Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4 yemek kaşığı teremyağ sıvı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
- 400 gram dana köftelik çekilmiş kıyma
- 1 baş soğan
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için;
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
Süslemek için ;
- Maydanoz
Servis için;
- Yoğurt
Teremyağlı Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
- İçine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Yumurta sarısını ve galeta ununu ilave ediyoruz.
- Tuzu ve baharatlarıda ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- 1 saat buz dolabında bekletiyoruz.
- Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.
- 1. Kat yufkayı tezgaha koyup 1 yemek kaşığı sıvı teremyağı fırça yardımı ile yufkaya eşit şekilde sürüyoruz.
- İkinci kat yufkayı serip tekrar 1 yemek kaşığı sıvı teremyağ sürüyoruz.
- Köftemizden 2 parmak kalınlığında parçayı alıp yufkanın uzun yerine kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak diziyoruz.
- Kenarlarını içe doğru katlayarak yufkayı çok sıkı olmadan sarıyoruz.
- 2. Yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz.
- Verev şekilde kesip sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Yufkaların üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu arada domates sosu hazırlıyoruz.
- Domatesi rendeliyoruz. İçine 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça koyup pişiriyoruz.
- Fırından çıkan beytilerimizi servis tabağına diziyoruz.
- Üzerine domates sosunu döküyoruz.
- İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun 😋.