2 Haziran 2020 Salı

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su (ben normal ısıda su kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Pirinçinizi soğuk suyla iyice yıkayın (hiç nişastası kalmasın) ve suyunu iyice süzün.
  2. Tencerenize tereyağınızı ve sıvı yağınızı koyun ( sıvı yağ hem parlaklık veriyor hem de tereyağınızın yanmasını engelliyor) eriyen tereyağına suyu süzülmüş pirinçlerimizi ilave edin. Pirinçinizi iyice kavurun. Bu arada istediğiniz miktarda tuz ilave edin.
  3. 3 bardak suyunuzu ilave edin ve karıştırın bu arada zerdeçal ve karabiberinizi de ekleyip tekrar karıştırın. Pilavınızın kapağını kapatın, ocağınızın altını yüksek ısıda açın ve pilavın bir iki taşım kaynamasını sağlayın. Kaynayan pilavınızı ocağınızın en kısık tarafına alıp pişmesini sağlayın.
  4. Pişen pilavınızı kaşıkla bir iki alt üst edin, üzerine havlu kağıt serin ve kapağını kapatın ve dinlemeye bırakın.
  5. Yapanın eline sağlık. Şimdiden afiyet olsun:).

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • Birkaç domates ve biber
köftesi için;
  • 300 gram kıyma (orta yağlı dana kuzu karışık olabilir)
  • 2 adet patates
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı pulbiber
  • yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

    Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı


    1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyelim. Tuzlu su içerisine alarak 15-20 dakika bekletelim.
    2. Bu sırada köftesi için patatesleri rendeleyip suyunu sıkalım. Benim kıymam az olduğu için patates ekledim dilerseniz kıyma miktarını artırıp patates kullanmayabilirsiniz ama böylesi de gayet lezzetli, tavsiye ederim.
    3. Köfte için gerekli malzemeleri bir kaba alıp köfte harcını yoğuralım. Normalde köfteye 1 de yumurta eklerim, burada yumurtayı unuttuğumu şekillendirme aşamasında farkettiğim için tekrar başa almak istemedim, köftelerde de bir sorun yaşamadım, yine de siz bu aşamada köftelerinizin dağılmaması için yumurtayı da ekleyebilirsiniz.
    4. Köfte harcından parçalar kopararak şekillendirelim.
    5. Suda bekleyen patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra tavada sıvı yağ ile arkalı önlü kızartalım.
    6. Patlıcanlar kızardıktan sonra aynı tavaya biraz daha yağ ekleyip köfteleri de kızartalım.
    7. Kızaran patlıcanın bir kenarına köfte yerleştirip rulo şeklinde saralım. Patlıcan küçükse iki patlıcanı birbirine ekleyebilirsiniz.
    8. Köfteli patlıcan rulolarını fırın tepsisine yerleştirelim. Aralarına domates veya varsa yeşil biber koyalım.
    9. Yemeğin sosu için salçayı bir kasede sıcak su ile çözdürelim. Bu esnada domates sosunu da ekleyelim. Domates sosu yoksa önemli değil, salçayı 1.5 kaşık kullanın (veya 1 tatlı kaşığı biber salçası da olur). Salçanın ve sosun tuzuna göre tuzunu ayarlayalım.
    10. Hazırladığımız sosu da fırın tepsisine boşaltalım. Yemeğimizi önceden ısıtmaya başladığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
    11. Yanında pirinç veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz, ben ikisini de yakında yaptığım için çocukların da seveceğini bildiğim için spagetti makarna ile servis ettim :) Herkese afiyet olsun :)

Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi

Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram taze fasulye
  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 adet kırmızı közlenmiş biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Limon suyu (damak tadınıza göre)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Semizotlu Taze Fasulye Salatası (Lezzet Şöleni) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce fasulyeleri temizleyip, 2’ye bölüyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Semizotlarını, küçük küçük doğruyoruz.
  3. Közlenmiş biberi, uzun ince doğruyoruz.
  4. Mısır ve baharatları da ekleyip, karıştırıyoruz.
Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4.5-5 su bardağı su
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu

Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede mercimeği haşlayın. İçine bulguru ekleyip karıştırın.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın.
  3.  Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavurun.
  4. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavurun.
  5. Soğanlı harcı genişce bir kaba alıp mercimek ve bulgur karışımını, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydanozu, limon suyunu ekleyip yoğurun.
  6.  Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde sıkıp bırakarak servis tabağına yerleştirip servis edelim.
Afiyet olsun 🤗.

Soğan Halkası Tarifi

Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 100 ml maden suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Üzerine bulamak için galeta unu
  • Tuz isteğe bağlı kırmızı toz biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Soğan Halkası Tarifi Yapılışı

  1. Soda hariç tüm kuru malzemeleri kaseye alıp güzelce karıştırın.
  2. Kasenin ortasına maden suyu döküp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Soğanları halka şeklinde kesip elinizle ayırın önce dışa sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.
  4. İster soğuk ister sıcak servis edin .
Afiyet olsun ☺️💐💖.

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 buçuk yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
Üzeri için;
  • Sucuk
  • Sosis
  • Salam
  • Zeytin
  • Biber
  • Domates
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı malzemeleri bir kaba alarak unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. 40 dakika mayalanmasını bekleyelim.
  3.  Mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp bir merdane yada oklava yardımıyla çok kalın çok da ince
  4. Açtığımız hamurumuzun üzerine sosumuzu yayalım ve diğer malzemeleri koyalım.
  5.  Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 10-15 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  6.  Pişen pizzamızı fırından çıkarıp kaşar peynirini üzerine ekleyerek tekrar fırına verelim ve peynir eridikten sonra çıkarıp ilk sıcağı çıkınca servis yapalım.
Afiyet olsun 😊.

Biryani (Irak Usulü) Tarifi

Biryani (Irak Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çorba kasesi iran prinçi (siz istediğiniz kullanabilirsiniz biz genelde iran prinçi kullanıyoruz)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 patates
  • 1 avuç badem
  • 1 avuç ceviz
  • 1 paket kuş üzümü ( normal çekirdeksiz kuru üzümde kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Sıvı yağ
  • Biryani baharatı (baharatçılarda bulunur)

Biryani (Irak Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Bu arada cevizlerimizi ve bademleri suya koyup onları da haşlayıp üzerlerinde ki kabuğu soğuyoruz.
  3. Patatesimizi de soyup onuda küp küp doğrayıp bir tavaya sıvı yağ alıp ilk önce patatesleri sonra sırasıyla kuş üzümünü, badem ve cevizleri, eti kızartıp( bu işlemleri yaparken hepsine biraz biraz tuz eklemeyi unutmayın) ayrı bir kaba alıyoruz.
  4. Daha sonra pirinçimizi yıkayıp üzerine sıcak su ve tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.
  5. Bu arada arpa şehriyeyi de kızartıp pirincimizin pişmesine az bir süre kalınca ekliyoruz( birbirlerine karışması için)
  6. 1 tatlı kaşığı biryani baharatını da suya ekliyoruz.
  7. Pirinç haşlayınca süzüp bütün malzemelerimizi de ekleyip üzerine yine biryani baharatını ekleyip üzerine sıvı yağ geçirip  1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip demlenmesi için ocağa alıyoruz.
  8. Buharını verince de ocaktan alıp servis ediyoruz😘
Not:Eğer ki bu tarifi Türk pirinciyle de yapmak isterseniz kızartma işlemleri aynı şekilde yapıp. Princimizi yağda kızartıp biryani baharatını ve tuzunu ekleyip üzerine sıcak su doldurup pişiriyoruz. Biraz pirinci diri olmasına dikkat ediyoruz ki diğer malzemelerimizi de ekleyip tekrardan az su koyup demlemeye bırakıyoruz,.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi İçin Malzemeler

Et marinasyonu için:
  • 4 adet ızgaralık et ( ben kotrfile kullandım)
  • Kaya tuzu
  • 150 ml kırmızı şarap
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Süt( göz kararı çok az belki 5 damla falan)
  • Kuru nane, kekik, tuz, karabiber
Közleme için:
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsak
Domates sosu:
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Karabiber, tuz, kekik, kuru nane.

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Soslu Izgara Et Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikli olarak etlerimizi arkalı önlü kaya tuzu döküp elimizle bastırarak içine işlemesini sağlıyoruz .
  2. Daha sonrasında o etler beklerken marinasyon işlemi için sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Derin bir kaba 150 ml kırmızı şarabımızı döküyoruz ardından bal zeytinyağı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra lezzeti yumuşatmak için göz kararı çok az süt döküyoruz.
  5. Bu malzemeleri güzelce çırptıktan sonra etleri bu sosa batırıp çift kilitli poşetin içine yerleştiriyoruz ( poşet yoksa derin herhangi bir kapta olur dolaba koyarken üstünü streç filmle kapatmanız gerekir).
  6. Kalan sosumuzu poşetin içine döküp dolaba koyuyoruz.
  7. En az 1, 5-2 saat en fazla 1 gün bekletiyoruz.
  8. Daha sonra patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közleyip güzelce soyuyoruz.
  9. Küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra derin bir kaba alıyoruz.
  10. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi döküyoruz(isteğe bağlı).
  11. Birkaç diş sarımsakta rendeledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
  12. Ardından domates sosumuzu hazırlıyoruz.
  13. 1 adet domatesi rendeliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçası, zeytinyağı, birkaç diş sarımsak ve baharatlama işlemi yaptıktan sonra karıştırıyoruz .
  14. Koyuluk kıvamına göre biraz su ekliyoruz ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı.
  15. Şimdi ise sıra eti pişirmede.
  16. Dolaptan çıkardığımız etleri önce ısınmış bir tavada kesinlikle yağ dökmeden etlerimizi mühürlüyoruz.
  17. Mühürlenen etleri kapaklı ızgara tavasına yerleştiriyoruz yine kesinlikle yağ dökmüyoruz etleri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp yaklaşık 45 50 dakikada yavaş yavaş pişiriyoruz.
  18. Eğer etiniz pişmediyse çok az su dökebilirsiniz yanmaması için.
  19. Etin altını kapatmaya yakın hazırladığımız domates sosunu döküyoruz biraz da o şekilde piştikten sonra etimiz artık hazır.
  20. Daha sonra sunum için közlenmiş patlıcan ve biberlerden yatak yapıp üstüne etimizi koyuyoruz dilerseniz yanına pirinç pilavı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram parça et (kemikli etide kullanılabilir
  • 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut( önceden haşlanmış nohut da varsa kullanılabilir)
  • 3 adet topak patlıcan
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım  adet yeşil biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası ( domatesle karışık salçada olabilir )
  • 1 yemek kaşığı sıvı sumak ekşisi yoksa limon tuzu
  • Tuz
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
  • Kuru nane

Ekşili Patlıcan (Doğrama) Antep Yöresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi ve ıslatılmış nohutumuzu iyice yıkayıp düdüklü tenceremize koyalım.
  2. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp ocağımıza alalım kaynayıp üzerinin kefini aldıktan sonra düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım etimiz kemikli ise 40 -45 dakika parça ise 35 -40 dakika pişirelim.
  3. Bir taraftan da patlıcanları görselde paylaştığım gibi küpten biraz daha büyük doğrayıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletelim domates biber soğan ve sarımsakları da doğrayıp etimizin pişmesini bekleyelim.
  4. Patlıcanlarımızıda tuzlu sudan alıp iyice yıkayalım etimiz pişince düdüklü tenceremizin ilk sıcağı çıktıktan sonra dikkatli bir şekilde ağzını.
  5. Açalım ve üzerine doğramış olduğumuz kuru soğanı ve patlıcanları atıp bir taşım kaynatıp hemen diğer malzemeleri ekleyelim.
  6. Salçasını tuzunu da ekleyip ocağımızı iyice kısalım ve pişirmeye bırakalım.
  7. Sürekli karıştırmayalım aksi takdirde patlıcanlar dağılır ve hiç hoş olmayan bir görüntü olur 20- 25 dakika piştikten sonra ekşisini de ekleyip altını kapatalım.
  8. Ve üzerine nane ve sıvı yağını iyice kızgın bir şekilde ekleyelim.
  9. Biraz etrafa sıçrayabilir ama mutlaka kızgın bir şekilde dökelim.
  10. O ses ve nanenin muhteşem kakaosu ile yemeğimizi tamamlayalım tamda mevsimi bütün sebzeler taze ve lezzetli.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Tart Pasta Tarifi

Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 veya 2 buçuk su bardağı un
Kek ıslatmak için
  • 1 adet 3 ü 1 arada kahve
Muhallebili için;
  • 500 gram süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Süslemek için;
  • 1 adet muz
  • 10 adet çilek
  • 10 kiraz
  • 1 adet kayısı

Tart Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kabın içine kek malzemeleri için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
  2. Daha sonra diğer malzemeleri koyuyoruz tart kalıbını margarinle yağlayıp hamuru fırına veriyoruz .
  3. Daha sonra muhallebi tüm malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz .
  4. En son ocağı kapatıp vanilya döküyoruz.
  5. Karıştırıyoruz kek piştikten sonra soğumasını bekleyip 3 ü 1 arada kahve ile keki ıslattım.
  6. İçine ince kesilmiş muz yerleştirelim .
  7. Daha sonra muhallebi dökelim üzerini süsleyelim.
Afiyet olsun 💕.

Sıcak Yaz Günleri İçin Limonlu İçecek Tarifi

Sıcak Yaz Günleri İçin Limonlu İçecek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı nane
  • 1 küçük limon
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 bardak su
  • Buz
  • Bir limonun suyu
Sunum için;
  • İnce ince kesilmiş limon

Sıcak Yaz Günleri İçin Limonlu İçecek Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle limonumuzun kabuğunu rendeliyoruz.
  2. Rendelenmiş olan kabuğu bir kaseye alıyoruz.
  3. Ardından nanemizi ekliyoruz.
  4. Ve sonra da şekerimizi ekliyoruz.
  5. Sonra limon suyumuzu da ekliyoruz ve karışımı iyice karıştırıyoruz.
  6. Ardından bu karışımı suyumuzun içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  7. İçeceğimizin içine birkaç parça buz da ekliyoruz.
  8. Ve sonra da ince ince dilimlediğimiz limonları da içeceğimizin içine atıyoruz.
  9. İçeceğimiz hazır. Sıcak yaz günleri için mükemmel bir içecek olduğunu düşünüyorum.
  10. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet olsun ☺️.

25 TL’ye onlarca oyun almak! EA Access nedir?

EA Access nedir, EA Access oyunları neler sorularını cevapladığımız videomuz ile karşınızdayız. Bu videomuzda sizlere özellikle oyuncuların hoşuna gidecek bir abonelik servisi olan EA Access’ten bahsedeceğiz.

EA Access oyunları neler, kullanıcıları hangi avantajlar bekliyor?

EA Access, Xbox ve PlayStation kullanıcıları için sunulan bir abonelik hizmeti. Aylık üyelik ile 25, yıllık üyelik ise 169 TL olarak konumlandırılmış durumda. Kullanıcılar bu üyelik sistemine abone olduktan sonra aşağıda saydığımız oyunlara üyelik süreleri boyunca sınırsız bir şekilde erişebiliyor. Kullanıcıların erişebildikleri oyunlar arasında FIFA 20 gibi güncel birçok oyun bulunuyorken, başka avantajlar da bizleri bekliyor. Kullanıcılar en yeni oyunları belirli bir süre boyunca erkenden erişebiliyor ve oynayabiliyor. Ayrıca oyuncular, EA Access üyeliği ile beraber  FIFA gibi EA oyunlarında oyun içi satın alımlarda yüzde 10 gibi indirimler ile karşılaşıyor.

EA Access oyunları hangileri?

EA Acces oyunları Xbox ve PlayStation için devamlı olarak farklılık gösteriyor. Buraya tıklayarak her zaman için en güncel listeye erişebilirsiniz.

Elektrikli BMW M5 özellikleri ile sınırları zorlayacak!

Dünyanın dört bir köşesindeki otomobil üreticileri içten yanmalı motorlara sahip araçlara veda etmek için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Tesla’nın liderlik ettiği elektrikli otomobil pazarına BMW M5 ile bir model daha eklenecek.

Elektrikli BMW M5 için çalışmalar devam ediyor

CAR dergisinin raporuna göre 2024 BMW M5, Tesla Model S veya daha yüksek performanslı herhangi bir sedana meydan okuyacak. Arkada iki, önde bir olmak üzere toplamda üç elektrik motorunu bulunacak. 250 kW’lik bu motorlar sayesinde aracın konvektif anlamda 1006 beygir gücünde olacağı vurgulanıyor.
Yıllardır yüksek performansı ile tanınan bu otomobil bu sayede gücüne güç katacak ve 0’dan 100 km hıza 2.9 saniye içerisinde çıkacak. Aracın 700 km civarında bir menzile sahip olacağı iddia ediliyor olsa da, henüz geliştirme aşamasında olduğu için konuşmak için biraz erken.
350 kW’lık şarj kapasitesine sahip 135 kW batarya ile donatılacak.Yeni nesil M5 bu özellikler ile oldukça iddialı görünüyor. Ancak Tesla’nın bir planı var. Plaid olarak bilinen yüksek performanslı bir aktarma organı üzerinde çalışıyor ve raporlara gör 130 kW pil ile yaklaşık 800 beygir gücünde üç motorlu bir kurulum olması bekleniyor. Bu BMW’nin sunacağı değerlere oldukça yakın.