30 Ağustos 2020 Pazar

Lokanta Usulü Çoban Salata Tarifi

Lokanta Usulü Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy domates
  • 4 adet salatalık
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sos malzemeleri;
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber, isot
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz sumak (isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Lokanta Usulü Çoban Salata Tarifi Yapılışı

Hayırlı Ramazanlar.
Hayırlı, huzurlu, sağlıklı haftalar diliyorum.
Köfte, tavuk, balık dilediğiniz her yemeğin yanında yenebilecek nefis mi nefis tam lezzetinde salata tarifine buyrun. 👇 👇
  1. Tüm salata malzemeleri küçük küçük doğranır. Salata kasesine alınır.
  2. Sos malzemeleri ayrı küçük bir kasede çırpılır. Servis zamanı doğranmış tüm salata malzemeleri ve kuru naneyle beraber karıştırılır.
  3. Servis tabağına alınır. Nefis hafif acılı ve bol ekşili nefis salatamız iftar sofrasında yerini almaya hazır. 👌 👌
    AFİYETLER OLSUN

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet et bulyon(isteğe göre)
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Bursa ilimizin yöresel tatlarından olan bu çorba soğuk günlerde içinizi ısıtarak kolayca hazırlayabileceğiniz şekli ile geliyor. 😊👎


  1. Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
  2. Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
  3. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
  4. Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
  5. Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
  6. İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
  7. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  8. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN. 😋😋

Kıbrıs Köftesi Tarifi

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç ekmek içi ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kıbrıs Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba kıymayı alıyoruz.
  2. Ayrı bir yerde patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak kıymaya ekliyoruz.
  3. Yumurtayı, rendelediğimiz soğanı, ince doğranmış maydanozu, galeta unu ya da ekmek içini ve bütün baharatlarıda ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
  4. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. (ben bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar dinlenirdim. Ama zamanınız yoksa hemende kızartabilirsiniz. )
  5. Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz sıvı yağ koyarak köftelerimizi çevirerek kızartıyoruz.
  6. Yanına pilav, patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy patlıcan (Kişi sayısı kadar)
Köftesi
  • Her patlıcan için 100-150 gram kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Üzeri İçin
  • Domates sosu
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlar bütünlüğü bozulmadan ve sapları ile közlenir. Közlenmiş patlıcanlar 10 dk poşette bekletilir (Kolay soyulmasını sağlar) Kabukları soyulan patlıcanlar bir kenara alınır.
  2. Köfte için malzemeler iyice yoğurulur.
  3. Tezgaha streç film açılır, köfte harcından bir miktar alınır ve açılır. Közlenmiş patlıcan köfte harcının ortasına koyulur.
  4. Patlıcan bir miktar tuzlanır ve isteğe bağlı içine ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyulabilir. Streç film yardımı ile köfte patlıcana sarılır ve şekillendirilir.
  5. Hazırlanan köfteli patlıcanlar fırın tepsisine alınır. Üzerine hazırlanan domates sosu dan bir miktar yayılır ve 200 derece fırında pişirilir.
  6. Servis yapılırken üzerine bir miktar daha domates sosu gezdirilir ve maydanoz serpilir.

Darülziyafe Köftesi Tarifi

Darülziyafe Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi
  • 500 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 300 gram hindi yada tavuk kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekili antep fıstık
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • Kekik, kimyon
  • 4 yufka
  • 4-5 kaşık zeytinyağı
Domates Sosu
  • 4 adet domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kekik, tuz
  • Beğendi;
  • 4 adet patlıcan (Közlemiş)
  • 1,5 bardak süt
  • 4 kaşık tereyağı
  • 4 kaşık un
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Darülziyafe Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Beğendi için un ve tereyağı kavrulur. Közlenen doğranan patlıcanlar eklenir. Bir buçuk bardak süt yavaş yavaş ilave edilerek sürekli karıştırılır. Tuz, bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  2. Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur, dört eşit parçaya ayrılır. Yufka tezgaha serilir. Köfte harcından ayrılan bir parça boydan boya yufkaya koyulur.
  3. Kenarlar hafifçe içeri katlanır. Yufkanın sarıldığında yapışması gereken kenarlarına zeytinyağı sürülür.
  4. Köfte harcı koyulmuş yufka rulo şeklinde sarılır. Rulo sarılan yufka ortadan ikiye bölünür ve bir kaba alınır. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır ve 30 dakika dinlendirmek üzere dolaba kaldırılır.
  5. Dolaptan çıkarılan yufkalar parmak kalınlığında dilimlenir. İnce çöp şişlere beşerli şekilde geçirilir (Yufkalardan geçirilecek)
  6. Köfteler tavada sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.
  7. Servis edilirken beğendi tabağa yayılır, istenilen miktarda şiş üzerine koyulur. Domates sosu bolca gezdirilir ve maydanoz ile süslenir.
  8. Her yufkadan ortalama 22 dilim çıkar, porsiyon beşerli olursa toplamda 16- 17 şiş çıkacaktır.
  9. Tek tek de kızartılabilir.
  10. Fırında da pişirilebilir var ama kızartılan daha güzel oluyor.
  11. Seviyor ve kullanıyorsanız hindi yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz.

Aşure Tarifi

Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 1, 5 litre su (Eğer az gelirse sonradan da ilave edebilirsiniz)
  • 1, 5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 paket badem
  • 1 kutu konserve beyaz kuru fasulye
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 2 portakal kabuğu ile beraber
  • 2 elma kabuğu ile beraber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın veya kendi damak zevkinize göre
  • 6 tane karanfil
  • 1, 5 su bardağı şeker az gelirse biraz daha ilave edersiniz
  • 1 kase ceviz
  • Not:Eğer isterseniz içine incir veya ceviz ve susam da ilave edebilirsiniz ama ben yapmadım, herkez kendi damak zevkine göre yapabilir

Aşure Tarifim Yapılışı

  1. İlk önce buğdayı yıkayıp düdüklüde 1, 5 veya 2 litre su ile pişirelim.
  2. Piştikten sonra içine elma, portakal, badem, ceviz, kuş üzümü, karanfil ekleyelim.
  3. 15 – 20 dakika öyle kaynatalım.
  4. Sonra şekeri, tarçını ve konserve kuru fasulyeyi ilave edelim.
  5. 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Not:Eğer tüm malzemeleri ilave ettikten sonra şekeri ve suyu az gelirse biraz daha damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Ben kendim biraz daha sulu sevdiğim için çok koyu yapmıyorum sonradan da biraz su ilave ediyorum 😊 Süslemek için eğer isterseniz susam ve nar ile süsleyerek servis edebilirsiniz 🤗 Ben 250 gramlık bir paket badem aldım kaynar suda bekletip kabuklarını soyup o şeklide ilave ettim. 10 tane karanfil koydum çok sevdiğim için.
Şimdiden afiyet olsun!

Semizotlu Salata Tarifi

Semizotlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 5 tane çeri domates
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 tane salatalık
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Semizotlu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sebzeler yıkandıktan sonra, semizotunu, salatalığı, domatesi, kapya biberi doğrayıp tabağa alıyoruz.
  2. İnce ince doğranmış soğanı üzerine koyuyoruz.
  3. Yağı, nar ekşisini ve limonu üzerine gezdirdikten sonra tuz ve pulbiberi de ekliyoruz.
  4. İster tek başına ister yemeklerin yanına harika bir salata tarifi, afiyet olsun.

Çikolatalı Cupcakelerim Tarifi

Çikolatalı Cupcakelerim Tarifi İçin Malzemeler

Kek Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya+kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
Kreması İçin
  • 1 kutu süt kreması (200ml)
  • 200 gram kurvetur çikolata
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 70 gram tereyağ

Çikolatalı Cupcakelerim Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemeleri için yumurta, şeker ve vanilya birkaç dakika çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu da eklenir. Homojen kıvam alınca işlem tamamlanır.
  3. Cupcake kalıplarına yarıdan 1 parmak aşağı gelecek şekilde hamur paylaştırılıp 180 derecede kontrollü pişirilir.
  4. Krema için krema küçük bir tavaya alınıp hafif kaynatılır ve ocaktan alınıp içine kurvetür çikolata eklenir ve karıştırılır.
  5. Eriyince tereyağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir. En son nutella eklenip iyice karıştırıp dolaba kaldırılır.
  6. Dolapta bekletilirken de mutlaka arada bir karıştırılır. Bekledikçe kıvam alacaktır.
  7. İstenilen kıvama gelince sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkılır.
Cupcakeler hazır afiyet olsun 😋

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 şu bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
Muhallebisi İçin
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 vanilin
Üzeri İçin
  • Mürdüm erik
  • İncir, şeftali, böğürtlen (Siz hangi meyveyle isterseniz onunla)

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi Yapılışı

  1. Önce keki çırpmakla başlayalım.
  2. Yumurtaları çırpalım köpürmeye başlayınca azar azar şekeri ekleyelim krem kıvamına gelince.
  3. Sırasıyla diğer malzemelerini ilave edip akışkan bir hamur elde edelim.
  4. Yağladığımız kalıba koyup 180 derecede önceden işittiğimiz fırına verelim kontrollü olarak 25 dakika pişirelim.
  5. Muhallebi için sütü tencereye alalım.
  6. Şekeri, nişastayı ve unu ilave edip karıştıralım, hiç pürüzsüz olduğundan emin olunca ocağı açalım kaynayınca kısıp yavaş pişirelim kıvamını alınca sürekli çırpalım bu esnada hiç bırakmadan.
  7. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp içine vanilin ve krem şantimizi ekleyip bir güzel çırpalım soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip.
  8. Üstüne muhallebiyi koyalım düzleştirip soğuyunca meyvelerimizi istediğiniz şekilde dizip süsleyin varsa üzerine bal gezdirin ben koymadım.
Şimdiden afiyet olsun.

Sufle Tarifi

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 70 gram bitter çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırın 220 derecede açılır.
  2. Tereyağı ve çikolata bir tavada tamamen eriyene kadar ocakta tutulur. Eriyen tereyağı ve çikolataya un ilave edilerek karıştırılır. Pütürsüz bir kıvam elde edilir.
  3. Yumurta ve şeker tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Unlu ve çikolatalı karışım eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
  4. Sufle kapları yağlanır ve hazırlanan karışım paylaştırılır.
  5. Isıtılmaya başlanmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
  6. Fırından alınan sufleler üzerine tabak koyularak ters çevrilir. Pudra şekeri serperek servis edilir.

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane salatalık
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2 tam ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Semizotu Tarifi Yapılışı

  1. Semizotunu yıkadıktan sonra doğruyoruz.
  2. Bir kabın içerisine salatalığı da doğradıkran sonra yoğurdu döküp karıştırıyoruz.
  3. Üzerine mısırı, parçalanmış cevizi tuzunu ve yağını döküp servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.

Basit Ama Muhteşem Kek Tarifi

Basit Ama Muhteşem Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Basit Ama Muhteşem Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şeker geniş bir kap içerisinde köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Kabartma tozu ve vanilya eklenir en son kontrollü bir şekilde aldığı kadar un eklenir eleyerek eklemeniz daha iyi olacaktır ve kek hamuru güzelce çırpılır.
  3. İki renkli yapmak için kek hamurundan başka bir kap içerisine biraz ayrılır içerisine 3 yemek kaşığı kakao eklenip güzelce çırpılır.
  4. En son yağladığımız kek kalıbına biraz sade hamurdan onun üzerine de kakaolu karışımdan dökülür.
  5. Bu şekilde sırayla hamur bitene kadar devam edelim. Ben üzerini benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve fıstık parçalarıyla süsledim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  6. 180° fırında güzelce kabarıp içine çekene kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Et Sulu Şifa Çorbası (+7) Tarifi

Et Sulu Şifa Çorbası (+7) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı et suyu
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 avuçtan biraz az tel şehriye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı bebek irmiği
  • Nane

Et Sulu Şifa Çorbası (+7) Tarifi Yapılışı

  1. Et suyu ile suyu birlikte biraz kaynatalım.
  2. Üzerine şehriyeyi ve naneyi ekleyelim ve şehriyeler pişene kadar kaynatalım.
  3. Son olarak irmiği bir kasede su ile kıvamlandırıp çorbamıza ekleyelim ve kıvam alınca kapatalım.
Afiyet olsun 🍀