Vişne Soslu Revani Tarifi İçin Malzemeler
Vişneli sos için
- 1 büyük kase vişne
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Revani için
- 3 yumurta
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Vişne Soslu Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bi tencereye vişneleri şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca da altını kısıp hafif kıvam alana dek pişirelim.
- Revani için şekerle yumurtayı çırparak başlayalım.
- Köpürünce yağı, yoğurdu ve sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim güzelce karıştırıp kıvamlı bi hamur hazırlıyalım.
- Borcama alıp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
- Pişen revanmızı soğuyunca ister bardakla ister kare şekli verip dilimleyelim vişneli sosumuzu kontrollü bi şekilde ekleyip demlendirelim.
- Demlenen tatlımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben krem şanti ile süsledim.
Afiyet olsun.