de aynı işlemi yapın.
  8. Kadayıflar bitince üzerlerine erittiğiniz yağ karışımından birer yemek kaşığı gezdirin. Tencerenin dibinde biriken tortuyu koymayın.
  9. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  10. Şerbetini hazırlayalım. Şekeri suyu derin bi tencereye alıp eriyene kadar karıştırın.
  11. Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısıp 15 dakika kaynatın.
  12. Sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatın.
  13. Tatlı soğuduktan sonra şerbetin ilk sıcağı geçince bi 5 dk sonra kadayıfları şerbetleyin.
  14. Dilediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 💐💐.

Muffin Kabında Kadayıf Tarifi

Muffin Kabında Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 125 gram tereyağ
  • 200 gram kırılmış ceviz
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limonsuyu

Muffin Kabında Kadayıf Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimiz için su ile şekeri bir tencereye koyup yaklaşık 10-15 dk kaynatıyoruz.
  2. Ocağın üstünden çekip içine limon sıkıp kenarda ılımaya bırakıyoruz.
  3. Kadayıfı derin bir kabın içine alıp erittiğimiz tereyağıyla iyice karıştırıyoruz.
  4. Bütün yağı yedirdiğimiz kadayıfı muffin kabının içine aralarına ceviz gelecek şekilde sıkı bir şekilde bastırarak koyuyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kadayıfın ilk sıcağı geçtiğinde ılıyan şerbetini koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır?

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır?  İçin Malzemeler

  • Yeşil marul
  • Kırmızı marul
  • Roka
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı kadar mısır
  • 1 kase kırmızı lahana turşusu
Sosu için;
  • Yarım çay bardağından biraz az limon sosu
  • Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı

Restoran Usulü Mevsim Salata Nasıl Yapılır? Yapılışı


  1. Salata malzemelerimiz temizlenip yıkandıktan sonra kırmızı marul, yeşil marul ve rokamız orta incelikte olacak şekilde doğranarak geniş bir kapta karıştırılır ve salata tabağımızın alt tabanına yerleştirilir.
  2. Havuçlarımız rendelendikten sonra yeşilliklerin üzerini kaplayacak şekilde havuçlarımız, kırmızı lahana turşumuz ve en üstüne de mısırlarımız yerleştirilir.
  3. Domates ve salatalıklarımız dilediğiniz şekilde doğranarak tabağın kenarlarına yerleştirilir. (dilerseniz küçük küçük doğrayıp salatanın içine de karıştırabilirsiniz).
  4. Salatamızın sosu için yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı ve eşit miktarda limon sosu karıştırılır. (dilerseniz sosunuza bir miktar portakal suyu sıkabilirsiniz).
  5. Sosumuz ve tuzumuz salatamız servis edilirken kullanılır.
Afiyet olsun!.

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz
Üzerine Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı

  1. Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın.
  2. Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.
  4. Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve pul biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

Tavuklu Sultan Kebabı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 adet yufka
Tavuklu harcı için;
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 şişe garnitür
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peynir rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim nefis bir lezzet ile karşınızdayım. Parmak yediren cinsten, gerçekten denenmesi gereken bir lezzet😋😍 İstanbulda yaşıyorum ve sokağa çıkma yasağı olduğu için bütün marketler kapalıydı bu nedenle hazır garnitür kullanmak zorunda kaldım. Siz kendiniz yapabilirsiniz. 💕.
  1. Tencereye yağ alınır kızınca küp doğranmış kuru soğan ilave edilir.
  2. Soğan pembeleşince salça ilave edilir.
  3. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü tencereye eklenir,rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Bir su bardağı sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  5. Tavuk eti pişince garnitür,tuz ve karabiber eklenir bir tur karıştırılır ve ocaktan alınır.
  6. Beşamel sosu için; tereyağı tencereye alınır. Eriyince un ilave edilir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  7. Soğuk süt ilave edilir ve göz göz oluncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
  8. Yufka tezgah üzerinde dörde bölünür. Beş adet büyük boy üçgene ihtiyacımız var.
  9. Her bir üçgen yufka kaseye alınır,tavuklu harç içine doldurulur ve yufka kapatılır.
  10. Yağlanmış fırın kabına alınır. Hepsi bitene kadar bu şekilde yapılır.
  11. Üzerine beşamel sos gezdirilir.
  12. Önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika yufka pembeleşinceye kadar pişirilir.
  13. Fırından alınır üzerine kaşar rendesi ilave edilir ve tekrar fırına verilir.
  14. Kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur. Afiyet şifa olsun inşâallah 💕.
    🌟🌟Davet için yapacaksanız bütün malzemeleri hazır edip, üzerine beşamel sosu da ekleyip, üzerini streçleyip buzdolabında bekletebilirsiniz. İftara yakın fırınlama işlemini yaparsınız. Kolaylık olur bu da naçizane bir fikir olsun sevgili arkadaşlar 😊.

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet kurutulmuş patlıcan
  • 15 adet kurutulmuş biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet soğan
  • 2 dis sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 er çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon, nane, sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • İsteğe bağlı bi tutam maydanoz
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-2 limon tuzu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan ve biberi sıcak suda haşlayalım.
  2. O olurken iç malzeme için soğan ve sarımsağı minik minik doğrayalım.
  3. Yıkanmış pirinç bulguru ekleyelim.
  4. Kalan iç malzemeleri de ekleyerek iyice karıştıralım.
  5. Haşlanan kuruları soğuk sudan geçirerek kara suyunu akıtalım.
  6. Her bi kuruya yarıya gelicek kadar iç malzemeden koyarak ağızlarını kapatıp tencereye alalım.
  7. Hepsini doldurunca sosunu hazırlayalım.
  8. Bi kaseye salça ve tuzu alalım. Şu ile açarak dolmaların üzerine gezdirelim.
  9. Dolmaların üzerine sıvıyağ ve limon tuzuda ekleyerek kalan suyu ilave edip üzerine tabak kapatalım.Su üzerini az geçsin yeterli olur.
  10. Kaynayınca altını kısarak pişmeye bırakalım.
  11. Ağır pişen yemek lezzetli olur, harlı ateşte pişirmeyin👍.
  12. İster limonla ister yoğurtla servis edebilirsiniz.
    Her iki türlü de çok lezzetli😊.
    Afiyet olsun.

Harika Pancake Tarifi

Harika Pancake Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gram un
  • 15 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 125 ml süt
  • 30 gram tereyağı (eritilecek)

Harika Pancake Tarifi Yapılışı

  1. Önce 🥛 süt ve 🥚 yumurtayı çırpıyoruz.
  2. Ardından yavaş yavaş kuru malzemeleri ekliyoruz.
  3. En son tereyağı sonra yapışmayan bir tavada pişiriyoruz.
Pişirme puf noktası: Üstünde küçük hava kabarcıkları olunca çeviriyoruz. Herkese afiyet 😋 olsun. Yapacak olanların eline sağlık.

Sebzeli Köfte Tarifi

Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
Diğer malzemeler;
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 20-30 tane sivri biber
  • Sos malzemeleri
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet et bulyon (tercihen)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak kıyma hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Üstüne kıymamızı da ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar güzelce yoğuruyoruz ve malzemelerin iç içe geçmesini sağlıyoruz.
  3. Yoğurmuş olduğumuz köftenin üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bu arada patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Bir parmak boyunda doğradığımız biberlerimizi de kızartıp tüm sebzeleri bir kenara alıyoruz.
  6. Ardından kıymamızı dolaptan alıp top top şekiller yapıp onları da kızartıyoruz.
  7. Ardından sos için domatesimizi rendeleyip ya da rondodan geçirip tavamıza alıyoruz.
  8. Üzerine baharatları, tercihe göre bulyonu, salçayı ve yağımızı da ekleyip üstüne bir bardak su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  9. Kaynayan sosumuzu ocaktan alıyoruz.
  10. Borcamın en dibine patatesleri, üstüne yerleştiriyoruz.
  11. Üstüne köftelerimizi de yerleştiriyoruz ve en üste biberleri koyuyoruz. Ve domatesleri.
  12. Kaynayan sosumuzu da tüm sebzelerin üstüne dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kızartıyoruz.
  13. 30 dakika sonra fırından yemeğimizi alıyoruz ve afiyetle yiyebiliriz. Ben çok beğendim denemelisiniz.


Afiyet olsun.

Pratik Harf Pasta Tarifi

Pratik Harf Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Ekstra olarak;
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • Süslemek için ;
  • Evinizde olan malzemeler
  • Ya da minik çikolata parçaları
  • Süsleme şekerleri

Pratik Harf Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra 3 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Muhallebi ılıyınca içine vanilya ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Ve muhallebimiz hazır. Daha sonra kedi dili bisküvileri süte batırıp yapmak istediğimiz harfin ilk katını yapıyoruz.
  4. Dizdikten sonra bisküvilerin üzerine bir kat muhallebi koyup tekrardan kedi dili diziyoruz.
  5. 2. Katımızda tamamlandıktan sonra tekrar muhallebi koyup bu sefer süslemeye başlıyoruz.
  6. Kendi zevkinize bağlı olarak elinizdeki malzemeler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :).

Makarnanın En Güzel Hali ; Beşamelli Fırın Makarna Tarifi

Makarnanın En Güzel Hali ; Beşamelli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket dilediğimiz makarna (ben boru makarna kullandım daha önce de spagetti ile yapmıştım)
Beşamel sos için;
  • Yoğun sos sevdiğimiz için ölçüyü  fazla tuttum dilerseniz daha az da yapabilirsiniz
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı süt
  • Kasar
  • Tuz
  • Karabiber

Makarnanın En Güzel Hali ; Beşamelli Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra fırın kabımıza alıyoruz.
  2. Beşamel sosumuz için tereyağı ile unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, yavaşca sütümüzü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Son olarak tuz ve karabiberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Fırın kabımız da ki makarnamıza sosumuzun yarısını döküp karıştırıyoruz.
  5. Kalan sosu üzerine döküyoruz ve istediğimiz kadar kaşarı rendeleyip yaklaşık 200 derecede fırına atıyoruz.
  6. Kaşarlar eriyip ustu kızardığında fırından çıkartabiliriz.(biraz daha lezzetlendirmek isterseniz mantar yada tavuk ekleyebilirsiniz)


Afiyet olsun :)

Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
Harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kelle soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, çemen

Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1.  Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
  2.  Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
  3.  İç harcı için bütün malzemeleri robotta çekelim. (macun gibi sürülecek kıvamda olmalı. )
  4.  Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  5.  Pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine hazırladığımız harcı sürelim.
  6.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.