30 Ağustos 2020 Pazar

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet limon
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (Şekeri damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz)
  • Nane (İsteğe bağlı)
  • 1 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limonları ova ova güzelce yıkayın kurulayın.
  2. Rendenin en ince yeri ile beyaz kısmına gelmeden kabuklarını rendeleyin. Beyaz kısım gelirse acı olur dikkat edin!
  3. Rendelenen kısma 5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve kaşığın sırtı ile eze eze karıştırın. Bayağı şekerin sesi kesilene kadar devam edin.
  4. Hazır olan limon rendesinin üstünü kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
  5. Sabah 5 limonun suyunu sıkın ve kabukları ile birleştirip 1 litre su ile açın.
  6. Dilerseniz serviste süzebilirsiniz bence hiç gerek yok. Nane ile de servis yapın.
Afiyet şifa olsun.

Hindi Döner Tarifi

Hindi Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram hindi eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tereyaği
  • Buzdolabı poşeti

Hindi Döner Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır.
  2. Hindi etleri uzunlamasına kesilerek sosa bulanır ve içinde bırakılır.
  3. Üstü kapatılarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir (Ben aksamdan yapıp ve kadar dinlendirilir)
  4. Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış hindiler sostan çıkarılarak buzdolabı poşetine koyulur ve sıkıca sarılarak dondurucuya kaldırılır (Fazla sos kapta kalacaktır, sostan çıkarılan haliyle poşete koyulur)
  5. Kullanılacağı zaman dondurucudan çıkarılır. Buzu çözülmeden ince ince doğranır. Isıtılmış tavada suyunu salıp çekene ve kızarana kadar pişirilir. Pişme aşamasında tuz ve tereyağı ilave edilir.
  6. Tek başına bile lezzetli olan döneri isteyen pilav üstü servis edebilir.
  7. Aynı sos içinde hindi etleri kuşbaşı doğranarak bekletilip şişlere geçirilerek fırın ızgarasında hindi şiş olarak da yapılabilir, oldukça lezzetli oluyor.
  8. İsteğe bağlı olarak bu yöntem diğer et türlerinde de kullanılabilir.

Sağlıklı Patates Kızartması Tarifi

Sağlıklı Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sağlıklı Patates Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. 3 patatesi yıkayıp, soyup kızartmalık doğrayın.
  2. Ben çıtır olması için ince doğruyorum. Üzerine tuz, sarımsak tozu ve zeytin yağını döküp karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın.
  4. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika pişirin.
Not:Özellikle çocuklara yaparsanız sağlıklı bir alternatif olur sizin için.
Afiyet olsun.

Tek Kişilik Sufle Tarifi

Tek Kişilik Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çikolata
Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Tek Kişilik Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı şekeri bir kaba alıp beyaz olana kadar çırpıyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Bütün malzemeler çırpıldıktan sonra yağladığımız bardağa ekliyoruz ardından içerisine ben bolca damla çikolata ekledim ve biraz da damak çikolata koydum.
  3. Daha sonra derin bir tencereye su ekliyoruz suyu bardağı içine yerleştirip ölçtükten sonra koyuyoruz bardağın yarısına gelecek kadar kaynar su ekliyoruz.
  4. Kapağı açık şekilde 2 dakika kaynatıyoruz suyu ardından tencere kapağını bir bez yardımı ile sarıp tencerenin üzerine koyuyoruz.
  5. Yaklaşık 15 dakika kadar kaynatıyoruz suyun içinde ve ara sıra kontrol ediyoruz merak etmeyin kabarması kapak açılınca sönmeyecektir.

Dondurma Tarifi

Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 gram sahlep
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler tencerede harmanlanır. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır.
  2. Ara sıra kepçenin tencere içinden dışarı doğru hareketi ile havalandırılır.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınan karışım soğumaya bırakılır.
  4. Oda ısısına gelen karışım dondurmanın yapılacağı kaplara aktarılır ve bu aşamada dondurmanın içine istenilen malzemeler koyulur (Örneğin çikolatalı dondurma için 1 çorba kaşığı kakao yada vanilyalı için bir paket vanilya)
  5. Soğuyan karışım iki dakika blenderlanır ve dondurucuya koyulur.
  6. İki saat sonra dondurucudan alınan karışımlar iki dakika blenderlandıktan sonra tekrar dondurucuya koyulur. Bu aşamadan sonra her üç saatte bir üçer dakika blenderlama işlemi üç kere tekrarlanır.
  7. En son blender işleminden sonra dondurucuda beş saat bekleyen dondurmalar artık hazır.
  8. Blenderınızın gücünün iyi olması gerekiyor, yaptığınız miktar arttıkça bazı makinelerin performansı düşebiliyor hatta durabiliyor. Bu durum süreci aksatabiliyor.
  9. Bu tarif ile hazırladığınız dondurmayı dolapta uzun süre bekletebilirsiniz.
  10. Her blender aşamasında dış taraflar donmaya başlamış, iç taraflar daha akışkan durumda olacaktır. Önce tamamını karıştırıp ardından blender yapılır.
  11. İçine koyulan malzeme türüne göre blender aşamalarında yoğunluk, kıvamda farklılıklar görülebilir, endişeye gerek yok.
  12. Aynı tarif ile malzeme ekleme aşamasında koyarak yapabileceğiniz özellikle limonlu ve ballı cevizli çeşitleri de oldukça güzel oluyor.
  13. Limonlu dondurma hazırlarken bir limon kabuğu rendesini şeker ile ovalanır, karışıma bir tutam zerdeçal da eklenir.
  14. Bu tarif ve diğerleri mutfakkeyiftir ınstagram sayfasında yer almaktadır.

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak milföy
  • 100 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı teremyağ

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan rondoda incecik doğranır.
  2. Kıymaya soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber ilave edilip harmanlanır.
  3. Her bir milföy yaprağı 8 parçaya bölünür.
  4. Ortalarına kıymalı harçtan koyularak mantı gibi kapatılıp ters çevirip borcama dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Fırından aldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
  7. Üzerine yoğurt dökülür.
  8. Tavada eritilen 2 kaşık teremyağın içine biraz toz kırmızı biber ilave edilip yoğurtun üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

28 Ağustos 2020 Cuma

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başına 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kişi başına 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak, süt veya soda

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi Yapılışı

Ayran ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi. Ayran yapmanın da tarifi mi olurmuş dediğinizi duyar gibiyim 😃😃
Unutmayın hayat ayrıntıda gizlidir ve tabi ki bol köpüklü nefis bir ayran yapmanın yolu da ayrıntılarda 😂😂 Buyurun evde bol köpüklü nefis ayran yapmanın inceliklerine 😊😊
Yoğurt ve su derin bir sürahiye alınır. Damak tadına göre tuz eklenir. İlk olarak uzun bir kaşıkla bir iki tur karıştırılır. Ardından blenderla homojenize olup iyice köpürene dek çırpılır. Yoğurdun tortu olarak dibe çöküp pütür pütür kalmaması için blenderi bir iki defa durdurup dibinden kaşıkla karıştırmak gerek. Blenderla ne kadar çok çırpılırsa o kadar bol köpük elde edilir. 😉😉 İyice karıştırdığınızda blendırı ayranın yüzeyine yakın çalıştırırsanız çok daha fazla köpük oluşacaktır. Birkaç detay 👇
🌟🌟Köy Ayranı, açık ayran olarak tabir edilen hafif ekşimsi bir tada sahip olan ayran lezzetinden hoşlanıyorsanız ayranınızı su yerine soda kullanarak hazırlayabilirsiniz. ( Su-soda karışık da olabilir. )
🌟🌟 Hazır ayran lezzetinde tatlı ayran seviyorsanız ayranınızı yarı yarıya su-süt karışımıyla hazırlayabilirsiniz.
🌟🌟Yoğurdunuz üzerinde veya kenarında yeşil su birikmiş ise ayran yaparken bu suyu kullanın. ( Yoğurdunuz doğal yoğurt ise bu su B 12 vitaminin en saf halidir). Yalnız yoğurt ölçüsü olarak değil su olarak hesaplayıp kullanın.
🌟🌟Ben kendi mayaladığım yoğurdu kullanıyorum ayran yaparken. Mayalarken tuz kullandığım için ayran da tuz kullanmıyorum. Bana yeterli geliyor.
🌟🌟Taze nane de kuru nane de ayrana çok güzel bir aroma veriyor. Buz kalıpları içine nane yaprakları koyup su ekleyip dondurursanız naneli buzlar elde etmiş olursunuz. Bu buz kalıplarını ayranda, limonatada rahatlıkla kullanabilirsiniz. 👌👌
🌟🌟Ayrana salatalık aromasını da çok yakıştırıyorum. Ayranınızı yapıp hazırladıktan sonra içine iri salatalık dilimleri atıp bekletirseniz bu aromaya da kolaylıkla ulaşılabilirsiniz 😉😉

Sütlü Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet domates
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Sütlü Domates Çorbası Tarifi  Yapılışı


Domates çorbasının yapımı için,
  1. Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur.
  2. Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dk daha kavrulur.
  3. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır.
  4. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır.
  5. Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir.
  6. Servis yapmadan önce tencereye süt ilave edilerek, karıştırılır.
  7.  İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
  8. Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Krep Kebabı (Bu Lezzet Kaçmaz!!!) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  2. Biraz su ile ocakta haşlayalım.
  3. Suyunu çekince sıvı yağ salça ve baharatları ekleyelim.
  4. Tavuğumuzu güzelce kızartalım.
  5. Kızaran tavuğu ocaktan alalım.
  6. Krep malzemelerini derin bir kabın içinde karıştıralım.
  7. Krep tavasını ısıtalım.
  8. Tavaya yeteri miktarda sıvı yağ ekleyelim.
  9. Kepçe yardımıyla krepi tavaya dökelim.
  10. Kontrollü şekilde arkalı önlü krepi kızartalım.
  11. Bir kasenin içerisine krepten bir tane yerleştirelim.
  12. İçerisine tavuklu harcı ekleyelim.
  13. Bohça şeklinde kenarlarını kapatıp kaseyi ters çevirelim ve borcama ya da fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Tüm krepler için bu işlemi yapalım.
  15. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim.
  16. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun 🌹♥️.

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 baş soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Amasya’dan Nefis Patlıcan Çullama Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve kenara alın.
  2. Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları renkleri dönene dek kavurun.
  3. Biberleri de doğrayıp tencereye alın ve kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, küçük küçük doğranmış sarımsakları ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.
  5. En son sebzeleri közlenmiş patlıcanlar ile buluşturun ve ister ılık ister soğuk servis edin. Nefis oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg şeftali
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Şeftali Pestili (Kışa Hazırlık) Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri yıkayıp soyup iri iri doğrayın. Tencereye 1 su bardağı su ile koyup ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
  2. Yumuşayan şeftalileri blenderdan geçirin. Yarım su bardağı kadar ılık suda 3 yemek kaşığı nişastayı eritin.
  3. Blenderdan geçirdiğiniz karışıma ilave edin.
  4. 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsilere ince bir tabaka halinde döküp spatulayla düzleştirin.
  5. Arzuya göre susam, dövülmüş ceviz, fındık, fıstık ekleyebilirsiniz.
  6. Tepsileri güneş alan bir yere koyun üzerilerine sinek böcek toz yapışmaması için ince bir tülbent örtün, bir kaç gün bekletin.
  7. Benim balkonum çok güneş aldığı için 2 günde kurudular.
  8. Kuruyan pestilleri istediğiniz şekilde keserek (rulo, üçgen sarma) buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Teremyağlı Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra başka bir kaba soğuması için bekletiyoruz.
  2. Daha sonra teremyağı, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unun yarısının bir kaba ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra unun diğer yarısını da ekleyin.
  4. Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz önceden ısıtılmış 180° derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarınca 2 dk bekleyip şerbetin içine koyuyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi döküyoruz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun :).

Teremyağı ile Mantar Kurabiye Tarifi

Teremyağı ile Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gr mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kontrollü olarak ekleyin )
Üzeri için;
  • Kakao

Teremyağı ile Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar.
    Bugün ister çayın yanına ister kahvenin yanında yiyebileceğiniz mantar kurabiye tarifi vereceğim.
  2. İlk olarak margarin yumurta ve pudra şekerini güzelce karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, nişastayı ekliyoruz.
  4. Son olarak ünü dikkatlice koyup ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  6. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine şişe yardımı ile ilk kakaoya daha sonra hamurlara batırıyoruz mantar şekli verdiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.