23 Ağustos 2020 Pazar

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
Sos malzemeleri :
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için :
  • Beyaz peynir
  •  Maydanoz karışımı
Üzeri için :
  • 1 şişe maden suyu

Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği ( Çok lezzetli ) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere yine çok güzel bir börek tarifim var sık sık yaparım ve yiyenler su böreği gibi olmuş derler mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeniceksiniz.
👇👇👇👇
  1. Bir kabın içine bütün sos malzemelerini alın. Güzelce çırpıp karıştırın.
  2. Üzerine sürmek için 4-5 kaşık ayrı bir kaseye ayırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine 1 adet yufkayı bütün haliyle kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
  4. Diğer yufkaların her birini 4 parça olacak şekilde bölün. Toplamda 16 yufka parçası olacak.
  5. 8’li grup olacak şekilde ikiye ayırın. ( Yani 8 parçasını alta diğer 8 parçasını da üstte olacak şekilde döşeyeceğiz. )
  6. Yufkaların 8 parçasını tek tek her yerini sosa batırıp çıkarın, tepsideki yufkanın üzerine gelişi güzel döşeyin.
  7. Üzerine önceden hazırladığınız  peynir maydanoz karışımını serpiştirin.
  8. Onun üzerine tekrar geriye kalan 8 parça yufkayı da aynı şekilde sosa batırıp üst kısmını döşeyin.
  9. En alttaki yufkanın kenarlarını üstüne doğru kapatıp üzerine ayrılan sostan sürün.
  10. Bıçakla dilimleyip 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün, 5 dakika bekletin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  12. İlk sıcağı giden böreği dilimlediğiniz yerlerden tekrar keserek servis edebilirsiniz.
    Harika bir börek pişerken kabarıp kocaman oluyor ve yemelere doyulmuyor.
AFİYET OLSUN ☺

Etli Kabak Biber Dolması Tarifi

Etli Kabak Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 10 tane dolma biber (yarım kilo kadar)
  • 2 domates
İç için;
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 domates
  • 1 su bardağı pirinç̧
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam maydanoz, nane ve
  • 4-5 yaprak reyhan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Pulbiber, karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Etli Kabak Biber Dolması Tarifi Yapılışı

Yine kültürümüzün vazgeçilmez parçalarından kabak ve dolma biber☺️
Kıymalı muhteşem harç ve sebzelerin enfes uyumu☺️
  1. Bir tencereye biraz 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ̆ alınır, yemeklik doğradığımız soğanlar alınarak kavrulur.
  2. Kavrulan soğanların üzerine doğranmış yeşil biberler eklenir ve onlarda kavrulduktan sonra kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  3. Salça eklenir biraz daha kavrulduktan sonra doğranmış domatesler eklenir.
  4. Daha sonra yıkanmış bulgur ve pirinç̧ eklenir, doğranmış yeşillikler, baharat, limon suyu, nar ekşisi ve zeytin yağ eklenerek birkaç dakika daha kavrulup altı kapatılır.
  5. Dolma biberler ayıklanır, kabaklar soyulur ve içleri oyulur.
  6. Dolma biberler ve kabakların içi dolu dolu olmayacak şekilde doldurulur, üzerleri kestiğimiz domatesler ile kapatılır.
  7. Bir tencereye dağılmayacak şekilde dizilir, iki su bardağı kadar su ve bir tatlı kaşığı salça açılır ve dolma biberlerin üstüne gezdirerek orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
  8. Pirinçlerimizi kontrol edip pişmemişse çok az daha su ekleyip pişirmeye tamamlarız. Harika bir lezzet kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun….

Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 bardak su(ben 2 bardağını et suyu kullandım)
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba herkese 🙋🏼‍♀️yapımı çok kolay ama tadı damağınızda kalacak bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum sizinle.
  1. Öncelikle kaynayan suya erişteleri ekleyin. Eriştelerin pişmesine yakın haşlanmış mercimeği ekleyin.
  2. Bu sırada başka bir kapta çorbanın terbiyesini hazırlayın.
  3. Tüm malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla hiç pürüz kalmayana kadar çırpın. Ardından çorbadan azar azar terbiyeye ekleme yapıp hızlıca karıştırın. (bu işlemi çorbanın kesilmemesi için yapıyoruz. ).
  4. Terbiyeyi çorbaya ekleyip bir taşım kaynatın.
  5. Bir tavada tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberi ekleyip çorbanın sosunu hazırlayın.
  6. Pişen çorbaya sosu da ekleyince çorbanız hazırdır🙃.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Dondurucuda Taze Bamya Tarifi

Dondurucuda Taze Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bamya
  • 4 adet domates
  • Limon tuzu

Dondurucuda Taze Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bamyayı yıkıyoruz güzelce.
  2. Suyunu süzünce ayıklıyoruz.
  3. Sonra kaynayan suya bir yemek kaşığı limon tuzu koyup, bamyaları ekliyoruz.
  4. 10 dakika kaynatıp sarartınca bamyaları süzgece alıp suyunu süzüyoruz.
  5. İyice soğuyan bamyaları kabuğunu soyup küp domateslerle karıştırıp poşetliyoruz.
  6. Havasını alıp dondurucuya koyuyoruz.

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 paket petibör bisküvi
Islatmak için ;
  • 1 su bardağı süt

Petibör Sütlüm Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 125 gram margarini eritelim.
  2. 1 su bardağı unumuzu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım .
  3. 5 dk falan sonra 1 litre sütümüzü ve şekerimizi ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım 10 dk falan sürüyor bu işlem .
  4. Ocaktan alıp 5 dk soğumaya bırakalım ,siz karıştırarakta soğutabilirsiniz .
  5. Sonra 1 paket sade kremşanti ve vanilyamızı ekleyerek karıştıralım.
  6. Yuvarlak borcam kullandım ben sırayla petibör dizelim .
  7. Kaşık ile sütü petibörleri ıslatalım .
  8. Muhallebimizi göz kararı eşit bir şekilde petibörlerin üzerine dökelim.
  9. 2. kat için tekrar petibör dizip ıslatıp üzerine muhallebi eşit şekilde toplam 3 üç kat içinde aynı işlemi yapalım, toplam 3 kat olacak .
  10. En son olarakta üzerine fındık veya ceviz robottan çekip üzerine serpelim.
  11. Dolapta 3 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun😊.

Fırında Patatesi Bir De Böyle Deneyin Tarifi

Fırında Patatesi Bir De Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) cay kaşığı kekik
  • Varsa çok az sarımsak tozu
  • 1/2bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı karbonat
  • 1 paket kabarma tozu
  • Buz parçaları

Fırında Patatesi Bir De Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabukları soyulup elma dilimi şeklinde dilimlenir.
  2. Çukur ve geniş bir kapta önce 1/2 bardak sıcak su ilave edilir ve üzerine karbonat ve tuz eklenir.
  3. İyice tuz ve karbonat eritildikten sonra üstüne soğuk su eklenir varsa suya buz atılır en az 15 -20 dk bu suda bekletilir.
  4. Patatesler bir havlu ile suyu alınıp kurutulur.
  5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilip patateslerin üzerine kabartma tozu eklenip iyice patatese yedirilir.
  6. Ben yukarıdaki saymış olduğum baharatları kullandım fakat sizin damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  7. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzunu ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip iyice yedirdikten sonra 180 derecede 20 dk pişiriyoruz.
  8. Nar gibi kızarınca istediğiniz soslarla servis yapabilirsiniz.
Not:benim fırın sürem 20 dk fakat her fırın pişirme süresi farklılık gösterebilir. Siz kızarıncaya kadar ara ara yerini değiştirerek patateslerinizi kontrolü bir sekilde pişirin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Dondurma Tarifi

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dondurulmuş veya normal çilek
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 paket krema
  • İçine çikolata parçaları veya çikolatalı gofret parçaları tamamen isteğe bağlı katmaya da bilirsiniz

Çilekli Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Çilekleri kremayı ve balı blenderdan geçiriyoruz.
  2. Dondurma kalıbının ucuna biraz çikolata parçaları ,ardından blenderdan geçirdiğimiz çilekleri kaba ara ara doldurup çubuklarını takın.
  3. Dondurucuda en az 2-3 saat bekletiyorsunuz dondurmanız hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hamburger Tarifi

Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tozbiber
  • Tuz
Arasına;
  • Marul
  • Domates
  • Turşu(tercihen)
  • Karamelize soğan

Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı robottan çekip tüm malzemeleri fazla ezmeden yoğuralım.
  2. Herşey karışınca daha fazla yoğurmadan hamburger ekmeğinden büyük köfteler yapalım.
  3. Kızarınca küçüleceği için ekmekten büyük olmalı.
  4. Karamelize soğan için; iki büyük soğanı jülyen doğrayıp az yağ bir tutam tuz ve bir tutam şeker ile iyice kavuruyoruz .
  5. Köfte piştikten sonra hamburger ekmeği arasına köfte, marul, domates, karamelize soğan ,ketçap ve mayonez ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun…

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağından birazcık fazla un
İçine;
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2-3 adet muz
  • Arzuya göre damla çikolata ve hindistan cevizi (yarım paket kalıp çikolatayı bıçakla keserek küçültebilirsiniz)

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuması ve kıvam alması için dolaba kaldırın.
  2. İçine damla çikolata ve hindistan cevizi de koyabilirsiniz. Ben biraz ekledim.
  3. Daha sonra yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
  4. Sütü ve sıvı yağı da ekleyerek biraz daha çırpın.
  5. Sonrasında da kuru malzemeleri elekten geçirerek kek hamurunuzu hazırlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş büyük bir tepsiye her yeri eşit olacak şekilde yayın.
  7. Spatulanın arkasını hafif ıslatarak düzleme işlemini yapabilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.
  9. Kekinizin ilk sıcağı çıkınca kalıpla ya da su bardağının ağzıyla kalıp çıkarın.
  10. Kalıplardan arta kalan keki rondodan geçirin ya da elinizde ufalayın.
  11. Buzdolabındaki donmuş kremşantiyi sıkma torbasına alarak keklerin üzerine daire şeklinde sıkın.
  12. Kenarlara taşmamasına dikkat edin.
  13. Bu aşamada ben kekleri birkaç damla sütle hafifçe ıslattım, akabinde muzları yerleştirdim.
  14. Kremşantinin şekli düzgün olmayabilir, arkasını ıslattığınız kaşıkla düzeltebilirsiniz.
  15. Un haline getirdiğiniz kek kırıntılarının, kremşantinin her tarafına yapışmasını sağlayın. Bu aşamada da şeklini düzeltebilirsiniz.
  16. Tepsiye aldığınız köstebek pastalarınızı birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır.

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo kapya biber
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • Yarım demet maydanoz
  • Limon suyu

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle biberleri yıkayıp kurulayın.
  2. Dilerseniz ekmek fırınına yollayarak eğer imkanınız yoksa üzerlerine bir kaç delik açarak 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Kabuklarını soyup çekirdeğini ayıklayıp doğrayalım .
  4. Maydanozlarıda iri iri doğrayalım.
  5. Sarımsağı da soyup küçük küçük doğrayalım.
  6. Sirke, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın .
  7. Cam kavanozlara önce biber, maydanoz ve sarımsağı kat kat ilave ederek dolduralım.
  8. Karışan sosu kavanozlara eşit bir şekilde dökelim .
  9. Kapağını üzerlerine limon suyu gezdirip sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.
  10. Turşumuz 15-20 gün içinde hazır hale geliyor afiyet olsun.

Fırında Yoğurt Soslu Sebzeli Tavuk But Tarifi

Fırında Yoğurt Soslu Sebzeli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 3 tane sivri biber
Yoğurt sosu için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz( kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tepsiye iki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su döktüm

Fırında Yoğurt Soslu Sebzeli Tavuk But Tarifi Yapılışı


  1. Önce yoğurt sosumu yaptım, yoğurt sosu için bütün malzemeleri karıştırdım.
  2. Tavuk butlarımı güzelce yıkayıp fazlalıklarını bıçak ile kesip attım.
  3. Bıçakla bütün üzerinde kesikler yaptım.
  4. Yoğurt sosunu her tarafına sürdüm.
  5. Sebzelerimi yıkayıp kesip hazırladım.
  6. Sıvı yağ ve suyu tepsiye döktüm .
  7. Tavukları üzerine koydum sebzelerimi tepsiye dizdim.
  8. 240 derece alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirdim.

Kars Ketesi Tarifi

Kars Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 – 2 kilo un ( azlık yada çokluğuna göre ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme olmasın)
  • 1 çay kaşığı toz maya (tepeleme olmasın)
  • Su (kıvamına göre ayarlanacak yavaş yavaş dökülerek yoğurulacak)
  • 2-3 paket margarin
Üzeri için;
  • Yoğurt (isteğe göre yumurtada sürülebilir)

Kars Ketesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabımıza unu ekliyoruz üzerine tuz, kabartma tozu, mayayı ekliyoruz ve hafif elimizde karıştırıyoruz.
  2. Hafif soğuğa dönük ılık suyumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesinden bir tık daha sert hamur elde ediyoruz.
  3. Yoğrulan hamurdan avuç büyüklüğünde görselde de göründüğü gibi bezeler yapıp kenara koyuyoruz.
  4. Daha sonra yağımızı tavada eritiyoruz.
  5. Bezelerden 1 tane alıp açıyoruz ince bir şekilde açıyoruz ben açtıktan sonra oklavaya yufkayı koyup çırpıyorum iyice incelsin diye 2 kere yeterli oluyor.
  6. Açılan yufkayı güzel bir her yerini bolca yağılıyoruz ve geniş parçalar halinde kesiyoruz.
  7. Daha sonra bir parçayı çekerek incelterek katlıyoruz katlanan hamuru diğer kesik parçanın üzerine koyup katlamaya devam ediyoruz.
  8. Bütün hepsini yaptıktan sonra unlu tepsiye diziyoruz.
  9. 1 saat en fazla beklettikten sonra oklavayla hafifçe açıp tepsiye diziyoruz.
  10. Üzerine ben yoğurt sürüyorum yumurta kokusu olmasın diye dileyen yumurtada sürebilir.
Afiyet olsun 🌼🌼🌼.

Kışlık Menemen Tarifi

Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 kg domates
  • 2 kg kıl biber
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı tuz
  • 22 tane boş kavanoz
  • 22 tane yeni kapak
  • 1 tencere su

Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı

  1. 1 tencere suyu ısıtın.
  2. Domatesleri içine atıp 30 sn bekletin.
  3. Çıkarınca soğuk suya koyup domatesleri soyun.
  4. Domatesleri rendeleyin yada robottan geçirin.
  5. Bu arada kıl biberleri küçük küçük doğrayın.
  6. Büyük bir tencerede çok büyük tencere yoksa bu malzemeleri 2 ye bölün iki kerede pişirin.
  7. Tencereye yağı koyun bibeleri biraz kavurun.
  8. Domatesi ekleyin. 10-15 dk ocakta orta ateşte pişsin en son tuzu ekleyin.(yeni kapaklarınızı da sıcak suda kaynatın) kavanozlara malzemeleri koyun sıcak kapakları sıkı sıkı kapatın.
  9. Ters döndürerek koyun. 12 saat kavanozları ellemeyin.
Bütün kış afiyetle yiyin 😍.